www.Gusinje-Plav.com

Zvijezda Granda: IVANA SELAKOV & MONTE Bar/Restoran - 4. oktobar 2014   (22. septembar 2014)
Zvijezda Granda: IVANA SELAKOV gostije u MONTE Bar/Restoran
4. OKTOBAR 2014. god.

MONTE Bar/Restoran
2530 Broadway, Astoria, NY 11106
Ulaz: $25.
Kontakt tel.: 917 202 5722
Preko udruzenja EURO GUSINJE vec upacena 5 kurbana za zavicaj   (21. septembar 2014)
Kako su nas obavijestili iz Upravnog odbora udruzenja EURO GUSINJE iz New Yorka, vec su im pristigle prve uplate za KURBANE koji ce se klati u zavicaju, odnosno u Gusinju i Plavu. Rijec je o trenutnoj cifri od pet kurbana, a ocekuje se da ce ih biti jos.
Osobe koje su ukazale povjerenje udruzenju EURO GUSINJE, da moze u njihovo ime zaklati i podijeliti meso KURBANA u Gusinju i Plavu su:
Radoncic S. Zumber, Radoncic S. Zuvdo,  Bektesevic Kemal,  N.N., i  N. N. (imena poznata Upravnom odboru). Nakon sto su prosle godine uspjesno organizovali klanje KURBANA u zavicaju, Upravni odbor udruzenja EURO GUSINJE je odlucio da i ove godine za sve one koji zele preko ovog udruzenja mogu da uplate KURBANE, koji ce se dijeliti u Plavu i Gusinju. Cijena KURBANA je $250, i u istu je uracunato: kupovina i klanje KURBANA, kao i troskovi transporta, odnosno podijela mesa.
Svi iz New Yorka i okoline, koji zele da svoje KURBANE kolju u zavicaju preko ovog udruzenja mogu da se obrate nekom od clanova Upravnog odbora i uplate pomenuti iznos.   Sam cin klanja KURBANA i podjela istog propratice i odgovarajuca foto-reportaza. (Gusinje Plav Press)
Od nase dijaspore iz New Yorka jos $800.00 Ganić Daliju   (21. septembar 2014)
Nasi citaoci u dijaspori, tacnije u New Yorku, i dalje nastavljaju sa donacijama za tesko oboljelu, osmogodisnju Ganic Daliju. Objavljujemo imena donatora koji su donirali novih $800.00. Rijec je o sljedecim licima:
Radoncic - Sahinovic Ismet $200*,  Mrkulic Ismet $100*,  Reckovic Buljo $200,  Adis Reckovic $100,  Babi Koljenovic 100 i Enes Djukanovic $100
Ukupno do sada je prikupljeno $1,850.00.
Nasa redakcija upucuje poziv svim ljudima dobre volje da se ukljuce u ovoj humanitarnoj akciji i pomognu 8-godisnjoj djevojcici da nastavi daljnje lijecenje u Austriji. Za bliže informacije i Vase donacije možete kontaktirati sledeca lica:
1. Feratovic Hajro - 347 496 9916
2. Reckovic Hajra, udata Meshulaj 914 720 1301
3. Reckovic Buljo 646 430 2364
Vaše donacije možete predati i upošljenim licima u IZ Plav-Gisinje u Astoriji.
Organizator i medijski sponzor ove humanitarne akcije je redakcija web magazina Gusinje-Plav.com.
Prodajem kucu na veoma atraktivnoj lokaciji u Gusinju   (20. septembar 2014)
Prodajem kucu na veoma atraktivnoj lokaciji u Gusinju.

Nalazi se na raskrsnici kod "Stare vrbe" i buduceg puta Gusinje-Podgorica.
Kuca je idealna za zivot i odmor, jer posjeduje stambeni prostor povrsine 340 m2.

Takodje, kuca posjeduje i poslovni prostor povrsine od 170 m2, koji pruza mogucnost otvaranja kafane, restorana ili bara.

Za detaljnije informacije mozete kontaktirati vlasnika na sledeci broj telefona (718)-813-4870.

Hajtar za Kolenovic (Selmana) Kadriju - Nedelja, 21. septembar 2014 god.   (20. septembar 2014)
U Connecticut je 29. jula 2014 na ahiret preselio Kolenovic (Seljmana) Kadrija, u 74-oj godini zivota. Dzenaza je obavljena u Gusinju.
Tim povodom hajtar otvara sin Selman, sa bracom od striceva Jusufom, Junuzom, Butom, Brahom, Haljimom, Hamdom i Fajkom, brastvom, rodbinom i prijateljima. Hajtar ce se odrzati u nedelju, 21 septembra 2014 godine, od 9 izjutra do 7 uvece u nasoj Ali-pasinoj dzamiji u Astoriju.
Odgovor predsjednice Opsine Gusinje Anele Čekić na cestitku udruzenja Euro Gusinje New York   (20. septembar 2014)
Poštovani gospodine Hot,
Primila sam Vaše cestitke koje ste mi uputili povodom izbora za predsjednicu opštine Gusinje i iskreno se zahvaljujem na tome.
Vaše udruženje Euro Gusinje je uvijek prisutno u zavicaju kroz razne humanitarne, dobrotvorne i društveno korisne aktivnosti pokazujuci svoju povezanost i posvecenost zavicaju.
Hvala Vam na pruženoj ruci saradnje i ponudjenoj pomoci i ocekujem da cemo u medjusobnoj komunikaciji tu saradnju podici na veci nivo, a sve u cilju boljeg života gradana Gusinja.
Samo upornim i predanim radom, pokazanim jedinstvom,mudrošcu i razumijevanjem možemo okrenuti novu stranicu u razvoju Gusinja , ostvariti zajednicke ciljeve i krenuti putem bolje buducnosti.
U realizaciji poslova i projekata koji nas ocekuju pomoc udruženja Euro Gusinje ce biti dobrodošla.Još jednom se zahvaljujem Vama licno,Upravnom odboru kao i clanovim Vašeg udruženja.
S poštovanjem,
Predsjednica Opštine Gusinje
Anela Čekić
Gusinje, 19.09.2014.godine
Udruzenje EURO GUSINJE New York organizuje klanje KURBANA u zavicaju   (19. septembar 2014)
Nakon sto smo prosle godine uspjesno organizovali klanje KURBANA u zavicaju, odnosno u Gusinju i Plavu, nas Upravni odbor je odlucio da i ove godine za sve one koji zele preko naseg udruzenja mogu da uplate KURBANE, koji ce se dijeliti u Plavu i Gusinju.
Cijena KURBANA je $250, i u istu je uracunato: kupovina i klanje KURBANA, kao i troskovi transporta, odnosno podijela mesa.
Svi iz New Yorka i okoline, koji zele da svoje KURBANE kolju u zavicaju preko nasg udruzenja mogu da se obrate nekom od clanova Upravnog odbora i uplate pomenuti iznos.

Sam cin klanja KURBANA i podjela istog propratice i odgovarajuca foto-reportaza.
Upravni odbor,
EURO GUSINJE New York
Hajtar za Mrkulic (Jusufa- Julje) Nura - Subota, 20. septembar 2014. god   (19. septembar 2014)
U nedelju, 10. avgusta 2014. godine u Plavu je na ahiret preselio Mrkulic (Jusufa-Julje) Nuro u 55. godini zivota
Tim povodom otvara hajtar brat Nedzad, sa bratstvom Mrkulic i prijateljima, u subotu, 20. septembra 2014. godine, u nasoj Ali-pasinoj dzamiji, od 9 sati izjutra do 7 sati navece.
Muzicki spektakl decenije u New Yorku: DINO MERLIN - Petak, 19. septembar   (19. septembar 2014)
MUZICKI SPEKTAKl DECENIJE U NEW YORKU
DINO MERLIN
FRIDAY, SEPTEMBER 19

PURE NYC NIGHTCLUB
62-05 30 Ave
WOODSIDE, NY 11377

Door opens - 9 p.m.
Info. MRKI'S PLACE
(917) 568 - 3496 ili 646 261 3252

Mozete nas pratiri i na FB - Koncerti u New Yorku
Ulaznice mozete kupiti na sledecim lokacijama:
MRKI'S PLACE Astoria NY
EURO MARKET Astoria NY
OHRID TRAVEL Clifton NJ
ETERNA TEA & COFFEE Patreson NJ
Cestitka prvom predsjedniku opstine Gusinje ANELI ČEKIĆ od udruzenja EURO GUSINJE New York  (18. septembar 2014)
Postovana Anela,
U ime clanova i Upravnog odbora udruzenja EURO GUSINJE iz New Yorka, kao i u svoje ime, zelim da Vam cestitam na izboru gradonacelnika, tj predsjednika opstine Gusinje.
Vas izbor na toj funkciji itekako ima istorijski znacaj, ako se zna da je dosao nakon 60 godina i da je Vasim imenovanjem za provog predsjednika opstine Gusinje, okrenuta nova stranica u istoriji naseg mjesta.
Znamo da Vas ocekuje mukotrpan rad i mnogi izazovi na putu da se nasem Gusinju vrati sjaj koji zasluzuje. Svjesni smo takodje da ne posjedujete carobni stapic i da se decenijski problemi preko noci ne mogu rijesiti, ali se nadamo da cete zajedno sa progresivnim snagama i svima koji zele dobro nasem Gusinju, uspjeti da u dogledno vrijeme gradjanima opstine Gusinje vratite vjeru i nadu da se u njemu moze pristojno zivjeti. Nasem udruzenju EURO GUSINJE iz New Yorka, kao dijelu gusinjske dijaspore i faktoru koji je imao znacajnu ulogu prilikom referenduma za povracaj opstine Gusinje, itekako je stalo da opstina Gusinje krene putem prosperiteta i ekonomskog napredka. U to ime Vam pruzamo iskrenu ruku saradnje. Spremni smo da pomognemo, bez ikakvih uslovljavanja i ucjena, u realizaciji programa, za koje se Vi i vasi saradnici odlucite i za koje mislite da su nepohodni Gusinju. Cvrsto Vas uvjeravamo da cete u nama imati iskrenog i postenog partnera, bez ikakvih zadnjih namjera.
U ime Upravnog odbora EURO GUSINJE New York
Rafet Hot, predsjednik
Cetvrta redovna sjednica Skupstine Opstine Gusinje   (18. septembar 2014)
Cetvrta redovna sjednica Skupstine Opstine Gusinje na kojoj je izabran prvi predsjednik opstine Gusinje - inz. Anela Cekuc.
Video snimio Nuki Lucevic.

Novih $520.00 Ganić Daliju   (18. septembar 2014)
Apel koji smo uputili nasim citaocima i dijaspori u New Yorku, da se pomogne tesko oboljeloj Ganic Daliji, staroj osam godina, vec daje rezultate. Dokaz da humanizam naseg naroda u dijaspori nema granica je i spisak novih donatora:
Eminovic Huzeir $100, Dervisevic H. Kemal $50*, Neljkovic Caza Samir i Salem $100, Feratovic Hajro $50, Feratovic Faka $20, Feratovic Hasim $20, Feratovic Esnaf $20, Feratovic Ekrem $20, Feratovic Jusuf $20, Feratovic Rafet $20, Feratovic Emin $20, Feratovic Sadmir $20, Feratovic Becir $20, Feratovic Hakija $20 i Feratovic Ruzdo $20.
Sa novih $520.00, ukupna suma do sada prikupljenog novca iznosi $1,050.00.
Ponovo, nasa redakcija upucuje poziv svim ljudima dobre volje da se ukljuce u ovoj humanitarnoj akciji i pomognu 8-godisnjoj djevojcici da nastavi daljnje lijecenje u Austriji. Za bliže informacije i Vase donacije možete kontaktirati sledeca lica:
1. Feratovic Hajro - 347 496 9916
2. Reckovic Hajra, udata Meshulaj 914 720 1301
3. Reckovic Buljo 646 430 2364
Vaše donacije možete predati i upošljenim licima u IZ Plav-Gisinje u Astoriji.
Organizator i medijski sponzor ove humanitarne akcije je redakcija web magazina Gusinje-Plav.com.
I zvanicno: inz. Anela Čekić, izabrana za prvog predsjednika opstine Gusinje   (17. septembar 2014)
Danas je na odrzanoj sjednici Skupstine opstine Gusinje glasovima vladajuce koalicije DPS-SDP-BS-DUA i AA za predsjednika opstine Gusinje izabrana inz. Anela Čekić, poslanik iz redova DPS .
Za njen izbor je glasalo 16 odbornika, Protiv je bilo 9 poslanika "Kolicija za Gusinje - dr. Rusmin Lalicic". Poslanici Demokratskog saveza Albanaca (DSA) su napustili sjednicu zbog toga sto im materijal za skupstinsko zasjedanje nije dostavljen na albanskom jeziku.
Valja napomenuti da je na zidu u sali doma kulture u Gusinju bio postavljen grb, ali i ne zastava Crne Goe, zbog cijeg neisticanja u poslanici "Kolicija za Gusinje - dr. Rusmin Lalicic" (PZAG,LP,SNP) napustali predhodna tri skupstinska zajedanja.
Time je i zvanicno stavljena tacka oko izbora prve licnosti u Gusinju, odnosno prvog predsjednika novoformirane opstine Gusinje. (Gusinje Plav Press)
Za sva Vaša veselja - SENAD LALIČIĆ i orkestar   (17. septembar 2014)
SENAD LALIČIĆ sa orkestrom

Za sva Vaša veselja

Cel. 914 263 7617

E-mail: senadlalicic11@hotmail.com
Inž. Anela Čekić, prvi predsjednik Opštine Gusinje   (17. septembar 2014)


Inž. Anela Čekić - "Gusinjska Margaret Tačer"
Obavjestenje iz KUD"HALATURKO" Astoria   (16. septembar 2014. god)
Svim roditeljima djeci i omladini zelimo sretan povratak u novu skolsku godinu i sa puno dobrih uspjeha u radu i ucenju. Ponovo se vracamo novim obavezama: sportskim kulturnim zabavnim i svim onim sto se podrazumijeva. Da bi jedno dijete ili omladinac bili zadovoljni onim sto oni rade i vole, pa stoga je dosao i red da se vratimo folkloru i ljubiteljima kulture i kulturne bastine nasih naroda. Obavjestavamo Vas da probe folklora pocinju septembra 19 u petak po starim terminima 7.00pm i 8.30pm.
Svi oni koji su zainteresovani da svoju djecu upisu u folklor mozete doci u nase prostorije u ovim terminima koji se nalaze u textu.
Zamolili bi sve one koji se zele upisati a ustrucavaju se od necega, slobodno nazovite strucnog rukovodioca koji ce vam objasniti sve sto vam je potrebno. U nase drustvo svako je dobro dosao sa dobrom namjerom. Telefon na koji mozete zvati je 646- 457- 9867.
S' puno selama, bujrum
Uprava drustva
Za GANIĆ DALIJU jos $330.00  (16. septembar 2014)
Nakon Ismeta Sujaka, koji je prvi donirao $200 za tesko bolesnu osmogodisnju Ganic Daliju, javili su nam se novi donatori iz New Yorka. Rijec je o sljedecim donatorima:
Mackic Sacir $100, Rasim-Rasko Redzic $50, Ekrem-Ekro Redzic $60, Mirsad Redzic $60, Ferhan Redzic $60. Ukopno do sada je prikupljeno $530.00
Jos jednom nasa redakcija upucuje apel svim ljudima dobre volje da se ukljuce u ovoj humanitarnoj akciji i pomognu 8-godisnjoj djevojcici da nastavi daljnje lijecenje u Austriji. Za bliže informacije i Vase donacije možete kontaktirati sledeca lica:
1. Feratovic Hajro - 347 496 9916
2. Reckovic Hajra, udata Meshulaj 914 720 1301
3. Reckovic Buljo 646 430 2364
Vaše donacije možete predati i upošljenim licima u IZ Plav-Gisinje u Astoriji.
Organizator i medijski sponzor ove humanitarne akcije je redakcija web magazina Gusinje-Plav.com.
Hajtar za Feratović Igbalu, rodj. Bicić - Subota, 27. septembar 2014.  (16. sept. 2014)
U Brooklynu (NY), je 22. avgusta 2014. godine na ahiret preselila Feratović Igbala, rodjena Bicić., u 67. godini zivota. Dzenaza je obavljena na mezarju u Long Islandu.
Tim povodom hajtar otvara suprug Fero i sin Agan, sa brastvom i prijateljima. Hajtar ce se odrzati u subotu 27. septembra 2014. u Ali-pasinoj dzamiji u Astoriji, od 9 sati izjutra do 7 sati navece.
Dali ce inz. Anela Čekić, sada vec sigurno prvi predsjednik opstine, pomiriti razjedinjeno Gusinje?!   (16. septembar 2014)
Cetvrta sjednica Skupstine opstine Gusinje, koja ce se odrzati u srijedu, 17. septembra po mnogo cemu ima istorijski karakter za najmladju opstinu u Crnoj Gori. Toga dana ce nakon 60 godina grad Gusinje dobiti prvog gradonacelnika, odnosno prvog predsjednika opstine Gusinje.
Jednoglasnom odlukom clanova opstinskog odbora DPS Gusinje za tu funkciju je predlozena inzinjer tehnologije Anela Čekić, , poslanik ove partije u parlamentu Gusinja, koja je bila nosilac liste „Koalicija za složno Gusinje”.
Kako iz pouzdanih izvora saznaje nasa agencija Gusinje Plav Press, toga dana u sali Doma kuliure u Gusinju, gdje se privremeno odrzavaju sjednice SO Gusinje, na "sugestiju odozgo", ce se naci i obiljzja drzave Crne Gore (zastava, a mozda i grb). Zbog neisticanja tih obeljezja opozicija, odnosno "Kolicija za Gusinje - dr. Rusmin Lalicic" tri puta je napustala sjednice Skupstine opstine Gusinje.
U srijedu ce biti veoma interesantno, kako ce se ponasati opozicija, odnosno "Koalicija za Gusinje - dr. Rusmin Lalicic", ako se budu u sali nasli simboli "za koje su se borili" (zastava i grb Crne Gore). Dali ce poslanici ove koalicije smoci snage i biti dovoljno jaki i pobjediti svoj ego da podrze izbor Anele Cekic za predsjednika opstine Gusinje, iako tehnicki i bez njihovih glasova ona ce biti izglasana? Ovo kazemo iz razloga sto inz. Anela Čekić, vazi kao liberalniji odnosno "meksi" dio OO DPS Gusinja.
Nepoznanica za srijedu je takodje, sta ce biti sa zastavama Bosnjaka i Albanaca? Odnosno dali ce se u sali Doma kulture u Gusinju i one naci pored zastave Crne Gore? Pitanja dosta, vremena malo. Srijeda ce nam dati odgovore. (Gusinje Plav Press)
Piknik "Svoji na svome" - Monticelo, subota, 20. septembar 2014. god   (15. septembar 2014)
Uvazeni dzematlije, braco i sestre,
Zadovoljstvo mi je da vas mogu obradovati da ce se nas tradicionalni piknik u Monticello odrzati in sha ALLAH u subotu, 20 septembra i trajace citav dan, iako je prethodno bio otkazan zbog losih vremenskih prilika.
Ova vijest ce vjerovatno obradovati nase najmladje za koje smo i ovaj put pripremili zanimljiv program i mnogo vjerskih i sportskih aktivnosti, a na vama je da se odazovete nasem pozivu. Vjerujemo da ce biti lijepo kao i svake godine.
Ovim putem vas selamimo i zelimo svako dobro.
Za sve date informacije u vezi sporta, prijave ekipa i ostalog pozovite hadzi Ragipa Cekica na telefon broj 917-749-0187.
HAJ-NEHAJ   (15. septembar 2014)
Pise: Becir-Beco Sahmanovic,Stockholm
Dvije su se vode NOVE KAZE-G. gadno zavadile: mjestani jednu zovu HAJ i ona ima najvise pristasa. Druga voda je takodje brojna -zovu je NEHAJ. Ovo prvo ime biva po tumacenju najstarijih stukica nadjenuto onome koji HAJE, koji voli svoje mjesto, postuje ljude i obicaje. Lokacije jednog i drugog mjesta leze na JUZNOM MONTENEGRINSKOM MORU.
Ne moze se reci da sljedbenici NEHAJA takodje ne uzivaju postovanje i ugled u NOVOJ KAZI G.Ali ne toliko kakav je slucaj sa pristasama jata HAJ.
HAJ i NEHAJ su geografski blizu, pa se ovdje mnogi cude kako se u GUSINJSKOJ KAZI ova dva jata razlikuju, kako se medjusobno panjkaju i omalovazavaju.
Na celu jata HAJ nalazi se smirena i promucurna, jako iskusna stukica-zovu je OMERICA.
Drugo jato po imenu NEHAJ vodi porijijeklo, kako je vec naprijed naglaseno, po nekom mjestu BIRZIMINIJE, MONTENEGRINA. Zasto su mu dali naziv NEHAJ ja vam ne znam objasniti. Mozda ce neko od nasih citalaca odgonetnuti ovu protivurjecnost, koja spaja, a u isto vrijeme, razdvaja dva susjedna mjestasca. Moje nesigurno razmisljanje me podsjeca na onu INAT kucu koju je neki inatdzija u SEHERU sagradio na drugoj strani Miljacke, preko puta Bascarsije... nastavak teksta
Vaš muzički izbor - MIKI KOLJENOVIĆ   (14. septembar 2014)
Za Vaše svadbe, veselja, slavlja i razne svečanosti pravi muzički izbor je

MIKI KOLJENOVIĆ

Na Vaš poziv nastupa širom SAD i Canade.

Kontak telefon: 917 609 3095
Nasoj redakciji se prvi javio Ismet Šujak i donirao $200.00 za Ganic Daliju   (14. septembar 2014)
Samo nekoliko sati od objavljivanja apela za pomoc GANIC DALIJI iz Rozaja, staroj 8. godina, koja je oboljela od teške bolesti PURPURA THROMBOCYTOPENICA IDIOPATHICA CHRONICA ili Idiopatska imunoloska trombocitopenija, nasoj redakciji se vec javio prvi donator iz New Yorka.
I kao uvjek do sada, prvi da prikteknu onima koji su u nevolji su bili i ostali Gusinjani i Plavljani. Ovoga puta nazvao nas je poznati biznismem i humanista, vlasnik restorana ČAKOR u Bronx-u Ismet Šujak i donirao $200.00 za Ganic Daliju.
Jos jednom nasa redakcija upucuje apel svim ljudima dobre volje da se ukljuce u ovoj humanitarnoj akciji i pomognu 8-godisnjoj djevojcici da nastavi daljnje lijecenje u Austriji.
Za bliže informacije i Vase donacije možete kontaktirati sledeca lica:
1. Feratovic Hajro - 347 496 9915
2. Reckovic Hajra, udata Meshulaj 914 720 1301
3. Reckovic Buljo 646 430 2364
Vaše donacije možete predati i upošljenim licima u IZ Plav-Gisinje u Astoriji.
Organizator i medijski sponzor ove humanitarne akcije je redakcija web magazina Gusinje-Plav.com.
Apel za pomoć GANIĆ DALIJI  (13. septembar 2014)
Ovim putem upućemo apel svim ljudima dobre volje za pomoć DALIJI GANIĆ iz Rozaja, staroj 8. godina, koja je oboljela od teške bolesti PURPURA THROMBOCYTOPENICA IDIOPATHICA CHRONICA ili Idiopatska imunoloska trombocitopenija.
Riječ je bolesti, koju karakterise nizak broj trombocita u perifernoj krvi, što prouzrokuje teška krvarenja sa slikom menoragija, gastrointestinalnih krvarenja ili intracerebralnog krvarenja.
Trombocitopenija kod bolesnika se oćituje s'krvarenjem u sluznice i tockastim (petehije) ili mrljastim (ekhimoze) krvarenjima u kožu, nakon čega se stvaraju hematomi (nakupina krvi izvan krvnih sudova) duz čitavog tijela.
Usled velikih troškova liječenja i neophodnosti da se poslije Kragujevca i Beograda, liječenje nastavi u Austriji, a zbog finansijske nemogućnosti njenih roditelja da pokriju iste troškove, u New Yorku pokrenuta akcija za prikupljanje novčanih sredstava za pomoć DALIJI GANIĆ.
Za bliže informacije i Vase donacije možete kontaktirati sledeća lica:
1. Feratović Hajro - 347 496 9915
2. Rečković Hajra, udata Meshulaj 914 720 1301
3. Rečković Buljo 646 430 2364

Vaše donacije možete predati i upošljenim licima u IZ Plav-Gisinje u Astoriji.
Organizator i medijski sponzor ove humanitarne akcije je redakcija web magazina Gusinje-Plav.com.
U prilogu su otpusna lista bolnice u Kragujevcu i ziro-račun na koji se i direktno mogu uplatiti donacije.

Sjecanje na Amira Rasica  ( 12. septembar 2014.god)

Sedam godine je proslo od smrti naseg voljenog RASIC AMIRA. Njegova dobra dusa i plemenitost, primjerima kojima nas je ucio, ostace vjecno u nasim srcima. Njegov lik i djela koja je ostavio nikada nece umrijeti sve dok zive njegovi voljeni: supruga Nadira, sinovi Senad i Mirsad, kcerke Mirsada, Alma i Aida, brat Rizo, sestre Nurija, Sevda i Nadza, kao i mnogobrojno brastvo i prijatelji.
U ime Allaha milostivog samilosnog nanijetihsmo da proucimo dovu pred dusom rahmetli Amira Rasica da mu Allah blagosilja njegovu dusu u dzenetu na Ahiretu i podari vjecni rahmet. Amin.
Smece kraj groblja, bruka za mjestane Gusinja   (11. septembar 2014)
Ismet Sujak - New York:
"Gusinjsko groblje promenice sliku gusinjanima iz dijaspore koji treba da ulazu u poboljsanje infrastrukture i lepote Gusinja, zbog katastrofalnog izgleda groblja i okoline skole kao i vazduha koji zagadje nasu djecu a koju su vjerska zajednica i pojedini gusinjani za mali interes a veliki gubitak dozvolili u nasem Gusinju."
Prodaju se dvije kuce u Gusinju   (11. septembar 2014)
Prodaju se kuce obije kod Auto-moto saveza u Gusinju
Za sve informacije zvati na (00382) 067489600

Sjecanje na Bajrama Hasovog Dervisevic (2009 - 2014)   (10. septembra 2014)
Dana 10-tog septembra 2014 godine navrsavaju se pet godina od kako je na ahiret preselio nas suprug, otac, brat, adzo, djed, svekar i tast Bajram Hasov Dervisevic.
Dragi Babo, vrijeme prolazi ali mi i dalje ocekujemo da ceš se odnekud pojavit i ako smo svjesni cinjenice da si sad na boljem mjestu In Sha Allah. Tvoju dobrotu, iskrenost, i rijeci topline ne može nam niko zamijenit a to nam i te kako nedostaje. Ponosni smo što smo te takvog imali, uvijek ceš biti u našim srcima, dovama i mislima.
Neka ti Dragi Allah podari Dženeta-l-firdevs, Amin. .
Tvoji najmiliji supruga Zinka, sinovi Izet i Rifat, kcerke Sultana, Zineta, Indira i Elmedina, snahe, zetovi i unucad.
Novo u zubarskoj ordinaciji ZOOBI u Manhattnu - BIJELJENJE ZUBA LASEROM   (10. sept 2014)
U širokoj lepezi usluga, koje pruža svojim pacijentima, zubna ordinacija ZOOBI iz Manhattna, odnedavno je uvela i nešto novo - BIJELJENJE ZUBA LASEROM.
Riječ je o najsavremenijoj tehnologiji - uspješno beljenje zuba za samo 30 minuta. Proces beljenja nije bolan i radi se bez anestezije.
Ordinacija ZOOBI u Manhattnu se se nalazi na adresi:

352 East 51 Street (izmedju 2 Ave i 1 Ave) Dental Suite
New York, NY 10022

Telefoni na koje možete zakazati posjetu su 718 - 777- 9662 ili 212 688 8400
Ordinacija ZOOBI u Manhattan-u je otvorena srijedom i petkom.
Ako odlučite da posjetite zubnu ordinaciju ZOOBI, recite samo da ste o BJELJENJU ZUBA LASEROM saznali putem našeg web magazina i dobićete specijalni popust.
Pod hitno potrebna izgradnja prostorija-domova, za otpremanje umrlih, zdravoglavu i hajtar   (10. sep 2014)
Za Vas pise: Ibrahim Husejnovic - Plav
Veliki je broj dzenaza u Plavu i Gusinju, mozda i veci nego sto je to uobicajeno, budici da je gro mladosti Plava i Gusinja otisao negdje u "toplije krajeve", trbuhom za kruhom. Dogadja se da u toku jednog dana bude ne samo jedna dzenaza, nego i dvije, ponekad i tri. U tradiciji je Kotlinjana da nakon sto cuju selevat za umrlu osobu, odu u velikom broju kod kuce umrlog, nazdrave glavu familiji, otprate dzenazu do groblja, klanjaju dzenazu umrlom itsl. Nizak nivo svijesti, a i trenutna situacija diktiraju da se od hajtara i na zdravoglavu umrlog ide tako sto se narod smjesta u satorte, neuslovne garaze ili u dvoristu kuce umrle osobe. Takva cinjenja i postupanja su posebno teska u zimskim i drugim uslovima kada duva vjetar, pada kisa, susnezica itsl., kako za porodicu osobe koja je preselila, tako i za prijatelje i daljnju rodbinu koji dolaze i zadrzavaju se na dzenazama. Postoji jedna saljiva prica vezano za cjelokupnu ovu rabotu da u mnogo slucajeva snahe "diktiraju tempo" na nacin sto ne zele da im dzemat prlja prostorije, otuda i radjanje ideje o postavljanju velikuh satora u oborima ili basti, koji po formi i svojoj uslovnosti umnogome lice na cerge, stim sto su malo veceg obima .... nastavak teksta
Oglas: Prodaje se kuca u Gusinju   (10. septembar 2014)

Prodaje se kuca u Gusinju, na lokaciji iza Cekica dzamije. Dimenzije objekta su 11 sa 12 metara. Kuca posjeduje veliki dnevni boravak sa kuhinjom,kotlarnicu, veseraj i garazu. Osim toga posjeduje pet spavacih soba i tri kupatila. Kuca je izgradjena na placu povrsine sest ari -600m2, a ista je prikljucena na vodovodnu i kanalizacionu mrezu.
Za sve informacije pozvati na broj vlasnika kuce na 069-944-977


U Restoranu ČAKOR u Bronxu od 12 sep. nastupaju Aja Dollar, Alma Berisha, Bujar Uka i Mira Vasiljevic   (10. sep 2014)
U restoranu ČAKOR u Bronxu od petka, 12. septembra, svako vece od 9pm do 4am goste ce zabavljati:
AJA DOLLAR, ALMA BERISHA, BUJAR UKA i MIRJANA MIRA VASILJEVIĆ.


Restoran ČAKOR
632 E 186th St, Bronx, NY 10458
Tel. 718 733 2300
Drzava bez zakona ili drzava gdje je zakon mrtvo slovo na papiru   (9. septembar 2014)Nastavak Stranice (News Archive)


  Uredjivacki tim magazina    Web dizajneri: Hot Edvin, Doctor of Law (J.D.) i Hot Edin
Redakcija:

     Rafet Hot         Selim Cekic        Nuki Lucevic     Senad Sehovic     Hamo Mulic       Mirza Vukelj     Radoncic Miso


Contact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Glavna Stranica
"Copyright www.Gusinje-Plav.Com - All Rights Reserved"