www.Gusinje-Plav.com

Konzul Amer Cikotic posjetio NVU"Help" u Plavu, ciji ce clanovi zahvaljujuci dijaspori i ove godine ici na ljetovanje  (1. jul 2016)
Postovani citaoci web magazina Gusinje-Plav.com, uvazena redakcijo, dragi donatori, NVU"HELP" Plav je i ove godine dobilo materijalnu pomoc za ljetovanje djece i omladine sa posebnim potrebama, kao i njihove roditelje, kao i pomoc za materijalno ugrozeni dio stanovnistva naseg zavicaja.
Zelimo da napomenemo da je ovo sesta godina ljetovanja nase djece i njihovih roditelja, kao i pomoci siromasnim licima naseg zavicaja. Sve ovo nasa djeca nebi mogli imati da nije pomoci i podrske nase dijaspore, te iz tih razloga zelimo pomenuti samo neke od donatora, jer ih je nemoguce sve pobrojati.
To su: predsjednica Golf kluba "Montenegro", gospodjica Azra Ibric, vlasnici restorana Mersim Cecunjanin i Mujo Beskovic, kao i svi golf igraci koji ucestvuju na turniru na kojem se prikupljaju novcana sredstva za nase ljetovanje i pomoc siromanima.
Osim organizatora i igraca Golf kluba "Montenegro" iz New Yorka, nesebicnu pomoc vec sest godina tj od samog osnivanja NVU"Help", imamo od Generalnog konzulata Crne Gore u New Yorku. Posebnu zahvalnost dugujemo ambasadoru Zoranu Jankovicu, gos. Sime Bergam, kao i konzulu Ameru Cikoticu, koji nas je ovih dana licno i posjetio (kliknite na sliku u gornjem lijevom uglu).
Da nije pomoci i podrske pomenutih donatora nasa djeca i njihovi roditelji i sugradjani, koji zive u teskim materijalnim uslovima, nebi dozivjeli trenutke, jer znaju da ima neko ko misli na njih i zeli im dobro. U nadi da cete nas podrzati i pomagati ubuduce, zelimo vam puno uspjeha i srece u daljem zivotu i radu.
S'postovanjem,
Bela Medunjani, predsjednica NVU"Help" Plav
Bereket Konvoyu "Karadag Plav" - 2016   (1. jul 2016)
Manifestacija "Bratstva ne poznaju granice" u organizaciji opštine Bajram-paša (Istambul). Reportaža snimljena u Plavu od strane "Tek Rumeli" TV.
Rosie (Isa) Gjonbalaj    ( April, 15. 1994 - June, 30. 2016)   (30. jun 2016)
U New Yorku je danas u saobracajnom udesu, u 23. godini, izgubio zivot Rosie (Isa) Gjonbalaj.
Zdravoglava ce se odrzati u petak, 1. jula od 1:00pm do 9:00 pm na adresi: Ruggiero & son funeral home, 732 Yonkers Ave, Yonkers NY, 10704
Na ahiret je preselio Mehmet (Ujkana) Hoti    (1961 - 2016)   (30. jun 2016)
U New Jersey (USA) je sinoc na ahiret preselio Mehmet (Ujkana) Hoti, u 55 godini zivota.
Zdravoglava se odrzava danas, u cetvrtak, 30 juna, od 4:00pm do 10:00pm na adresi: Albenian Islamic Center, 43 Monroe street, Garfield New Jersey 07026.
Dzenaza ce se obaviti u petak, 1. jula 2016 u 1:00pm na mezarju u Totowa (New Jersey).
Ozalosceni: Familija Hoti
Adis Hodžic stekao akademsko zvanje doktor farmaceutskih nauka.   ((30. jun 2016)
Dragi naši zavicajci širom svijeta,
zadovoljstvo nam je i cast da sa Vama svima podijelimo jednu hairli informaciju, u ovom blagoslovljenom mjesecu.
Naime dana 23.06.2016.god. mr.sci. Adis Hodžic, mr.ph.spec. je pred petoclanom mješovitom komisijom Farmaceutskog i Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu uspješno odbranio doktorsku disertaciju pod naslovom: "ANALIZA TERAPIJSKE EFIKASNOSTI ANTIBIOTIKA KOD INFEKCIJE RANE PACIJENATA SA DIABETES MELLITUSOM" na Farmaceutskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, i stekao akademsko zvanje doktor farmaceutskih nauka.
Adis Hodžic, Avdagic, sin je Huska Hodžica, iz Gusinja, dosadašnji je magistar farmaceutskih nauka,a od sada doktor farmaceutskih nauka, ujedno je i specijalista klinicke farmacije, živi i radi u Sarajevu, zaposlen u farmaceutskoj kompaniji „Alkaloid ad“ Skopje, predstavništvo u Sarajevu, i to kao odgovorna osoba za registraciju pri Agenciji za lijekove BiH, a i koordinator je OTC divizije za Bosnu i Hercegovinu.
Tokom cijelog svog dosadašnjeg, izuzetno teškog i zahtjevnog, školovanja i usavršavanja, pokazivao je, i pokazuje, izuzetne rezultate,što je konacno i krunisano odbranom doktorske disertacije. Cestitamo Adisu od sveg srca i želimo mu još puno uspjeha u životu i radu, na ponos svih nas iz Gusinja i ostatka svijeta.
Za web portal gusinje-plav.com, iz Sarajeva, Ibrahimagic Suad

Bereket Konvoyu "Karadag Gusinje" - 2016   (30. jun 2016)
Manifestacija "Bratstva ne poznaju granice" u organizaciji opštine Bajram-paša (Istambul). Reportaža snimljena u Gusinju od strane "Tek Rumeli" TV.
Eskluzivno: Sjutra (cetvrtak) Vlada Crne Gore raspusta Skupstinu opstine Gusinje   (29. jun 2016)
Redakcija web magazina Gusinje-Plav.com raspolaze eskluzivnim materijalom, odnosno prijedlogom odluke o raspustanju Skupstine opstine Gusinje, o kojem ce se raspravljati i donijeti odluka na sjutrasnjem (cetvrtak, 30. jun) zasjedanju Vlade Crne Gore.
Dakle, predlozice se raspustanje Skupsine opstine Gusinje, i taj ce prijedlog biti usvojen. Orginalni prijedlog glasi:

ODLUKA O RASPUSTANJU SKUPSTINE OPSTINE GUSINJE.

1. Raspusta se Skupstina opstine Gusinje

2. Funkciju Skupstine opstine Gusinje, do njenog konstituisanja, vrsice Odbor povjerenika u sastvau:
- Sasa Scekic
- dr Said Cekic
- Demir Bajrovic
- dr Elvis Omeragic
- Ruzdija Balic
3. Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Sluzbenom listu Crne Gore".

VLADA CRNE GORE
Predsjednik,
Milo Djukanovic

p.s. za orginal prijedloga kliknite na sliku u lijevom uglu. (Gusinje-Plav.com)
Crna Gora uputila protestnu notu Kosovu   (29. jun 2016)
Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija uputilo je protestnu notu kosovskoj strani zbog postavljanja zastave Albanije i table sa natpisima “Republika Kosovo” i “Dobro došli”, koju su poslanici Samoopredeljenja prije dva dana postavili na crnogorskoj teritoriji da bi pokazali gdje je "prava granica".
Zastavu i tablu, koje su postavljene izmedu granicnog prelaza Kula i granicnog prelaza Savine vode sa kosovske stran, juce je uklonio crnogorski MUP.
O tome je obaviješteno i MVPEI.
"Ovom prilikom, medjutim, želimo naglasiti da se tim cinom pokušavaju narušiti vrlo dobrI odnosi koji postoje izmedu Crne Gore i Kosova. Ocekujemo od strane Kosova da preduzme mjere identifikacije pocinilaca i sprjecavanja slicnih aktivnosti u buducnosti, jer se time teži osporavanju vec usaglašenog i u Becu 2015. godine potpisanog Sporazuma o medudržavnoj granici. Crna Gora je, kao što je poznato, taj Sporazum ratifikovala u Parlamentu u skladu sa obavezama koje su preuzele obje strane", kazali su u MVPEI.
Zastavu i tablu Albanije postavili su poslanici Samopredeljenja, navodeci da je to bio nacin da se gradani suprotstave poklanjanju zemlje Crnoj Gori na osnovu sporazuma zbog koga se više mjeseci vodi spor izmedu opozicije i vlasti. (CdM)
Rafet Husovic: Napad na Ataturk predstavlja varvarski i užasan teroristicki akt   (29. jun 2016)
Predsjednik Bošnjacke stranke Rafet Husovic uputio je predsjedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu, premijeru Binali Yildirimu i turskom narodu, telegram saucešca povodom teroristickog napada u Istanbulu. “Duboko smo ožalošceni viješcu o teroristickom napadu koji se dogodio sinoc na aerodrumu „Ataturk“ u Istanbulu. Takva vrsta zlocina predstavlja varvarski napad i užasan teroristicki akt, usmjeren protiv nevinih ljudi i citavog covjecanstva”, kazao je Husovic.
Husovic je porucio da narod i nova Vlada Turske moraju ostati ujedinjeni u borbi protiv gnusne pojave terorizma i svih onih koji pokušavaju da destabilizuju svijet.
“Zloupotrebljavajuci vjeru, zlocinci žele napraviti paravan za svoje mracne ciljeve koji su usmjereni protiv temeljnih ljudskih i civilizacijskih vrijednosti. Uvjeren da ce doci do kraja ovom bezumnom nasilju, upucujem izraze najiskrenijeg saucešca, sa nadom da nevine žrtve nikada nece biti zaboravljene”, navodi se u telegramu Husovica. (CdM)
Za Centar u MZ Prnjavor (Plav) novih $2,350 donacija + kompletna krovna konstrukcija  (29. jun 2016)
Od Hajrudina Pupovica, clana odbora za prikupljane donacija za izgradnju Centra u MZ Prnjavoru (Plav), dobili smo imena novih donatora iz New Yorka:
Tosic Haka Zijad $200, Gutic Rama Mirsad $100, Feratovic Ramiza Raif $100, Feratovic Halima Ragip $50, Feratovic Galja Senad $50, Feratovic Ramiza Reuf $50, Lukovic Hasana Saka $100, Jasavic Murat $500, Dervisevic Rifat $100, Dreskovic Husno $100, Beskovic Mujo $100, Beskovic Rafet $100. Beskovic Haljilj $100, Sabovic Zuvdo $100, Sabovic Mensur $100, Sabovic Mirsad $100, Srdanovic Rusko $100, Purisic Muharem $100, Zilkic Sanel $100, Familija Pupovic Ahmeta donirali krovnu konstruktiju za Prnjavorski Centar i Cecunjanin Adem $100.
U prilogu objavljujemo dokumenta o transveru $10.100 koje je Hajrudin Pupovic (clan Odbora iz NY) transverovao na ziro-racun MZ Prnjavor u Plavu. Novac je preuzeo blaganjik MZ Prnjavor Pupovic Asmir
Svi koji zele da pomognu izgradnju ovog visenajlenskog Centra u Prnjavoru, mogu da se obrate clanovima Odbora koji cine: Hajrudin Pupovic (646)-643-4392, Sacir Mackic (914)-274-7909, Hasan Pupovic (917)-826-1930, hadzi Srdanovic Smajlje (917)-335-2580 i Redzematovic Zulja (917)-501-3355 (Gusinje-Plav.com)
DONATORI IZ DIJASPORE ZA CENTAR U MZ PRNJAVOR (Plav) - 30,140 + 100 eura

Šminkerski salon "MAKEUP BY ELLY" Plav   (29. jun 2016)
Obradujte sebe, podignite samopouzdanje, iznenadite druge, osvježite svoj izgled, uz pomoc profesionalnog šminkera i šminke vrhunskog kvaliteta - Šminkerski salon "MAKEUP BY ELLY" Plav.
Dobar nacin da se osjecate sigurnom i zablistate u novom izdanju. Usluge profesionalnog šminkera obuhvataju šminkanje za svaku priliku.
Nastupi u javnosti, uz šminku profesionalnog šminkera bice vam pravo zadovoljstvo. Osvežice Vašu pojavu i uciniti da prijatno iznenadite sebe i druge. Šminkanje za maturu ce uciniti da zasenite sve oko sebe. Profesionalna šminka koja ce uvelicati sve vaše važne prilike. Šminka za vencanja, mature, dnevne i vecernje izlaske - Šminkerski salon " MAKEUP BY ELLY" Plav.
Zakažite svoj termin na vrijeme, na broj telefona: +38269464402. Na moje i Vaše zadovoljstvo.
Almir Bektesevic otvorio jos jedan prodajni objekat "Royal kitchen and bath", ovoga puta u Astoriji  (28. jun 2016)
Posetite još jedan novo otvoreni lokal "Royal kitchen and bath", vlasnika Almira Bektesevica. Rijec je objektu koji se nalazi u Astoriji, na adresu 25-06 34th avenue.
Lokal je otvoren za prodajne namjene kuhinjskih kabineta, veliki izbor plocica, marble, granita kao i veliki izbor drvenog parketa za vas stan, kao i vodoinstalaterskog materijala, koji je neophodan za vaše domacinstvo.
Uz to još treba napomenuti da u ovom objektu prodaju razne vrste sinkova i cesmi za kuhinje i kupatila, veliki izbor Jeldwen vrata i brava sa kljucevima i bez. Jednom rijecju, posetite ih i uvjerite se u veliki izbor na jednom mjestu.
Treba napomenuti da osoblje lokala osposobljeno sve vrste gradjevinskih usluga od renoviranja kuhinji, kupatila do predaje kljuceva za kompletnim renoviranjem uz sva moguca osiguranja i dozvole za rad.
Telefoni na koje ih mozete kontaktirati su: 929-522-0926 i 646-286-1420
Za sva Vaša veselja - Restoran "DA MIKELLE ILLAGIO"   (28. jun 2016)
Ako želite da Vaše svadbe, kane, suneti, vjeridbe, baby showers, swet16, ili poslovna slavlja ostanu zapamcena po jedinstvenom prostoru, prijatnoj i toploj atmosferi, besprekornoj organizaciji i vrhunskom posluženju, bez bojazni dodjite u restoran DA MIKELLE ILLAGIO, da budete nasmejan domacin i zadovoljan gost! Ovaj restoran raspolaze sa dvije dvorane, kapaciteta od 400 i 800 mjesta.
Nazovite menadzera restorana Sabita Feratovica na 646 -209-5951 i dobicete sve neophodne informacije.
DA MIKELLE ILLAGIO
79-17 Abion Ave, Elmhurst New York 11373
718 - 606 - 1750 & 646 -209-5951

MUP uklonio tablu sa grbom Kosova i zastavu Albanije sa crnogorske teritorije   ((28. jun 2016)
Zastavu Albanije i tablu sa natpisima “Republika Kosovo” i “Dobro došli”, koju su poslanici Samoopredeljenja postavili na našoj teritoriji da bi pokazali gde je "prava granica" u odnosu na predvidenu dogovorom Prištine i Podgorice, uklonio je crnogorski MUP.
Tabla sa grbom Republike Kosova, natpisima “Republika Kosova” i “Dobro došli”, kao i zastave Republike Albanije, podstavljene su juce u prijepodnevnim casovima.
Iz MUP-a je CdM-u saopšteno da su tabla i zastava bili postavljeni na teritoriji Crne Gore, izmedu granicnog prelaza Kula i granicnog prelaza Savine vode sa kosovske strane.
"U cilju utvrdjivanja cinjenicnog stanja i postojanja povrede državne granice, policijski službenici su preduzeli sve mjere u konsultaciji sa nadležnim osnovnim državnim tužiocem, ukljucujuci i uklanjanje pomenute table i zastave", saopšteno je iz MUP-a.
Kasnije tokom istog dana, oko 20:25 casova, patrola granicne policije Rožaje je na mjestu gdje su bile postavljene tabla i zastava, zatekla osobe koje su policijskim službenicima kazale da su tu radi snimanja televizijskog priloga o demarkaciji granice.
"Policijski službenici su upozorili lica da se nalaze na teritoriji Crne Gore, te da za takvu aktivnost moraju zatražiti i dobiti dozvolu nadležnih organa Crne Gore, nakon cega su se oni udaljili sa naše teritorije", kazali su u MUP-u. (CdM)
Prodajem plac u Baru, naselje Zaljevo (opstina Stari Bar)  (28. jun 2016)
Prodajem plac u Baru, naselje Zaljevo (opstina Stari Bar), povrsine 4 ara. Plac je 1/1 i ima plan (nacrt) za kucu.
Plac je iznad glavnog puta Bar - Dobre Vode, na odstojajnju od magistrale 115 metara. Prilazni put ima asfalt, struja vodu i telefonski prikljucak je pored placa.

3 ara placa su namjenjena za kucu, a jedan ar je tacno preko puta placa za garazu ili tako nesto slicno.
Komsije su dobri ljudi - Staro Barani. Ne bez razloga nasa stara izreka kaze "kod kupovine kuce ili placa, prvo pitaj ko su komsije pa onda za cijenu"! Mjesto je "paradis" za penziske dane ili za ulaganje kapitala poslovnih ljudi.
Vlasnik placa je Radoncic Adnan, sa stalnim boravkom u Njemackoj. Licno se mozete obratiti njemu na telefon: (0049(0) 177/8116744) ili E-mail ( r.ado@web.de )
Cijena placa je fiksna i iznosi: 27.000 €.
Samoopredjeljenje ‘ispravlja’ crnogorsko-kosovsku granicu    (28. jun 2016)
Samoopredjeljenje, opoziciona politicka stranka na Kosovu, je organizovalo politicku akciju markiranja ‘prave’ medjudržavne granice izmedju Kosova i Crne Gore.
“Postavljanjem albanske zastave, dokazali smo gdje je granica izmedu Kosova i Crne Gore”, napisao je portparol Samopredjeljenja Fisnik Isamili na svom FB profile. On navodi i da je 8.000 hektara kosovske zemlje sada pripalo Crnoj Gori.
“To je tacka udaljena osam kilometara od tacke gdje se nalazi Policija Kosova i dva kilometara od policije Crne Gore. Mi nastavljamo da se po svaku cijenu suprostavljamo poklanjanju zemljišta Kosova”, naveo je Ismaili ispod fotografije, prenosi portal Info.ks.net.
Pokret Samoopredjeljenje, zajedno sa Alijansom za buducnost Kosova i Inicijativom za Kosovo suprostavlja se sporazumu o demarkaciji granicne linije izmedju Kosova i Crne Gore.(PCEN)
Sjecanje na Cekic Dževahiru- Dževu, rodj. Radoncic    (27.06.2015- 27.06.2016.)   (27. jun 2016)
Prošla je godina duga i teška, bez tebe naša draga majko... Rijeci je malo... Istina je bolna a tuga beskrajna. Bol koju si nanijela znamo samo mi koji smo te voljeli i poštovali. Ostavila si neizbrisiv trag, sjecanje koje ne blijedi i lijepe uspomene po kojima cemo te pamtiti i s ponosom spominjati. Teško nam je danas, a bice nam teškoi sjutra i naredni sat, dan, godinu... Uspomenu na tvoju dobrotu i ono što si nam pružila cemo vjecno pamtiti i do neba biti zahvalni.
Draga majko, bol za tobom ne popušta, tuga se ne smanjuje a rane na srcima ne zarastaju. Molimo dragog Allaha da ti osvijetli kabur i podari najljepše mjesto u Dženetu.
Svi smo Allahovi i Njemu se vracamo.
Tvoji: suprug Rizo, cerke Nakšija, Resma, Mirsada, Dženeta, Edina i Ferida.
Nacionalni park Prokletije domacin trke "Vertikalni kilometar" koja ce se odrzati 9. jula  (27. jun 2016)
Nacionalni park Prokletije ce 9. jula, po drugi put, biti domacin planinske trke "Vertikalni kilometar" i ugostiti brojne trkace iz regiona, koji bi trebalo da se prijave za ucešce najkasnije do 28. juna. Staza na kojoj ce se takmicari oprobati vodi iz doline Grbaje, ispod vrhova Karanfila do Krošnje, a vertikalni uspon je 1.000 metara, na stazi dužine 3,2 kilometra.
Iz Skyrunning tima, organizatora dogadaja, kazali su da konfiguracija terena opravdava naziv "Vertikalni kilometar", koji je jedan od najpopularnijih formata u svijetu planinskog trcanja-skajraninga.
Takmicari ce i ove godine imati priliku da se potrude da stignu do cilja u okviru vremenskih limita, pobijede sebe i dožive fantastican pogled na udolinu Prokletija i okolnih vrhova.
Trka se organizuje u saradnji i pod pokroviteljstvom NP Prokletije i predstavlja pozitivan primjer saradnje izmedu zemalja, sportskih udruženja i javnih ustanova kroz razvoj aktivnog turizma u Crnoj Gori.
Kako se istice, organizacija ovakvih sportsko-turistickih manifestacija doprinijece održivom korišcenju prirodnih potencijala kojima NP raspolaže i predstaviti ih široj javnosti. "Velika zainteresovanost za dalje održavanje ove trke u Crnoj Gori, ali i u zemljama u regionu može pospješiti razvoj avanturistickog turizma, ali i omoguciti saradnju izmedu nekoliko zemalja i realizovati uspješne projekte zajednickim snagama, saradnjom i razmjenom iskustava", istice se u saopštenju.
Prijave za trku otvorene su na sajtu: http://trka.rs/event/30/.
Na proslogodisnjoj trci na kojoj je ucestvovalo 70 takmicara pobjedio je Janko Gardovic iz Herceg Novog. (CdM)
Prodaje se imanje sa kucom u Dosudje kraj Gusinja   (27. jun 2016)
Vrlo rijetka prilika za kupovinu velikog imanja i kuce u Dosudje kraj Gusinja. Imanje i kuca su u neposrednoj blizini glavne ceste, sa predivnim pogledom i locirani su na zadivljujucoj povrsini od 88 ari. Prva polovina imanja sa kucom, nikada nije bila koristena i moze posluziti kao polazna osnova za potrebe vase porodice. Preostali dio imanja je pogodan za izgradnju novih objekata, za vise porodica, koje zele da su blizu jedna pored druge.
Rijetka (ako ikada) prilika da ove velicine i lokacije objekat dolazi na trziste. Cijena po dogovoru.
Idealno za prodati jednom kupcu, ali cemo prihvatiti i deobu imanja i ponude za kupovinu od najmanje 20 ari.
Prodavac zivi u New Yorku. Za vise informacija nazovite na 917-671-8099 ili pisite na e-mail dradoncic76@gmail.com
Sjecanje na naše drage: Smako Lalicic (27. jun, 2006) i Suada Smailagic, rodj. Lalicic (3. sep; 2013)   ((27. jun 2016)
Vrijeme koje prolazi tuzno je, bez vas sjecanje bolno je. Nema rijeci da ublazi bol, nedovoljno je suza da ublaze tugu, a mnogo je razloga da vas vjecno pamtimo, sa ponosom pominjemo i od zaborava cuvamo. Bili ste oslonac i sigurnost naše porodice. Hvala vam za sve sto ste nam nesebicno pruzali na vama svojstven nacin, tiho, mudro i dostojanstveno. Vrijeme nije lijek vec svjedok bola sto niste sa nama. Nedostajete... Vasi najmiliji
Dali je "ulovljen" svjetski rekord u Plavskom jezeru? (27. jun 2016)
WORLD TROPHY! Huchen (Danube taimen) 108 cm, caught on a nymph, tippet 0.18mm, Fly rod #6, by fly fishing guide & FC instructor Ivan Randjelovic. Today, Plav Lake Montenegro. Video Tehran Tero Palavrtic.
Sjecanje na nasu dragu majku Bademu Radoncic, rodj. Ljesnjanin   (26. jun, 2006 - 26. jun, 2016)  ((26. jun 2016)
Nedostajes danas a i sjutra ces, nedostajaces nam svaki dan mila nasa. I danas si sa nama u mislima, beskrajno smo ti zahvalni sto si obogatila nase zivote plemenitoscu, ljubavlju i postenjem. Ponosni smo sto smo te imali a zauvijek tuzni sto smo te izgubili.
Neka ti Allah dz.s podari lijepi dzenet a tvojoj dusi vjecni rahmet.
Tvoji: sinovi i kcerke.
Turci donirali pet pogrebnih vozila za Islamsku zajednicu u Crnoj Gori   (26. jun 2016)
Predstavnici zajednice opština Turske donirali su Islamskoj zajednici u Crnj Gori pet vozila za pogrebne usluge.
Ispred medrese “Mehmet Fatih“ u Podgorici kljuceve od vozila primio je reis Islamske zajednice, Rifat Fejzic.
“Ovaj je poklon za nas veoma bitan. U posljednjih nekoliko godina, Turska je kroz razne projekte pomagala našu zajednicu. Moram pomenuti ambasadu Turske, TIKA-u, Dijanet, kao i Institut ?Yunus Emre?”, kazao je reis Fejzic.
Generalni sekretar zajednice opština Turske, Hajretin Gungor, kazao je da je želja Turske da razvija saradnju sa zemljama sa kojima dijele zajednicku tradiciju.
“Ovo je jedan poklon koji smo došli da podijelimo našoj braci. U pitanju je pet vozila za pogrebne usluge sa cjelokupnom opremom“, kazao je Gungor
Ambasador Turske u Crnoj Gori, Serhat Galip, porucio je da njegova zemlja saradjuje sa svim crnogorskim institucijama.
“TIKA je do sada renovirala sedam crnogorskih porodilišta. Mi na ovaj nacin pokazujemo prijateljstvo. Želimo da ovu posljednju donaciju naša braca pocnu koristiti što kasnije“, rekao je Galip.
Ceremoniji urucenja donacije prisustvovali su clanovi parlamentarne grupe tursko-crnogorskog prijateljstva, predstavnici zajednica opština Turske i Crne Gore, predstavnici turskih institucija u Crnoj Gori, kao i clanovi Islamske zajednice. (Monteislam)
Husovic, Mustafic, Dreševic i Fejzic na iftaru u Ankari   (26. jun 2016)
Potpredsjednici Vlade i Skupštine Rafet Husovic i Suljo Mustafic, odbornik u Skupstini Glavnog grada Nedžad Dreševic i reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzic ucestvovali su na zajednickom iftaru u Ankari, koji je organizovala Turska vladina razvojna agencija TIKA.
Na skupu je ukazano na dobre odnose dvije prijateljske države na politickom, privrednom i kulturnom planu i na svim nivoima, od državnih institucija do lokalnih uprava.
“Zajednicki je konstatovano da postoji prostor i za dodatno unaprjedenje, kroz partnerske odnose Crne Gore i Turske, podršku u NATO integracijama Crne Gore i daljim zajednickim aktivnostima u evropskim integracijama”, saopšteno je iz Bošnjacke stranke BS. Dodaje se da je, u razgovoru sa predsjednikom TIKA-e Serdarom Camom, iskazano zadovoljstvo aktivnostima u Crnoj Gori i realizacijom brojnih projekata u oblasti kulture, obrazovanja, zdravstva, izgradnje infrastrukture i unaprjedenja rada vjerskih institucija.
Delegacija iz Crne Gore imala je na marginama skupa više susreta sa turskim zvanicnicima - potpredsjednikom vlade Vejselom Kajnakom, predsjednikom ustavnog odbora parlamenta Turske Mustafom Šentopom, predsjednicom parlamentarne Grupe prijateljstva Turska - Crna Gora Husnijom Erdogan i reisom Turske Mehmetom Gormezom.
Zakljuceno je da ce i u narednom periodu Crna Gora imati intenzivnu podršku u projektima od znacaja za gradane, lokalne sredine i državne institucije. Susretima u Ankari prisustvovao je i ambasador Crne Gore Branko Milic. (CdM)
Prodaje se livada u Plavu od 28 ari   (25. jun 2016)
Prodaje se livada od 28 ari u Plavu u dijelu zvanom Bobeze , koja se nalazi sa desne strane kada se ide putem od Meteriza prema naseljima Glavice i Rudo polje, nedaleko od Plavske rijeke. Zemlja je kvaliteta 1-klase, pogodna za svaku vrstu obradjivanja i izgradnju kuce.
Svi koji zive ili hoce zivjeti u Plavu imaju mogucnost kupovine zemljista odmah blizu centra carsije. Moze se reci da se grad i selo bas tu spajaju na jednom mjestu.
Struja i voda prolaze preko imanja. Cijena po dogovoru.Moguca i zamjena za kucu sa bastom. Nazovite i ne propustite priliku. Kontaktirati na telefone, ima viber: 0038267335133 ili 0046709448657
Sjecanje na rahmetli dr Mahiju Hot   (2009-2016)  ((25. jun 2016)
" Glas je njen utihnuo, ali me njena sjenka i miris duše njene cesto obidju..."

Ja Rabbi, podari joj džennet...
Sena
U akciji “Let’s do it Montenegro!”, prvo mjesto Opština Rožaje, a drugo Opština Gusinje  (25. jun 2016)
Podsjecamo da je 27. maja 2016. godine, u 21 opštini Crne Gore, organizovana je akcija “Let’s do it Montenegro!”. Na akciji je ucestvovalo oko 10.800 dobrovoljnih aktivista, dok je prikupljena kolicina otpada iznosila preko 1850m3.
Juce su objavljeni zvanicni rezultati akcije. Najuspjesnija je bila Opština Rožaje, koja je dobila mobilijar za djecije igralište. Drugo mjesto je pripalo Opstini Gusinje, trece Opštini Petnjica, cetvrto Opštini Kolašin i peto Opštini Mojkovac.
Ovo je najveca akcija ikad organozovana u Crnoj Gori i nije imala za cilj samo uklanjanje nelegalnog otpada vec i podsticanje svih gradana Crne Gore, bez obzira na godine i posao koji obavljaju, i bez obzira na porijeklo i razlicite pripadnosti, na aktivnije ucešce u životu svoje zajednice.
Kriterijumi pri odabiru najaktivnije opštine su bili: Period organizovanog ucešca opštine u realizaciji akcije; Saradnja civilnog sektora, privatnog sektora, opštinskih institucija i gradjana u akciji; Promocija akcije (TV i radio, društvene mreže, prezentacije itd.); Koordinacija unutar tima (razliciti sektori, saradnja, podjela obaveza); Broj privatnih preduzeca koja su akciju podržala; Završni dogadjaj i kolicina prikupljenog otpada i broj ljudi na akciji.
Ovo je bila prilika da se izmjere kapaciteti civilnog sektora koji su u saradnji sa opštinama i lokalnim institucijama, zajednickim snagama radili na rješavanju problema u zajednicama.
Asocijacija za demokratski prosperitet - Zid iz Podgorice je bila nosilac „Lets Do It!“ pokreta i inicijative u Crnoj Gori i uz partnerstvo sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma pomogla je organizaciju i realizaciju ove akcije. Dio sredstava za akciju je obezbijeden kroz program „Budi odgovoran“. (Gusinje-Plav.com))
Zašto udžbenici istorije u Crnoj Gori precutkuju prošlost?   (25. jun 2016)
Zašto crnogorski istoricari pišu udžbenike u kojima gotovo da ništa ne piše o ratnim godinama s kraja prošlog vijeka? Da li zato što ni sami ne znaju dovoljno ili zato što ne smiju da pišu o onome što se zaista dogodilo?
Istoricar Miloš Vukanovic kaže za Radio Slobodna Evropa da je jedan od razloga to što su udžbenici zastarjeli, neki su još iz 2003. neki pak novijeg datuma. No, dodaje, nije samo to razlog.
„Vecina istoricara i dalje smatra da nije prošlo dovoljno vremena, što apsolutno nije tacno. Jednostavno idu linijom manjeg otpora zato što su isti politicki i drugi akteri od tada a vjerovatno i bar narednih 10 godina tu, tako da ne žele da se konfrontiraju", smatra Vukanovic.
Slobodna Evropa podsjeca da je struka prošle godine bila priredila udžbenik istorije za srednje škole, koji je kako je tada saopštio koautor profesor Šerbo Rastoder detaljno opisivao raspad SFRJ i ratna dešavanja na ovim prostorima. Taj udžbenik je, medutim zabranjen od stane tada, a i danas, aktuelne crnogorske vlasti:
„Prema mojim informacijama, zabranu tog udžbenika je licno tražio predsjednik Filip Vujanovic na osnovu stava Saveza udruženja boraca NOB-a. Oni su tada, navodno, problematizovali cinjenicu da se u tom udžbeniku pominje ucešce Crne Gore u tom ratu. Argumentacija protiv toga je bila da Crna Gora tada nije bila samostalna država i da nije mogla odlucivati o tome da li ce ucestvovati u ratu ili ne. Cak je argumentacija išla do tog nivoa da Crna Gora nije ni ucestvovala u tim dogadajima. Mi smo, kao kontraargumentaciju, naveli apsurdnu cinjenicu da država, koja ima ratne vojne invalide, Udruženje ratnika iz posljednjeg rata, ne može da nije ucestvovala u ratu. Ali moc politicke sile je bio veci i taj udžbenik je povucen kao takav", kazao je Rastoder tada.
Ucenici osnovnih škola, srednjoškolci i studenti gotovo da ništa ne znaju o savremenoj istoriji Crne Gore, narocito o njenoj ulozi u ratnim dogadajima iz devedesetih godina prošlog vijeka, a to ne cudi jer im predaju profesori koji takode tokom školovanja iz udžbenika istorije nijesu dobili relevantne podatke i cinjenice o tom periodu crnogorske istorije. (Vijesti)
Fahrudin Radoncic najavio povlacenje iz politike: Neka dodje neko mladji   (24. jun 2016)
Predsjednik Saveza za bolju buducnost (SBB) Fahrudin Radoncic najavio je da sebe više ne vidi u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine na narednim izborima jer je vrijeme da to bude neko mladi. Upravo ovom izjavom Radoncic je najavio kraj svoje politicke karijere i prelazak u pozadinu politickih procesa u BiH.
"Ja sve clanove SBB-a, sa svojih 200.000 glasova, pozivam da glasaju za nacelnike "koji su iz SDA", jer lista za nacelnike je zajednicka", kazao je on tokom svog gostovanja u Dnevniku Federalne televizije.
Na pitanje da li sebe vidi za dvije godine u Predsjedništvu BiH Radoncic istice da mora biti vrlo iskren, jer vec ima 59 godina.
"Za dvije-tri godine imacu znatno više. Vidjeli ste da mi u SBB-u svugdje imamo vrlo mlade ljude od 35-45 godina. U Predsjedništvu treba da sjedi neko mladi, sa mnogo više energije, a da mi, eventualno, kroz neku vrstu zakonodavne vlasti treba da mu pomažemo. Mislim da ta opcija više nije realna. Zaista vjerujem da ce i SBB, pa i SDA dati vrlo kvalitetne kandidate za bošnjackog clana Predsjedništva BiH", zakljucio je Radoncic koji je u krajem januara bio uhapšen pod sumnjom za kazneno djelo ometanja rada pravosuda. (CdM)
Vrhovni sud SAD blokirao Obamin imigracioni plan koji je trebao da zaštiti milione osoba od deportacije   (24. jun 2016)
Predsjednik SAD je rekao da je ovakva odluka Vrhovnog suda "srceparajuca za milione izbjeglica koji su u SAD izgradili svoje živote" te upozorio protivnike da nece još dugo moci da sprijece ostvarenje snova izbjeglica Vrhovni sud SAD blokirao je imigracioni plan predsjednika Baraka Obame koji je trebalo da zaštiti od deportacije milione ilegalnih imigranata u SAD.
Sudije Vrhovnog suda glasale su neriješeno, cetiri prema cetiri, cime je na snazi ostala presuda nižeg suda kojom se blokira taj prijedlog.
Predsjednik Obama je rekao da je ovakva odluka Vrhovnog suda "srceparajuca za milione izbjeglica koji su u SAD izgradili svoje živote" te upozorio protivnike da nece još dugo moci da sprijece ostvarenje snova izbjeglica.
On je istakao da ce državljani SAD u novembru "morati da odluce šta im je važno", misleci pri tome na predsjednicke izbore.
Prema Fokusovim pouzdanim informacijama, veliki broj ljudi sa prostora bivše Jugoslavije sa zebnjom je docekao ovu odluku Vrhovnog suda SAD. Mnogi od njih se nalaze pred deportacijom, koja je ukoliko na predsjednickim izborima pobijedi Tramp, sasvim izvjesna. (Revija Fokus)
Sjecanje na Demira Olevica (24. jun, 2013 - 24. jun, 2016)   (24. jun 2016)
Najdrazi nas, 3 godine su prosle a tuga je ista, praznina koju si ostavio u nasim zivotima je bolna i velika. Brojni su oni koji te se sjecaju po dobru. Ponosni sto smo te imali a zauvijek tuzni sto smo te izgubili.
Neka ti Allah dz.s podari lijepi dzenet a tvojoj dusi vjecni rahmet.
Tvoji: stric Ervin sa familijom i nana Iljka
Sjecanje na Kolenovic Dulju   (24. jun 2016)
Prodjose 6 godina, a mi nemozemo jos da svatimo da si nas napustila. Vrijeme koje prolazi ne donosi zaborav, vec ljubav i sjecanje na tebe. Ostaces voljena i nikad zaboravljena.
Neka ti dragi Allah podari ljepi dzenet.
Tvoji najmilji sinovi: Hasim i Fajko i kcerke: Mahija, Sehija, Badema i Ajeta, snahe, unucad i mnogobrojna familija.
Od Relje Loncarevica za Eljeza Koljenovica $100 i Sefketa-Barbu Jarovica $100   (24. jun 2016)
Iako smo prije nekoliko dana objavili informaciju da su zvanicno zavsene humanitarne akcije za Eljeza Koljenovica i Sefketa-Barbu Jarovica, ipak, nasa dijaspora u New Yorku i dalje donira.
Posredstvom Almira R. Koljenovica imamo informaciju da je Relja Lonacarevic donirao $100 za Eljeza Koljenovica i Sefketu - Barbi Jarovicu takodje $100.
Ukupna suma prikupljenih donacija za Koljenovic Eljeza iznosi $16,750 + 50 eura

Sto se tice za naseg Barbe, za njega ukupno je prikupljeno $15,040 + 280 eura.
U ime organizatora ove dvije humanitarne akcije: humanitarnog udruzenja EURO Gusinje, redakcije web magazina Gusinje-Plav.com i bratstva Koljenovic (u akciji za Eljeza Koljenovica) nasrdacnije se zahvaljujemo svima koji su uzeli ucesca da iste i uspiju. Hvala svima i na dobro da vam se vraca. (Gusinje-Plav.com))
Iz Holandije 50 eura donacija za Harisa Canovica i Nemanju Spalevica.  (23. jun 2016)
Od Nevzeta Purisica smo dobili informaciju o novoj donaciji iz Holandije za Harisa Canovica i Nemanju Spalevica iz Plava. Rijec je o donaciji od 50 eura od lica N.N. Donacije se prikupljaju kako bi ovi momci valjano odradili tromjesecne pripreme, nakon kojih ce nastupiti na svjetskom prvenstvu u dizanju tegova.
Ukupno za pripreme Harisa Canovica i Nemanju Saplevica je prikupljeno 1,690 eura + $2,100 .
U Evropi svi koji zele da doniraju za ovu akciju mogu kontaktirati Nevzeta Purisica u Holandiji, dok u SAD, odnosno u New Yorku, mozete se obratiti nekom od redakcije naseg najpoznatijeg i napopularnijeg internet medija - magazina Gusinje-Plav.com
Islamska zajednica u Crnoj Gori: Povuci skandalozni Rjecnik  (23. jun 2016)
Islamska zajednica u Crnoj Gori zatražila je danas brzu i adekvatnu reakciju najviših državnih funkcionera radi povlacenja, kako se ocjenjuje, skandaloznog Rjecnika Crnogorskog narodnog i književnog jezika.
Islamska zajednica, u otvorenom pismu Filipu Vujanovicu, Darku Pajovicu i Milu Đukanovicu, istice da Rjecnik obiluje govorom mržnji na vjerskoj i nacionalnoj osnovi prema njihovim pripadnicima.
Navodi se da tendenciozno vrijedjanje vjerskih i nacionalnih osjecanja nije samo etnicko, vec prije svega pravno pitanje.
"Zloupotrebom nauke i slobode izjašnjavanja reakcionarni autori Rjecnika žele ovjekovjeciti namjerne i proizvoljne uvrede, cime zadiru u "prava drugih", zajamcena nacionalnim i medunarodnim pravom", kaže se u saopštenju.
Ocjenjuje se da je publicitetom, iako negativnim, koji je Rjecnik izazvao, muslimanima vec nanijeta ogromna šteta.
"Ukoliko se Rjecnik što prije na povuce iz upotrebe šteta ce biti višestruka i nepredvidiva", kaže se u saopštenju koje potpisao reis Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifat Fejzic. (CdM)
Sjecanje na Bajrama (Cufov-Taljevic) Koljenovic   (23. jun 2016)

Bajrama (Cufov-Taljevic) Koljenovic
(Jun 23, 2015 - Jun 23, 2016).

Nisam te mogla sacuvati od smrti
Ali cu te sacuvati od zaborava
Jer smrt je jaca od zivota, ali ne i od ljubavi prema Tebi.
Supruga Bisa
Sjecanje na Bajrama (Cufov-Taljevic) Koljenovic  (23. jun 2016)
Prošla je godina - duga, teška i preteška bez mog voljenog oca,

Bajrama (Cufov-Taljevic) Koljenovic
(Jun 23, 2015 - Jun 23, 2016).

Dragi moj Tata, dali je moguce da je prošlo godina dana od kada nisi sa nama, a kao da je to bilo prije neki dan. Tvoja vedrina i osmijeh na licu je smisao svakom onoga koga si sreo. Tvoje djetitnstvo nije bilo lako, ali zbog toga si meni pruzio bolji zivot i do zadnjeg tvoga dana si me savjetovao, i ja sam ti izuzetno zahvalna što si me odgojio ovakvu kakva jesam danas, i ponosna da se zovem tvoja kcerka. Nema tih rijeci koje bih se opisalo kakav si Tata i covjek bio. Bio si medju nama sa razlogom, pricao bih nam price kada si bio mlad, kako si volio svog Oca, i kako bih šetao po Bradi, Dolji i Grncaru. Volio si društvo, i da pricaš viceve a najviše bih pricao O tvojoj Lijepoj Crnoj Gori, kako jedva cekaš da se napuni 10 Godina Nezavisnosti i da proslaviš taj dan sa familijom i prijateljima.

Živio si za svaki novi dan, kako bi mogao biti s nama jer kad si bio s nama, ti si se pomladjivao, to bih ti uvjek rekao nam. Tata nikada neceš biti zaboravljen, zauvijek ceš živjeti u mom srcu. Volim te puno Tata moj mili. I znaj da ces mi uvjek nedostajati… neka ti Bog podari najljepši Dženet jer si to zaslužio!

S ljubavlju cemo te spominjati, po dobrom pamtiti i u srcu nositi zauvjek.
Tvoja kcerka Enesa, zet Izet i unucad Mervan i Alen.
Dzenaza Kolenovic Sadike, rodj. Mrkulic - cetvrtak, 23. jun u 17 sati u Gusinju  (23. jun 2016)
U New Yorku je u nedelju, 19. juna na ahiret preselila Kolenovic Sadika, rodj. Mrkulic, u 72 godini zivota. Dzenaza ce se obaviti u cetvrtak, 23. juna u 17:00 casova na mezarju u Gusinju.
Ozalosceni: suprug Haljim, sinovi Šeka i Sajo, kcerke Sabina i Sanela, snaha Elvira, zetovi Arif i Safko, braca Cazim i Dzevat, sestre Refka, Nacka i Ifeta, unucad, mnogobrojna rodbina i prijatelji.
Svi smo Allahovi i svi se njemu vracamo
Evo koliko aviona dnevno leti na relaciji Evropa – Amerika (VIDEO)  (22. jun 2016)
Cesto puta u zelji da posjetite rodni kraj ste imali priliku da putujete avionima na relaciji Amerika - Evropa. Sigurno niste znali da u toku jednog dana tj 24 sata toliki broj aviona u oba smjera preleti Atlanski okean. Firma Flightradar24 objavila je zanimljivu snimku u kojoj su dali odgovor na ovo pitanje.
U 35 sekundi ubrzanog videa, prikazano je 2.464 leta na ovoj relaciji. Prosto da se ne povjeruje, ali je istina.
TAXI "EPI" - Vlasnik: Medunjanin Ekrem - Epi (Plav)   (22. jun 2016. god)
TAXI "EPI" je tu samo za Vas kako bi udobno i na vrijeme stigli na Vasu zeljenu destinaciju – pouzdano, brzo, sigurno, povoljno, 24/7/365!

Podgorica - Sarajevo - Tivat - Beograd - Skoplje - Pristina - Dubrovnik

Nazovite nas i Vaše povjerenje bit ce potvrda nase kvalitete i Vaseg zadovoljstva.

Vlasnik: Medunjanin Ekrem - Epi (Plav)

Kontakt tel. 069 202 661 ili 917 310 7110
FOTO: Hridsko jezero: Biser netaknute prirode!  (22. jun 2016)
Crna Gora je jedinstvena zemlja, u cijoj prirodi možete uživati podjednako i u ljetnjim i zimskim mjesecima.
Bogata priroda je svima na dohvat ruke, bilo da se radi o primorskom ili planinskom dijelu zemlje. Tu su brojne rijeke, nacionalni parkovi, jezera, izletišta, kulturno – istorijski spomenici, i još mnogo toga!
I sami ste vec navikli da vam iz nedjelje u nedjelju predstavljamo neku prirodnu ljepotu naše zemlje, i mnogo puta ste imali priliku da citate recimo o jezerima.
Pa, i ovog puta cemo se osvrnuti na neki od naših brojnih jezera, tacnije Hridsko jezero, koje se nalazi na sjeveroistocnoj strani Prokletija, u blizini albanske granice.
Ovo jezero je smješteno izmedju vrhova Mali i Veliki Rid, a ispod vrha Ridski krš, i to na nadmorskoj visini od 2.358 metara, zbog cega se Hridsko jezero još zove i Ridsko.
Kada je rijec o dubini jezera, to zavisi od godišnjeg doba, jer vodostaj varira. Npr. za vrijeme ljeta, kada je vodostaj niži, jezero je dugacko oko 290 metara, dok mu je maskimalna širina oko 175 metara. Tokom zime, jezero je prekriveno debelim slojem leda. Kada je u pitanju temperatura vode jezera, ona tokom ljeta iznosi od 16 do 18 stepeni, pa se mnogi odvaže da okupaju u ovom jedinstvenom planinskom jezeru... nastavak teksta
Na ahiret je preselio Salih-Saka (Secov) Hodzic  (1927-2016) (21. jun 2016)
Obavijestavamo vas da je u Podgoricu 19. juna na ahiret preselio Salih-Saka (Secov) Hodzic, u 90 godini zivota.
Po sopstvenoj zelji, dzenaza je obavljena u krugu najuze porodice.
Ozaloscena porodica Hodzic
Na ahiret je preselio Mehmed-Meho (Šabov) Mulic  (1937-2016)  (21. jun 2016)
U Gusinju je 20. juna u 79 godini života na ahiret preselio Mehmed-Meho (Šabov) Mulic. Dzenaza polazi od kuce u srijedu 22.juna u 14:00 casova na mezarju u Gusinju.
Ožalošceni: supruga Bejta, sinovi Elvir i Edin, kcerke Elvira, Nevzeta, Igbala, braca Dzevat, Zaim i Zuka, sestre Altuna, Kumrija i Fatka, zetovi, snahe, unucad , brojna rodbina i prijatelji.
ELEMENTS DENTAL OFFICE Astoria - Dr. Abdulla S. Zoobi, DDS  (21. jun 2016)
Lijep osmjeh pocinje ovdje... Ocekujte najbolje !
Danas, više nego ranije, ljudi imaju potrebu da vode racuna o svom zdravlju i izgledu. Oralno zdravlje je jedan od najvaznijih pokazatelja dobrog opšteg zdravlja i znacajno doprinosi prijatnoj spoljašnosti.
Redovne posete stomatologu kljuc su Vašeg dobrog oralnog zdravlja i lijepog osmeha. Na taj nacin cuvate zdravlje svojih zuba i sprecavate ostale zdravstvene probleme.
Stomatološka ordinacija ELEMENTS DENTAL sa office-ma u Astoriji i Manhattnu, pruza Vam kompletnu stomatološku uslugu u prijatnoj i opuštenoj atmosferi, a naša poslovna filozofija zasniva se na strucnom i kvalitetnom pristupu svakom pacijentu ponaosob. Zahvaljujuci konstantnom strucnom usavršavanju kao i pracenju najnovijih svetskih trendova i dostignuca u stomatologiji naš tim ce Vam predloziti najbolje rešenje u datom trenutku, a sve sa ciljem da Vam pruzimo najkvalitetniju uslugu.
ELEMENTS DENTAL OFFICE - Dr. Abdulla S. Zoobi, DDS
Cosmetic, Inplanst & Family Dentist
28-36 Steinway St. Astoria, NY 11103 (od ponedeljka do subote)
718-777-9662, Fax: 718-777-9682


Office in Manhattan
352 East 51 Street
New York NY 10022 (srijedom i petkom)
212 668-8400
Prodaje se plac u Gusinju (20. jun 2016)
Prodaje se plac u Gusinju, povrsine 10 ari. Plac se nalazi u Carigradskoj ulici, na vrlo povoljnoj lokaciji u blizini carsije. Plac sadrzi dozvolu za izgradnju kuce, kao i prikljucke za struju, vodu, telefon i komunalije.
Cijena 6.000€ po aru. Plac je moguce podijeliti na dva dijela.
Za vise informacija kontaktirajte 0031685551744 - ima Viber.

Na ahiret je preselila Kolenovic Sadika, rodj. Mrkulic  (1944 - 2016)   (20. jun 2016)
U New Yorku je u nedelju, 19. juna na ahiret preselila Kolenovic Sadika, rodj. Mrkulic, u 72 godini zivota. Zdravoglava se prima danas, u ponedeljak, 20. juna od 3:00 sata poslije podne, u nasoj Ali-pasinoj dzamiji u Astoriji. Dzenaza namaz se klanja u utorak, 21. juna u 8:30 sati izjutra, a dzenaza ce se naknadno obaviti u rodno Gusinje.
Ozalosceni: suprug Haljim, sinovi Šeka i Sajo, kcerke Sabina i Sanela, snaha Elvira, zetovi Arif i Safko, braca Cazim i Dzevat, sestre Refka, Nacka i Ifeta, unucad, mnogobrojna rodbina i prijatelji.
Svi smo Allahovi i svi se njemu vracamo
Sjecanje na Julevic (Hasa) Enver  (20 jun 2105 - 20. jun 2016)   (20. jun 2016)
Godina puna bola je tu, a mi još ne znamo pravu istinu. Opet je ljeto za nas bolno, tmurno, kišovito i sjetno. Suze ne suše lice jer si nam se ti prerano ušutio. Nema osmjeha tvog, pjesme tvoje, sve se ušutjelo pa i tvoja harmonika u cošku truhne. Pitamo se zašto, kako...?
Ni odgovor nebi ništa izlijecio jer tebe nema. Teško je to voljeni naš Envere. Sjecanja naviru nižu se kao biseri, a od naših suza napravile se staze, mada znamo da nam neceš doci. Voljeni nikad ne umiru samo daleko, daleko su.
Tvoji najmiliji
Sjecanje na Julevic (Hasa) Envera  (20 jun 2105 - 20. jun 2016)  (20. jun 2016)
Navrsava se godina dana, kako je nase duse i srca OBAVILA TAMA.
Tvoj zivot, tvoja ISTINA otisla je sa tobom u tvojim ocima za koju samo Allah zna!
Pretuzno je i VISE OD BOLA, sto moramo se miriti stim, a RANE i TUGU NIKADA NIKO NECE MOCI DA NAM IZLIJECI !!!
Tvoji najdrazi.
Sjecanje na brata Envera Julevica (20. jun 2016)
Dragi moj Gene...
Postoje trenuci kada nas obliju sjecanja. Kada vrijeme stane i zanijemiš, zašutiš i u tišini boluješ svoju bol. Ludo doba! Svaki dan se pitam, kako, zašto te odvojiše od nas. Pitanja hiljadu a odgovor samo jedan: Tebe vec godinu dana medju nama nema. A prije 5 godina nam je tako lijepo bilo, Zajo ženio sina, a mi svi skupa do zore uz tvoju harmoniku. Nikad više brate...
Ima lijepog dosta, roman da se napiše, ali to neka meni, to necu dijelit sa nikim, ja to ne zaboravljam. Uspomene lijepe su jace od zaborava. U mojim mislima ceš biti vjecno. Neka Allah podari vjecni rahmet tvojoj dobroj i iskrenoj duši.
Brat Kemal
Sa iftara u Ali - pašinoj džamiji  (19. jun 2016)
Ifar je priredio Almir Bektesevic, molimo Allaha dž.š. da ga nagradi i podari mu hajr i bereket u porodici, zdravlju i životu!

Autorsko vece Zuvdije Hodžica u Kotoru - Utorak, 21. jun  (19. jun 2016)
Autorsko vece Zuvdije Hodžica održace se u utorak 21. juna u kinu Boka u Kotoru u organizaciji Kulturnog centra "Nikola "Đurkovic", gradske biblioteke i citaonice.
Pored Hodžica, govorice profesor Maja Grgurovic, urednik rubruke za kulturu Dnevnog lista Pobjeda Vlatko Simunovic i književnik Obrad Pavlovic.

Hodžic je rodjen 1944. godine u Gusinju. Bio je novinar Titogradske tribine, saradnik Doma omladine "Budo Tomovic", novinar i urednik Titovog pionira, zatim urednik INDOK – Centra, Tribine, predsjednik Skupštine Republicke zajednice kulture, urednik casopisa Doclea i Koha. Bio je urednik Almanaha ciji je i jedan od osnivaca. Redovni je clan Dukljanske akademije nauka i umjetnosti do 2004. godine.
Objavio je knjigu poezije "Na prvom konaku" (1970), knjige pripovjedaka "Gluva zvona" (1973) i "Neko zove" (2003), romane "Gusinjska godina" i "Davidova zvijezda", kao i knjigu reportaža i putopisa "Jedan dan zivota" (1995). Pjesme i price prevedene su mu na mnoge jezike.
Hodžic je poznat i kao uspješan crtac, graficar i ilustrator. Imao je samostalne izložbe u Podgorici, Pljevljima, Ulcinju, Plavu i Cetinju. Objavio je knjige zapisa i crteža "Podgoricom starom" i "Otkrivanje zavicaja".
HAMDOVA STAZA 2016 - 29, 30, i 31. jula   (19. jun 2016)
Porodica rahmetli Hamdije-Hamda Cekica i Planinarsko društvo "Karanfil" Gusinje organizuju 29. 30. i 31.jula tradicionalni medjunarodni planinarski skup i uspon
H A M D O V O M    S T A Z O M
pod motom
DRUŽENJEM    PROTIV   ZABORAVA       VALUŠNICA    2016.


P R O G R A M    D R U Ž E NJ A

Ponovo u New Yorku mozete kupiti novu knjigu Ibrahima Rekovica "Plavljani i Gusinjani u anegdotama"   (19. jun 2016)
Pocetkom godine poznati hronicar Plava i Gusinja, pisac i umjetnik, Ibrahim Rekovic je objavio knjigu “Plavljani i Gusinjani u anegdotama". U knjizi je objavljeno 300 prica koje je autor prikupljao tokom proteklih 11 godina.
Do sada smo putem nase redakcije prodali dva kontigenta knjiga, a ovih dana nam je pristigao i treci. Knjigu, koju treba da ima svaka nasa porodica, pogotovu u dijaspori, mozete naruciti preko nase redakcije, ako nazovete glavnog urednika web magazina Gusinje-Plav.com, Rafeta Hot na 646 808 6490. Cijena je veoma pristupacna i iznosi $20.
Pozivamo sve one koji su narucili knjigu da nam se jave, kao i one koji zele da istu kupe, da nas nazovu na gore naznaceni telefonski broj.
Kao i sto sam autor knjige rece: “Knjiga je pisana plavsko-gusinjskim govorom. Imamo mi nešto što je naše, specificno, što nas cini posebnim, ali nas ne odvaja od drugih."
U knjizi “Plavljani i Gusinjani u anegdotama” obuhvacene su i price vezane za ovo podrucje. Tu je i nekoliko legendi o Plavu i Gusinju, o nastanku Plavskog jezera, o Ali-pašinim izvorima i Prokletijama, o Hridskom jezeru i njegovim gorskim vilama, kao i o plovecem ostrvu na Visitorskom jezeru. Želja autora je bila da na jednom mjestu pruži citaocima sve ono što je interesantno o plavsko-gusinjskom kraju.
Knjiga je štampana u tiražu od 800 primjeraka, u izdanju izdavacke kuce “Almanah”- biblioteka “Baština”. Urednik je prof.dr Šerbo Rastoder, lekturu i korekturu uradio je akademik Zuvdija Hodžic, dok su recenzenti akademik, rahmetli profesor Alija Džogovic, i professor Faruk Dizdarevic. (Gusinje Plav Press)
Prodaje se livada u Gusinju, sa predivnim pogledom i panoramom Gusinjske kotline   (19. jun 2016)
U Gusinju se prodaje livada (podijeljena na placeve) povrsine od 40 ari, povoljna za gradnju kuca. Ukupno je 8 placeva od po 5 ari, i svaki se moze kupiti zasebno. Nalazi se na raskrsnici puteva Gusinje - Plav i Gusinje - Grnacar, na veoma atraktivnoj lokaciji i predivnim pogledom i panoramom Gusinjske kotline. Placevi imaju put i sredjene imovinsko-pravne odnose (vlasnistvo 1/1).
Za vise informacija zvati: u Njemackoj: 0049 711 82 051 978 ili +49 157 58550748 (Viber)

Turnir u malom fudbalu "SJECANJE NA ELMAZA-MAZA CEKICA"   (19. jun 2016)
Turnir u malom fudbalu
"SJECANJE NA ELMAZA-MAZA CEKICA"
Pocinje 10. jula 2016. godine

Ekipre uplacuju po 50 eura, a igra se po sistemu 4+1, plus tri izmjene.
Nagradni fond:
1. mjesto - nagrada $3,500.00
2. mjesto - nagrada $1,000.00
3. mjesto - nagrada $500

Informacije:  069-554-204,  069-602-300,  069-237-220

Organizaro: "DRUSTVO IZ NJUJORKA"
Stomatoloska ordinacija "Hanadent" Plava - vl. dr. Šahmanovic Ferida  (19. jun 2016)
Stomatoloska ordinacija "Hanadent" iz Plava, pruza stomatoloske i zubotehnicke usluge iz estetske stomatologije, kao i izradu svih protetskih nadoknada uz najsavremenije materijale, fiksna protetika, metal keramika, kao i cirkonijum-oksid keramika, koja je hit u svijetu, jer se postize maksimalna estetika najbliza prirodnim zubima. Ljubazno i strucno osoblje ce vas od prvog momenta ubijediti da mu je stalo do vasih zdravih zuba.

Stomatoloska ordinacija "HANADENT" Plav
Dr. Ferida Šahmanovic
Kontakt: 069-500-480
Royal Kitchen & Bath - Vlasnik Almir Bektesevic   (19. jun 2016)
Royal Kitchen & Bath - Vlasnik Almir Bektesevic
Udahnite novi zivot u vase kuhinje i kupatila. U Royal Kitchen & Bath, vlasnika Almira Bektesevica, mozete naci veliki izbor i visoke kvalitete kabinete (37 vrsta kuhinjskih elemenata i ormarica razlicitih stilova)), granit plocice, countertops sudopere (sinks), slavine (fauset), sve vrste izolacija i kompletan materijal neophodan za ugradnju plocica.
Nudimo besplatnu dostavu kupljenih kabineta i mogucnost instaliranja, uz sva potrebna osiguranja.
Uskoro nasim kupcima cemo ponuditi sirok izbor gradjevinskog materijala, ukljucujuci i Jeld wen vrata.
Dodjite i posjetite nas izlozbeni prostor na adresi:
Royal Kitchen & Bath
2 Fero street
Yonkers, NY 10701
Tel. 914 969 3900 & 646 286 1420


Nastavak Stranice (News Archive)


TUDJI TEKSTOVI I SAOPSTENJA NE ZNACE AUTOMATSKI DA SU TO STAVOVI I MISLJENJA REDAKCIJE
  Uredjivacki tim magazina    Web dizajneri: advokat Hot Edvin i advokat Hot Edin
Redakcija:

     Rafet Hot         Selim Cekic        Nuki Lucevic     Senad Sehovic     Hamo Mulic       Mirza Vukelj     Radoncic Miso


Contact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Glavna Stranica
"Copyright www.Gusinje-Plav.Com - All Rights Reserved"