www.Gusinje-Plav.com

Nedelja, 4. septembar 2016 god - Hajtar za Šahmanovic (Abaza) Mahiju, rodj. Hadrovic, otvara njen sin Senad Šahmanovic, sa bratstvom i prijateljima, u Ali-pasinoj dzamiji u Astoriji, od 9:00h do 19:00h.

Vec sada ima 15 upacenih KURBANA za zavicaj, preko udruzenja EURO Gusinje   (30. avgust 2016)
Kako se blizi KURBAN bajram, tako se i uvecava broj lica koja zele da KURBANE kolju u zavicju preko udruzenja EURO Gusinje iz New Yorka.
Danas smo od clanova Upravnog odbora ovog naseg najbolje organizovanog i najbrojnijeg udruzenja u dijaspori, dobili imena novih tri lica, koji su uplatili KURBANE koji ce se klati u zavicaju. To su:
- Radoncic Nevzet
- Mrkulic Alen
- N. N.

Cijena KURBANA je $180 (sto osamdeset dolara), i u istu je uracunato: kupovina i klanje KURBANA, kao i troskovi distribucije, odnosno podijela mesa.
Ukupno do sada je uplaceno 15 (petnaest) kurbana.
Svi iz New Yorka i okoline, koji zele da svoje KURBANE u zavicaju kolju preko ovog udruzenja, mogu da se obrate nekom od clanova Upravnog odbora i uplate pomenuti iznos.
Sam cin klanja KURBANA i podjela istog propratice i odgovarajuca foto-reportaza. (Gusinje Plav Press)
DOLAZE BOLJI DANI   (30. avgust 2016)
Dana 28.08.2016.godine predsjednica opštine Gusinje gospodica Anela Čekić sa saradnicima obišla je dionicu puta u izgradnji od Vrmoše do Tamare koji cini dio trase buduceg puta Gusinje – Podgorica preko teritorije Albanije.
Na pitanje dopisnika naseg portala Gusinje-Plav.com, koliko je zadovoljna dinamikom i kvalitetom izgradnje puta predsjednica Čekić odgovara:
- Više sam nego zadovoljna dinamikom i nacinom izgradnje puta, a posebno kvalitetom buduceg magistralnog pravca Vrmoša – Tamara. Kada smo 06. maja tekuce godine posjetili istu dionicu na kojoj je bilo prisustvo velikog broja mašina i ljudstva vjerovala sam da ce poslovi napredovati, ali zaista nijesmo ocekivali da ce za nepuna 4. mjeseca tj. do današnjeg dana biti asfaltirano 15km puta na potezu Tamara – Grop Zeza, a da od Grop Zeze preko Ćafe do Budaca u dužini od 12 do 13 km fakticki je odradena sva infrastruktura i sa malim priipremama pocet ce asfaltiranje iste dionice. U razgovoru sa izvodacem radova dobila sam cvrsto uvjeravanje da ce dionica puta Vrmoša – Tamara do kraja godine biti završena.
Dragi sugradjani u domovini i dijaspori, za Gusinje i citavo gornje Polimnje dolaze bolji dani. Suvišno bi bilo da Vam pricam o znacaju putnog pravca Gusinje – Podgorica preko teritorije Albanije, ali ne mogu da se otmem utisku i da Vam kažem da putna trasa prolazi kanjonom Bijelog potoka preko Ćafe te kanjonom Cijevne što sve skupa cini najljepši predjeo na Balkanu originalne divlje prirodne ljepote. Onaj ko jednom bude prošao ovim putnim pravcem poželjet ce da ga trajno zadrži u srcu
- kaže predsjednica opštine Gusinja gospodica Anela Čekić na kraju ovog našeg razgovora. (Gusinje Plav Press)
Na ahiret je preselio Saljih Ljesnjanin, (sin Jupa Šabanhakovica)  (1934-2016)  (30. avgust 2016)
U selu Kasici kod Peci (Kosovo), jutros je na ahiret u 83. godini preelio Saljih Ljesnjanin (sin Jupa Šabanhakovica). Dzenaza ce se obaviti u Peckoj Banji, sjutra, u srijedu, 31. avgusta 2016 u 4:00pm.
Ozalosceni: supruga Emira, sinovi Kupo i Ramiz, kcerke Kima, Ferida i Maja, brat Sahit i ostala mnogobrojna rodbina.
Rahmetullahi alejhi- ha rahmeten vasiah!- Svi smo Allahovi i svi se njemu vracamo!
Big Apple Benefits - Agent Opportunites   (30. avgust 2016)
Big Apple Benefits is currently looking for experienced insurance professionals who specialize in Personal Lines Insurance (Auto & Home) in New York and Florida... This is commission only position !
Our Ideal Candidate

• Licensed Insurance Agent
• Self - motivated and Driven
• Strong work ethic
• Goal- oriented with a track record for success
• Professional and positive attitude
• High standard of integrity
• Excellent listening and communication skills
• Entrepreneurial mindset
• Strong interest in the financial services industry
• Bilingual plus

If you are interested in learning more about this opportunity please either call us at (646) 244-1594 or email us at mario@bigapplebenefits.comt. Thank you!
Na ahiret je preselila Markisic Envera Remzija-Hasiba, rodj. Kandic   (1950-2016)  (30. avgust 2016)
U Plavu je 29. avgusta 2016. u 66. godini zivota na ahiret preselila Markisic Envera Remzija-Hasiba, rodj. Kandic.
Dzenaza polazi 30. avgusta 2016. godine u 15:00 sati od kuce iz Vardista na mezarje u Vojnom selu. Dzenaza ce se klanjati na mezarje u Vojnom selu.
Rahmetullahi alejhi- ha rahmeten vasiah!
Ozalosceni: suprug Enver, sinovi Dino i Nufrija, kcerke Merita i Djuma, sestra Abida i ostala mnogobrojna porodica i prijatelji.
Na ahiret je preselila Julevic Nermala-Nina, rodj. Djombalic  (1970-2016)  (29. avgust 2016)
U New Yorku (SAD) je u ponedeljak, 29. avgusta 2016. na ahiret preselila Julevic Nermala-Nina, rodj. Djombalic , u 46. godini zivota.
Zdravoglava se odrzava u ponedeljak, 29. avgust, od 3:00 sata poslije podne u nasoj Ali-pasinoj dzamiji u Astoriji. Dzenaza ce se izvrsiti naknadno u rodnom Gusinju.
Ozalosceni: suprug Nečko, kcerke Amra, Atifa i Adela, otac Dzema, majka Sadika, zet, unucad, bratstva Julevic, Djombalic i Kolenovic, mnogobrojna rodbina i prijatelji.
Svi smo Allahovi i svi se njemu vracamo.
Hajtar za Šahmanovic (Abaza) Mahiju, rodj. Hadrovic - Nedelja, 4. septembar 2016 god    (29. avgust 2016)
U Plavu je 3. jula u svojoj 81. godini na arihet preslila Šahmanovic (Abaza)Mahija, rodj. Hadrovic .
Tim povodom njen sin Senad Šahmanovic, sa bratstvom i prijateljima, otvara hajtar u našoj Ali-pasinoj dzamiji u Astoriji, u nedelju 4. septembra 2016, od 9 sati izjutra do 7 sati navece.
Svi smo Allahovi i njemu se vracamo.
Kolumna: "ZAŠTO I ZBOG ČEGA, PONOVO GORI OPŠTINA GUSINJE ???"   (29. avgust 2016)
Piše: prof. Dzemail Hot
Na žalost, opstina Gusinje ponovo "gori". Sad je ponovo, bez benzina, "pale" na novo sitni mešetari na slican nacin kao i daleke 1954. godine. Samo sad podbacivanjima "klipova", opstruirajuci svaki napredak opstini u kojoj je sve vise siromašnih, nezaposlenih kao i nesposobnih karijerista koji se "bore" za malene sitne licne ciljeve, bez ikakvog pokrica da ce umornom i prevarenom narodu "biti bolje". Kandidati, cast pojedinim, bez realnih i konkretnih projekata privrednog razvoja Gusinja, su suplja prica i licemjerje i neka ih je sramota sto vec godinu dana koce bilo kakav progres ovog, dugi niz godina prevarenog i umornog naroda i kraja. Ono sto je ostalo ljudi u Gusinju, je zbunjeno i vise ne zna kome da vjeruju. Cini se da se hvatajuci za "slamku spasa" oci i nadu vide u Gusinjskoj emigraciji koja je takodje, umorna od svega sto im neko tamo i ovdje servira.
Svaki put pa i ovog ljeta samo dva mjeseca u godini, nas zavicaj je pun "gusinje-nostalgicara ", koji trošeci novac i vrijeme u tu vjecnu ljubav zvanu Gusinje koja im je od Boga darovana. Čini mi se da se i ovog puta kao i mnogo do sada "okliznuli" ili kako dobri Gusjnjani cesto kazu "fujaju" se na nekakvim lažnim obecanjima koji im dolaze od vrha drzave, da ce doci "bolji dani" za njihov kraj ???
I ovog ljeta kao i zadnjih pet, stiže "sapunica obecanja ", "put spasa preko Albanije" bice "gotov" ili "završen " 2017. godine. I sve tako redom kao i ranijih predizbornih godina. Da nije žalosno bilo bi smiješno, a narod i onako vise nikom ne vjeruje, pa makar i obecanjima "da ce biti bolje", "da ce puta "spasa" "uskoro" biti, itd. ... nastavak teksta
Miodrag Lekic možda i sa Muamerom Zukorlicem?   (29. avgust 2016)
DEMOS u posljednje vrijeme razmišlja o mogucnostima stvaranja šire koalicije za predstojece parlamentarne izbore, u koju bi pored SNP ušle i neke nacionalne partije, pišu Dnevne novine. Prema njihovim saznanjima, nedavno su održana dva sastanka predstavnika DEMOS-a i Bošnjacke demokratske zajednice, na cijem celu je u Crnoj Gori Hazbija Kalac.
Iz obje partije, našem Dnevnim novinama je nezvanicno saopšteno da se radilo o neformalnim sastancima koji su održani u Novom Pazaru i Rožajama, uz posredstvo predsjednika BDZ u Srbiji Muamera Zukorlica.
Iako se, kako izvori DN isticu, radilo o neformalnim sastancima, na njima je bilo rijeci i konkretnih predloga o eventualnoj buducoj koaliciji. Tako su predstavnici BDZ vec zatražili dva poslanicka mjesta u Skupštini Crne Gore ukoliko budu dio koalicije koju bi predvodio Demos. Predstavnici partije Miodraga Lekica o ovom predlogu se nijesu izjasnili. Oni su se interesovali kod BDZ da li bi im smetalo da u eventualnu buducu koaliciju udu neke od srpskih stranaka. To, pišu DN, ocigledno pokazuje da Demos želi da eventualnu široku koaliciju dobro izbalansira kada su nacionalne partije u pitanju.
Posebno interesantan sastanak je bio u restoranu "Ana Oksa" u Novom Pazaru na kojem su predstavnici BDZ istakli da kao što su podržali proteste Demokratskog fronta, tako ce podržati i eventualnu široku koaliciju Demosa, bez obzira ko je bude sacinjavao, ali im je važno da ta koalicija bude spremna za rušenje režima Mila Đukanovica.
Inace, ovo nije prvi put da partija Miodraga Lekica kontaktira partjju Muamera Zukorlica. To je prije nekoliko godina ucinio i lider PzP Nebojša Medojevic u ime svoje partije, koja je konstituent Fronta, na cijem je celu tada bio Lekic. (CdM)
Apartmani "Radoncic" Donji Shtoj - Ulcinj   (29. avguust 2016)
Apartmani "Radoncic" Donji Shtoj - Ulcinj.

Nalaze se kod poste, nedaleko od plaze.
Svi apartmani raspolazu sa namjestenim spavacim sobama, kuhinjom, kupatilom, rashladnim klima uredjajima i TV aparatima.
Za sve informacije i rezervacije nazovite na telefon: 069 531015.

Nove 4 uplate KURBANA za zavicaj, ukupno do sada 12   (28. avgust 2016)
Od Upravnog odbora udruzenja EURO Gusinje iz New Yorka, dobili informaciju o novim uplatama KURBANA, koji ce se preko ovog udruzenja klati u zavicaju, odnosno Gusinju i Plavu. Rekose nam da imaju cetiri nove uplate od sljedecih lica:
- Senada Feratovic-Hadzovic (2 kurbana)
- Radoncic Jakup
- N. N.
Cijena KURBANA je $180 (sto osamdeset dolara), i u istu je uracunato: kupovina i klanje KURBANA, kao i troskovi distribucije, odnosno podijela mesa.
Ukupno do sada je uplaceno 12 (dvanaest) kurbana.
Svi iz New Yorka i okoline, koji zele da svoje KURBANE u zavicaju kolju preko ovog udruzenja, mogu da se obrate nekom od clanova Upravnog odbora i uplate pomenuti iznos.
Sam cin klanja KURBANA i podjela istog propratice i odgovarajuca foto-reportaza. (Gusinje Plav Press)
Povoljna dostava Somborke paprike za New York, New Jersey i Connecticut  (28. avgust 2016)
Sezona spremanja zimnice je pocela i zato nemojte oklijevati sa narudzbinom paprike Somborke.
Za podrucja New Yorka, New Jersey i Connecticut, vec dugi niz godina besplatnu dostavu Somborke paprike na vasu kucnu adresu vrsi Senad Šabovic.
Dovoljno je da Senada nazovete na telefon 347 209 7882 i izvrsite narudzbu, ostalo je njegova briga.
Zaraza na divljoj deponiji: Uginule krave i u Gusinju!    (28. avgust 2016)
Problem zaraženih uginulih krava pojavio se i u naselju Martinaj u Gusinju. Naime, uginula goveda ostavljena su i na divljoj deponiji u ovom naselju, a gradanima prijeti zaraza!
Fotografije je CdM-u poslao poslanik Albanske alternative Nik Đeljošaj koji je danas bio u Gusinju na sastanku sa odbornikom u opštini Plav Iberom Hotijem i predsjednikom ogranka AA za Plav i Gusinje Miftarom Balidemajem i na licu mjesta se uvjerio sa kakvim problemom se suocavaju mještani ovog gusinjskog naselja.
"Upucujem javni poziv predsjedniku opštine Plav Orhanu Sahmanovicu, ministru poljoprivrede Budimiru Mugoši i direktoru uprave za inspekciju Božidaru Vuksanovicu da se ukljuce u veliki problem koji je zadesio gradane Martinaja zbog odlaganja uginulih zaraženih krava u divljoj deponiji. Pojedinci iz opština Plav i Gusinje pokušavaju na silu da naprave smetlište na djelovima gdje su opstali da žive Albanci u ovim opštinama. Prvo kroz diskriminaciju i nasilnom asimilacijom, protjerivanjem Albanaca po svijetu iz ovih autohtonih sredina, a sada se krenulo da jedina naselja gdje su Albanci opstali žele pretvoriti u smetlišta. Odlaganje zaraženih krava u ovom dijelu je velika opasnost za gradane od zaraze, zato apelujemo na nadležne službe da hitno preduzmu mjere i sprijece usijane glave da na ovako prizeman nacin provociraju Albance u Plavu i Gusinju", porucuje Đeljošaj.
On kaže da ukoliko pod hitno institucije ne reaguju, morace da se organizuju kako bi se odbranili od "ulicarskih poteza i provokacija od nadležnih službi".
"Sigurno da cemo sprijeciti ovakvo djelovanje ukoliko ne reaguju nadležne institucije", najavio je Đeljošaj.

Radio "Sevdah" New York: "Plav-Gusinje ljute prokletije, rodno mjesto moje najmilije!"   (28. avgust 2016)
Za sve one kojima su Plav i Gusinje u srcu, od redakcije ex-radia "Sevdah" iz New Yorka, koju su cinili: Rizah Cekic, Vasvija-Valja Varajic, Rafet Hot i Ramiz Radoncic

‘Albanska narodna armija’ prijeti ratom Crnoj Gori (28. avgust 2016)
Organizacija Albanska narodna armija zaprijetila je da c´e doc´i do rata Albanaca i Crnogoraca ukoliko bude ratifikovan Sporazum o demarkaciji granice sa Crnom Gorom.
Ta organizacija je pozvala politicke partije u Crnoj Gori da odbace sporazum jer c´e njegovim prihvatanjem “preuzeti odgovornost za izbijanje rata izmedu dva naroda“, prenosi RTRS.
U proglasu te organizacije dostavljenom medijima navodi se da c´e poslanici Skupštine Kosova biti smatrani izdajnicima ukoliko na sjednici 1. septembra glasaju za sporazum o demarkaciji.
Iz Albanske narodne armije navode da c´e njihovi clanovi biti rasporedeni na odredenim mjestima kako bi pratili razvoj situacije. (PCNEN)
Bosnjacko Udruzenje Plavljana i Gusinjana “Behar”iz Holandije.   (27. avgust 2016)
Obavjestavaju se Plavljani, Gusinjani i svi zainteresovani de ce se dana 26. 11. 2016 god. sa pocetkom u 19:00 casova odrzati: Plavsko Gusinjsko vece, u restoranu “De Vijf Eijken”, na adresi:
Oosterhoutseweg 55-57, 5121 RE Rijn


Za muziku ce se pobrinuti Odbor, o cemu ce te biti naknadno obavijesteni.
Ulaznice : Za clanove 10 €, Za ne clanove 15 €,
Djeca clanova od 7-12 godina 5 €
Djeca ne clanova od 7-12 godina 7,5 €
Djeca do 7 godina ulaz besplatan.
Molimo sve Plavljane, Gusinjane i sve zainteresovane da nam u sto vecem broju uvelicaju zabavno vece.
Sve informacije mozete dobiti kod:
Hot Rifat +31650992622
Kacamakovic Anes +31624777051
Music Adis +31619610853

Odbor Bosnjackog Udruzenja Plavljana i Gusinjana “Behar” Holandija
Bivši šampion Mustafa Mrkulic o svojoj karijeri, poznanstvu s Muhamedom Alijem, Robertom De Nirom kojeg je greškom izbacio iz svog lokala...   (27. avgust 2016)
Piše: Sead Hodžic
Gusinjanin Mustafa Mrkulic imao je bogatu boksersku karijeru koju je 1976. zapoceo u Sarajevu. Od perspektivnog momka ubrzo je stasao u ozbiljnog takmicara koji je razmjenjivao udarce sa tada najboljim takmicarima Jugoslavije. Idol mu je, kao i vjerovatno vecini boksera, bio Muhamed Ali kojeg je imao cast da upozna, a nedavno je prisustvovao i njegovoj dženazi

Svoje bokserske rukavice braca Mustafa-Mrki i Izet Mrkulic danas pažljivo cuvaju. Fotografije i novinski isjecci o njihovoj karijeri uredno su složeni. Sve su to svjedocanstva na jedan period života koji je iza njih.
Ljubav prema boksu na Mustafu i Izeta je nesvjesno prenio njihov rahmetli otac Ibrahim Braho Mrkulic. Bila su to vremena kada je Muhamed Ali carovao u ringu. Ispred televizora u kuci Mrkulica uvijek je bila gužva kada je pocinjao boks. Njihov otac je cesto sa drugim ljudima komentarisao boks, a Mustafa i Izet su upijali svaku rijec. Tako se kod buducih šampiona radala ljubav prema tom sportu... nastavak teksta i foto-reportaze
Dino Radoncic: Dacemo sve od sebe da se kvalifikujemo za Evropsko prvenstvo   (27. avgust 2016)
Muška seniorska reprezentacija u subotu (20 sati) ce igrati protiv Slovenije u Ljubljani posljednjem kontrolnom mecu u sklopu priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje je na programu naredne godine.
Izabranici selektora Bogdana Tanjevica u dosadašnjem dijelu priprema ostvarili su sedam pobjeda, uz jedan poraz, a u glavnom gradu Slovenije imace generalnu provjeru uoci premijernog meca u kvalifikacijama koji je na programu 31. avgusta, kada ce u Podgorici gostovati Slovacka. Za duel u Ljubljani, selektor Tanjevic racuna na 14 igraca koji ce konkurisati i za mjesto u timu za predstojece kvalifikacije.
Talentovani igrac madridskog Reala Dino Radoncic kazao je da su ''crveni'' spremni i da s nestrpljenjem cekaju pocetak kvalifikacija.
- Dacemo sve od sebe da se kvalifikujemo. Cast je i privilegija biti sa ovim momcima svaki dan, trenirati sa njima i uciti od njih. Ocekujem da odigram dobro, iskoristim minutažu i svaku loptu koju dobijem. Za protivnike u kvalifikacijama imamo kvalitetne ekipe, nijesmo se sastajali sa njima, ali znamo da moramo biti na visokom nivou u svim duelima. Ocekujemo teške duele svjesni cinjenice da sve zavisi od nas i da moramo pružiti maksimum - kazao je Dino Radoncic.
Hajtar za Sadiku Koljenović, rodj. Mrkulić - Subota, 10. septembar 2016 godine  (26. avgust 2016)
U New Yorku je 19. juna 2016. godine u 72. godini života na ahiret preselila Sadika Koljenović, rodjena Mrkulić. Dzenaza je obavljena 23. juna 2016 u rodnom Gusinju.
Tim povodom suprug Halim, sinovi Šeka i Sajo, braća Ćazo i Dževat, bratstvo Koljenovic, rodbina i prijatelji otvaraju hajtar, u subotu, 10. septembra 2016. godine, u našoj Ali-pašinoj džamiji u Astoriji, od 9 sati izjutra do 7 sati navečer.
Svi smo Allahovi i svi se njemu vraćamo
Hajtar za Adema (Hama) Džurlic - Nedelja, 11. septembar 2016 god    (26. avgust 2016)
U Plavu je 24 juna na arihet se preslio Adem (Hama) Džurlic, u 72. godini života.
Tim povodom njegovi sinovi Šemso i Almir, bratstvo Drurlic i ostala familija, otvaraju hajtar u našoj Ali-pasinoj dzamiji u Astoriji, u nedelju 11. septemdra 2016, od 9 sati izjutra do 7 sati navece.
Svi smo Allahovi i njemu se vracamo.
Pristigle jos cetiri uplate KURBANA za zavicaj  (26. avgust 2016)
Nakon jucerasnjih uplata KURBANA, i danas smo od Upravnog odbora udruzenja EURO Gusinje iz New Yorka, dobili informaciju o cetiri nova imena, koja su uplatila KURANE. Rijec je o KURBANIMA koji ce se preko ovog udruzenja klati u zavicaju, odnosno u Gusinju i Plavu. Nove cetiri uplate su od:
- Kastrat Senad
- Radoncic S. Zumber
- Radoncic S. Zuvdo
- N.N.

Cijena KURBANA je $180 (sto osamdeset dolara), i u istu je uracunato: kupovina i klanje KURBANA, kao i troskovi distribucije, odnosno podijela mesa.
Ukupno do sada je uplaceno 8 (osam) kurbana.
Svi iz New Yorka i okoline, koji zele da svoje KURBANE u zavicaju kolju preko ovog udruzenja, mogu da se obrate nekom od clanova Upravnog odbora i uplate pomenuti iznos.

Sam cin klanja KURBANA i podjela istog propratice i odgovarajuca foto-reportaza. (Gusinje Plav Press)
Pismo citaoca iz Holandije   (26. avgust 2016)
Prijatelju moj sabahhajrolaaaaaa.
Iako nemam nista protiv sto se je moje i tvoje Gusinje osamostalilo, vec samo dozu zaljenja sto smo se ( samo ) administrativno odvojili, jer drzim do toga da su vjekovne i familijarne veze puno jace.
Moram Vam priznat da se Gusinju nista nazalost nije ljepse desilo do Vase akcije i realizacije projekta Ali-Pasini izvori.
Sa tim u vezi moja malenkost Vam salje najiskrenije cestitke uz zelju da ce te zapocetu akciju realizovat u cjelosti i zaokruzit kompletan lokalitet istih.
Najiskreniji sellam od citaoca iz Holandije
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST   (26. avgust 2016)
"Znam da svi zajedno dijelimo osjecaj zadovoljstva što imamo privilegiju što smo rodeni i što smo vezali svoju sudbinu za naše Gusinje. Na priorodnim ljepotama i velikim turistickim potencijalima kojima raspolažemo nam mnogi u Crnoj Gori, ali i van nje, mogu pozavidjeti.
Ipak, brojni resursi kojima obilujemo godinama ostaju neiskorišceni, zbog cega ne živimo ni približno u skladu sa mogucnostima koje nam ovaj kraj pruža. Ocekivali smo da ce vracanje statusa opštine, za koje se decenijama opravdano svi zajedno zalažemo, stvoriti ambijent u kojem ce se naša omladina zaposliti, u kojem ce vidjeti interes, ali i sigurnost, da ovdje formiraju svoje porodice, kako bi svi skupa živjeli od svoga rada, i kako ne bi zavisili iskljucivo od naših dragih rodaka iz dijaspore. Medjutim, na žalost svih nas, to se do danas nije desilo, iz razloga koji su svima vama dobro poznati.
Kako ovi i brojni drugi izazovi sa kojima se suocavamo, a koji uzrokuju masovno iseljavanje iz Gusinja, traže brze odgovore i konkretne predloge, mi u Socijaldemokratama Gusinja ne želimo da gubimo vrijeme u traženju krivaca za postojece stanje, nego hocemo da rješavamo probleme. Naš primarni ciljevi ce biti stvaranje preduslova za otvaranje novih radnih mjesta i stavljanje naših brojnih neiskorišcenih resursa u punu funkciju kroz stvaranje cvršcih veza sa našom brojnom dijasporom. Problemi koji nas okružuju zahtijevaju nove, mlade, strucne, nekompromitovane, ali prije svega dobre i poštene ljude, koji nemaju hipoteke iz prošlosti. Mi kao nova politicka partija hocemo na nov nacin da se bavimo politikom. Spremni smo da zajedno sa svim vama okrenemo novi list, kako bismo poceli da mijenjamo stvari na bolje. Prvu pravu priliku za to imamo na lokalnim izborima koji ce se održati 16. oktobra. Na tim izborima ce Socijaldemokrate Gusinja svoj samostalan nastup iskoristiti da promovisu nove ljude i novi program. Uvjereni smo da nakon što ostvarimo odlican rezultat, u koji inace niko ne sumnja, u Gusinju ništa više nece biti isto.
Pozivamo vas da i vi budete dio pobjednicke ekipe koja ce izvjesno biti znacajan dio buduce lokalne vlasti! Pozivamo vas da zajedno, sa svima drugima koji istinski žele dobro Gusinju i Gusinjanima, krenemo da stvaramo ambijent u kojem ce se ljudi zaposliti, i poceti pristojno da žive od svoga rada!"
Džeko Radoncic, predsjednik Socijaldemokrata Gusinja

U Crnoj Gori izdavane lažne biometrijske licne karte?   (26. avgust 2016)
Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Crne Gore Goran Danilovic je izjavio juce da su eksperti kompanije koja je Crnoj Gori prodala AFIS sistem potvrdili da crnogorske licne karte nijesu biometrijske.
Godinama se u Crnoj Gori izdaju nove licne karte za koje se tvrdi da su biometirijske.
“Ako je ovo tacno, a sva je prilika da jeste, to znaci da su gradanima prodate obicne, plasticne umjesto biometrijskih. Ovo bi moralo povuci odgovornost ministra iz perioda ugovaranja posla zamjene licnih karata, odgovornost onih koji su tvrdili da su karte biometrijske, rukovodilaca u MUP-u, inžinjera i drugih koji nam sve ove godine prodaju lažne licne karte”, napisao je na svom FB profile Stevo Muk, predsjednik Upravnog odbora Instituta alterativa iz Podgorice.(Antena M)
Elma Koljenovic zaradila titulu - Northeast Conference Player of the Week   (26. jun 2016)
Koljenovic je postigla gol u 84. minutu i izjednacila, a potom i drugi u produžetku, omogucivši svom timu pobjedu protiv ekipe UT-Rio Grande Valley

Elma Koljenovic, fudbalerka i studentkinja druge godine Fairleigh Dickinson univerziteta (Manhattan, NY/NYC Lab), pocela je sezonu sa tri gola u dvije utakmice prošlog vikenda i zaradila zvanje Northeast Conference Player of the Week.
Stanovnica Njujorka porijeklom iz Gusinja, o kojoj je Portal Revije Fokus vec pisao, postigla je gol u 84. minutu i izjednacila, a potom i drugi u produžetku, omogucivši svom timu pobjedu protiv ekipe UT-Rio Grande Valley.
U petak, na otvaranju sezone, Kolenovic je protiv UNLV postigla gol sa bijele tacke.
Valja napomenuti da je Elma prošle sezone tri puta osvajala titulu - NEC Rookie of the Week.
Podsjetimo, Elma je prošle sezone bila jedna od najzaslužnijh clanica fudbalskog tima Fairleigh Dickinson univerziteta (FDU) koji je, prvi put u svojoj istoriji, osvojio NEC Conference takmicenje u ženskom fudbalu, cime se automatski plasirao na NCAA turnir medju 64 najbolja univerzitetska tima u SAD.
O njoj ovih dana uveliko pišu mediji, a ukoliko se po jutru dan poznaje, bice ovo uspješna sezona odlicne fudbalerke i studentkinje. (Revija Fokus)
Za sva Vaša veselja - Restoran "DA MIKELLE ILLAGIO"   (25. avgust 2016)
Ako želite da Vaše svadbe, kane, suneti, vjeridbe, baby showers, swet16, ili poslovna slavlja ostanu zapamcena po jedinstvenom prostoru, prijatnoj i toploj atmosferi, besprekornoj organizaciji i vrhunskom posluženju, bez bojazni dodjite u restoran DA MIKELLE ILLAGIO, da budete nasmejan domacin i zadovoljan gost! Ovaj restoran raspolaze sa dvije dvorane, kapaciteta od 400 i 800 mjesta.
Nazovite menadzera restorana Sabita Feratovica na 646 -209-5951 i dobicete sve neophodne informacije.
DA MIKELLE ILLAGIO
79-17 Abion Ave, Elmhurst New York 11373
718 - 606 - 1750 & 646 -209-5951

Sadrija i Djulsuma Hot    (25. avgust 2016)
Izvrsene prve uplate za KURBANE, koji ce klati preko udruzenja EURO Gusinje   (25. avgust 2016)
Od Upravnog odbora udruzenja EURO Gusinje iz New Yorka, dobili smo imena lica, koja su vec uplatila KURBANE koji ce se preko ovog udruzenja klati u zavicaju, odnosno u Gusinju i Plavu. KURBANE su uplatili:
- Bajrovic Fero
- Hodzic Faro
- Mulic Jasmin
- Cekic Agim Gago

Cijena KURBANA je $180 (sto osamdeset dolara), i u istu je uracunato: kupovina i klanje KURBANA, kao i troskovi distribucije, odnosno podijela mesa.
Svi iz New Yorka i okoline, koji zele da svoje KURBANE u zavicaju kolju preko ovog udruzenja, mogu da se obrate nekom od clanova Upravnog odbora i uplate pomenuti iznos.
Sam cin klanja KURBANA i podjela istog propratice i odgovarajuca foto-reportaza.
Plav: Neiskorišceni potencijali crnogorskih ljepota  (25. avgust 2016)
Plavsko-gusinjski kraj je još u vrijeme Jugoslavije bio prepoznata turisticka destinacija. Netaknute prirodne ljepote privlacile su goste iz regiona svakog ljeta. Posljednjih godina je, cini se, ovo podrucje na margini crnogorskog turizma.
Grupe stranaca, pogotovo avanturista dolaze cesto u ovaj kraj zbog Prokletija. Ni Nacionalni park, ni Turisticka organizacija Plav, medjutim, ne raspolažu mapama, flajerima, promotivnim materijalom. Zato je, kako kaže direktor TO Plav, Edin Jadadic trenutno najbolja reklama kraja, utisci koji ti turisti nose nazad u svoje zemlje.
Sugestije turista se uglavnom odnose upravo na nedostak promotivnog materijala. "Dešava se da organizovane grupe koje borave u Crnoj Gori po nekoliko dana, slucajno otkriju Prokletije i onda se zacude kako na potezu od svega deset kilometara ima toliko prirodnih i kulturnih bogatstava. Neki od njih su godinama dolazili, a nijesu znali za ovaj kraj", kaže Jadadic... nastavak teksta na sljedecem linku.
ELEMENTS DENTAL OFFICE Astoria - Dr. Abdulla S. Zoobi, DDS  (24. avgust 2016)
Lijep osmjeh pocinje ovdje... Ocekujte najbolje !
Danas, više nego ranije, ljudi imaju potrebu da vode racuna o svom zdravlju i izgledu. Oralno zdravlje je jedan od najvaznijih pokazatelja dobrog opšteg zdravlja i znacajno doprinosi prijatnoj spoljašnosti.
Redovne posete stomatologu kljuc su Vašeg dobrog oralnog zdravlja i lijepog osmeha. Na taj nacin cuvate zdravlje svojih zuba i sprecavate ostale zdravstvene probleme.
Stomatološka ordinacija ELEMENTS DENTAL sa office-ma u Astoriji i Manhattnu, pruza Vam kompletnu stomatološku uslugu u prijatnoj i opuštenoj atmosferi, a naša poslovna filozofija zasniva se na strucnom i kvalitetnom pristupu svakom pacijentu ponaosob. Zahvaljujuci konstantnom strucnom usavršavanju kao i pracenju najnovijih svetskih trendova i dostignuca u stomatologiji naš tim ce Vam predloziti najbolje rešenje u datom trenutku, a sve sa ciljem da Vam pruzimo najkvalitetniju uslugu.
ELEMENTS DENTAL OFFICE - Dr. Abdulla S. Zoobi, DDS
Cosmetic, Inplanst & Family Dentist
28-36 Steinway St. Astoria, NY 11103 (od ponedeljka do subote)
718-777-9662, Fax: 718-777-9682


Office in Manhattan
352 East 51 Street
New York NY 10022 (srijedom i petkom)
212 668-8400
EKIPA NAUCNIKA IZ SARAJEVA BORAVILA NA PROKLETIJAMA  (24. avgust 2016)
Alpski daždevnjak pod lupom
Prokletije su izgleda jedino mjesto gdje se alpski daždevnjak susrece s obicnim daždevnjakom i mjesto gdje oni žive zajedno. Ovaj interesantni podatak otvara nova pitanja u svijetu biologije, kazala je Emina Šunje
PLAV – Nacionalni park „Prokletije“ je ove godine poligon za domace i medjunarodne naucnoistraživacke ekspedicije i istrazivace. Rukovodstvo parka ove godine, u okviru jednogodišnjeg plana upravljanja, zacrtalo je veliki broj aktivnosti na istraživanju, posma­tranju, registrovanju, odnosno, monitoringu biljnog i životinjskog svijeta parka. U parku, a ni u javnom preduzecu nemaju autenticnu bazu i arhivu podataka na osnovu koje bi mogli nastaviti dalja istraživanja.
Smatraju da u procesu proglašenja parka, odnosno Studijom izvodlji­vosti, nije na pravi nacin istraženo i evidentirano stvarno stanje biljnog i životinjskog svijeta Prokletija. U dosadašnjim aktivnostima imali su podršku direktorice JP „Nacionalni parkovi Crne Gore“ Azre Vukovic, kao i strucnih saradnika... nastavak teksta iz dnevnog lista DAN
Markisic Murat doniro $200 djeci i omladini sa smetnjama u razvoju u NVU"Help" Plav   (24. avgust 2016)
Postovani donatori i citaoci web magazina Gusinje-Plav.com,
Ovih dana prostorije naseg udruzenja su posjetili nekoliko nasih sugradjana, koji privremeno rade u inostranstvo. Posebno zelim da istaknem njihovo interesovanje o nacinu djelovanja i uslovima zivota nase djece i omladine sa smetnjama u razvoju.
Jedan od njih, koji nas je posjetio, je bio i Markisic Murat, koji je tom prilikom donirao $200.
U ime djece roditelji se zahvaljuju i zele mnogo zdravlja srece i napretka u daljem radu i zivotu.
S' postovanjem,
Bela Markovic Medunjanin, predsjednica NVU "Help" Plav
Udruzenje EURO GUSINJE New York organizuje klanje KURBANA u zavicaju   (24. avgust 2016)
"Nakon sto smo poslednjih nekoliko godina uspjesno organizovali klanje KURBANA u zavicaju, odnosno u Gusinju i Plavu, nas Upravni odbor je odlucio da i ove godine za sve one koji zele, preko naseg udruzenja mogu da obave klanje KURBANA, koji ce se dijeliti u Plavu i Gusinju.
Cijena KURBANA je $180 (sto osamdeset dolara), i u istu je uracunato: kupovina i klanje KURBANA, kao i troskovi distribucije, odnosno podijela mesa.
Svi iz New Yorka i okoline, koji zele da svoje KURBANE kolju u zavicaju preko naseg udruzenja mogu da se obrate nekom od clanova Upravnog odbora i uplate pomenuti iznos.
Sam cin klanja KURBANA i podjela istog propratice i odgovarajuca foto-reportaza.
Upravni odbor,
EURO GUSINJE New York"
Majke iz Rožaja prekinule protest   (24. avgust 2016)
Majke iz Rožaja odlucile su da prekinu protest ispred Vlade.
One navode da ce cekati deset dana da se njihov problem riješi. Ukoliko se to ne desi, kako su kazale za TVCG, vratice se u Podgoricu i nastaviti protest.
"Svu dokumentaciju ce nam uvažiti i nadamo se da ce najkasnije za 20 dana moci da prikupimo sve papire. Idemo kuci. Žene su nam se razboljele. Bili smo po kiši i vjetru na ulicu", kazala je Škrijelj.
Podsjecamo da su juce nakon noci provedene ispred zgrade Vlade, cetiri majke iz Rožaja su, zbog lošeg zdravstvenog stanja, prevezene u Hitnu pomoc.
Ostale majke kazale su da su vjetrovita noc na plocniku i iscrpljenost ucinili svoje. Ipak, porucuju da ne odustaju od zahtjeva.
Majke iz Rožaja traže da Vlada donese uredbu o naknadama za sve majke sa sjevera koje imaju bilo kakve dokaze da su na Birou provele 15 godina i za sve žene starije od 65 godina koje su izbrisane iz evidencije Zavoda. (Antena M)
Na ahiret je preselila Bicić Mahmuta Emira, rodj. Koljenović  (1924-2016)  (24. avgust 2016)
U New Yorku je u utorak, 23. avgusta 2016. godine u 92. godini života na ahiret preselila Emira (Mahmuta) Bicić, rodj. Koljenović
Zdravoglava se prima u srijedu, 24. avgusta 2016. godine u nasoj Ali-pasinoj dzamiji u Astoriji, od 1:00 sat poslije podne. Dzenaza namaz ce se klanjati u cetvrtak, 25. avgusta u 9:00 sati izjutra, nakon cega ce se obaviti dzenaza na Washington mezarju na Long Islandu.
Ozalosceni: sinovi Orhan, Berhan, Šaban i Ahman, kcerke Nadzija, Nafija i Hurka, zetovi, snahe, unucad, paraunucad, bratstva Bicić, Koljenović i Mulić, i ostala mnogobrojna rodbina i prijatelji.
Inna lillahi ve inna ilejhi radzi'uun-Svi smo Allahovi i svi se njemu vraćamo
Spa Natura Astoria - Natura Laser Skincare (Natura Laser Njega kože)   (23. avgust 2016)
Spa Natura, u srcu Astorije, uvijek širi svoje vizije i sada uvodi vlastiti Laser Skincare Center.
Natura Laser Njega kože (za žene i muskarce) nudi niz laserskih tretmana pomocu savremene tehnologije. Veoma uspjesno tretira sve tipove kože. Nudi laserski tretman trajnog smanjenja i dugorocno uklanjanje neželjenih dlaka na svim djelovima tijela, trajno smanjenje vena nogu i lica, bore i zatezanje kože.
Svi njihovi djelatnici su u potpunosti kvalificirani laserski terapeuti s višegodišnjim iskustvom i spremni su Vam ponuditi paket usluga prilagodjen Vašim individualnim potrebama. Konsultacije su BESPLATNE.
Ako kažete da ste za Laser Skincare Center saznali putem naseg veb magazina Gusinje-Plav.com dobicete specijalni popust.
Adresa: 31-78 Steinway Street,
Astoria NY 11103
(718) 255-6859 // (718) 956-5530

Radno vrijeme:
Ponedeljak – Subota: 10am – 7pm
Nedelja: 11am – 7pm

Zvanicna web stranica Natura Laser Skincare

Sjever sve prazniji: U 11 crnogorskih opština više ljudi umire nego što se radja   (23. avgust 2016)
Iz godine u godinu sjever Crne Gore sve je prazniji. Ljudi odlaze prema Podgorici i jugu Crne Gore, a nije mali broj onih koji idu prema trecim zemljama. Rezultat sve masovnijih odlazaka je i negativan prirodni priraštaj u cak polovini opština u Crnoj Gori, dominantno na sjeveru.
U prvih pet mjeseci 2016. godine, 11 opština imalo je negativan prirodni priraštaj i vecina je sa sjevera. Prednjace Pljevlja, gdje godinama unazad više ljudi umire nego što se rada. U prvih pet mjeseci u Pljevljima se rodilo 79 djece, a u istom periodu umrlo je 190 Pljevljaka, što je prirodni priraštaj minus 111.
Iza Pljevalja, najveci negativni prirodni priraštaj registrovan je u Nikšicu - minus 70, Herceg Novom - 34, Cetinju - 28, Kolašinu - 25, Žabljaku - 19, Plužinama - 18, Mojkovcu - 16, Danilovgradu - 15, Šavniku - 14 i Bijelom Polju - 12. Od primorskih opština, negativan prirodni priraštaj jedino je zabilježen u Herceg Novom.
Od gradova na sjeveru Crne Gore, Rožaje, Berane, Gusinje, Plav i Andrijevica imaju pozitivan prirodni priraštaj. Najveci prirodni priraštaj imaju Podgorica (363), Rožaje (91), Budva i Bar (30).
Sociolog Srdjan Vukadinovic kaze:
“Kada je u pitanju sjever, tu je država Crna Gora pala na ispitu, jer danas ni jedan znacajni kombinat, ni jedno preduzece na sjeveru ne radi, ugašeno je. Gašenje fakulteta znaci smrt sjevera na isti onaj nacin kao što gašenje škole u selu znaci smrt toga sela. Ne može nam stopa priraštaja na sjeveru biti pozitivna ako mladi ljudi sa sjevera odlaze i ne vracaju se. Tamo ostaju stariji ljudi, i nema ko da formira porodicu i obezbjeduje kvalitet života. I nema tih demografskih cinilaca, a covjek je najbitniji demografski cinilac, koji mogu potpomoci razvoj sjevera u tom demografskom smislu“. (Mina)
Sjecanje na Šahmanovic Mahiju, rodj. Adrovic    (23. avgust 2016)
Dana 23. avgusta se navršavaju 52 dana od kad je na ahiret preselila nasa majka Mahija Šahmanovic, rodj. Adrovic.
Draga majko, vrijeme prolazi ali tuga i sjecanje na tebe na tvoj osmjeh i vedar lik nece nikada, jer, tvoja plemenita dusa, castan zivot i dobrota zasluzuje vjecno sjecanje.S ljubavlju i ponosom cuvamo uspomenu na tebe.
Tvoje kcerke: Razija, Medina, Hasiba i Esefa
Rafet Husovic obecao da ce pomoci majkama iz Rozaja   (22. avgust 2016)
Potpredsjednik Vlade, Rafet Husovic zahtijevace da Ministarstvo rada i socijalnog staranja (MRSS) i centri za socijalni rad u Beranama i Rožajama ponovo detaljno razmotre zahtjeve i pregledaju dokumentaciju kako bi se riješio problem majki iz rožajske opštine.
On je danas primio predstavnice majki iz Rožaja Izetu Režovic, Hajriju Kalac, Muradiju Camic, Aidu Kurpejovic, Zelihu Muric i Amiru Škrijelj.
Iz Vladine Službe za odnose s javnošcu je saopšteno da su predstavnice majki iz Rožaja upoznale Husovica sa saznanjima da je uništena arhivska dokumentacija na osnovu koje bi one mogle da ostvare pravo na nadoknade za majke sa troje i više djece. Napomenule su, kako se navodi, da su sa tim upoznale i potpredsjednika Vlade, Milorada Vujovica i ministra rada i socijalnog staranja Borisa Marica, kao i sve nadležne institucije i da ostaju izricite u zahtjevu da njihov problem bude riješen.
“Husovic je saopštio da ce se ukljuciti u rješavanje ovog problema, tako što ce zahtijevati da na relaciji MRSS – Centri za socijalni rad u Beranama i Rožajama ponovo budu detaljno razmotreni zahtjevi i da dokumentacija ponovo bude pregledana”, kaže se u saopštenju.
Husovic smatra da svi dokazi koji su prihvatljivi za sud treba da budu prihvatljivi i za centre za socijalni rad.
“Husovic je prenio predstavnicama majki iz Rožaja da ce o problemu obavijestiti uži kabinet i predsjednika Vlade i da smatra da ovo pitanje treba rješavati sistemski”, dodaje se u saopštenju. (Mina)
Na ahiret je preselio Lucevic (Zeca) Hajro   (1949 - 2016)    (22. avgust 2016)
U Ljubljani (Slovenija) 18. avgusta 2016 na ahiret je preselio Lucevic (Zeca) Hajro, u 67. godini zivota.
Dzenaza ce se obaviti u srijedu, 24. avgusta 2016. u 11:00 casova na groblju Žale u Ljubljani (Slovenija).
Ozalosceni: supruga Hatidze, sinovi Šacir, Miralem i Mirzet, kcerka Sabiha, braca Hako, Hasan, Adem, Dzema i Becko, sestre Sanija i Kima, snahe, zet, unucad, i mnogobrojna familija Lucevic.
Svi smo Allahovi i svi se njemu vracamo.
Naser Music donirao $100 djeci i omladini u NVU"Help" Plav   (22. avgust 2016)
Uvazeni Rafete
zahvaljujuci Vasoj web stranici mnogima ste pomogli, mnogim zivote spasili, mnoge obradovali, prvenstveno moju djecu i omladinu sa poteskocama u razvoju kao i sugradane sa tezim materijalnim stanjem koji su se nahranili, ugrijali i sve to zahvaljujuci donatorima.
Danas je nase udruzenje posjetio gospodin Naser Music, koji se tom prilikom interesovao o zivotu i radu nasih clanova, odnosno djece i omladine sa posebnim potrebama. Tom prilikom Naser nam je donirao donaciju u visini od $100. U to ime mi mu se najiskrenije zahvaljujemo i zelimo mnogo srece i napretka u daljem zivotu i radu.
S' postovanjem,
Bela Markovic Medunjanin, predsjednica NVU "Help" Plav
Zavrseni grubi gradjevinski radovi na visenamjenskom Centru u Prnjavaru (Plav)   (22. avgust 2016)
Tokom vikenda privedeni su kraju grubi gradjevinski radovi na visenamjenskom Centru u MZ Prnjavor - Plav. Tacnije, postavljeni su "rogovi" na ovom objektu, nakon cega se pristupilo pokrivackim radovima. Sada predstoje unutrasnji-zanatski radovi, koji se mogu obaviti nezavisno od vremenskih prilika.
Kako je u nasoj tradiciji da se proslavlja "dizanje rogova", onda su se radnici koji su se nasli na ovom objektu, izmedju ostaloga pocastili i pecenim ovnom, kojega je za rucak donirao Kolasinac Ahmeta Ramo.
Inicijativni odbor koji rukovodi izgradnjom ovog objekta ovom prilikom zeli da se zahvali svima koji su svojim donacijama i radom pomogli i pomazu da se ovaj gradjevinski objekat privede namjeni za koju je i predvidjen.
Slijede slike sa radova obavljenih tokom vikenda. (Gusinje Plav Press)

Majke iz Rožaja danas nastavljaju protest   (22. avgust 2016)
Majke iz Rožaja danas u 10 sati nastavljaju protest ispred Vlade Crne Gore kojim ce tražiti donošenje uredbe kojom bi se priznalo pravo svim majkama da ostvare pravo na naknadu po osnovu rodenja troje i više djece, ako posjeduju bilo kakve dokaze da su se preko 15 godina vodile kao nezaposlena lica na Zavodu za zapošljavanje.
"Takodje, da ista uredba reguliše da majke koje imaju preko 65 godina i koje su silom zakona brisane sa evidencije zavoda za zapošljavanje, takodje prizna pravo na naknadu, ako su se vodile na zavodu za zapošljavanje preko 15 godina”, navele su one.
Porucuju da nece odustati od svojih prava. (Mina)
Zbog pritisaka seli u Podgoricu: Zasto hafiz Sulejman Bugari placuci napusta Sarajevo?!   (22. avgust 2016)
Procitali smo u medijima da je hafiz Sulejman Bugari imenovan za savjetnika reisu Fejzicu u Crnoj Gori za da'wu. Svi su mislili da je ta pozicija eksterne, saradnicke prirode, dok se od jutros po Sarajevu ljudi nisu poceli zabrinuto pitati, dali je istina da hafiz Bugari odlazi iz našeg grada da živi i radi u Podgorici.
- Nisam znao dati odgovora, kaže nam jedan sarajevski imam, a onda sam nazvao svog kolegu i ahbaba hafiza Bugarija, da izravno provjerim o cemu se radi.
Razgovarali smo zadugo. I, nakon tog razgovora, mogu da kažem, tužan i pretužan, istina je: hafiz Sulejman Bugari napušta naš grad – Sarajevo, našu zajednicu – Islamsku zajednicu u BiH, i našu domovinu – Bosnu i Hercegovinu. Hafiz se seli i odlazi da živi i radi u Podgoricu, u Crnu Goru i u tamošnju Islamsku zajednicu, kaže nam ovaj sarajevski imam.
Mada je hafizu Bugariju, kako potcrtava, Sarajevo njegov grad, Islamska zajednica u BiH njegova zajednica i Bosna i Hercegovina njegova domovina i nikada ih nece suštinski ostaviti niti emotivno napustiti.
- Hafiz Bugari je donio odluku, koja je neopoziva, da cini hidžru u ime Allaha, dž.š., u Podgoricu. Zajedno sa svojom porodicom. I ovo je njegova odluka, kaže naš sagovornik, mada mu hafiz nije želio govoriti o razlozima.
Svaka je hidžra svojevoljna, radi se i cini svojom voljom, ali ni jedna hidžra nije dobrovoljna, jer niko je ne cini drage volje. Tako je i naš hafiz, zbog odredjenih pritisaka i stega, morao uciniti hidžru. U Podgorici su mu obecali potpunu slobodu u misijskom radu, kao odgovornom covjeku. U Sarajevu je, nažalost, u posljednje vrijeme, u tom smislu osjecao nelagodu i trpio nerazumijevanje, kaže Patrijin sagovornik i dodaje:
- Kaže da je svjestan koliko je velika ova stvar! U Sarajevo se dolazi, iz Sarajeva se ne odlazi. Ovdje su bili i živjeli naši najveci alimi. Sarajevo je naš centar u svakom smislu. Ali, nažalost, mora ici. Plakao je dok je ovo govorio. Plakat ce i Sarajevo, zasigurno, za hafizom Sulejmanom Bugarijem. ( Patria)
GREBEN: Gusinje – Zagradje – Čardak – Velji vrh – Čardak (9,5 km)  (21. avgust 2016)
Planina Greben u Crnoj Gori se nalazi izmedu doline reka Ljuce i Grncar, zatim planina Visitor, Zeletin i Lipovica. Ovu planinu cesto svrstavaju u okvire planinskog masiva Zeletina. Najlakši pristup njenom najvišem vrhu (Velji vrh-2196 m.n.v.) je sa južne strane iz smera Gusinja.
Na ulazu u Gusinje asfaltnim putem od Plava je raskrsnica i desno odvajanje, takode asfaltnog puta prema Grncaru. To je ujedno i pocetna tacka naše staze. Ona se prvih 300 metara poklapa sa pomenutim putem prema Plavu, a zatim skrece levo na uži asfaltni put ka selu Zagradje. Nakon nekoliko stotina metara, asfaltni put skrece desno do podnožja vrha Mala Jerina, gde pravi levu serpentinu i nastavlja obodom ovog vrha do Zagradja. Makadamski putevi i šire staze izmedu retkih kuca nam omogucavaju da do sela Zagrade preprecimo i izbegnemo navedenu dužu deonicu asfalta. U selu je kraj asfalta i pocetak makadama i u njemu treba obnoviti rezerve pijace vode. Makadamski put vodi nešto dalje do mesta Ljuk Perim, koje predstavlja širu i strmu travnatu jarugu uz koju vijuga naša staza... na sljedecem linku.
Za generacije rodjene 60-ih i 70-ih godina proslog vijeka  (21. avgust 2016)
Anela Cekic: Imenovanjem Odbora povjerilaca stvoreni uslovi za normalan rad  (20. avgust 2016)
Dali se nadzire kraj mukama, kada je u pitanju izrada fasade na zgradi gusinjske opstine, znace se uskoro. Naime, kako je za dnevni list Pobjeda izjavila Anela Cekic, predsjednica opstine Gusinje, ovih dana se ocekuje raspisivanje tendera za izvodjaca gradjevinskih radova na fasadi zgrade gusinjske opstine. Uz to izvrsice se i raspisivanje tendera za nabavku opreme za potrebe opstinske administracije.
Podsjecamo nase citaoce da je opstinska administracija trenutno smjestena u zgradi Centra za kulturu, koja ni izbliza ne pruza mogucnost za normalno funkcionisanje, zbog veoma malog prostora. Time su dovedene i osnovne predpostavke za funkcionisanje opstinske administracije, a samim tim i otezan rad i komunikacija sa gradjanima Gusinja.
Kao sto znate prekid radova na ovom objektu je direktna posljedica politicke krize u ovoj najmladjoj opstini u Crnoj Gori, odnosno nedostatak kvoruma u lokalnom parlamentu, kada se nisu mogle donijeti dosta vazne odluke, izmedju kojih i budzet za ovu godinu.
Nedavno imenovanje Odbora povjerilaca od pet clanova, koji je privremeno preuzeo ingerencije Skupstine opstine Gusinje, stvoreni su uslovi za normalni rad opstine Gusinje do 16. oktobra, kada ce se uz parlamentarne izbore, odrzati i izbori za gusinjski parlamenat.
Nadamo se da ce tada biti stavljena tacka na sve prepreke koje su bile dominantne svih ovih mjeseci, kada lokanli parlament nije mogao funkcionisati, cime su nanijete ogromne stete i kasnjenja u donosenju dosta vaznih odluka od interesa za gradjane Gusinja. (Gusinje Plav Press)
Na ahiret je preselio Dzevat (Šabov) Mulic     (1944-2016)   (19. avgust 2016)
U Francuskoj je 17. avgusta u 72.godini života preselio na ahiret Dzevat (Sabov) Mulic. Dzenaza polazi od kuce u ponedjeljak 22. avgusta u 13 casova. Pokop ce se obaviti na mezarju u rodnom Gusinju.
Ožalošceni:supruga Ifeta, braca Zajo i Zuka, sestre Alta, Kumra i Fadilja, brojna rodbina i prijatelji.
Svi smo Alahovi i svi se njemu vracamo.
Faruk i Elvira Muminovic donirali $200 djeci i omladini u NVU"Help" Plav   (19. avgust 2016)
Uvazena redakcijo, postovani citaoci, dragi donatori,
jos jednom se obracamo i zahvaljujemo na Vasem ucescu i pomoci u ostvarivanju nasi aktivnostima.
Zelimo da Vas obavijestimo da je nase udruzenje HELP dobilo donaciju od Faruka i Elvire Muminovic u iznosu od $200.
Stoga im se zahvaljujemo u ime omladine i djece sa poteskocama u razvoju, kao i njihovih roditelja.
S' postovanjem,
Bela Markovic Medunjanin, predsjednica NVU "Help" Plav
Blagajnik u Plavu dvije godine „cašcavao“ sebe ekstra platom?  (19. avgust 2016)
Kriminalisticka policija podnijela je krivicnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Plavu protiv dva bivša radnika Opštine Plav, Šacira Đeševica i Šabovic Saliha. Obojica se sumnjice za zloupotrebu službenog položaja.
Šacir Đeševic je tokom 2011. i 2012. godine, kako se navodi u prijavi, kao blagajnik racunovodstva opštine Plav osumnjicen da je nezakonito uzeo 8.122 eura tako što je svakog mjeseca platu uzimao dva puta – i u kešu i sa racuna.
„Na nacin što je licne dohotke za navedeni period gotovinski podizao sa blagajne Opštine Plava, iako su mu isti bili isplaceni od strane Opštine Plav uplatama na njegov tekuci racun, što predstavlja materijalnu štetu koja je pricinjena opštini Plav“, navodi se u prijavi.
Njegov kolega, Salih Šabovic osumnjicen je da je kao bivši sekretar Sekretarijata za privredu, razvoj i finansije Opštine Plav odobravao za isplatu platne liste službenika svog Sekretarijata.
„Cime je omogucio Đeševicu da na štetu budžeta Opštine Plav pribavi sebi naznacenu materijalnu korist“, navodi se u prijavi. (CdM)
Sjecanje na Jusic Nafiju, rodj. Hot (1938 - 2011) ( 19. avgust 2016)

Osamnaestog avgusta 2016 godine navrsile su se pet godina od preseljenja na ahiret

NAFIJE JUSIC, rodj. HOT
      (1933 - 2011)

S ljubavlju koju smrt ne moze prekinuti i tugom koju vrijeme ne moze izlijeciti
zauvijek cu te cuvati u mom srcu.
Rafet
Put Podgorica-Gusinje ce pojacati dobrosusjedske odnose  (18. mart 2016)
Znacaj regionalnog puta Podgorica - Gusinje je višestruk, posebno u dijelu koji se odnosi na povezivanje sjevera i juga Crne Gore, ocijenila je potpredsjednica Vlade, Azra Jasavic isticuci da ce on znatno skratiti udaljenost dva grada.
Ona je danas održala radni sastanka u Direkciji za saobracaj, nakon cega je je obišla lokaciju buduceg zajednickog granicnog prelaza regionalnog puta Podgorica Gusinje, koji ce prolaziti kroz Albaniju.
Kako je saopšteno iz kabineta Jasavic, predstavnici Direkcije informisali su potpredsjednicu o ukupnoj dužini puta od 75 km. Kroz teritoriju Crne Gore put prolazi u dužini od 17, 3 km, a za ovu dionicu potrebno je izdvojiti oko 15 miliona eura.
„Do sada je završena projektna dokumentacija i projekat je revidiran, dok je elaborat o eksproprijaciji u završnoj fazi. Odluka o finansiranju i izgradnji još nije donešena, a sam projekat je predmet medudržavnih sporazuma dvije zemlje. Dio ovog puta koji prolazi kroz Albaniju je završnoj fazi izgradnje“, navodi se u saopštenju.
Jasavic je izjavila da je znacaj ovog putu višestruk, posebno u dijelu koji se odnosi na povezivanje sjevera i juga Crne Gore, koji ce kao alternativni put znatno skratiti udaljenost Podgorice i Gusinja. Pored povezanosti sjevera i juga ovaj put ce, kako se ocjenjuje, uticati i na valorijazaciju kanjona rijeke Cijevne koji ce biti dostupan turistima. Navodi se da je projektnom dokumentacijom posebno vodeno racuna o zaštiti životne sredine i ambijentalnog reljefa kanjona Cijevne. Jasavic je kazala da ovaj projekat snažno podupire regionalne dobrosusjedske odnose, doprinosi procesu evropskih integracija i ostvaruje uslove za tiješnje povezivanje dvije zemlje.
„Zbog svih ovih komparativnih prednosti i znacaja ovog projekat na Vladi cu insistirati da ovaj projekat bude kandidovan i finansiran u okviru IPA fondova koji nam stoje na raspolaganjau a koje moramo optimalno koristiti kvalitetnim projektima“, porucila je Jasavic. (rtcg)
Na ahiret je preselio Sadrija-Muljo (Aganov) Koljenovic    (1945 - 2016)    (18. avgust 2016)
Danas je u Gusinju na ahiret preselio Sadrija-Muljo (Aganov) Koljenovic, u 71. godini zivota. Dzenaza ce se obaviti u petak, 19. avgusta na mezarju u Gusinju.
Ozalosceni: supruga Hamida, sin Sefket, kcerke Sefketa, Sabaheta, Sabina i Sadeta, unucad, bratstvo i mnogobrojni prijatelji.
Svi smo Allahovi i svi se njemu vracamo.
Rožajke pocele protest u Podgorici    (18. avgust 2016)
Grupa Rožajki koje nijesu dobile rješenja o penzijama po osnovu rodjenja troje i više djece su pocele danas protest ispred zgrade Skupštine Crne Gore u Podgorici i najavile da ce ostati tu do rješenja njihovih zahtjeva. One su kasnije prešle da protestuju ispred zgrade Vlade.
Rafeta Muric je kazala od 400 zahtjeva pozitivno riješeno samo nekoliko, a da su svi ostali vraceni na ponovno odlucivanje.
Navodno je Zavod za zapošljavanje u Rožajama zagubio dokumentaciju žena, zbog cega one sada ne mogu da ostvare svoja prava.
Gorske oci ispod samog neba    (18. avgust 2016)
Piše: M. Sekulovic
Brojni turisti koji u svako doba godine, posebno ljeti, opsedaju Crnu Goru, posjete, nekako uzgred, cuvena jezera Biogradsko i Crno nadomak Žabljaka.
Medjutim, tamo ne severoistoku, dosta dobro povezana saobracajnicama koje vode ka jugu i moru, samuju brojna jezera, za koje ne znaju mnogi ni u samoj Crnoj Gori.
Nema sumnje, kada je Bog stvarao svet bio je široke ruke prema Plavu, mjestu koje je nekada vrvelo od života i kojim je prolazio cuveni karavanski put prema Carigradu. Mjesto koje je pre više od pet decenija privlacilo više turista nego cela Budvanska rivijera, danas skoro da je zaboravljeno od ljudi i svijeta, bez obzira na prirodu koja ga je opasala i koja krije cak pet jezera u samoj okolini grada!
Visitor, divlje Prokletije koje neki naucnici svrstavaju u Alpe, a neki ih smatraju Dinaridima, prelepo jezero u centru grada, samo su razlog više da se dodje u mjesto dobrih i srdacnih ljudi.
Na severozapadnoj strani Prokletija, ispod teško pristupacnog Hridskog krša, na 1.970 metara visine nalazi se Hridsko jezero, biser Prokletija, kako ga zovu mještani, planinari i turisti. Dugo je oko 300 metara, široko 155, a najveca dubina vode je 5,1 metar. Pored sjeverne obale nalaze se dva manja ostrva.... nastavak teksta na sljedecem linku.
Ponovo u New Yorku mozete kupiti novu knjigu Ibrahima Rekovica "Plavljani i Gusinjani u anegdotama"   (17. avgust 2016)
Pocetkom godine poznati hronicar Plava i Gusinja, pisac i umjetnik, Ibrahim Rekovic je objavio knjigu “Plavljani i Gusinjani u anegdotama". U knjizi je objavljeno 300 prica koje je autor prikupljao tokom proteklih 11 godina.
Do sada smo putem nase redakcije prodali dva kontigenta knjiga, a ovih dana nam je pristigao i treci. Knjigu, koju treba da ima svaka nasa porodica, pogotovu u dijaspori, mozete naruciti preko nase redakcije, ako nazovete glavnog urednika web magazina Gusinje-Plav.com, Rafeta Hot na 646 808 6490. Cijena je veoma pristupacna i iznosi svega $20.
Pozivamo sve one koji su narucili knjigu da nam se jave, kao i one koji zele da istu kupe, da nas nazovu na gore naznaceni telefonski broj.
Kao i sto sam autor knjige rece: “Knjiga je pisana plavsko-gusinjskim govorom. Imamo mi nešto što je naše, specificno, što nas cini posebnim, ali nas ne odvaja od drugih."
U knjizi “Plavljani i Gusinjani u anegdotama” obuhvacene su i price vezane za ovo podrucje. Tu je i nekoliko legendi o Plavu i Gusinju, o nastanku Plavskog jezera, o Ali-pašinim izvorima i Prokletijama, o Hridskom jezeru i njegovim gorskim vilama, kao i o plovecem ostrvu na Visitorskom jezeru. Želja autora je bila da na jednom mjestu pruži citaocima sve ono što je interesantno o plavsko-gusinjskom kraju.
Knjiga je štampana u tiražu od 800 primjeraka, u izdanju izdavacke kuce “Almanah”- biblioteka “Baština”. Urednik je prof.dr Šerbo Rastoder, lekturu i korekturu uradio je akademik Zuvdija Hodžic, dok su recenzenti akademik, rahmetli profesor Alija Džogovic, i professor Faruk Dizdarevic. (Gusinje Plav Press)
Prokletije posjetio visoki gost iz Slovenije    (17. avgust 2016)
Šef delegacije EU u Crnoj Gori Mitja Drobnic, u sklopu svojih oproštajnih posjeta, boravio je prethodnog vikenda u Nacionalnom parku Prokletije.
Drobnic je sa direktoricom JPNPCG Azrom Vukovic i direktorom NP Prokletije Enesom Dreškovicem osvojio vrh Karaula (1915 m), posjetio Hridsko jezero (1.970 m) i upoznao se sa prirodnim ljepotama ovog zašticenog prostora.
Tom prilikom nisu krili svoje odusevljenje predjelima koje su posjetili i nagalasili da je NP Prokletije pruza izvanredne mogucnosti za razvoj turizma.
Oscar Morel optužen za ubistvo imama u New Yorku    (17. avgust 2016)
Oscar Morel iz Brooklina optužen je danas za ubistvo imama Maulana Akonjee (55) i njegovog pomocnika Thara Uddina (64), saopštila je danas policija.
Morel je optužen za ubistva Akonjee (55) i Uddina (64) i posjedovanje naoružanja.
U saopštenju nije objavljen motiv napada.
Policija je Morela ispitala nakon što je uhapšen prema optužbama da je pobjegao sa mjesta saobracajne nesrece, koja se desila dan poslije ubistva.
Akondži i Udin ubijeni su hicima ispaljenim u glavu iz neposredne blizine nakon molitve u džamiji u New Yorku. (SAFF)
Dzozef Bajden zaprijetio Kosovarima: Ako se ne dogovorite sa Crnom Gorom gubite americku podršku!    (17. avgust 2016)
Dio Kosovara je, nadamo se, uzalud zabadao albanske zastave i table na kojima piše “Kosovo” po sred Crne Gore. Jednom dijelu tamošnje opozicije bice džaba i što su uspjeli da odlože za 1. septembar raspravu u parlamentu o granici s našom zemljom. Na našu stranu danas je otvoreno stao, i to u sred Prištine, americki potpredsjednik Džozef Bajden.
Zamjenik Baraka Obame je zaprijetio da ce Priština ostati bez americke podrške ukoliko njihov parlament ne ratifikuje Sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom. Granica je dogovorena u Becu, 26. avgusta 2015. godine. Bajden porucuje - nema povratka nazad.
"Želim da potpišete sporazum sa Crnom Gorom. To je fer dogovor i to ce imati pozitivan uticaj na region”, naglasio je Bajden. Dodao je da ce tako i Kosovo ojacati uticaj u našem okruženju.
“Uprkos manjinskim misljenjima opozicije koja pretjeruje i ne želi da potpiše sporazum sa Crnom Gorom", rekao je Bajden.
Da ce Kosovo potpisati dogovorenu granicu s Crnom Gorom potvrdio je i njihov predsjednik, Hašim Taci.
“Rijec je o fer dogovoru. Granicni problem sa Crnom Gorom uskoro ce biti riješen”, rekao je Taci.
A, taj “fer dogovor” znaci granicu koja je utvrdena Ustavom iz 1974. godine. Dio Kosovara je nezadovoljan jer oni misle da nepravedno ostaju bez 8.000 hektara teritorije. Osim dogovora s nama, ukoliko i dalje žele americku podršku, Kosovo ce morati sa Srbijom da dogovori formiranje Zajednice srpskih opština. (CdM)
Hitno se prodaje objekat za stanovanje i turizam u Šušnju, grad Bar, mjesto Ilino.  (17. avgust 2016)
Hitno se prodaje objekat za stanovanje i turizam u Šušnju, grad Bar, mjesto Ilino.
Dva sprata sva infrastruktura, dva zasebna stana (dvije i tri spavace sobe), 4 parkinga, ALU stolarija, sa mogucnosti nadogradnje još jednog sprata sa potkrovljem ili dva sprata.
Površina kuce 150 m2, plac 2 ara. Useljivo odmah.
Preporucuje se objekat za turizam ili dugorocno izdavanje.
Vlasnik 1/1, svi papiri cisti.
Cijena samo 110 000 €. Moguc dogovor oko cijene i placanja u rate.
Tel/Viber +382 69 934 099 i +382 69 55 37 47.
Raste broj crnogorskih državljana  (16. avgust 2016)
Od pocetka godine stotinu osoba se odreklo crnogorskog državljanstva, dok više od 860 hiljada ima crnogorsko državljanstvo, podaci su Ministarstva unutrašnjih poslova.
“Od pocetka godine do 8. avgusta, ukupno je 401 lice steklo crnogorsko državljanstvo po osnovu prijemom, a po osnovu porijekla upisano je u registar državljana ukupno 5.418 lica, što iznosi ukupno 5.819 lica”, navode iz MUP-a, prenosi AntenaM.
Iz tog resora su saopštili i koliko osoba ima crnogorsko državljanstvo.
“Uvidom u Registar crnogorskih državljana – racunarski vodenu bazu podataka, utvrdjeno je da na dan 8. avgust ima 860.430 lica sa crnogorskim državljanstvom”, podaci su MUP-a.
Crnogorsko državljanstvo stice se porijeklom, rodenjem na teritoriji Crne Gore, prijemom ili medjunarodnim ugovorima i sporazumima.
Plavljani u akciji: Ciste put od Bogajice do Paljeva    (16. avgust 2016)
Akcija cišcenja puta od sela Bogajice do Paljeva, dužini oko osam kilometara pocela je prošlog vikenda. Inicijativu je, kako prenosi Dan, pokrenuo mještanin Ismet Barjaktarevic.
Kako je istakao Barjaktarevic, put je probijen prije oko dvije decenije i više niko nije obracao pažnju na njega tako da je bilo krajnje vrijeme da se nešto preduzme. Put koristi oko trideset mještana koji izdižu na katune ili odlaze u vikendice.
"Kiše su oštetile put, koji je zarastao u rastinje, ostao bez propusta, zatrpan je i otpadom, i više nije bilo cekanja... Morali smo odmah nešto da preduzmemo. Obim posla je veliki, bice sigurno preko deset dana intenzivnog rada", kazao je Barjaktarevic
S obzirom na to, dodaje on, da su ljudi ovih dana veoma zauzeti radovima na imanju, dogovorili su se da ove poslove izvode vikendom tako da ce im trebati duži period da sve završe
"Važno je, ipak, da se put sanira i bude bezbjedniji. Radimo krampovima, lopatama, kosijerima, sjekirama, motornim testerama, a ako bi nam Opština izašla u susret onda bi se mogla angažovati i neka mašina pa bi sve bilo lakše i kvalitetnije uradeno. Predacemo zahtjev Opštini, a ovim putem apelujemo i na sve druge koji mogu da nam pomognu", kazao je Barjaktarevic. (CdM)
Položen kamen temeljac za prvi han u Crnoj Gori    (16. avgust 2016)
Reis ef. Fejzic je podsjetio da je han mjesto gdje se svraca, odmara, prespava i moli i da je do prije dvadeset ili trideset godina svaka kuca imala han, za gosta i putnika namjernika
U blizini gradskog mezarja (groblja) na Loznicama kod Bijelog Polja u nedelju je položen kamen temeljac za han, prvi te vrste u Crnoj Gori.
Pored velikog broja mještana naselja Loznice i gradjana Bijelog Polja, ceremoniji su prisustvovali: reis Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifat ef. Fejzic; predsjednik medžlisa Bijelo Polje, gosp. Adis Kucevic; glavni imam Enis ef. Burdžovic; clanovi i službenici Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori Denis Martinovic i Omer Kajošaj; i direktor centra za kulturu, gospodin Abaz Dizdarevic.
Tom prilikom, predsjednik Medžlisa Adis Kucevic je govorio o ideji za izgradnju Hana, njegovom kapacitetu i funkciji.
Glavni imam, Enis ef. Burdžovic je prisutnima govorio o znacaju vakufa u životu i tradiciji muslimana.
U ime komšija skupu se obratio gosp. Ranko Popovic. On je tom prilikom govorio o dobrosusjedskim odnosima, cime Bijelo Polje može sa pravom da se pohvali. Dok je o kulturološkom znacaju hana govorio direktor centra za kulturu, gosp. Abaz Dizdarevic.
U svom obracanju, reis Islamske zajednice Rifat ef. Fejzic se zahvalio prisutnima na odzivu i našim komšijama pravoslavcima na razumijevanju. On je istakao da Islamska zajednica gradi objekte iskljucivo iz potrebe.
Rijeci zahvalnosti je takodjer uputio i opštinskim vlastima što su prepoznali potrebe muslimana u našem gradu. On je naglasio i da se nada da ce dozvola za izgradnju Hana biti prag za dalju saradnju, a ne nikako rampa na putu ka izgradnji, podsjecajuci prisutne da Islamska zajednica u Bijelom Polju vec godinama ceka dozvolu za izgradnju centralne gradske džamije. (BP.Info)
Almir Bektesevic otvorio jos jedan prodajni objekat "Royal kitchen and bath", ovoga puta u Astoriji  (15. avgust 2016)
Posetite još jedan novo otvoreni lokal "Royal kitchen and bath", vlasnika Almira Bektesevica. Rijec je objektu koji se nalazi u Astoriji, na adresu 25-06 34th avenue.
Lokal je otvoren za prodajne namjene kuhinjskih kabineta, veliki izbor plocica, marble, granita kao i veliki izbor drvenog parketa za vas stan, kao i vodoinstalaterskog materijala, koji je neophodan za vaše domacinstvo.
Uz to još treba napomenuti da u ovom objektu prodaju razne vrste sinkova i cesmi za kuhinje i kupatila, veliki izbor Jeldwen vrata i brava sa kljucevima i bez. Jednom rijecju, posetite ih i uvjerite se u veliki izbor na jednom mjestu.
Treba napomenuti da osoblje lokala osposobljeno sve vrste gradjevinskih usluga od renoviranja kuhinji, kupatila do predaje kljuceva za kompletnim renoviranjem uz sva moguca osiguranja i dozvole za rad.
Telefoni na koje ih mozete kontaktirati su: 929-522-0926 i 646-286-1420
AMIRA MEDUNJANIN - New York, 10/29/2016    (15. avgust 2016)
Kraljica SEVDAHA po prvi put u SAD

AMIRA MEDUNJANIN - New York, 10/29/2016

Concert Hall @ New York Society for Ethical Culture
2 West 64th Street (at Central Park West),
New York, New York 10023

Ulaznice mozete kupiti na ovoj web stranici
ili nazvati na 1(800) 506-6898.
Royal Kitchen & Bath - Vlasnik Almir Bektesevic   (15. avgust 2016)
Royal Kitchen & Bath - Vlasnik Almir Bektesevic
Udahnite novi zivot u vase kuhinje i kupatila. U Royal Kitchen & Bath, vlasnika Almira Bektesevica, mozete naci veliki izbor i visoke kvalitete kabinete (37 vrsta kuhinjskih elemenata i ormarica razlicitih stilova)), granit plocice, countertops sudopere (sinks), slavine (fauset), sve vrste izolacija i kompletan materijal neophodan za ugradnju plocica.
Nudimo besplatnu dostavu kupljenih kabineta i mogucnost instaliranja, uz sva potrebna osiguranja.
Uskoro nasim kupcima cemo ponuditi sirok izbor gradjevinskog materijala, ukljucujuci i Jeld wen vrata.
Dodjite i posjetite nas izlozbeni prostor na adresi:
Royal Kitchen & Bath
2 Fero street
Yonkers, NY 10701
Tel. 914 969 3900 & 646 286 1420


Nastavak Stranice (News Archive)


TUDJI TEKSTOVI I SAOPSTENJA NE ZNACE AUTOMATSKI DA SU TO STAVOVI I MISLJENJA REDAKCIJE


Redakcija:

     Rafet Hot         Selim Cekic        Nuki Lucevic     Senad Sehovic     Hamo Mulic       Mirza Vukelj     Radoncic MisoContact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Glavna Stranica
"Copyright www.Gusinje-Plav.Com - All Rights Reserved"