www.Gusinje-Plav.com


Donacije DRUGE FAZE za IKC Gusinje od 1. januara 2021. - Ukupno do sada $226,221 +($126,250 + €500($580)) + €28,833

   Nedelja, 30. januar 2022 od 10am-4pm - Hajtar za Bali Xhaferi Qosaj otvaraju supruga Muradija, sinovi Shpen, Shaban i Selman, kćerka Muzafera, bratstvo Qosaj, rodbina i prijatelji, na adresi: Restoran MAESTROS   1703 Bronxdale Ave,   Bronx, NY 10462. Hajtar se otvara za muškarce i žene.
AZEM Vlasi o DRITANU Abazoviću: ”KO S ĐAVOLOM TIKVE SADI, O GLAVU MU SE OBIJU”   (28. januar 2022)
  Politička kriza u Crnoj Gori eskalirala je nakon zahtjeva Građanskog pokreta URA za smjenu Vlade Crne Gore, a potom i predsjednika Skupštine Alekse Bečića, što je dovelo do protesta i uvreda na račun vicepremijera Dritana Abazovića.
  Ovaj sarajevski student iz Ulcinja tako je prošao put od poštenog Albanca i srpskog heroja do “šiptara”, kako su ga vrijeđali ovih januarskih noći na ulicama Podgorice. U međuvremenu je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić zatražio smjenu Abazovića sa čela Nacionalnog savjeta za borbu protiv visoke korupcije... nastavak teksta
NIKUĐ S MJESTA    (27. januar 2022)
  ”Evropa sad” a Crna Gora ne može ni do Makedonije. Ministra vanjskih poslova Crne Gore iz zvanične posjete Skoplju vratio (pro)pali premijer Krivokapić s po puta.
   Sa ovakvom politikom sad, Evropa Nikad!
  Prch.me
ALMA REDŽEPAGIĆ - Real Estate Agent   (27. jan. 2022)
   Realtor Associate (6 years experience)
  Specialties:
  Buyer's agent
  Listing agent
   Relocation
  Consulting
  Property Management
  Specializing in Real Estate, servicing all of BERGEN COUNTY - NEW JERSEY.

  · Representing both Sellers & Buyers.
  · Professional, honest and high-integrity service.
  · Personally, own investment properties - multi family.
  
CAFE BUBAMARA - 263 Parker Ave, Clifton, NJ 07011    (27. jan. 2022)
   CAFE BUBAMARA - smješten u Cliftonu, povijesnom botaničkom gradu u državi New Jersey - zasigurno će razveseliti vaša čula, prevesti vas na drugo mjesto i ostaviti da još više žudite. Kombinirajući eklekticizam starog svijeta s romanticnom modernom estetikom, originalnost kafića u stilu i dizajnu može se vidjeti u unutrašnjosti, baš kao i u vanjskoj. Bubamarina pažljivo kultivirana atmosfera poziva vas da se prepustite svojoj hirovitoj i opuštenoj atmosferi, koja podsjeća na dane slave bivše Jugoslavije.
  Uživajući u opuštenom ambijentu kafića Bubamara, isprobajte domaće kolače i tradicionalnu balkansku kuhinju poput bureka, popare, uštipca, ćevapa, djevreka, palačinki i mnogih drugih. Sigurni smo da će ova autentična jela uskoro postati vaši omiljeni obroci.
  Pridružite nam se i stvorite nove uspomene, prepustite se ukusnoj hrani i uživajte u vremenu sa svojim najmilijima u autentičnoj atmosferi u kafiću Bubamara!
   CAFE BUBAMARA - 263 Parker Ave, Clifton, NJ 07011
  Booking & Inquiries: +1 973-928-1371
  
Porfirije ucjenjuje Abazovića: Potpisivanje Temeljnog ugovora uslov za podršku manjinskoj Vladi?   (27. januar 2022)
  Na sastanku sa šefom Svetosavskog kulta krvi i tla, koji se vodi kao SPC Porfirijem Perićem potpresjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović rekao je da je spreman za potpisivanje Temeljnog ugovora i da on mora biti u potpunosti usklađen za interesima obje strane, navode izvori Nove.rs iz Patrijaršije (Bord direktora SPC).
  S druge strane, Porfirije je rekao da SPC ne želi da potpiše ugovor sa aktuelnom Vladom Crne Gore, jer smatra da će ona pasti i da bi samim tim eventualno sklapanje Temeljnog ugovora moglo biti osporeno i ne bi imalo legitimitet... nastavak teksta
Prodavnica mješovite robe SKALINADA Bronx    (27. jan. 2022)
   Više od 35 godine nalazimo se u Bronx-u, na istoj adresi i stvaramo kvalitet jedinstvenog ukusa poznatog svima. Posjedujemo veliki asortiman suhomesnatih proizvoda, svježeg mesa, mesa za roštilje, hrane iz Evrope (sireva, začina, pekarskih proizvoda, proizvoda od voća i povrća, čajeva,...,) praktično sve što je neophodno za Vašu kuhinju. Dozvolite da budemo deo Vašeg svakodnevnog života u kupovini.
DOBRE NAVIKE NE TREBA MIJENJATI - KUPUJTE U "SCALINADI".

Adresa: 667 East 187 Street BRONX, NY
Telefon: (718) 367 7256
Radno vrijeme Ponedeljak - Subota: 9:00 prije podne - 6:00 poslije podne
Nedelja: 10:00 prije podne - 5:00 poslije podne

KOMPLETNA PONUDA ZA VAŠU KUHINJU - PRODAVNICA "SCALINADA"
ZAPAD NEZADOVOLJAN ABAZOVIĆEM: Nedolazak Eskobara u Crnu Goru jasna poruka Dritanu?   (27. januar 2022)
  Iako je posjeta specijalnog američkog izaslanika za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara uveliko najavljivana za 1. februar, ispostavilo se da on ipak ne planira da skorije posjeti Crnu Goru.
  Bez obzira što zvanično nije najavljena, plan Eskobara je bio da posjeti Crnu Goru početkom februara, a razloge odustajanja od posjete treba tražiti u nezadovoljstvu specijalnog izaslanika, ali i partnera sa Zapada, liderom URA-e Dritanom Abazovićem... nastavak teksta
ČIŠĆENJE JETRE ZA SAMO 5 DANA   (27. jan. 2022)
   Ni jedna bolest se ne pojavljuje preko noći. Bolest srca, rak...skoro sve bolesti se razvijaju mesecima, pa čak i godinama, nakon što jetra prestene da čisti tijelo.

   ZAŠTO MORAMO DA ČISTIMO I ISPIRAMO NAŠU JETRU?

   Posao jetre jeste da pročisti sve što jedemo i pijemo i ukloni sve što je štetno iz naše svarene hrane prije nego što udje u krvotok. Jetra uklanja holesterol i štetne masti usled preteranog konzumiranja hrane životinjskog porijekla i uklanja hiljade aditiva u hrani i tečnosti koje konzumiramo. Jetra uklanja sve one štetne materije u krvi, koje bi, ukoliko bi se zadržale, mogle da prouzrokuju srčane napade, moždane udare, probleme sa cirkulacijom, rak, neurološke bolesti i stotine drugih bolest. Nezdrav način života i ishrana prouzrokuju da se jetra umori i sama postaje zapušena istim toksicnim odpadom koji je uklanjala iz vaše krvi. Kad je zapušena i bolesna, jetra ne može da uklanja otrov iz vas. Taj nagomilan odpad čini da jetra oboli, pa čak izaziva i rak jetre. Čišćenjem i ispiranjem jetre, jetra se oslobadja otrovnog sadrčaja, kada je zapušena i pretrpana.
   Zato smo napravili program za 5 dana čišćenja jetre. Svaka osoba bi trebala da čisti jetru makar jednom godišnje! Svi koji su zainteresovani da očiste jetru za samo 5 dana prirodnim proizvodima možete se javiti Pajazitu-Paju Deljanin, (diplomirani ljekar prirodne medicine) na telefon 514 244 8133 i njegovoj supruzi Nazi Deljanin, (diplomirani nutricionist prirodne medicine) na telefon 438 939 6292 ili e-mail: pajo-naza@hotmail.com

ČIŠĆENJE ORGANIZMA 30 DANA

METODA RASTVARANJA KAMENA U BUBREGE

MOĆAN, EFIKASAN I KOMPLETAN PROGRAM ČIŠĆENJA CRIJEVA
Na ahiret je preselio Idriz (Junuz) Kučević   (1945 - 2022)   (27. januar 2022)
  U New Yorku je juče, 26. januara 2022 godine na ahiret preselio Idriz (Junuz) Kučević u 77-oj godini života.
   Zdravoglava je danas, u četvrtak 27. januara 2022 od 3pm do 11pm u Bošnjačkom Islamskom Centru na na Richmond Hill-u.
  Dženaza namaz je u petak, 28.januara u 9am u Bošnjačkom Islamskom Centru, nakon čega će se održati dženaza na mezarju u Washington Memorial Park na Long Island.
  Ožalošćeni: supruga Šajka, sinovi Enis, Edin i Ermin, kćerke Jasmina i Azra, brat Zuvdija, sestra Naza, zet, snahe, unučad, bratstvo Kučević i ostala rodbina i prijatelji.
   “Inna lillahi we inna ilayhi radžiuun - Svi smo Allahovi i Allahu dž.š. se vraćamo”. (www.gusinje-plav.com)
Čanak: Moskva preko Beograda i SPC želi crnogorsku obalu za rusku vojnu flotu   (27. januar 2022)
  "Ne znam da Vam kažem ko tu igra presudnu ulogu, ali je potpuno jasno da u pozadini svega toga stoji Moskva. To je suština priče, jer Rusija nema baze na Mediteranu i svaki put kada hoće ili treba da djeluje mora da prolazi kroz Dardanele i Bosfor i to čini Crnu Goru od izuzetnog značaja za Rusiju te onda preko raznih kanala, uključujući i ono što bismo nazvali djelovi duboke države u Srbiji, uključujući i SPC, ona se trudi da uspostavi nekakvu prorusku vladu u Crnoj Gori, dakle, antizapadnu i antinatovsku", kazao je Čanak u razgovoru za Al jazeera Balkans... nastavak teksta
Zdravoglava i dženaza za Ramiza (Šukova) Radončića    (27. januar 2022)
  U Njujorku je 24.1.2022 godine na arhiret preselio Ramiz (Šukov) Radončić, u 68-oj godini života.
  Zdravoglava u Gusinju će se održati u petak 28.1.2022 od 17 sati u porodičnoj kući (za žene) i u restoranu "Napolis" (za muškarce).
  Dženaza će obaviti u subotu, 29-tog januara 2022 godine u 13 sati. Polazak je od Nove džamije.
  Ožalošćeni: supruga Zumreta, sinovi Denis i Dino, kćerke Ilda, Aida i Rozina, sestre Muška, Beka, Ljulja, Caka i Salmira, strina Nurija, braća Refik i Teufik, bratanić Miralem, bratanična Majida, šurak Zufer, unučad, sestrične, sestricići, zetovi, snahe, i mnogobrojna rodbina i prijatelji.
   “Inna lillahi we inna ilayhi radžiuun - Svi smo Allahovi i Allahu dž.š. se vraćamo”. (www.gusinje-plav.com)
Azra Jasavić: Voljela bih da je Abazović dužan samo Crnoj Gori   (27. januar 2022)
  Advokatica Azra Jasavić saopštila je da ne dijeli optimizam potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića koji je kazao da će 4. februara “sve biti gotovo” sa aktuelnom Vladom.
  “Nije gotovo 4. februara, upravo tada počinje dalja destabilizacija Crne Gore. Neka se ne zavarava Abazović da će se toga dana sve riješiti. Kao što vidite, konsoliduju se snage u Srbiji, imate vrlo jasnu podršku Vučića DF-u koji se sada konsoliduje u saradnji onima koji vladaju Srbijom, imate Krivokapićeve mlade snage koje su u direktnoj vezi sa dijelom SPC i dijelom opozicije u Srbiji... nastavak teksta
Sjećanje na Vučetović (Rustema) Brahima-Braha   (1954-2019)  (27. januar 2022)
   Danas, 27. januara su tri tužne godine bez tebe voljeni naš.
  Ostala je bol i praznina vječna, ali i lijepa sjećanja i uspomene, koje su ostale zauvijek u našim mislima i vječna ljubav u srcima....
  Vrijeme prolazi, ali slike i divni trenuci ostaju u nama i nikada se ne mogu zaboraviti.
   NISMO TE MOGLI SAČUVATI OD SMRTI, ALI ĆEMO TE SAČUVATI OD ZABORAVA.
   Tvoji najmiliji: sin Faruk, snaha Eldina, unučad Ajša, Dzenan, Dua i Brahim.
Sjećanje na Hasniju Dervisević, rodj. Kučević   (20.10.1950 - 27.1.2018)  (27. januar 2022)
   Draga majko, evo već četvrta godina od kako nisi sa nama više, a nimalo nije lakše dušama. Ta praznina i tihi bol u duši su još tu i to jedino možemo da osjetimo. Vrijeme ne može da izliječi tu prazninu i bol za tobom, tako da ćeš uvijek živjeti sa nama i uz našu djecu.
   Da ti dragil Allah podari najlijepši dženet.
   Tvoji najmili: suprug Ruždo, sinovi Ener Edin, Edis, snahe Mirveta i Lejla i unučad.
Na ahiret je preselio Idriz (Junuz) Kučević   (1945 - 2022)   (26. januar 2022)
  U New Yorku je danas, 26. januara 2022 godine na ahiret preselio Idriz (Junuz) Kučević u 77-oj godini života.
   Zdravoglava je sjutra, u četvrtak 27. januara 2022 od 3pm do 11pm u Bošnjačkom Islamskom Centru na Richmond Hill-u.
  Dženaza namaz je u petak, 28. januara u 9am u Bošnjačkom Islamskom Centru, nakon čega će se održati dženaza u na Washington Memorial Park.
  Ožalošćeni: supruga Šajka, sinovi Enis, Edin i Ermin, kćerke Jasmina i Azra, brat Zuvdija, sestra Naza, zet, snahe, unučad, bratstvo Kučević, rodbina i prijatelji.
   “Inna lillahi we inna ilayhi radžiuun - Svi smo Allahovi i Allahu dž.š. se vraćamo”. (www.gusinje-plav.com)
Zdravoglava i dženaza za Šahmanović (Hamze) Haljilja    (26. januar 2022)
  U New Yorku je 24. januara 2022 godina na ahiret preselio Šahmanović (Hamze) Haljilj, u 69-oj godina života.
   Zdravoglava u Plavu će se održati četvrtak, 27. januara od 14:00 časova u kafani Beškovića.
  Dženaza će se obaviti u petak, 28. januara poslije džume namaza na mezarju Šehovića
   Ožalošćeni: supruga Vaska, sinovi Edin i Esad, kćerke Sabrija i Edina, braća Mustafa i Bajram, sestre Sabahija i Alma, bratstva Šahmanović i Šiljković i ostala rodbina i prijatelji.
   “Inna lillahi we inna ilayhi radžiuun - Svi smo Allahovi i Allahu dž.š. se vraćamo”. (www.gusinje-plav.com)
Restoran BOTANY Lounge – Address: 6 Village Square E, Clifton, NJ 07011   (26. jan. 2022)
  Dobrodošli u Restoran BOTANY Lounge – mjesto na kojem hrana postaje umjetnost
   Doživite nezaboravno iskustvo ukusa nastalih modernim spajanjem tradicionalne mediteranske kuhinje sa segmentima gastronomije.
   Restoran BOTANY Lounge
  6 Village Square E, Clifton, NJ 07011
  Rezervacije i informacije na br. telefona: 973-641-7095
UNIVERSAL AGENCY CORP, vlasnika MISINA ŠABOTIĆA   (26. januar 2022)
   Kraj kalendarske godine znači i obrada završnih finansijskih računa, kako za male biznise tako i za pojedince. Svi znamo da je to dosadan i stresan posao. Prepustite to nama.
   Universal Agency Corp, vlasnika Misina Šabotića, već dvije decenije se bavi uslugama knjigovodstva i računovodstva.
   Možemo se pohvaliti da imamo veliki broj zadovoljnih klijenata kako sa uslugom tako i sa povratkom novca. Mi se maksimalno trudimo da vam obezbijedimo da što više svog novca dobijete nazad od države koji vam pripada. Isto tako da što manje platite ako dugujete. Mi znamo da nijesmo jedini sto se bavi ovim uslugama, ali i znamo da smo najbolji:
  - Povoljne cijene, - Profesionalna usluga, - Garantujemo naš rad, - Posjedujemo potrebne dozvole, - Sa vama smo do kraja
   Kao sto neko reče;"Naš narod ima dobru praksu da kod Misina Šabotića radi taksu. On to radi brzo, tačno i povoljno, biće i ove godine novca za sve dovoljno."
Na ahiret je preselia Fehima (Bajramova) Gjonbalaj   (1972 - 2022)   (26. januar 2022)
   Sinoć je u New Yorku na ahiret preselia Fehima (Bajramova) Gjonbalaj, u 49-oj godini života.
   Zdravoglava je danas, u srijedu 26. januara 2022 od 3pm do 11pm u Ali-pašinoj džamiji u Astoriji.
  Dženaza namaz je sjutra u 8am u Ali-pašinoj džamiji, nakon čega će se održati dženaza u 9:45am na Laurel Grove Cemetery Co, 295 Totowa Rd, Totowa, NJ 07512.
   Ožalošćeni: otac Bajram, majka Fata, brat Ramo, sestre: Fikreta, Faketa, Ferida, Bisera i Trešnja, bratstva Gjonbalaj i Lješnjanin, rodbina i prijatelji
   “Inna lillahi we inna ilayhi radžiuun - Svi smo Allahovi i Allahu dž.š. se vraćamo”. (www.gusinje-plav.com)
U Njujorku ukinuta odluka o obaveznom nošenju maski   (26. januar 2022)
  Sudija Vrhovnog suda države Njujork Tomas Rademaker ukinuo je odluku o obaveznom nošenju maski i rekao da je guvernerka te države prekoračila ovlašćenja u nametanju pravila koje je trebalo da usvoji zakonodavno tijelo.
  Guvernerka Njujorka Keti Hočul reagovala je na ovu presudu suda i saopštila da će iskoristiti svaku opciju kojom raspolaže kako bi se odluka suda odmah poništila, prenosi agencija Rojters.
  "Snažno se protivimo ovoj presudi i koristićemo svaku opciju da ovo odmah poništimo. Moja odgovornost kao guvernera je da zaštitim Njujorčane tokom ove krize javnog zdravlja, a ove mjere pomažu u sprečavanju širenja kovida 19 i spašavanju života", dodala je Hočul. (VOA)
Hajtar za Bali Xhaferi Qosaj - Nedelja, 30. januar 2022 od 10am-4pm   (26. januar 2022)
   U Njujorku je 2. januara 2022 godine na ahiret preselio Bali Xhaferi Qosaj , u 73-oj godini života.
   Tim povodom otvaraju hajtar (za muskarce i žene): supruga Muradija, sinovi Shpen, Shaban i Selman, kćerka Muzafera, bratstvo Qosaj, rodbina i prijatelji, u nedelju, 30 januara 2022 godine od 10am - 4pm na adresi:
Restoran MAESTROS
1703 Bronxdale Ave, Bronx, NY 10462
PETAK VEČE sa imamom KEMALOM CECUNJANIN - 28. januar 2022 @ 7:30pm    (26. januar 2022)
  
PETAK VEČE sa imamom KEMALOM CECUNJANIN - 28. januar 2022 @ 7:30pm
   Prijeko potrebna upustva u usmjerenju i zaštiti naše djece.
   Kemal ef. Cecunjanin nam nudi smjernice o pravim vrijednostima kako da najbolje sačuvamo našu djecu.
   Bujrum u PETAK VEČE u Bosnjačkom Islamskom Centru na Richmond Hill-u u 7:30pm
   BUJRUM SVIMA !
Potrebni radnici za restoran "Mediterranean" 428 Broadway, Monticello, NY 12701   (26. januar 2022)
  Potrebni radnici za:
   Restoran "Mediterranean" 428 Broadway, Monticello, NY 12701:
- KUVAR (talijanska hrana)
- 2 KONOBARICE
   Stan i hrana obezbijedjeni.
- Kontakt telefon: 646-234-4775 Koljenovic Beko

Na ahiret je preselio Ilijaz-Iljo (Šabanov) Duraković   (1963 - 2022)   (25. januar 2022)
  U Gusinju je danas, 25. januara 2022 godine na ahiret preselio Ilijaz-iljo (Šabanov) Duraković, u 59-oj godini života.
   Zdravoglava je u srijedu, 26.01.2022 od 5 sati poslije podne u Šaljanina kafanu.
   Dženaza će se obaviti u četvrtak 27.01.2022 godine. Polazak je ispred Nove džamije poslije podne namaza.
  Ožalošćeni: supruga Nevzeta, sinovi Nihad, Semir, Emil i Almin, kćerke Semira i Dalida, snaha Dalila, unučad: Harun, Meho, Hasim, Seid, Ilma, Ajša, Hava i Jasmina, stric Adem, bratanići: Murat, Jusuf, Ruždo, Zuko, Hamdo, i Ramiz, mnogobrojna rodbina i prijatelji.
   “Inna lillahi we inna ilayhi radžiuun - Svi smo Allahovi i Allahu dž.š. se vraćamo”. (www.gusinje-plav.com)
Na ahiret je preselio Enver-Beka (Zumberov) Vukelj  (1943 - 2022)   (25. januar 2022)
  U Gusinju je danas, 25. januara 2022 godine na ahiret preselio Enver-Beka (Zumberov) Vukelj, u 79-oj godini života.
  Zdravoglava je u srijedu, 26.01.2022 od 8 sati izjutra u Bajrovića kafani.
  Dženaza će se obaviti istog dana, u srijeda 26.01.2022 godine. Polazak je ispred Nove džamije poslije podne namaza.
  Ožalošćeni: supruga Nusreta, sin Damir, snaha Bilja, unuke Dina i Sara, braća Jusuf, Redžep, Rustem i Dževat, sestra Surka, stričevi, stričevići porodica Vukelj i Drašković, rodbina i prijatelji
   “Inna lillahi we inna ilayhi radžiuun - Svi smo Allahovi i Allahu dž.š. se vraćamo”. (www.gusinje-plav.com)
Restoran MIMOZA Lounge – Adresa: 36-05 30th Ave. Astoria, NY 11103   (25. jan. 2022)
  Osjetite svo bogastvo mirisa i ukusa Mediterana preko pažljivo odabranog menija u novootvorenom restoranu MIMOZA Lounge u Astoriji.
  Ukoliko ste u potrazi za mjestom koje će vas u potpunosti kupiti svojom atmosferom, savršenim ambijentom i što je najbitnije našom (ćevapi, burek, mantije, sarma, pasulj, punjene paprike,...,) mediteranskom hranom, na pravom ste mestu - Restoran MIMOZA Lounge.
   36-05 30th Ave. Astoria, NY 11103
  Rezervacije: (718) 673-6360
Radno vrijeme: 11am - 11pm
Restoran MIMOZA Lounge Astoria

Od posljedica koronavirusa preminulo šestoro, od kojih u Plavu 1 i Gusinju 1. Novozaraženi 1.121 lica   (25. jan. 2021)
  U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, od posljedica koronavirusa preminulo šest osoba, a registrovan je 1.121 novi slučaj infekcije, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).
  Preminuli pacijenti bili su iz Podgorice (1), Nikšića (1), Andrijevice (1), Gusinja (1), Plava (1) i Bijelog Polja (1). Najmlađi je imao 68, a najstariji 78 godina.
  Trenutno aktivni slucajevi po opštinama: u Plavu 51 i Gusinju 10.(CdM)
Prodajem plac u Gusinju površine 2.246m2.   (25. jan. 2022)
  Prodajem plac u Gusinju površine 2.246m2. Nalazi se na odlicnoj lokaciji takozvanom Malom brijegu (Desni Grnčar).
  Cijena po Dogovoru. Kontakt tel +38762456990 (Viber)
KRIVOKAPIĆ BEZ KVORUMA: Neće biti sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost    (25. januar 2022)
  Prema informacijama portala Standard sjednici neće prisustvovati članovi Dritan Abazović, Milan Knežević, Đorđe Radulović, Sergej Sekulović i Mevludin Nuhodžić.
  Sjednicu je sazvao premijer Zdravko Krivokapić koji je ujedno i predsjednik Vijeća.
  Članovi Vijeća za nacionalnu bezbjednost su i vicepremijer Dritan Abazović, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, ministarka odbrane Olivera Injac, ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović, šef ANB Dejan Vukšić, i predsjednik i potpredsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević i Mevludin Nuhodžić... nastavak teksta
Novih $400 donacija za IKC u Gusinju - DRUGA FAZA   (25. jan. 2022)
   Od Odbora iz New Yorka koji koordinira donatorskom akcijom za izgradnju IKC u Gusinju imamo informaciju o donacijama za DRUGU FAZU:
- Bešković (Nurov) Benjamin $200
- Bešković (Nurov) Bajram $200


   Do sada za DRUGU FAZU radova ukupno je prikupljeno $226,221.00 + ($126.550 + €500($580)) + €28,833.00 + ostale donacije.
NAŠE JE SAMO ONO ŠTO DAMO, SVE ŠTO DAJETE DRUGIMA – DAJETE SEBI
Na ahiret je preselio Ramiz (Šukov) Radončić   (1954 - 2022)   (25. januar 2022)
  Sa dubokim bolom obavještavamo rodbinu i prijatelje da je u ponedeljak, 24.1.2022 godine u Njujorku na arhiret preselio Ramiz (Šukov) Radončić, u 68-oj godini života.
   Zdravoglava se održava danas, u utorak 25.1.2022 od 3pm do 10pm u Bošnjačkom Islamskom Centru, na adresi 114-11, 91st Ave, Richmond Hill, New York, 11418.
  Dženaza će se obaviti u rodnom mjestu Gusinju, a o terminu ćemo vas naknadno obavijestiti.
  Ožalošćeni: supruga Zumreta, sinovi Denis i Dino, kćerke Ilda, Aida i Rozina, sestre Muška, Beka, Ljulja, Caka, i Salmira, strina Nurija, braća Refik i Teufik, bratanić Miralem, bratanična Majida, šurak Zufer, unučad, sestrične, sestričići, zetovi, snahe, i mnogobrojna rodbina i prijatelji.
   “Inna lillahi we inna ilayhi radžiuun - Svi smo Allahovi i Allahu dž.š. se vraćamo”. (www.gusinje-plav.com)
Sjećanje na Altu (Tahira) Omeragić   (25.01.2014 - 25.01.2022)   (25. januar 2022)
   Danas je 8 godina od kako je na ahiret preselila naša majka Alta.
   Dani i godine prolaze, ali sjećanje na tebe neće proći. Hvala za sve što si uradila za nas.
   S ljubavlju čuvamo uspomenu na tebe. Uvijek si u našim srcima, mislima i dovama.
   Allaha molimo za tvoj lijep i vječni dzennet.
   Tvoji sinovi Medo i Braho i kćerke Filja i Satka.
Nacionalnim manjinama u Crnoj Gori počela crtati meta kao devedestih    (24. januar 2022)
Advokat Edvin Hot - SHULMAN & HILL, PLLC    (24. jan. 2022)
OVER 200 MILLION DOLLARS WON

   Zakon države New York vam omogućuje da ukoliko ste tokom svog zaposlenja zbog povreda na bolovanju, imate pravo na medicinsko liječenje i obeštećenje (novac). Advokati u našoj firmi Shulman & Hill, PLLC, mogu vam pomoći u tom slučaju. Imamo kancelarije u Manhattan (Wall Street location), Brooklyn, Long Island i Bronx.
   Pozovite nas i zakažite termin za besplatne konsultacije sa jednim od naših advokata, a mi ćemo se boriti za Vaša prava pod Workers Compensation New York zakon.
   Naša široka advokatska praksa uključuje predmete u mnogim vrstama povreda. Medju našim brojnim pravnim uslugama, pomažemo ljudima koji su pretrpjeli povrede i kojima je potrebna pomoć u sljedećim slučajevima:
- Workers' compensation (Radničke nadoknade)
- Social security disability (Socijana sigurnost invaliditeta)
- Work accidents (Nesreće na radu)
- Auto accidents (Auto nesreće)
- Pedestrian accidents (Pješačke nesreće)
- Construction accidents (Povrede na gradjevinskim objektima)
Ako ste vi ili vaš bliznji povredjeni, rado ćemo priuštiti fer procjenu vašeg slučaja. Nudimo besplatne konsultacije, a naši advokati pored engleskog, španskog, ruskog, poljskog govore bosanski i crnogorski jezik. Naše naknade se naplaćuju nakon što se završi Vaš slučaj, odnosno ako dobijete odštetu.
Da biste zakazali svoje besplatne konsultacije, kontaktirajte na vašem maternjem jeziku advokata EDVIN-a HOT

Law firm "SHULMAN & HILL, PLLC"
SMARTTAX SOLUTIONS, INC - vl. Mirsad Mehremić (24. januar 2022)
   Ukoliko ste zbunjeni i neodlučni ko ce ispuniti vašu "Income Tax"-u zasigurno niste sami. Ispravna strategija planiranja, plaćanje i sam obračun poreza je jedan od ključeva vašeg finansijskog uspjeha.
Najveći dio mog života sam posvetio racunovodstvu i porezima i za sve ove godine sam naučio čisto, diskretno i efikasno balansirati želje klijenata i zahtjeve federalnih i lokalnih vlasti.
   Bilo da ste na početku vašeg radnog vijeka ili raspolažete komliciranom activom, investmentom ili ste u specificnoj situaciji uz najniže troškove imam najbolja rješenja za vaše potrebe.
   Uz sve ovo, možda je vrijeme da počnete i vaš vlastiti "business". Sve konsultacije oko otvaranja firme, dodatnih registracija i osiguranja su besplatne.
   Za sve infromacije obratite se na telefon 917-602-3267 ili me posjetite na adresi 41-01 Broadway Astoria, NY 11103.
Vlahović: U toku pokušaj državnog udara u Crnoj Gori!    (24. januar 2022)
  Miodrag Vlahović, diplomata i predsjednik crnogorskog Helsinškog odbora za ljudska prava komentarisao je aktuelna dešavanja na političkoj sceni i u Vladi Crne Gore i rekao da je u toku pokušaj državnog udara.
  Podsjetimo, danas je naš portal objavio da su u Vladi i kabinetu Krivokapića prisutni određeni ljudi iz Srbije, među kojima je osnivač pokreta Otpor Predrag Lečić.
  "Ukratko: u toku je pokušaj državnog udara. O tome se radi. Možda nekome (još uvijek) izgleda smiješno i traljavo - ali dovođenje stranaca u objekte Vlade i prljava omlajn kampanja samo su uvod u pokušaj da se onemogući da Skupština izglasa nepovjerenje Vladi. Protesti sukobi", naveo je Vlahović na Tviteru.
Na ahiret je preselio Šahmanović (Hamze) Haljilj   (1953 - 2022)   (24. januar 2022)
  U New Yorku je danas, 24. januara 2022 godina na ahiret preselio Šahmanović (Hamze) Haljilj, u 69-oj godina života.
   Zdravoglava se održava danas, u ponedeljak 24. januara od 4pm do 11pm u Bošnjačkom islamskom centru na adresi 114-11 91Ave Richmond Hill, New York 11418.
  Dženaza će se obaviti u Plavu, a o terminu ćemo vas naknadno obavijestiti.
   Ožalošćeni: supruga Vaska, sinovi Edin i Esad, kćerke Sabrija i Edina, braća Mustafa i Bajram, sestre Sabahija i Alma, bratstva Šahmanović i Šiljković i ostala rodbina i prijatelji.
   “Inna lillahi we inna ilayhi radžiuun - Svi smo Allahovi i Allahu dž.š. se vraćamo”. (www.gusinje-plav.com)
Sjećanje na rah. HOT (Alja) JAZA   (24. januar 2022)

Dana 24. januara 2022. navršile su se 18 godina od kada nije sa nama naš dragi

HOT (Alja) JAZO
(4. maj 1932 - 24. januar 2004 )

Ljubav ne prestaje odlaskom, ni sjećanje vremenom.
Uvijek si u našim mislima i srcima

Tvoji najmiliji
Crna Gora: 35.000 LAŽNIH DIPLOMA Najviše iz Novog Pazara i Tutina    (24. januar 2022)
   Po procjeni političkog pokreta Alternativa u Crnoj Gori ima preko 8.000 lažnih diploma i veći dio tih „visokoškolaca“ radi u državnoj administraciji.
  Alternativa Crna Gora će pomoći rad radnog tijela koje će istraživati lažne diplome u javnom sektoru Crne Gore. Procjenjuje se da postoji oko 35.000 lažnih diploma. Naš obrazovni sistem u jednoj deceniji iznjedri oko 30.000 diploma. To znači da je skoro svaka druga diploma u sistemu je lažna. Zato ljudi koji su završili fakultet čekaju na Zavodu za zapošljavanje!.. nastavak teksta
Musić Mirsad donirao za $100 za IKC u Gusinju - DRUGA FAZA   (24. jan. 2022)
   Od Odbora iz New Yorka koji koordinira donatorskom akcijom za izgradnju IKC u Gusinju imamo informaciju o donaciji za DRUGU FAZU:
- Musić Mirsad $100


   Do sada za DRUGU FAZU radova ukupno je prikupljeno $225,821.00 + ($126.550 + €500($580)) + €28,833.00 + ostale donacije.
NAŠE JE SAMO ONO ŠTO DAMO, SVE ŠTO DAJETE DRUGIMA – DAJETE SEBI
Sjećanje na Radončić Nadžiju, rodj. Koljenović  (1946 - 2018)   (24. januar 2022)
  Kažu da vrijeme liječi sve. Sve što više vrijeme izmiče sve se teže mirimo sa istinom da više nisi medju nama draga majko. Bilo koja riječ slaba je utjeha onima koji još uvijek osluškuju tvoj glas, tvoj osmjeh i teško se mire sa istinom da si ih napustila. Vrijeme koje prolazi ne može izbrisati sjećanje na tebe i uspomene odvesti u zaborav.
   Smrt ne postoji ljudi, umiru onda kada ih svi zaborave. Smrt ne boli, već bole suze, bole uspomene, boli ćutanje i nada da će od nekud izaći tvoj lik i tvoja dobrota koja će vječno živjeti u nama.
   S ljubavlju i velikim ponosom ćemo njegovati uspomene na tebe. Voljena naša, volimo te i molimo dragog Allaha da ti podari lijepi Dženet i najlepše mjesto u njemu kako ti i zaslužuješ.
   Suprug Iso, sinovi Elvir i Adis, kćerke Elvira Samira i Azemina, zetovi, snahe i unučad.
Manjinske partije: Nismo iznenađeni nastupom slučajne ministarke    (23. januar 2022)
   Večerašnje obraćanje „slučajne ministarke“, upućeno predstavnicima manjinskih naroda, s elementima govora mržnje, primitivizma, netrpeljivosti, vjerske i nacionalne netolerancije, vjerovatno je i posljednje obraćanje ovakvog tipa nekog visokog vladinog dužnosnika, odlazeće Vlade premijera Zdravka Krivokapića, poručili su u zajedničkom reagovanju Ervin Ibrahimović (Bošnjačka stranka), Nik Đeljošaj (Albanska lista) i Fatmir Đeka (Albanska koalicija Jednoglasno)... nastavak teksta
Na ahiret je preselio Šaban (Omera) Metjahić   (1950 - 2022)   (23. januar 2022)
  U Nujorku je 22-oga januara 2022. godine, na ahiret preselio Šaban Omera Metjahić u 72-goj godini života. Zdravoglava se održava danas, u nedelju 23. januara od 4pm-10pm u Bošnjačkom Islamskom Centru, na adresi 114-11, 91street Ave Richmond Hill, Njujork 11418.
  Dženaza namaz će se klanjati sjutra, u ponedeljak 24. januara u 9 sati izjutra u Bošnjačkom islamskom Centru na Richmond Hillu.
  Dženaza će se obavit (sjutra) u ponedeljak, 24. januara 2022 godine na Muslim Balkan Cemitary, na adresi: 515 Oakland Valley Rd, Cuddebackville, NY 12729
   Ožalošćeni: supruga Ljuma, sin Ahmet, snaha Edita, unucčad Salem, Semir i Melina, majka Djulja, braća Avdo, Idriz, Saljo i Gano sa familijama, mnogobrojna rodbina i prijatelji.
   “Inna lillahi we inna ilayhi radžiuun - Svi smo Allahovi i Allahu dž.š. se vraćamo”. (www.gusinje-plav.com)
Nihad Canović: SLIKA I PRILIKA ODLAZEĆE VLADE   (23. januar 2022)
  Govor mržnje, otvoreni šovinizam, nacionalna netrpeljivost odlazeće ministarke prosvjete, kulture, nauke i sporta V. Bratić zaslužuje najoštriju osudu i prezir svakog normalnog, dobronamjernog čovjeka bez obzira kojoj naciji i vjeri pripadao.
  Gospođo Bratić, živimo u demokratskoj, građanskoj državi, gdje Draginja, Damir, Ervin, Nik, Fatmir i ostali, imaju jednaka prava kao i svaki drugi državljanin Crne Gore.
  Zbog onih koji su nam donijeli ovakvu "slobodu", drago mi je da su konačno sve maske pale.
   Bitno je primjetiti da joj Mickej Spajić i Jakov Milatović čuvaju leđa, SLIKA I PRILIKA ODLAZEĆE VLADE
Vrijedi pogledati i poslušati   (23. januar 2022)
Sticanje americkog državljanstva rodenjem u SAD ili preko roditelja. Najbitnijih informacija o ovoj temi.    (23. januar 2022)
  Ako ste rodeni na tlu Sjedinjenih Država, rodeni ste od strane roditelja koji su državljani Sjedinjenih Država, ili ste postali naturalizovani gradanin i živite na teritoriji Amerike, ocigledno imate americko državljanstvo. Medutim, mnogi drugi ljudi su automatski postali državljani Sjedinjenih Država, uprkos tome što su rodeni u drugoj državi; a mnogi to i ne znaju. Na primjer, možda ste državljanin Sjedinjenih Država ako imate direktne pretke koji su bili državljani Amerike, ili ako su vaši roditelji postali americki državljani kada ste bili maloletni.
  Americko državljanstvo se može dobiti na jedan od cetiri nacina:... nastavak teksta
X RESIDENCE Dobra Voda - Iskoristite cijene stanova u pretprodaji do 15.01.2022.godine    (23. jan. 2022)
  Iskoristite povoljne cijene stanova i garažnih mjesta koje traju do 15.01.2022.godine, u novom aktraktivnom kompleksu X RESIDENCE Dobra Voda, na samo nekoliko koraka od plaže Veliki pijesak.
  Za cjenovnik i ostale informacije pozovite +38269066601, pišite na email adresu sales@euromixnekretnine.com ili posjetite sajt www.euromixnekretnine.com
  Euromix Beton - Prodaja stanova, poslovnih prostora i garaža, Bar, Crna Gora
  www.euromixnekretnine.com
  
Na ahiret je preselio Šahmanović (Etem) Meho   (1927 - 2022)   (22. januar 2022)
  U Plavu je je danas 22. januara 2022 na ahiret preselio Šahmanovic Meho u 95-oj godini života.
  Dženaza polazi sjutra, 23.01.2022 u 15;00 sati od porodične kuće na mezarje Šehovića, a zdravoglava je u Šahmanovic kafani. Dženaza će se klanjati na Šehovića mezarju.
   Ožalošćeni: sinovi Husnija, Iso i Rahman, kćerke Fadilja, Ismeta i Izeta, snahe, zetovi, unučad, paraunučad, bratstvo Šahmanović i Cecunjanin, mnogobrojna rodbina, komšije i prijatelji.
   “Inna lillahi we inna ilayhi radžiuun - Svi smo Allahovi i Allahu dž.š. se vraćamo”. (www.gusinje-plav.com)
Abazović zaplakao Krivokapića (VIDEO)    (22. januar 2022)
Sjajni Filip Vešović ne propušta priliku da nas iznova nasmije i bude u toku sa aktuelnom političkom situacijom. Ovog puta donosi video koji na humorističan način predstavlja zamršenu političku krizu koja ovih dana okupira svakog građanina. Glavni akteri su premijer Zdravko Krivokapić, vicepremijer Dritan Abazović i predsjednik parlamenta Aleksa Bečić.
Sjećanje na Džeku Laličić    (22. januar 2022)
  Voljeni naš Džeka, prodjoše 52 dana od kako si nas napustio i ostavio veliku bol i prazninu u našim srcima. Voljeni kao što si ti nikad ne umiru!
  Ti si bio naša toplina i naš ponos. Uvjek ćemo se ponositi što smo te imali, uvjek ćemo te voljeti i nikad te nećemo zaboraviti.
  Molimo gragog Allaha da ti podari najljepše mjesto u Dženetu.
  Naza Laličić Dermaku.
SUHO MESO I SUDŽUK    (22. jan. 2021)
   Osjetite ukus i miris rodnog kraja i u SAD. Suho meso i sudžuk pripremljeni na naš - organski način.
   Cijene: suho meso sa kostima $10, suho meso bez kostiju $14, sudžuk $14.
  Kontakt: Skender Feratović 1(860) 391-5766
Canović: Postajemo Apsurdistan, ministri najavljuju javno kršenje mjera koje su sami donijeli    (22. januar 2022)
  Funkcioner Socijaldemokrata (SD) Nihad Canović oglasio se povodom najave aktuelnih ministara da će prisustvovati protestima, uprkos zabrani okupljanja.
  “Polako postajemo Apsurdistan – za rubriku vjerovali ili ne! Ministarka zdravlja, ministar finansija i socijalnog staranja i ministar ekonomskog razvoja – svi članovi Vladinog Savjeta za borbu protiv korona virusa, najavljuju javno kršenje mjera koje su sami donijeli”, napisao je Canović.
  Pozivaju građane da oni isto učine, navodi Canović, “sve u cilju odbrane pozicija, koje nisu na izborima zaslužili”.
  “Nakon svega, mislim da je svima jasno – Fotelja je njihova nacija”, objavio je na Twitteru funkcioner SD-a.
Imam Kemal Cecunjanin: Tefsir ajeta iz sure Lukman, Tema: Odgajanje djece    (22. januar 2022)
Zavrjeđujući, probuđujući, udarni govor Imama Kemala Cecunjanina o realnom i zabrinjavajućem stanju našeg naroda, njegovom gubljenju i nestajanju u vrtlogu izazova i prohtjeva!!!
U čijem dvorištu će ostati Zdravkov politički leš    (22. januar 2022)
  Piše: Šeki Radončić
  Dileme nema – klerofašistička vlada premijera Zdravka Krivokapića, koja je od Crne Gore za samo 13. mjeseci napravila pravu Hirošimu, je pala!
  Ta brojanica tzv. ministara-apostola je pukla i raznizala se, i tu više nema tog Beograda i te Moskve koji je mogu sastaviti. A sve će se formalizovati narednog, 4. februara... nastavak teksta
Mensur S. Čekić pred dušom djeda Šaćira i djeda Zaja i nane Kadrije donira $1,000 (hiljadu dolara) za IKC u Gusinju - DRUGA FAZA   (22. jan. 2022)
   Od Odbora iz New Yorka koji koordinira donatorskom akcijom za izgradnju IKC u Gusinju imamo informaciju o donaciji za DRUGU FAZU:
- Mensur S. Čekić pred dušom djeda Šaćira i djeda Zaja i nane Kadrije donira $1,000 (hiljadu dolara)


   Do sada za DRUGU FAZU radova ukupno je prikupljeno $225,721.00 + ($126.550 + €500($580)) + €28,833.00 + ostale donacije.
NAŠE JE SAMO ONO ŠTO DAMO, SVE ŠTO DAJETE DRUGIMA – DAJETE SEBI
Nikolaidis: Prošla vlada sastavljena u manastiru, ova u ambasadi    (22. januar 2022)
Adel Omeragic na RTCG: Crna Gora nije spremna za vanredne izbore    (22. januar 2022)
Gold Rent a Car Montenegro - Podgorica    (21. jan. 2022)
   Poštovani prijatelji!
   Gold Rent a Car Montenegro vam nudi domaću i profesionalnu uslugu na cijeloj teritoriji Crne Gore 7/24. Iskoristite našu besplatnu dostavu na aerodrom Podgorica, iznajmite vozila bez skrivenih troškova, uz najpovoljnije cijene na tržištu!
   Novi ekstra dodatak, 4G INTERNET u vozilu!
   Vise informacija na + 382 68 507 740 (Viber i WhatsApp)
   Vozilo za Vas možete rezervisati na link ispod:

http://www.goldrentacar.me
Domu zdravlja u Plavu odrzana tradicionalna akcija davanja krvi povodom zeleznicke nesrece na Bioče    (21. januar 2022)
   Danas je u Domu zdravlja u Plavu odrzana tradicionalna akcija davanja krvi povodom zelezničke nesrece na Bioče.
  Prikupljeno je 48 jedinica ove dragocjene tecnosti uz postovanje svih epidemioloskih mjera.
  Akciju su organizovali Drustvo dobrovoljnih davalac krvi uz pomoc Zavoda za transfuziju krvi jedinaca Berane i Doma zdravlja Plav.
U nastavku objavljujemo foto-reportazu sa danasnje akcije davanja krvi u Plavu
Na ahiret je preselila Talević Redža Nuka  (1955 - 2022)   (21. januar 2022)
  Sa dubokom zalošću u srcu obavještavamo da je u Plavu danas, 21 januara 2022 godine na ahiret preselila naša draga Talević Redža Nuka, u 67 godini života.
   Hajtar za ljude će biti sjutra, u subotu 22 januara u kući Zuvda Bajraktarevića na Racini. Dženaza će se održati sjutra, subota 22 januara i polazi u 12:30 sati od džamije Šabovića na mezarje Šehovića.
  Ožalošćeni brat Šeko, sestra Munirka, bratanići, sestrići, bratanične, sestrične i ostala rodbina i prijatelji.
   “Inna lillahi we inna ilayhi radžiuun - Svi smo Allahovi i Allahu dž.š. se vraćamo”. (www.gusinje-plav.com)
Na ahiret je preselila Raba Huseinović, rodj. Vučetović,  (1935 - 2022)   (21. januar 2022)
  U New Yorku je 20. januara 2022 godine na ahiret preselia Raba Huseinović, rodj. Vučetović, u 87-oj godini života.
  Zdravoglava će se održati danas, petak 21. januar 2022 od 5pm do 9 pm na adresi: 184 Canal Street, Staten Island, NY 10304. Dženaza namaz se klanja sjutra, u subotu 22 janura u 8am na adresi: 184 Canal Street, Staten Island, NY 10304.
   Nakon toga u 10am obaviće se dženaza na mezarju na adresi: 13 Conover Rd, Millstone, NJ 08535
   Ožalošćeni: suprug Salih Huseinović, sinovi Abaz, Smajlje, Džafer i Ramo, kćerka Sabrija, zet, snahe, unucad, paraunucad, bratstva Huseinović i Vučetović, rodbina i prijatelji.
   “Inna lillahi we inna ilayhi radžiuun - Svi smo Allahovi i Allahu dž.š. se vraćamo”.
Šta je "nepristojno ponašanje" u BiH, u Njujorku je najnormalnija stvar. (21. januar 2022)
   Kako prenose mediji u BiH sarajevski mladići Bajro Čavčić i Semir Vatrić jučer su bili izloženi skandaloznom nasilju policije manjeg bh. entiteta na Trebeviću. Dodikova policija je spomenute mladiće kaznila sa 100 KM jer su, kako su naveli u prekršajnom nalogu, klanjali namaz. U nastavku prenosimo izjavu Bajre Čavčića o spornom događaju.

  Dotle u samom srcu Njujorka, obnosno na Manhattnu - 71 strit i 5 avenija (preko puta Central parka), prije par dana pisac ovih redova je lično bio svjedok kada na stritu vjernik klanja namza bez ikakvih problema.
   Postavljamo pitanje; U KOJEM SVIJETU MI TO ŽIVIMO?!
Adel Omeragić: Crna Gora nije spremna za izbore, rješenje manjinska vlada (21. januar 2022)
  Više smo nego uvjereni da će inicijativa opozicije i Građanskog pokreta URA o izglasavanju nepovjerenja Vladi Crne Gore dobiti potreban broj glasova u parlamentu, te da će ona sigurno biti smijenjena početkom februara, ocijenio je portparol Bošnjačke stranke (BS) Adel Omeragić. Crna Gora, kako je rekao, nije spremna za vanredne parlamentarne izbore, jer bi izgubila najmanje godinu dana.
  Omeragić je u Jutarnjem programu TVCG rekao da je Crnoj Gori potrebno nešto sasvim drugo, zbog čega je ponuđen koncept manjinske vlade kako bi se odblokirale institucije i evropski put zemlje... nastavak teksta
Vuksanović Stanković: Džaba se koprcaš Krivokapiću   (21. januar 2022)
  Poslanica Socijaldemokratek partije Draginja Vuksanović Stanković prokomentarisala je na Tviteru saopštenje Kabineta premijera Zdravka Krivokapića.
  “Prvo, Ustav nije ,,najveći”, već najviši pravni akt jedne države. Drugo, gospodine Krivokapiću imate neznavene i vrlo loše pravne savjetnike koji nijesu naučili kako se tumače pravne norme. Ovoliko neznanje je sramota za pravnu nauku. Treće, džaba se koprcaš Krivokapiću. I tebi i tvojim vrlim ,,pravnim savjetnicima” i ekspertima je odzvonilo”, napisala je ona na Tviteru.
Bektešević (Idriza) Enver iz Kruševa sa porodicom, pred dušom svojih najmilijih €1,000 (hiljadu eura) za IKC u Gusinju - DRUGA FAZA   (21. jan. 2022)
   Od Medžlisa islamske zajednice Gusinje imamo informaciju o novoj donaciji za IKC u Gusinju za DRUGU FAZU:
- Bektešević (Idriza) Enver iz Kruševa sa porodicom, pred dušom svojih najmilijih €1,000 (hiljadu eura)


   Do sada za DRUGU FAZU radova ukupno je prikupljeno $224,721.00 + ($126.550 + €500($580)) + €28,833.00 + ostale donacije.
NAŠE JE SAMO ONO ŠTO DAMO, SVE ŠTO DAJETE DRUGIMA – DAJETE SEBI
Draško Đuranović: Neko im je prišao s leđa    (21. januar 2022)
  Pratite fabulu i zaplet, nadam se: predsjednik Vlade je kasno uveče podnio inicijativu za smjenu potpredsjednika Vlade koji je ranije ujutru inicirao smjenu predsjednika Vlade. Dakle: premijer kojeg formalno podržava desetak poslanika i koji zna da će biti smijenjen jer je protiv njega najmanje 44 poslanika, traži da se, prije njegove smjene, smijeni njegov potpredsjednik?! Ne shvatajući da će padom Vlade i on i njegov potpredsjednik biti smijenjeni, samo što će sadašnji vezir biti novi kalif umjesto starog kalifa... Kakva strategija! nastavak teksta
ROYAL KITCHEN AND BATH CORP - Na novoj lokaciji    (20. jan. 2022)
   Nas poznati biznismen i vlasnik "Royal Kitchen and bath corp" Almir Bektesevic je proširio svoj prodajni objekat na novoj lokaciji 41-24 39th Street LIC 11104.
   U novom objektu koji je zastupljen na 2 sprata, možete naci sve za vaše građevinske potrebe i renoviranje stanova i kuća. Počevši od kuhinjskih kabineta sa velikim brojem dizajna, sudopera, česmi do pločica, granita, vrata, ukrasnih lajsni, raznih vrsta parketa i svih mogućih potrepština za kupatilo. Takođe raspolaže sa svim vrstama građevinskog materijala od regips tabli, ljepila i potrepština za pločice i parket, metalnih i drvenih konstrukcija do sarafa. Jednom riječju Home Depot u malom se nalazi u Royal Kitchen and bath corp.
   Treba još napomenuti da sve vrste materijala od proizvođača Latticrete, Jeld Wen, Alexandria molding, Gergia pacifika, Ferma Floring, Bostic i još mnogih drugih kompanija Royal Kitchen and bath je generalni zastupnik i možete naći u našem pridajnom objektu.
   Za sve informacije pozovite na telefon 929-522-0926 ili email:royalkitchen15@gmail.com. Posjetite web stranicu: Royalkitchenandbathny.com ili direktno na telefon almira 646-286-1420.
   Takođe za svu kupljenu robu možete koristiti naše usluge prevoza sa veoma pristupačnim cijenama. Dovoljno je samo okrenuti sledeće telefone ili online naručiti i vaša narudzba će biti proslijedena u skorijem vremenu. Zato provjerite i posjetite nas prodajni objekat na adresi: 41-24 39th Street LIC 11104

Burna sjednica Vlade: Kako je ko glasao o skraćenju mandata Skupštini   (20. januar 2022)
  Na današnjoj elektronskoj sjednici Vlade za prijedlog premijera Zdravka Krivokapića da se glasa o skraćenju mandata parlamenta bilo je sedam ministara.
  Protiv su bili potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ministri Mladen Bojanić (kapitalne investicije), Đorđije Radulović (vanjski poslovi), Sergej Sekulović (unutrašnji poslovi), dok je Tamara Srzentić (javna uprava i mediji) bila uzdržana, saznaje CdM.
  Pored premijera odluku su podržali su ministri Milojko Spajić, Jakov Milatović, Vesna Bratić, Jelena Borovinić Bojović, Aleksandar Stijović, Olivera Injac i Ratko Mitrović.
  Prema saznanjima CdM-a, sjednica je obilovala teškim riječima.
  Verlbalni atak na ministra Sekulovića imala je ministarka odbrane Olivera Injac, a posebnu rolu imala je ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, koja je protivnike premijerovog prijedloga nazvala izdajnicima.
ČIŠĆENJE ORGANIZMA ZA 30 DANA   (20. jan. 2022)
  Prva lekcija na medicinskom fakultetu koju naši ljekari često zaboravlju glasi: Da je naš organizam sposoban da izlijeci samog sebe
  Sve takozvane neizlečive bolesti možete izliječiti vrlo lako i uspješno sa našom terapijom za jačanje organizma koja sadrži:
  - ljekovite biljne tinkture i čajeve
  - nacin ishrane
  - hidro terapijom
  - oblogama i masažama
  - naravno i sa fizičkim aktivnostima
Na taj način ćete ojačati vaše organe to jest organizam. Tada će vaš ojačani organizam uspjeti da izbaci sve štetne materije i toksine koje su zagospodarile vašim tijelom. Tako dolazi do izlečenja svih vrsta takozvanih "NEIZLECIVIH BOLESTI"
Za sve savjete i naručivanje biljnih proizvoda možete se javiti, ljekaru prirodne medicine Deljanin Pajazit Pajo, na tel. 515-244-8133 ili nutricionisti prirodne medicine Deljanin Naza na tel. 438-939-6292 ili e-mail: pajo-naza@hotmail.com
Nihad Canović poručio Vladi: “Strah životu kalja obraz često”    (20. januar 2022)
  Kakva je panika i histerija zavladala u Vladi Crne Gore zbog gubitka fotelja najbolje govori podnešena Inicijativa za smjenu potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i Predlog za skraćenje mandata Skupštini Crne Gore. Za obje odluke im je potrebna podrška od 41 poslanika koju evidentno nemaju, ocijenio je funkcioner SD-a Nihad Canović.
  I poručio:"STRAH ŽIVOTU OBRAZ KALJA ČESTO!"
SLUČAJ ISFRUSTRIRANOG MINI-DUČEA: Izdajnik prićeran uza zid   (20. januar 2022)
  Ponovo rođeni ''demokrata'' Abazović u ponedjeljak je obuo cipele sa platformom, stavio krastavac u pantalone, i nakon što je tako za potrebe javnog nastupa kompenzovao svoje izvore frustracija, svečano je najavio da je on novi mesija i da će izbaviti Crnu Goru iz govana u koja nas je lično uvalio! Dritanova nepočinstva nikad neće biti zaboravljena, jer on nije spasilac, već svjedok saradnik u kriminalnom poduhvatu izdaje države, i za to će kad tad morati da odgovara - pred zakonom, istorijom ili Bogom... nastavak teksta
Koljenović (Haljita) Aljo sa porodicom donirao $500 za IKC u Gusinju - DRUGA FAZA   (20. jan. 2022)
   Od Odbora iz New Yorka koji koordinira donatorskom akcijom za izgradnju IKC u Gusinju imamo informaciju o donaciji za DRUGU FAZU:
- Koljenović (Haljita) Aljo sa porodicom $500


   Do sada za DRUGU FAZU radova ukupno je prikupljeno $224,721.00 + ($126.550 + €500($580)) + €27,833.00 + ostale donacije.
NAŠE JE SAMO ONO ŠTO DAMO, SVE ŠTO DAJETE DRUGIMA – DAJETE SEBI
SVE TI MOGU OPROSTITI, USPJEH NIKADA    (20. januar 2022)
  Piše: Hajrudin-Hajro Dervišević, Njujork
  Poslednjih nekoliko dana našom zajednicom u New Yorku i šire, kruži nepotpisani tekst "heroja" ili više "njih", u maniru "baci kamen i sakrij ruku". U tom nazovi pamfletu, koji "heroj/i" nisu imali petlju da potpišu, pokušali su da diskredituju i oblate naše dokazane lidere i humaniste, u prvom redu hadži Smajlja Srdanovića predsjednika Odbora IZKC Plav i Gusinje u Njujorku.
  Koristeći se lažima, insinuacijama i sistemom rekla kazala, "heroj/i" su na kukavički način pokušali da hadži Smajlja Srdanovića prestave u negativnom svjetlu, lijepeći kojekakve epitete nesvojstvene njegovom biću i djelu.
  Nesporno je da postoje pojedinci ili par njih kojima "smeta" višedecenijski pregalački rad hadži Smajlja Srdanovića u našoj zajednici u Njujorku, koja je zahvaljujući izmedju ostalih i njemu, postala sinonim uspješnosti i model kako uspjeti u ovoj zemlji.
   "Smeta" jer je hadži Smajlje Srdanović pomogao i uhljebio na stotine radnika porijeklom iz našeg zavičaja i Sandžaka, u firmi u kojoj obnaša visoku funkciju.
   "Smeta" jer su on i ljudi iz njegovog okruženja pokrenuli na desetine humanitarnih akcija mjerene stotinama hiljada dolara, za pomoć siromašnim i bolesnim, bilo u zavičaju ili šire.
  "Smeta" jer se iskreno bori da naša zajednica Plavljana i Gusinjana zna svoje porijeklo i korene, i da kao takva ne podpadne pod kojekakvim uticajima dušebrižnika.
   Očito kao takav hadži Smajlje Srdanović "smeta", jer je stao na put tamo njima. I on/i se ne može/gu pomirti sa tim da ogromna većina Plavljana i Gusinjana podržava takav put. Nikavi pamfleti i anonimni tekstovi sigurno neće moći da bace sijenku na sve ono što je on uradio i radi za našu zajednicu. Naprotiv, samo su vjetar u ledja svima nama da podržimo hadži Smajlja Srdanovića, jer je više nego očito da tamo oni SVE TI MOGU OPROSTI, USPJEH NIKADA.
GENERALKA: Odlazi i Bečić, Joković kandidat za predsjednika Skupštine i “čišćenje po dubini”   (20. januar 2022)
  Prema informacijama Standarda predsjednik Vladimir Joković ima ubjedljivu većinu za projekat manjinske vlade. Sagovrnici Standarda iz te partije tvrde da će Joković, nakon pozitivnog ishoda na organima partije, već u ponedjeljak uputiti inicijativu za smjenu predsjednika Skupštine Alekse Bačića.
  Standard saznaje da će tu inicijativu podržati i koalicija Crno na bijelo kao i opozicija, tako da je Bečićeva sudbina na čelu parlamenta već izvjesna. Prema kazivanju više sagovornika Standarda Joković bi mogao zauzeti Bečićevo mjesto iako se ranije kalkulisalo da bi predsjednik mogao biti i sadašnji potpredsjednik Ervin Ibrahimović... nastavak teksta
Prvi put u istoriji SAD-a: Muslimanka nominovana za federalnog sudiju   (20. januar 2022)
  Nusrat Jahan Čouduri, koju je američki predsjednik predložio za federalnog sudiju istočnog okruga Njujork, postala je prva muslimanka na toj funkciji.
  Riječ je o pravnici koja je specijalizovana za građanska prava, a porijeklom je iz Bangladeša.
  "Ovo je prva američka Bangladešanka, prva američka muslimanka i drugi američki musliman uopšte koji će biti federalni sudija", saopštili su iz Bijele kuće.
   Organizacija koja zastupa prava muslimana u SAD-u Muslim Advocates je ranije prošle godine pozvala funkcionere da se založe za njenu nominaciju. Iz ove organizacije danas su se zahvalili Bajdenu za "istorijsku nominaciju", prenosi Al Jazeera English.
Trećinu vremena u budnom stanju provodimo upotrebljavajući mobilne telefone   (19. januar 2022)
  Svi znamo da mnogo vremena provodimo gledajući u mobilne telefone, a sada je jedno istraživanje pokazalo koliko vremena svog života trošimo na tu aktivnost. Kompanija App Annie, koja se bavi analitikom, pokazuje da su u 2021. godini u deset najvećih tržišta, korisnici prosječno provodili 4.8 sati dnevno upotrebljavajući mobilne telefone. To je povećanje od 30 procenata u odnosu na 2019. godinu.
  U njihovom istraživanju, „State of Mobile 2022“, navodi se da je samo u SAD-u tokom 2021. godine na mobilne igre potrošeno 27.3 milijardi dolara.
   To ukazuje da su pametni telefoni i tableti postali uređaji koji će obeležiti budućnost, s obzirom da dnevno na njih troši za trećinu više vremena nego za gledanje televizijskog programa, čiji udeo u dnevnim aktivnostima pada iz godine u godinu.
"MENI" TAXI Plav   (19. jan. 2022)
  Tražite vrhunsku taxi uslugu? Mi ne ispunjavamo Vaša očekivanja, mi ih prevazilazimo.
  Zakažite let sa bilo/do kog aerodroma u regionu i "MENI" TAXI iz Plava će Vas odvesti i sačekati u svim željenim terminima. Stižu vam gosti, familija ili poslovni saradnici iz inostranstva, mi ćemo ih sačekati na aerodromu i dovesti do Vas.
   Nazovite nas da se dogovorimo na +382 69 880353 (Viber).
   Takodje posjedujemo i vozila koja možete da rentirate. U našem voznom parku imamo:
- Mercedes Sprinter 8+1 sjedište
- Turan 6+1 sjedište
- WG T5. 6+1 sjedište
- WG Pasat 4+1 sjedište
Advokat Edin Hot - Law firm Weiss, Wexler & Wornow.  (19. jan. 2022)
  Edin Hot is an attorney at New York City based law firm Weiss, Wexler & Wornow. The firm provides legal expertise on an extensive array of Workers’ Compensation defense matters. Edin focuses his practice on claim resolution, Section 32 drafting and workers’ compensation defense.
  Clients of Weiss, Wexler and Wornow P.C. are participants in the workers’ compensation systems of jurisdictions all across the United States. These include large and small employers, professional and trade associations, self-insurers, group and third party administrators, health care providers, and other constituents of workers’ compensation systems.
  We also serve as advisors and consultants to local, regional and national law firms and accounting firms which seek to provide an additional layer of specialized services and professional attention for their client base. Further, insurance companies and adjusters retain us to advise and assist them in providing the highest level of service to their accounts.
Address: 25 Park Place, 4th Floor
New York, New York 10007
tel. 1(646)315-3174
CG državljanin ako ode duže od 90 dana u stranu zemlju mora podnijeti prijavu odlaska MUPu    (19. januar 2022)
  Ako se na osnovu činjenica, kako se navodi, utvrdi da crnogorski državljanin ne živi na prijavljenoj adresi prebivališta, ili da se iselio u drugu državu, u kojoj ima prebivalište, a nije odjavio prebivalište na zakonom propisan način, MUP će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o odjavi prebivališta.
   Predviđena je obaveza, u članu deset, da crnogorski državljanin ako ode duže od 90 dana u stranu zemlju radi obrazovanja, zaposlenja, dugotrajnog liječenja i drugih razloga, mora podnijeti prijavu odlaska u drugu državu MUP-a u opštini gdje ima prijavljeno prebivalište, ili preko ambasade ili konzulata Crne Gore, uz prilaganje adekvatnih dokaza o razlozima boravka.
  Kako se navodi, ako boravak van Crne Gore potraje duže od pet godina crnogorski državljanin je dužan da prijavi opet boravak van Crne Gore. (Kodex.me)
ADRIATIC STUDIO za sve vaše svečanosti    (19. jan. 2022)
  28 godina strastveno smo poslužili više od 11.000 nevjesta i mladoženja na više od 6.000 svadbi/vjenčanja, snimili preko 2 miliona slika i snimili više od 36.000 sati videa. Bilo da se radi o maloj ili velikoj svadbi/venčanju, u zatvorenom ili na otvorenom, grandioznom ili intimnom, mi smo zadovoljili želje svakog kupca. Svadbe, tradicionalno vjenčanja, formalna vjenčanja, etnička vjenčanja, vjerska vjenčanje.

ADRIATIC STUDIO za sve vaše svečanosti

ADRIATIC STUDIO
  Tel: 718-234-5210
  Cell: 917-696-9900
   Email: adriaticstudio@yahoo.com
Emini Seadin pred dušom roditelja Rahmana i Ilmihane donira €200 za IKC u Gusinju - DRUGA FAZA   (19. jan. 2022)
   Od Medžlisa islamske zajednice Gusinje imamo informaciju o novoj donaciji za IKC u Gusinju za DRUGU FAZU:
- Emini Seadin pred dušom roditelja Rahmana i Ilmihane €200


   Do sada za DRUGU FAZU radova ukupno je prikupljeno $224,221.00 + ($126.550 + €500 ($580)) + €27,833.00 + ostale donacije.
NAŠE JE SAMO ONO ŠTO DAMO, SVE ŠTO DAJETE DRUGIMA – DAJETE SEBI
Sjećanje na Sejda (Beća) Bajrović    (19.1.2022)
  Svaka Nova godina donosi čežnju za novim početcima ali nama donosi ovaj 19-ti januar sječanje na 11 godina od kada si nas iznenada napustio i tako u nama probudio duboku bol i žalost.
   Međutim, kako vrijeme prolazi naša sječanja na tebe i na tvoja djela, postaju sve jača i jača jer si ostavio duboko u nama ono što je neopisivo najdragocijenije – a to jest, vjeru u Allaha i odgoj osnovan na poštenju, pravičnosti, humanosti, ljubavlju, poštovanju, dobrim djelima i svim ostalim dobrim osobinama koje izgrađuju osobu u čovjeka čvrstog karaktera.
  Pošto je dragi Alah dž.s jedan, jedini, vječni, svemočni i milostivi mi se molimo njemu da ti podari ono što je neopisivo naljepše i što si ti zaslužio a to jest, vječni Rahmet u Dženetu.
  Tvoji: sin FERO i snaha Suvada, unuci Bećo sa suprugom Dijom i Murat i unuke Sanela i Suanita, sin ORHAN i snaha Barbra sa unukom Tarikom, sin ERDAN sa unukom Jasminom, sin SEHAD i snaha Safeta te unuci Jassim i Karim i unuka Merjem, kćerka FETIJA i zet Fadilj i unuk Lorenco te paraunuk Leon i paraunuka Brina i unuka Alina, kćerka SEHIJA i zet Rifat i unuk Amer te unuka Nermina i Nelma sa mužem Denisom i paranukom Deen-om i paraunuka Lana i kćerka MAHIJA, tvoja braća Fejzo i Šemso sa familijama, sestre Nurija i Paša sa familijama i ostala mnogobrojna familija.
Na ahiret je preselila Mimoza Šemsi Selimaj   (1985 - 2022)   (18. januar 2022)
  Slomljenog srca i sa dubokom tugom obavještavamo Albansku i Bošnjačku zajednicu da je danas, 18.januara 2022 godine na ahiret preselila Mimoza Šemsi Selimaj u 36-oj godini života.
   Zdravoglava će se održati u srijedu, 19.januara od 11:30am do 1:00pm u Islamic Center Of Passaic County na adresi: 152 Derrom Ave, Paterson, NJ 07504.
   Dženaza je u srijedu, 19.1.2022 u 1:30pm na mezarju: Laurel Grove Cemetery Co, 295 Totowa Rd, Totowa, NJ 07512.
  Takodje, familija prima zdravoglavu u srijedu 19.1.2022 od 6:00pm do 7:30pm u Islamic Center Of Passaic County.
   Ožalošćeni: otac Shemsi (Nino) Selimaj, majka Sevdia, sestre Arta, Albana i Arbesa, brat Driton, suprug Waleed sin Dean kao i šira porodica Selimaj iz Nokšića.
   “Inna lillahi we inna ilayhi radžiuun - Svi smo Allahovi i Allahu dž.š. se vraćamo”.
Bosnjacko Udruzenje Plavljana i Gusinjana "BEHAR" iz Holandije prikupilo novih € 2,200 za familiju Šabovic   (18. jan. 2022)
  Bosnjacko Udruzenja Plavljana i Gusinjana "BEHAR" iz Holandije objavljuje svoju listu donatora za familiju Šabovic koja je u nedavnom pozaru izgubila krov nad glavom.
  - Sabovic Edin €1,000
- Pejcinovic Osman €200
- Sabovic Senol €100
- Nikocevic Haris €100
- Donator €100
- Donaror €100
- Donator €100
- Zulcic Semir €50
- Music Haso €50
- Purisic Denis €50
- Basic Ervin €50
- Desic Rasim €100
- Desic Rasima Zajo €200

Ovim donacijama "Behar" zavrsava humanitarnu akciju za familiju Šabovic.
Pošteno, pa ko koga zajebe   (17. januar 2022)
  Piše: Andrej Nikolaidis, kolumnista CdM-a
   Dritan je predstavio plan za manjinsku vladu. Plan je jednostavan. Pošteno, relaksirano, transparentno, demokratski – pa ko koga zajebe.
  Javio se i kolonijalni upravnik, Eskobar. Pojasnio je zašto Demokratski front ne može u vladu.
  Demokratski front je, zasad, suzdržan. Takvi bi mogli i ostati. Oni su na kratkom vezu... nastavak teksta
Elmela Zlatanić MD, doktor interne medicine i specijalista za infektivne bolesti (17. jan. 2022)
   Elmela Zlatanić MD, doktor interne medicine i specijalista za infektivne bolesti.
   Dr. Zlatanić Elmela sa 38 godine radnog iskustva, prihvata više od 29 planova osiguranja. Povezana je sa bolnicom Lenox Hill Northwell Health na Manhattnu.

   Adresa office:
  132 East 76 Street Suite 2G
  New York, NY 10021

   Posjete možete zakazati na tel.: 212 - 249 - 4601
Na ahiret je preselio Cecunjanin (Zeća) Mehmed Meho   (1938 - 2022)   (17. januar 2022)
  U Plavu je je danas 17. januara 2022 na ahiret preselio Cecunjanin (Zeća) Mehmed-Meho u 84-oj godini života.
  Dženaza polazi sjutra, 18.01.2022 u 14;30 sati od porodične kuće na mezarje Hrankovića, a zdravoglava je u Beškovića kafani
  Dženaza će se klanjati na Hrankoviće mezarju.
  Ožalošćeni: supruga Badema, sin Fadilj, kćerke Aiša i Mejrema-Meka, snaha Dženita, unučad, sestre Huma i Bahrija, zetovi Zeko i Rasim, bratstvo Cecunjanin, mnogobrojna rodbina, komšije i prijatelji.
   “Inna lillahi we inna ilayhi radžiuun - Svi smo Allahovi i Allahu dž.š. se vraćamo”. (www.Gusinje-Plav.com)
Na ahiret je preselila Zinka (Sejda) Feratović, rodj. Canović   (1935 - 2022)   (17. januar 2022)
  U Kranju (Slovenija) je danas, 17. januara 2022 na ahiret preselila Zinka (Sejda) Feratović, rodj. Canović u 87-oj godini života.
  Dženaza će se obaviti u Kranju, a o teminu ćemo vas naknadno obavijestiti.
  Ožalošćeni: sinovi Ismet i Rifat, kćerke: Iša, Ismeta i Ifeta, sestre Nafija i Načka, zet Efko, snahe: Bahtija, Sehija i Muradija, unučad, paraunučad, te mnogobrojna rodbina i prijatelji.
   “Inna lillahi we inna ilayhi radžiuun - Svi smo Allahovi i Allahu dž.š. se vraćamo”. (www.Gusinje-Plav.com)
Sjećanje na Duraković (Rama) Hajriju, rodj. Pjetrović   (16. januar 2022)
  Prošla je godina dana od našeg rastanka voljena majko. Bilo koja riječ slaba je utjeha onima koji ne mogu da prebole, čije duše zaplaču kad ih sećanja zabole. Nikada se nećemo pomiriti s tim da si nas zauvjek napustila. Ostavila si nas da tugujemo i žalimo za tobom, jer imamo i koga da žalimo.
   Bila si posebna majka. Ostavila si iza sebe dobra djela, tvoje poštenje i dobre odnose sa svakim, da te svi spominju po dobru. Majko naša, najteži dan u našim životima je dan kada smo se rastale od tebe. Naš život koji smo živjele s tobom ostaće u našim srcima jer bila si i više od majke, a ponosne da smo tvoje.
   Nedostaješ nam zauvjek, u srcu ćemo te nosi ti i čuvati od zaborava. Takve duše kao ti ne umiru. Čuvaćemo te od zaborava, tvoje najljepše lice, tvoj osmjeh i moliti Allaha da ti podari najljepši dzenet, jer sve to hurijo naša zaslužuješ. Volimo te zauvjek.
  Tvoje kćerke: Suvada i Sehada, unuci Danny i Dilan.
Završeno postavljanje elemenata za podno grijanje na IKC u Gusinju   (16. januar 2022)
  Izvodjač radova na IKC u Gusinju firma HRF Bijelo Polje juče je završila postavljanje elemenata za podno grijanje na ovom objektu. Kada dozvole vremenski uslovi preko ovih elemenata uradiće se cementna košuljica i nastaviti radovi na montaži radijatora u gornjem dijelu objekta i instaliranju opreme za kotlarnicu.
Almir Bektešević povećao ponudu svoje firme ROYAL KITCHEN AND BATH CORP    (16. jan. 2022)
   Nas poznati biznismen Almir Bektešević je ovih dana povećao ponudu svoje firme ROYAL KITCHEN AND BATH CORP. Sem gradjevinskog materijala za izradu i renoviranje kuća i stanova, od sada za iste kod njega možete nabaviti i:
- kese za smeće,
- razne kemikalije za čišćenje,
- dezinfekcijska sredstva,
- sve vrste papira za čišćenje,
-...i još mnogo toga.
   Uz sve to ide i besplatna dostava.
  Sve narudžbe idu preko e-maila Royalkitchen15@gmail.com ili na office line 929-522-0926 ili direktno Almira na 646-286-1420
Na ahiret je preselio Hodžić (Envera) Ervin   (1987 - 2022)   (16. januar 2022)
  U New Yorku je juče, 15. januara 2022 godine na ahiret preselio Hodžić (Envera) Ervin, u 35-oj godini života.
  Zdravoglava se održava danas, nedelja 16 januar od 4pm-10pm u Ali-pašinoj džamiji u Astoriji. Dženaza namaz se klanja sjutra, u ponedeljak 17. januara u 9 sati izjutra u Ali-pašinoj džamiji. Dženaza polazi u 9:30 i obaviće se na adresi: Laurel Grove Cementery: 295 Totowa road Totowa, NJ 07512.
   Ožalošćeni: otac Enver, majka Emina, sestra Zana, zet Besim, dajdže Senad i Servet Šehović, tetke Zijada, Senada, Edina i Elmaida, te mnogobrojna rodbina i prijatelji.
   “Inna lillahi we inna ilayhi radžiuun - Svi smo Allahovi i Allahu dž.š. se vraćamo”.(www.gusinje-plav.com)
Adis Ahmetović: ŠAH MAT Dodiku, gotov je! Ni povratak u institucije mu neće pomoći! Spremne mu sankcije!   (16. jan. 2022)
Sjećanje na HOT (SADRIJE) ISMETA   (1952-2021)  (16. januar 2022)
  Prije godinu dana, 16. januara, 2021. godine u svojoj 68 godini života, iznenada je na ahiret preselio naš brat, profesor ISMET HOT, otac troje djece Hane, Dina i Teute od supruge Munevere.
  I ako znamo da Allah dželesanuhu da je zivot i smrt i da je on gospodar pravde na ovom i budućem svijetu, danas i uvijek ćemo biti tuzni što još nije sa nama, da dijelimo sva dunjalučka iskušenja, da se radujemo našim susretima i uspjesima. Jedino što nam preostaje su naše misli na njega i dobra djela koja je činio za života, što je za njega benefit na ahiretu. On je sa nama svakodnevno prisutan u dovama Stvoritelju ljudi, bića i svjetova.
  Na ovaj dan upućujemo molitvu Allahdzelesanuhu da se smiluje rahmetli Ismetu, sinu Sadrije i Djulsume Hot, oprosti mu grije i podari Džennet. Nama u porodici i familiji sabur i bereket na ostatku.
Kastrat Nizama pred dušom oca Džeme iz Francuske donira €100 za IKC u Gusinju - DRUGA FAZA   (15. jan. 2022)
   Od Medžlisa islamske zajednice Gusinje imamo informaciju o novoj donaciji za IKC u Gusinju za DRUGU FAZU:
- Kastrat Nizama pred dušom oca Džeme iz Francuske donira €100


   Do sada za DRUGU FAZU radova ukupno je prikupljeno $224,021.00 + ($126.550 + €500) + €27,283.00 + ostale donacije.
NAŠE JE SAMO ONO ŠTO DAMO, SVE ŠTO DAJETE DRUGIMA – DAJETE SEBI
Sjećanje na Deljanin (Hama) Izeta - Zeka   (1952-2021)  (15. januar 2022)
   Danas se završava tužna godina od kako nijesi više sa nama naš dragi voljeni i nikad zaboravljeni Zeko.
  Neka ti dragi Allah podari najljepše mjesto u dženetu.
  Tvoji najmiliji: supruga Nakšija, sinovi Elvis, Enis i Haris, kćerka Azra, zet Renazo, snahe Nadira i Elvira, unučad, braća Ragip, Redžo i Admir, sestre Ismeta i Nevzeta, bratanići, bratanične, sestrići i ostala famelija.
Dr. Abdulla S. Zoobi, DDS - Dentist za Vas i Vašu porodicu (14. jan. 2022)
  ELEMENTS DENTAL OFFICE - Dr. Abdulla S. Zoobi, DDS
Cosmetic, Inplants & Family Dentist
  28-36 Steinway St. Astoria, NY 11103 (od ponedeljka do subote)
   718-777-9662, Fax: 718-777-9682

   BEEKMAN PLACE DENTAL - Dr. Abdulla S. Zoobi, DDS - (Office in Manhattan)
   352 East 51 Street
   New York NY 10022 (srijedom)
   212 668-8400
Porodica Abazović Domu zdravlja u Ulcinju poklonila sredstva koja su prethodno sakupljena za liječenje njihovog sina, koji je, nažalost, preminuo prije dvije godine.  (14. jan. 2022)
  Dom zdravlja Ulcinj od danas ima CT skener vrijedan trista hiljada eura. To je donacija porodice Abazović koja je Domu zdravlja poklonila sredstva koja su prethodno sakupljena za liječenje njihovog sina, koji je, nažalost, preminuo prije dvije godine, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja... nastavak teksta
Na ahiret je preselio Smailj Mustaf Gjonbalaj  (1938 - 2022)   (14. januar 2022)
  U Njujorku je 13. januara na ahiret preselio Smailj Mustaf Gjonbalaj u 84 godini života.
  Zdravoglava se održava danas, u petak 14. januara 2022 od 4pm do 10pm na adresi:
  184 Canal Street, Staten Island, NY 10304.
  Dženaza kreće u 9:15am u subotu 15. januara 2022, a obaviti će se u 10:30am na mezarju koje se nalazi na adresi:
  13 Conover Rd, Millstone, NJ 08535
  Ožalošćeni: supruga Raba, sinovi Ganija i Nazmija, ćerke Špresa i Selvija, unučad, brastvo Gjonbalaj, kao i mnogobrojna rodbina i prijatelji.
   “Inna lillahi we inna ilayhi radžiuun - Svi smo Allahovi i Allahu dž.š. se vraćamo”.
Na ahiret je preselila Hajrija Miljević, rodj. Redžepagić   (1932 - 2022)   (13. januar 2022)
   U Skoplju je juče, 12. januara 2022. godine na ahiret preselila Hajrija Miljević, rodj. Redžepagić, u 89-toj godini života.
  Dženaza je obavljena danas u Skoplju.
  Ožalošćeni: sinovi Ragip i Rafet, kćerka Fernala, braća Ismet i Izet, sestra Igbala, zet Beko, snahe Sofija i Mira, unučad, mnogobrojna rodbina i prijatelji.
   “Inna lillahi we inna ilayhi radžiuun - Svi smo Allahovi i Allahu dž.š. se vraćamo”.
Novo, novo: HARIS KOLJENOVIC- "Brate u tudjini" VIDEO)  (13. jan. 2022)

Saopštenje Generalnog konzulata Crne Gore u Njujorku    (12. jan. 2022.)
  Radno vrijeme Generalnog konzulata Crne Gore u Njujorku:
   svakim radnim danom od 9 a.m. do 5 p.m (pauza od 1 p.m do 1:30 p.m.)
  Rad sa strankama od ponedjeljka do četvrtka od 10 a.m. do 3 p.m. i petkom od 10 a.m. do 12 a.m. uz prethodno zakazivanja na fiksni broj +1 (212) 661 5400 ili na mejl:
  consulate.newyork@mfa.gov.me
  Za hitne slučajeve van radnog vremena ostavite poruku na +1 (917) 669 1948
  Maja Vasilijević, konzul - žeran
Prodajem imanje u Gusinju, izdeljeno u 16 placeva (jedan plac prodat), na veoma atraktivnoj lokaciji (11. jan. 2022)
   Prodajem imanje u Gusinju, izdeljeno u 16 placeva (jedan plac prodat) na veoma atraktivnoj lokaciji zvanoj Jondža, na samoj raskrsnici puta za Dolju i puta za Dragije. Sa druge strane imanje izlazi na put za Dragije. Svaki plac je povrsine od po 5 ari i pogodni su za izgradnju porodičnih kuća.
   Cijena po dogovoru
   Kontakt tel.: 1-416-989-9991 (regularni/viber) ili 1-646-808-6490 (regularni/viber).
Admir Radončić naš saradnik i dopisnik iz Podgorice.  (11. jan 2022)
   Od sada svi iz Crne Gore koji žele da putem našeg web magazina reklamiraju svoje firme, biznis, postave oglase za prodaju kuća, stanova ili placeva, sjećanje na svoje najdraže itd, mogu da se obrate Admiru Radončiću na br. telefona:
+382 69 607068 Whatsup/Viber.
   I još nešto. Admir vrši popravke svih vrsta računara, telefona, pružanje softverskih rešenja, itd.
FOTO-VIDEO "LEA" Plav - vl. Mirza Mekuli   (11. jan. 2022)
FOTO-VIDEO "LEA" Plav - vl. Mirza Mekuli

Profesionalno-Kvalitetno-Brzo-Povoljno
SNIMANJE I MONTIRANJE SVIH VRSTA VIDEO MATERIJALA
Svadbe, Rodjendani, Suneti, Kane, Reklame, Utakmice, Dzenaze

Kontakt: + 382(0)68/543-222,   +382(0)51/251-131,
FB: Mirza Mekuli,   E-mail: mirza.mekuli@gmail.com
Adaptacije i instalacije: SVE ZA VAŠ DOM - Adis Medunjanin, +382 68-111-585   (11. jan. 2022)
   SVE ZA VAŠ DOM
--------------------------------------------
PROFESIONALNO IZVODJENJE:

- Svih kućnih instalacija
- Električne instalacije i vodovod
- Centralno grijanje
- Opremanje enterjera
- Ugradnja plakara i kuhinja
- Restauracija i slično
-------------------------------------------------
Adis Medunjanin, +382 68-111-585
Prvi online Balkan supermarket - BOSNA FRESH: (VIDEO)    (11. jan. 2022)
Donirajte za Projekat IKC Gusinje   (11. jan. 2022)
NAŠE JE SAMO ONO ŠTO DAMO, SVE ŠTO DAJETE DRUGIMA – DAJETE SEBI
Nastavak Stranice (News Archive)


ZABRANJENO JE PREUZIMATI TEKSTOVE I FOTOGRAFIJE BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE
TUDJI TEKSTOVI I SAOPSTENJA NE MORAJU DA ODRAZAVAJU STAVOVE I MISLJENJA REDAKCIJE


Redakcija:

Rafet Hot Selim Cekic Nuki Lucevic Senad Sehovic Hamo Mulic Mirza Vukelj Radoncic MisoContact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Glavna Stranica
"Copyright www.Gusinje-Plav.Com - All Rights Reserved"