www.Gusinje-Plav.com


Hajtar za Šabovic (Jusufa) Ahmeta - Subota, 25. avgust 2018   (16. avgust 2018)
   U Plavu je 20-og aprila na ahiret preselio Ahmet Jusufov Šabovic u 64-oj godini zivota. Dzenaza je obavljena u Plavu.
  Tim povodom hajtar otvara sin Alen sa stricem Ismetom, bratstvom Šabovic, rodbinom i prijateljima, u subotu 25-og avgusta u nasoj Ali-pasinoj dzamiji u Astoriji od 9 sati izjutra do 7 sati navece.
   Svi smo Allahovi i svi se njemu vracamo.
Prodajem imanje u Gusinju   (16. avgust 2018)
  Prodajem imanje u Gusinju, povrsine 77 ari. Moguca prodaja i u placevima. Cijena po dogovoru
   Kontakt tel.:    1-201-213-4341 ( viber) ili 38269554196


Plavljanka koja je četvoromjesečnog sina bacila u rijeku NEMA psihičko oboljenje: Terete je za TEŠKO UBISTVO    (16. avgust 2018)
  Tužilac Hasan Lukač neće uputiti Višem sudu u Bijelom Polju prijedlog za liječenje optužene već je umjesto njega dostavio tužilački akt kojim se tereti za teško ubistvo djeteta.
  Osamnestogodišnja Edina Katstrati koja je krajem jula svoje muško dijete staro četiri mjeseca bacila u Plavsku rijeku nije osoba koja ima neko psihičko oboljenje. To je bio i razlog da tužilac Hasan Lukač ne uputi Višem sudu u Bijelom Polju prijedlog za liječenje optužene već je umjesto njega dostavio tužilački akt kojim se tereti za teško ubistvo djeteta.
  "U vezi predmeta protiv Kastrati Edine koja je 29.07.2018. godine nešto oko 18 časova u Plavsku rijeku bacila svoje dijete staro četiri mjeseca sam podigao optužnicu 31.jula 2018. godine sa predlogom za produženje pritvora", kazao je Kalač.
  Pritvor je optuženoj produžen, ali optužnica tek treba da bude razmotrena. Dva mjeseca nakon ovog zločina građani Plava i dalje s nevjericom pričaju o onome šta se dogodilo u njihovom gradu
  "Ja sam jedan od tih koji je pronašao tu bebu, ja sam ga lično pronašao i ne bih davao neke komentare i vršio procjenu i određivao neke kazne za nju", kazao je mještanin Medžit Ciriković. Ne sumnjaju da je je optužena bila u teškoj situaciji, ali ističu da je mogla postupiti na drugačiji način.
  "Naše insitucije se kasno uključuju, postojalo je milion rješenja da ne dođe do toga da se baci", tvrdi Ciriković.
  "Uslovi života čovjeka navedu na što-šta, ali nije trebala to da uradi, postojali su drugi načini da se spasi", kaže mještanka Zorica Laban.
   "I da mi je svoja i da nije to je velika žalost, ali mora biti pritisak na nju radi svojih roditelja i radi tamo đe se udala neka muka je, to ne bi uradio niko živi, ona je trebala da ga pokloni onim ženama koje djecu čekaju", kaže Haljim Đutović, stanovnik Plava.
  Kastrati je nakon hapšenja istražiteljima ispričala da je tog petka bebu obukla, nahranila, zamotala u ćebe i otišla iz roditeljske kuće u Plavu.
  Tada joj je došla na ideju da dijete baci. Tijelo djeteta pronađeno je pet dana kasnije. Kao razlog je navela navodno fizičko zlostravljanje od strane njenog nevjenčanog muža sa kojim ima i osamnaestomjesečnog sina.(Kolektiv)
Vojska Crne Gore od danas štiti granicu ka Albaniji    (16. avgust 2018)
  Vojska Crne Gore od danas će biti angažovana u kontroli pograničnog pojasa i državne granice sa Albanijom u zoni graničnog prelaza Božaj, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.
   Kako se ističe, granicu će kontrolisati mješovite patrole Uprave policije i Vojske Crne Gore, prvenstveno kako bi bili spriječeni ilegalni prelasci granice sa Albanijom, ali i druge nezakonite radnje na granici i u pograničnom pojasu.
   Vojska je angažovana na osnovu Odluke Savjeta za odbranu i bezbjednost. (CdM)
Stanovi na prodaju u Plavu.   (16. avg 2018)
   Stanovi na prodaju u Plavu. Lokacija Racina, ispod sportske dvorane, sa pogledom na Plavsko jezero.
   Stanove radimo po vašoj želji i velicine su od 60m2 - 120m2.
   Izdržljivost zgrade od zemljotresa je do 9 stepeni.
  Kontakt osoba: Mujo Šahmanović 917 543 1381 (Viber)

Sve se može kad se hoće    (16. avgust 2018)
   Služba zaštite i spašavanja u Plavu za veoma kratak period doživjela je vidljive promjene u pozitivnom smislu, za koje je najzaslužniji v.d. načelnika službe Fahrudin Fujko Dervišević. Dervišević je, u razgovoru za „Dan”, istakao da nijedan zadatak nije lak, ali da se sve može kad se hoće. U samom startu je, veli, snimio stanje, označio prioritete i zasukao rukave.
  – Kapija, dvorište i kućni prag ogledalo su unutrašnjosti svakog doma. Vođeni tom krilaticom, počeli smo od kapije i ograde objekta u kome se nalaze prostorije službe zaštite i spasavanja, jer je stanje bilo katastrofalno. Ograda je bila izlomljena, isprevrtana, zarasla u žbunje i korov... Uz zaposlene u službi, dio radnika angažovao sam po ugovoru o djelu za zanatske radove varenja ograde i slično. Nabavili smo potrebni materijal i radovi su brzo krenuli i još brže su završeni. Kompletna investicija koštala je oko 700 eura, što je upola jeftinije uz naš rad. Postavili smo i svjetleću reklamu, sanirali sanitarne čvorove, opremili prostoriju za boravak vatrogasaca, spavaonu, nabavili televizor... nastavak teksta
Uplaćena jos 4 (cetiri) novih kurbana preko udruženja EURO Gusinje. Ukupno do sada 64 (sezdeset cetiri)    (16. avgust 2018)
   Kako nam reče Mihret Radončić, blagajnik udruzenja EURO Gusinje imaju uplaćena 4 (cetiri) nova KURBANA i to od sledećih lica:
- Šiljkovic Ermin
- Feratovic Zamo
- Canovic Irfan
- Hot R. Samir

   Do sada je uplaćeno ukupno 64 ( šezdest cetiri) kurbana
  
Takodje vase uplate za kurban mozete izvrsiti i putem PAY PAL sistema, ako kliknete na link ispod. Ako zelite da uradite tim putem onda treba da uplatite $190 ($180 za kurban, plus $10 dzabine za PAY PAL)
Mirsad Barjaktarević: "Zatekli smo užasno finansijsko stanje. Opština ima dug od oko 4,5 miliona eura."    (16. avgust 2018)
   Predsjednik Opštine Plav Mirsad Barjaktarević kaže da očekuje da opozicija u lokalnom parlamentu bude konstruktivna i da na taj način može da utiče na donošenje odluka lokalne vlasti, što bi bilo u interesu građana.
   Barjaktarević je za Dnevne novine istakao da početak saradnje na lokalnim izborima nije bio najbolji, ali da očekuje da će se to promijeniti.
  “Na konstitutivnoj sjednici ozbiljnost je pokazao samo odbornik Demokrata koji je prisustvovao zasijedanju, dok ostali članovi opozicije nijesu bili tu. Na ostalim sjednicama jesu. To pokazuje da se i oni ponašaju kao i njihove kolege na državnom nivou. Kada ih nešto interesuje tu su, kada ne interesuje, nema ih. Mislim da je interes građana Plava na prvom mjestu”, kaže Barjaktarević.
   Predstavnici vlasti u SO Plav imaju 27 odbornika dok ostali imaju svega sedam, pa predsjednik Opštine ističe da od angažovanja opozicije u parlamentu zavisi i njihova politička sudbina.
“Izbori su pokazali koliko ih građani podržavaju. Parlament je šansa da iznesu svoje stavove i konstruktivnošću doprinesu da žitelji Plava bolje žive. U suprotnom, plašim se, nestaće sa plavske političke scene”, rekao je on.
   Istakao je da je, u narednom periodu, najvažnija konsolidacija finansija u Plavu.
   “Zatekli smo užasno finansijsko stanje. Opština ima dug od oko 4,5 miliona eura. Najveći dio, oko tri miliona je za poreze i doprinose, a oko milion imamo kredit kod Ziraat banke. Imamo nerealan budžet i veliki zastoj u realizaciji započetih i planiranih pojekata”, kaže Barjaktarević.
Barjaktarević je prvi predsjednik Opštine iz redova Socijaldemokratske partije.(CdM)
SABAKA JADADIC - Restoran ČAKOR Bronx, svaki dan u avgustu mjesecu  (15. avgust 2018)
SABAKA JADADIC

Restoran ČAKOR Bronx
632 E 186th St, Bronx, NY 10458

Svaki dan u avgustu mjesecu

Informacije i rezervacije: 718-733-2300
MC STOJAN - New York, FRIDAY, 7. septembar 2018    (15. avgust 2018)
Koncerti u Njujorku & MRKI'S Place presents
MC STOJAN - New York, FRIDAY, 7. septembar 2018

MELROSE BALLROOM
36-08 33rd Street Astoria, NY 11106

Advance tikcet $40, VIP $70
Doors open 8:30pm
Info.: MRKI'S Place 917-568-3496 & 646-220-6485

melroseballroomnyc.com
Prodajna mjesta:
   MRKI'S Place - 4403 30th Ave, Astoria, NY 11103 tel. (917) 568-3496
   EUROPA Market - 66-99 Forest ave, Ridgewood NY 11385 tel. (718)821-3732
   OHRID TRAVEL - 32 Center Street, Clifton, NJ 07011 973-340-3210 & (973) 340-3210
   ETERNITY Coffee - 131 Crooks Ave, Paterson NJ 07503 tel.(973) 523-4999
"Ajšino čevre"  (15. avgust 2018)
  Autorka: Đešević Senada

  „Nije kome je rečeno, no kome je suđeno“ (narodna izreka)

   Iznad plavske kotline snijeg bijaše prekrio put ka kući Kadra Kupovog. Tog četvrka, rogati zraci sunca su pokušavali da istope lednice, koje su visile sa šindre nad strehom, iznad ulaznih vrata, presijavajući se u bezbroj boja.
  Ne mogavši da spava, Kadro ustade u cik zore. Izvadi stari sahat iz džepa i uz plamičak upaljača pogleda na kazaljke. Skoro je bilo vrijeme sabaha. Dok se pripremao da uzme abdest, ču kako njegova žena Hura, sa bokalom u ruci, teškim koracima, dođe do hajata da mu doda vodu i peškir.
   -I ova zima prođe, a Emin se ne skrasi, a toljiki mal.- prošapta zabrinuti otac. Uzimajući peškir zadrža dah, kao da je htio da mu to bude posljednji, moleći dragog Allaha da mu uzme i ovo malo napaćene duše što mu je ostalo.
***
Poslije nekoliko mjeseci neizlaženja iz kuće, nakon doručka, nađe se sa prijeteljem u Gradskoj kafani. Ispijajući zadnji gutljaj kahve, zagolica ga razgovor i rukovanje grupe ljudi preko puta astala za kojim je sjedio. Agan davaše najstariju šćer Mejru.
-Neka je s hajrom i igbalom!
-Fala vi prijatelji. Od nji' selo da se učini, jaræbi!

Od tih riječi Kadru poče da se muti u glavi. Ništa više nije ni čuo ni vidio. Izađe iz kafane ne plativši kahve, iako je on zvao Redža da popiju prvu na sabah. Potišten, zaobiđe dućan na ćošku džade u kojem je trebalo da uzme zejtina da žena ispeče hačajliju za Bajram. Teškim koracima jedva stiže do kuće, sa čijeg krova se kovitlao sivi dim. Na pragu ga dočeka majka, podbuhla od sušice. Kadro ne selami majku, provuče se pored nje, i začas se nađe na pustećiji ispred šporeta. Stavi u šporet drva, i zamišljeno poče na parčetu ljastre ljuskom da pravi nepravilne oblike od pepela. Od toga dana je slabo sa ljudima divanio. Samo je slušao i gutao svoju muku i zebnju, ispuštajući krik, od kojeg su se čeljad često plašila... nastavak teksta
Prodajem kucu na Velikoj plazi (Ulcinj).   (15. avgust 2018)
  Kuca se nalazi u jednom od najljpesih naselja u Ulcinju na samo 1 km od Velike plaze, 10 min. pjeske. Kuca je locirana u 21. ulici u Donjem Stoji, nedaleko od Safari i Tropicana plaza.
   Kuca ima 2 stana:
  - Prvi sprat ima 3 spavace sobe, kuhinju, kupatilo i prostranu terasu
   - Drugi sprat ima 2 spavace sobe, kuhinju, kupatilo i 2 terase
  Kuca ima 2-3 parking mjesta i prostrano dvoriste.
  Cijena: 75,000 eura
  Povrsina kuce: 970 ft² (90 m²)
   Zemljiste: 2454 ft² (228m²)
  Vlasnik: 1/1
  Telefon/Viber: +382-67-862-321
   Telefon/Viber: +382-67-200-244
Hajtar za Laličić Kadiju-Kadu, rodj. Deljanin - Nedelja, 9. septembar 2018   (15. avgust 2018)
   U Gusinju je 12. juna u 91-oj godini na ahiret preselila Kadrija-Kada Laličić, rodj. Deljanin.
   Tim povodom otvara hajtar sin Ramo Laličić, sa bratstvom, rodbinom i prijateljima, u Ali-pašinoj džamiji u Astoriji, u nedelju, 9. septembra 2018, od 9 sati izjutra do 7 sati navecer.
   Svi smo Allahovi i svi se njemu vrćamo.
Uplaćena jos 4 (četiri ) novih kurbana preko udruženja EURO Gusinje. Ukupno do sada 60 (šezdeset)    (15. avgust 2018)
   Nakon što su poslednjih nekoliko godina uspješno organizovali klanje KURBANA u zavičaju, odnosno u Gusinju i Plavu, humanitarno udruženje EURO Gusinje i ove godine nastavlja sa tom praksom. Svi iz New Yorka i okoline, koji žele preko ovog udruženja, mogu da obave klanje KURBANA, koji će se dijeliti u Plavu i Gusinju. Cijena je $180 i u istu je uračunato: kupovina i klanje KURBANA, kao i troškovi distribucije, odnosno podijela mesa.
   Kako nam reče Mihret Radončić, blagajnik udruzenja imaju uplaćena 4 (četiri) nova KURBANA i to od sledećih lica:
- Djukanovic Ćazo
- Djukanovic Ćaza Enes
- Dervisevic Ermin-Piksi
- Bektesevic Hamdo

   Do sada je uplaćeno ukupno 60 ( šezdest) kurbana
   Svi iz New Yorka i okoline, koji žele da svoje KURBANE kolju u zavičaju preko udruženja EURO Gusinje mogu da se obrate nekom od članova Upravnog odbora. Sam čin klanja KURBANA i podjela istog propratiće i odgovarajuća foto-reportaža.
Od Čekić (Hamdije) Elvira (Njemačka) 200 eura za djecu i omladinu sa posebnim potrebama u NVU Help iz Plava   (15. avgust 2018)
   Nasoj akciji u dijaspori, koju je pokrenuo glavni urednik web magazina Gusinje-Plav.com, prikupljanja donacija za odlazak djece i omladine sa posebnim potrebama u NVU Help iz Plava na ljetovanje na more, priključio se Čekić (Hamdije) Elvir iz Frankfurta (Njemacka).
   Kako nas je obavijestila Bela Medunjanin, predsjednica ovog udruzenja, ovih dana Elvir je posjetio djecu i omladinu sa posebnim potrebama i tom prilikom udrucio donaciju u iznosu od 200 eura, za njihov odlazak na more.
   Podsjećamo do sada u ovoj akciji je prikupljeno 5,600, plus 750 eura
   Svi koji zele da ucestvuju u ovoj akciji mogu da se obrate glavnom uredniku naseg web magazina Rafetu Hot na telefon 646-808-6490.
Prodajem dva placa u Rudo polje (Plav)   (15. avgust 2018)
  Prodajem dva placa u Rudo polje (Plav), ekstra lokacija.    Nalaze se preko puta restorana Abaz. Prilaz sa glavnog puta prema Plavu.
  Jedan plac 10 ari, drugi 5 ari.Gradnja dozvoljena.
   Informacije na:
   tel.067 127 441.
  viber 186 02622564.
   tel. 151 684 98 342.

P R O D A J E M livadu u Plavu    (14. avgust 2018)
   Livadu od 77,25 ari u Plavu u dijelu zvanom Bobeze, koja se nalazi sa desne strane do puta kada se ide od Meteriza prema naseljima Glavice i Rudo polje, nedaleko od Plavske rijeke. Zemlja je kvaliteta 1-klase, pogodna za svaku vrstu obradivanja i izgradnju kuce.
CIJENA PO DOGOVORU.

   Kontakt na telefone koji imaju i viber:+38762482701 ili 1646-529-0788
Damir Šehović za CdM: Država izdvaja nikad veća sredstva za obrazovanje    (14. avgust 2018)
   Ministar prosvjete Damir Šehović u intervjuu CdM-u kaže da se nijedna odluku u resoru na čijem je čelu ne donosi nepromišljeno, a posebno ističe da Crna Gora izdvaja nikad veća sredstva za obrazovanje i to ne zbog toga što novca ima na pretek, nego zato što je svjesna da je to najisplativija investicija na dugi rok. Šehović je naglasio i da u saradnji sa sindikatom, rade na unapređivanju položaja prosvjetnih radnika. Odgovarajući na tvrdnje da je u Ministarstvu prosvjete prisutno partijsko zapošljavanje Šehović poručuje da je očekivano da se ponekad javi negativna reakcija onih koji ne dobiju mjesto koje su priželjkivali, što je, kako dodaje, u krajnjem legitimno. Prema njegovim riječima ne može se svakome ugoditi, i dok god znate da radite najbolje za sistem u cjelini, i ne treba... nastavak teksta
Prodajem kucu sa velikim placem, u Donjem Štoju, u Ulcinju.   (14. avg 2018)
  Prodajem kucu sa velikim placem, u Donjem Štoju, u Ulcinju. Idealno za novogradnju. Kuca ima 2 sobe, i kupatilo, i velicine je: 8.5m x 4.5m. Kuca ima vodu, struju i legalizovana je.
  Povrsina placa: 312m2 (3358 sq ft)
  Cijena: 70 000 eura
  Telefon/Viber: +382-67-862-321, +382-67-200-244

Uplaćena jos 6 (šest) novih kurbana preko udruženja EURO Gusinje. Ukupno do sada 56 (pedeset šest)    (14. avgust 2018)
   Nakon što su poslednjih nekoliko godina uspješno organizovali klanje KURBANA u zavičaju, odnosno u Gusinju i Plavu, humanitarno udruženje EURO Gusinje i ove godine nastavlja sa tom praksom. Svi iz New Yorka i okoline, koji žele preko ovog udruženja, mogu da obave klanje KURBANA, koji će se dijeliti u Plavu i Gusinju. Cijena je $180 i u istu je uračunato: kupovina i klanje KURBANA, kao i troškovi distribucije, odnosno podijela mesa.
   Kako nam reče Mihret Radončić, blagajnik udruzenja imaju uplaćena 6 (šest) nova KURBANA i to od sledećih lica:
- Radoncic (Muratov) Beko
- Koljenovic (Redza) Mirsad
- Radoncic Edin
- Radoncic Damir
- Ramusovic Nermin
- Pjetrovic Ć. Nečko

   Do sada je uplaćeno ukupno 56 (pedeset šest) kurbana
   Svi iz New Yorka i okoline, koji žele da svoje KURBANE kolju u zavičaju preko udruženja EURO Gusinje mogu da se obrate nekom od članova Upravnog odbora. Sam čin klanja KURBANA i podjela istog propratiće i odgovarajuća foto-reportaža.
Povodom Kurbanskog bajrama neradni utorak, srijeda i četvrtak  (14. avgust 2018)
  Povodom predstojećeg vjerskog praznika – Kurbanskog bajrama, za zaposlene islamske vjeroispovjesti, neradni dani biće utorak – 21. srijeda 22. i četvrtak 23. avgust, saopštilo je Ministarstvo rada i socijalnog staranja.
  "Na osnovu Zakona o svetkovanju vjerskih praznika (“Sl. list RCG, br. 56/93), zaposleni islamske vjeroispovjesti imaju pravo na plaćeno odsustvo, radi svetkovanja vjerskog praznika Kurbanski bajram (tri dana) i to: utorak – 21. srijeda 22. i četvrtak 23. avgust.
  Državni organi, organi lokalne samouprave, javne ustanove, javna preduzeća i drugi subjekti koji obavljaju djelatnosti od javnog interesa dužni su da u praznične dane obezbijede vršenje poslova čijim bi prekidom mogle nastupiti štetne posledice po građane ili državu", navedeno je u saopštenju. (Analitika)
Prodaja stanova u stambenom kompleksu “Soho City” u Baru   (13. avgust 2018)
   Soho Grupa, koja se do sada može pohvaliti sa 5 velikih realizovanih projekata u Crnoj Gori i mnogim drugim u inostranstvu, početkom radova na “Soho City”-ju oplemenila je ponudu barske rivijere i s ponosom najavila ekskluzivni stambeni kompleks koji će promijeniti razglednicu turističke ponude primorja i Crne Gore.

Stambeni kompleks “Soho City” u Baru, na najatraktivnijoj lokaciji crnogorskog primorja, čine dvije unikatne zgrade, izraženo drugačijeg, moderno dizajniranog izgleda koji broji ukupno 224 stambene jedinice, površine od 33-245 m2, sa najskladnijim odnosom proizvod/cijena, pristupačnih klijentima različitih profila i interesovanja. U ponudi su različiti tipovi apartmana, kojih ima ukupno 17, a svrstani su u 4 kategorije - garsonjere, jednosobni, dvosobni i lux trosobni stanovi.
Sadržaj je upotpunjen i jednim brojem luksuznih apartmana rezervisanih za Soho City Apart Hotel. Sistematskim proučavanjem hotelskog tržista, utvrdili smo da grad Bar ima veliki deficit hotelskog smjestaja, pa smo povodom toga odlučili da jedan dio kompleksa preprojektujemo u hotel i ponudimo ga tržistu. Projekat hotela zauzima cijeli prvi sprat u Objektu B. Recepcijom, posebnim lift karticama za I sprat-hotel, buffet-restoranom sa prelijepim pogledom i otvorenim, prostranim terasama, hotel će opravdati visoku kategorizaciju koju smo planirali i tako zadovoljiti svačiji ukus”.

U prizemlju ovog gradskog zdanja nalaze se restorani, brendirani butici, saloni ljepote, fitness centri, vinarije, i sve što je neophodno da ne napuštate udobnost života teritorije kompleksa. U suterenu su garažna mjesta, a u ponudi su i otvorena parking mjesta - u skladu sa preferencama klijenta.

Većina stanova ima nesmetan pogled na more udaljeno 300m, i kompleks otvorenih i zatvorenih sportskih terena različitih sadržaja. Na krovu obje zgrade su otvorene terase sa bazenima, prostorom za odmor i ljetnjim kuhinjama koje će biti dostupne vlasnicima lux apartmana na poslednjem spratu. Ulaz u zgrade krase prostrani i prozračni holovi sa recepcijom i obezbjeđenjem, koji su neprekidno na usluzi stanarima.

Izgradnja je u toku, a završetak cjelokupnog projekta planiran je za oktobar 2019. godine.
Kako bi kupce svakodnevno obavještavali o progresu projekta, Soho City tim kreirao je live stream - izvorni medij koji omogućava zaintersovanima online pristup i direktno praćenje faza izgradnje sa lica mjesta. (Youtube - Soho City Montenegro Live Stream).
Cjelinu kompleksa čini i veliki otvoreni park bogat mediteranskom florom, prirodna oaza obogaćena dječijim igralištem, biciklistickom stazom, zonom za pješake i kućne ljubimce, i velikom fontanom koja čini srce samog parka. Soho tim Vas očekuje u gradu sa preko 270 sunčanih dana u godini, da na mjestu gdje se miješaju planinska i morska klima udahne život vašem novom luksuznom domu.
Za vise detalja kliknite na baner ispod
ROYAL KITCHEN & BATH CORP - Vlasnik Almir Bektesevic New York   (13. avg 2018)
U Plavu se prodaje kuca i plac  (13. avgust 2018)
  Prodaje se kuca i plac u Plavu, u blizini Plavskog jezera. Ako zelite mozete kupiti samo kucu ili samo posebno plac, od 11 i po ari. Takodje moze sve zajedno.
Za sve vise informacija mozete da nazovete Belog na tel. 917 309 8599 (Viber) ili Nermina na tel. 069 911 111 (Viber)

Prodajem imanje u Krusevu (Gusinje)    (13. avgust 2018)
   Prodajem imanje, koje se nalazi u Krusevu (Gusinje), u neposrednoj blizini zgrdae podrucne skole. Povrsina imanja - 2 hektra i 66 ari. Cijena po dogovoru. Imanje je neposredno do glavnog puta.
   Za vise infomacija zvati: Bećira Junuza Radončić
   po americkom vremenu od 1:00pm - 4:00pm ili po evrposkom od 19:00 do 22:00 na sljedece brojeve telefona:
   Viber 011 382 69 490 505
   Viber 011 382 69 275 730
Uplacena jos 2 (dva) kurbana preko udruzenja EURO Gusinje. Ukupno do sada 50 (pedeset)    (13. avgust 2018)
   Nakon što su poslednjih nekoliko godina uspješno organizovali klanje KURBANA u zavicaju, odnosno u Gusinju i Plavu, humanitarno udruženje EURO Gusinje i ove godine nastavlja sa tom praksom. Svi iz New Yorka i okoline, koji žele preko ovog udruženja, mogu da obave klanje KURBANA, koji ce se dijeliti u Plavu i Gusinju. Cijena je $180 i u istu je uracunato: kupovina i klanje KURBANA, kao i troškovi distribucije, odnosno podijela mesa.
   Kako nam rece Mihret Radoncic, blagajnik udruzenja imaju uplacena 2 (dva) nova KURBANA i to od sledecih lica:
- N. N.
- Samir i Eldin (Safeta) Radoncic
   Do sada je uplaceno ukupno 50 (pedeset) kurbana
   Svi iz New Yorka i okoline, koji žele da svoje KURBANE kolju u zavicaju preko udruzenja EURO Gusinje mogu da se obrate nekom od clanova Upravnog odbora. Sam cin klanja KURBANA i podjela istog propratice i odgovarajuca foto-reportaža.
Otvorena prva IDEA prodavnica u Plavu   (13. avg 2018)
   Stanovnici Plava dobili su novi veliki market-prvu IDEA prodavnicu u tom gradu. U ulici Racina bb, IDEA je otvorila savremeno opremljeni objekat na 300 metara kvadratnih, koji broji 13 zaposlenih.
  Potrošačima nudi širok izbor proizvoda, sa posebnim naglaskom na mesaru, pekaru, delikates i sektor svježeg voća i povrća.
  Već prvog dana, IDEU je posjetio veliki broj stanovnika Plava. Povodom otvaranja organizovane su višednevne aktivnosti, a za prvih 1.000 potrošača IDEA je obezbijedila posebne poklone. Organizovana je degustacija domaćih proizvoda iz linije Ukusi kraja moga, a za najmlađe druženje sa maskotom Kodi i popularno iscrtavanje lica.
   “Ovako je trebalo da se napravi i otvori u Plavu, prije svega zbog zaposlenosti. Ovo je nešto najbolje, cijene su odlične, povoljni ste. Sve mi dopalo, usluga, ponuda, ima baš dosta toga”, kaže Edis koji je IDEU posjetio na dan otvaranja.
  Novotvorena prodavnica je 119. IDEA u Crnoj Gori, a Plav 19. opština u kojoj IDEA ima svoje objekte. (CdM)
TAXI "EPI" - Vlasnik: Medunjanin Ekrem - Epi (Plav)    (13. avg 2018. god)
  TAXI "EPI" je tu samo za Vas kako bi udobno i na vrijeme stigli na Vasu zeljenu destinaciju – pouzdano, brzo, sigurno, povoljno, 24/7/365!

Podgorica - Sarajevo - Tivat - Beograd - Skoplje - Pristina - Tirana - Skadar - Dubrovnik

  Nazovite nas i Vaše povjerenje bit će potvrda naše kvalitete i Vašeg zadovoljstva. Sjedišta: 6+1.

  Vlasnik: Medunjanin Ekrem - Epi (Plav)

  Kontakt tel. 069 202 661 (Viber) ili 917 310 7110
Elmela Zlatanic MD, doktor interne medicine i specijalista za infektivne bolesti    (13. avg 2018)
   Elmela Zlatanic MD, doktor interne medicine i specijalista za infektivne bolesti.
  Dr. Zlatanic Elmela sa 32 godine radnog iskustva, prihvata više od 29 planova osiguranja. Povezana je sa bolnicom Lenox Hill Northwell Health na Manhattnu.

   Adresa office:
  132 East 76 Street Suite 2G
  New York, NY 10021

  Posjete mozete zakazati na tel.: 212 - 249 - 4601
Prodajem veliki plac u Ulcinju  (12. avg 2018)
   Prodajem veliki plac, idealan za izgradnju hotela ili do 3 kuce. Plac se nalazi u urbanizovanom naselju, 21. Ulica u Donjem stoju, udaljen 1 km od Velike plaze. Na samo 3 minuta voznje su dvije najpopularnije plaze - Safari i Tropikana.
  Povrsina: 510m2 (5490 sq ft).
  Cijena: 91.800 eura (180 eura po m2)
   Telefon/Viber: +382-67-862-321, +382-67-200-244

Uplacena jos 6 (sest) kurbana preko udruzenja EURO Gusinje. Ukupno do sada 48 (cetrdeset osam)    (12. avgust 2018)
   Nakon što su poslednjih nekoliko godina uspješno organizovali klanje KURBANA u zavicaju, odnosno u Gusinju i Plavu, humanitarno udruženje EURO Gusinje i ove godine nastavlja sa tom praksom. Svi iz New Yorka i okoline, koji žele preko ovog udruženja, mogu da obave klanje KURBANA, koji ce se dijeliti u Plavu i Gusinju. Cijena je $180 i u istu je uracunato: kupovina i klanje KURBANA, kao i troškovi distribucije, odnosno podijela mesa.
   Kako nam rece Mihret Radoncic, blagajnik udruzenja imaju 6 (sest) novih uplata KURBANA i to:
- Bajrovic Ferova Sanela (Pariz-Francuska)
- Nikocevic Meda Haris
- Hasandjekaj (Istrefa) Ramiz
- Ljesnjanin Redza Fata
- Lukovic Ruzdija
- Ahmemulic Enis
   Do sada je uplaceno ukupno 48 (cetrdeset osam) kurbana
   Svi iz New Yorka i okoline, koji žele da svoje KURBANE kolju u zavicaju preko udruzenja EURO Gusinje mogu da se obrate nekom od clanova Upravnog odbora. Sam cin klanja KURBANA i podjela istog propratice i odgovarajuca foto-reportaža.
Divljim objektima u NP Prokletije ne zna se broja   (12. avgust 2018)
   Nacionalni park Prokletije je primjer da se prirodna bogatstva ne štite, već ona služe za partijska i privatna potkusurivanja. Jedan od ključnih problema u ovom zaštićenom prostoru je divlja gradnja jer faktički objekti u parku niču kao pečurke.
  Sekretar za urbanizam u Opštini Gusinje Havaja Prelvukaj za Dan je izjavila da, kao i svuda u Crnoj Gori, i na teritoriji gusinjske opštine ima nelegalno izgrađenih objekata, pa i na prostoru parka Prokletije.
   “Prema podacima koje smo dobili od Uprave za nekretnine, u Gusinju je 350 objekata bez građevinske dozvole. Samo u Grebajama je oko 30 nelegalnih objekata koji su uknjiženi u katastru, ali od NP Prokletija nijesmo dobili odgovor na zahtjev o bespravnim objektima”, rekla je ona.
  U grebajskom dijelu parka, tik uz naplatno-ulaznu rampu u taj prostor, prisutno je lagerovanje kamena u ekonomske svrhe pojedinaca.
  U parku postoje još najmanje tri ulaza, ali nemaju naplatne rampe.(CdM)
Admir Radončić naš novi saradnik i dopisnik iz Podgorice. Ujedno i servis za računare i mobilne telefone  (12. avg 2018)
   U želji da izadjemo u susret našim brojnim posjetiocima i citaocima iz Podgorice, koji svaki dan posjećuju naš web magazin, naša redakcija je odlucila da se proširi, odnosno angazovali smo stalnog saradnika iz ovog grada. Rijec je o Admiru Radončiću.
   Od sada svi iz Podgorice koji žele da putem naseg web magazina reklamiraju svoje firme ili biznis, postave oglase za prodaju kuća, stanova ili placeva, sjećanja na svoje najdraže, ..., itd, mogu da se obrate Admiru Radončiću na telefon +38269607068.

  I jos nešto. Admir uspješno vrši popravke svih tipova racunara. Popravka racunara obuhvata sve vrste PC servisa desktop i laptop racunara: instalacija sistema, brisanje virusa, popravka hardvera i softvera, održavanje racunara.
  Svaki problem na racunaru i laptopu rešava 100% uspješno. Besplatna dijagnostika kvara obuhvata test ispravnosti hard diska, napajanje, procesor, graficka karta. Nakon kompletnog servisa vaš kompjuter-laptop mora raditi kao nov !
Takodje Admiru se možete obratiti za servis, odnosno popravku svih mobilnih telefona na tržištu u Crnoj Gori. (Gusinje Plav Press)
Kako je Erdogan zagrmio na Ameriku "Sa 10.000 kilometara ovdje dolaziš..."   (12. avgust 2018)
Crna Gora - Nije pošteno!   (11. avgust 2018)
Uplacena jos 6 (šest) kurbana preko udruzenja EURO Gusinje. Ukupno do sada 42 (cetrdeset dva)    (11. avgust 2018)
   Nakon što su poslednjih nekoliko godina uspješno organizovali klanje KURBANA u zavicaju, odnosno u Gusinju i Plavu, humanitarno udruženje EURO Gusinje i ove godine nastavlja sa tom praksom. Svi iz New Yorka i okoline, koji žele preko ovog udruženja, mogu da obave klanje KURBANA, koji ce se dijeliti u Plavu i Gusinju. Cijena je $180 i u istu je uracunato: kupovina i klanje KURBANA, kao i troškovi distribucije, odnosno podijela mesa.
   Kako nam rece Mihret Radoncic, blagajnik udruzenja imaju šest novih uplate KURBANA i to:
- Neljkovic Sadrije Šeljo
- Radoncic Sulja Smajlje
- Jarovic Almir i Hasima
- Koljenovic (Hasov) Ragip
- Radoncic (Haka) Ismet
- Radoncic (Haka) Rifat
   Do sada je uplaceno ukupno 42 (cetrdeset dva) kurbana
   Svi iz New Yorka i okoline, koji žele da svoje KURBANE kolju u zavicaju preko udruzenja EURO Gusinje mogu da se obrate nekom od clanova Upravnog odbora. Sam cin klanja KURBANA i podjela istog propratice i odgovarajuca foto-reportaža.
Bivši gradonacelnik Beograda: Srebrenica je neoprostiv zlocin, Mladic se krio kao bijednik   (11. avgust 2018)
Za vaše najvažnije trenutke u životu - Cvjećara ROMA FLORIST LANDSCAPE  (10. avg 2018)
Dopustite da i Vašu stvarnost obojimo cvjećem!

Cvjećara ROMA FLORIST LANDSCAPE, vl. Muhamed Gjonbalaj
11 Davis street Oakville, CT 06779

Kontakt tel. 203-982-2797
Vršimo besplatnu dostavu u NY, NJ i PA

  Cvjećara ROMA FLORIST LANDSCAPE vam nudi mogucnost dekoracije vaših svečanosti i proslava, bilo da je vejnčanje na otvorenom ili u restoranu.
Dekoracija vejnčanja naše cvjećare učinice da Vaša svadba bude baš kao iz vaših snova. Ukoliko želite da birate odredjenu boju ili stil, pozovite nas i napravićemo posebne cvjetne aranžmane za svadbu po vašoj želji. Ako vam treba savjet kako da najbolji način organizujete i dekorišete svadbu, bilo da se radio o dekoraciji stola ili cijelog restorana, budite slobodni da nas pozovete i zakažete sastanak. U ponudi imamo mnoge cvjetne dekoracije za stolove i mladenački sto, cvjetne aranžmane.
  Naša je želja da svaku Vašu proslavu učinimo jedinstvenom i posebnom, kao i da prostor u kome boravite bude prilagoden Vašim željama i potrebama.
Uplacena jos 5 (pet) kurbana preko udruzenja EURO Gusinje. Ukupno do sada 36 (trideset sest)    (10. avgust 2018)
   Nakon što su poslednjih nekoliko godina uspješno organizovali klanje KURBANA u zavicaju, odnosno u Gusinju i Plavu, humanitarno udruženje EURO Gusinje i ove godine nastavlja sa tom praksom. Svi iz New Yorka i okoline, koji žele preko ovog udruženja, mogu da obave klanje KURBANA, koji ce se dijeliti u Plavu i Gusinju. Cijena je $180 i u istu je uracunato: kupovina i klanje KURBANA, kao i troškovi distribucije, odnosno podijela mesa.
   Kako nam rece Mihret Radoncic, blagajnik udruzenja imaju pet novih uplate KURBANA i to:
- Qosaj Shpen
- Neljkovic Mede Šeko
- Radoncic Sulja Zumber
- Radoncic Sulja Zuvdo
- Kolasinac Ringov
   Do sada je uplaceno ukupno 36 (tridest sest) kurbana

   Svi iz New Yorka i okoline, koji žele da svoje KURBANE kolju u zavicaju preko udruzenja EURO Gusinje mogu da se obrate nekom od clanova Upravnog odbora. Sam cin klanja KURBANA i podjela istog propratice i odgovarajuca foto-reportaža.
Novi koordinator TIKE u zvaničnoj posjeti Opštini Gusinje   (10. avgust 2018)
  Juce su Opštinu Gusinje posjetili novoimenovani koordinator Turske Agencije za međjunarodnu saradnju i koordinaciju TIKA u Crnoj Gori gosp. Enver Resulogullari i njegov saradnik Asmir Spahić.
   Oni su prilikom posjete opštini Gusinje razgovarali sa predsjednicom Anelom Čekić i potpredsjednikom mr Husom Brdakić. Razlog njihove posjete je i prvi zvaničan obilazak opštine povom stupanja na dužnost koordinatora Resulogullarija za novi trogodišnji mandat u Crnoj Gori te nastavak započete saradnje sa Tikom koju su predstavnici opštine Gusinje već započeli 07.jula 2017.godine a nakon toga 15.02.2018.godine dobili potvrdan odgovor za vatrogasnu opremu za koju su aplicirali. On je obećao da oprema za Službu zaštite i spasavanja za opštinu Gusinje koja je odobrena a čija je vrijednost nešto preko 44.000 eura će biti predata Opštini odnosno Službi zaštite i spasavanja Gusinje najdalje u narednih 60 dana.
   Takođe, na sastanku su predstavnici opštine Gusinje sa predstavnicima Tike razgovarali i o drugim oblastima saradnje od kojih poljoprivreda i turizam tj. podrška Turske Agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju Tika u tim oblastima. Po završetku konstruktivnog sastanka koordinator Tike gosp. Resulogullari je sa predsjednicom opštine Čekić posjetio i tradicionalnu Gusinjsku sobu. (Gusinje Plav Press)
Prodajem stan u Plavu od 69m2 + podrum 4,5m2, novogradnja u zgradi "Giprom".   (10. avgust 2018)
  Prodajem stan u Plavu od 69m2 + podrum 4,5m2, novogradnja u zgradi "Giprom". Stan se nalazi na 2-om spratu ,(srednji ulaz), u poduznoj zgradi sa pogledom na Plavsko jezero.
  Stan je kompletno zavrsen i opremljen najvalitetnijim materijalima. Kuhinja je uradjena od medijana (visoki sjaj) sa "Gorenje Oraito" ugradjenim uredjajima i aluminijskim mozaikom u pozadini. kuhinje.
   Stan ima hodnik, kupatilo, 2 spavace sobe, dnevni boravak sa kuhinjom, terasa sa pogledom na Plavskim jezero.
   Stan je kompletno opremljen i odmah useljiv.
   Cijena 69.000 eura.
   Info. telefoni: + 46 73 650 45 84 ili + 46 73 52 70 100DINO MERLIN - MELROSE BALLROOM: New York, 22. septembar 2018  (9. avgust 2018)
DINO MERLIN

MELROSE BALLROOM Astoria
Subota, 22. septembar 2018. god

$70 presele ticket
MRKI'S Place 917-568-3496
melroseballroomnyc.com
REACT 2018 u Gusinju od 03. - 08. septembra 2018.godine   (9. avgust 2018)
  Jedanaesti Regionalni kamp REACT ce se odrzati u Gusinju od 03. do 08. Septembra. Ovo je dogovoreno na sastanku predstavnika opstine Gusinje i predstavnika nevladine organizacije ALFA Centar, organizatora ove ljetnje skole.
   Svake godine ovaj kamp u Crnoj Gori okuplja oko 100 mladih ljudi i oko 20 predavača iz 40 zemalja. Osim tema odbrane, vojske i NATOa, ovogodišnji REACT će biti upotpunjen i temama vezanim za integracioni proces Crne Gore ka Evropskoj Uniji. Svake godine mjesto održavanja REACT-a su različite opštine sa sjevera Crne Gore.
   Imajući u vidu potrebu promovisanja sjevera naše države smatramo da će održavanje REACT-a od 03. do 08. septembra ovoj opštini doprinijeti tom cilju. Planirane su aktivnosti u Vusanju na Grebajama, obilasci Ali-pasinih izvora, Grlje i Oka Skakavice. Širom Crne Gore već su postavljeni najavni bilbordi i city light za ovu manifestaciju koja se održava u Opštini Gusinje. (Gusinje Plav Press)
Osnovna škola u Plavu dobija nove sportske terene  (9. avgust 2018)
  Osnovna škola “Hajro Šahmanović” u Plavu dobiće dva sportska terena sa savremenim podlogama, prostor sa spravama za vježbanje na otvorenom, igralište i tribine za preko 200 mjesta. Takođe, biće uređen prilaz školi, pa će se samim tim riješiti i problem parkinga.
  Ministar prosvjete Damir Šehović potpisao je danas sa predstavnikom Konzorcijuma Adria International i Tehnogradnja iz Pljevalja ugovor o izvođenju radova u vrijednosti od 232.000 eura.
   Kako je najavljeno iz Ministarstva prosvjete, radovi počinju narednih dana. Rok za završetak radova je 110 dana od dana uvođenja izvođača u posao.
  “Ministarstvo prosvjete je u dijelu jačanja školske infrastrukture poseban akcenat stavilo na poboljšanje uslova za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja. Stvaranje uslova za razvijanje zdravih navika, sportskog duha i upoznavanje djece sa zdravim stilovima života, jedan su od naših prioriteta. Uređenje školskog dvorišta i adaptacija sportskih terena škole u Plavu samo je jedan u nizu ovakvih projekata”, poručio je Šehović. (CdM)
Uplacenna jos 3 (tri) kurbana preko udruzenja EURO Gusinje. Ukupno do sada 31 (trideset jedan)    (9. avgust 2018)
   Nakon što su poslednjih nekoliko godina uspješno organizovali klanje KURBANA u zavicaju, odnosno u Gusinju i Plavu, humanitarno udruženje EURO Gusinje i ove godine nastavlja sa tom praksom. Svi iz New Yorka i okoline, koji žele preko ovog udruženja, mogu da obave klanje KURBANA, koji ce se dijeliti u Plavu i Gusinju. Cijena je $180 i u istu je uracunato: kupovina i klanje KURBANA, kao i troškovi distribucije, odnosno podijela mesa.
   Kako nam rece Mihret Radoncic, blagajnik udruzenja imaju tri nove uplate KURBANA i to:
- Balic Sead i Mensura
- Cirikovic Bako
- Krcic Elvis
   Do sada je uplaceno ukupno 31 (tridest jedan) kurban

   Svi iz New Yorka i okoline, koji žele da svoje KURBANE kolju u zavicaju preko udruzenja EURO Gusinje mogu da se obrate nekom od clanova Upravnog odbora. Sam cin klanja KURBANA i podjela istog propratice i odgovarajuca foto-reportaža.
Saopstenje UO udruzenja EURO Gusinje iz New Yorka  (9. avgust 2018)
   "Upravni odbor humanitarnog udruzenja EURO Gusinje zeli da se zahvali svima prisutnima koji su u nedelju dosli u German Masoni Park, gdje smo zajedno prolveli jedan prelijepi dan u druzenju i zabavi. Takodje, zahvaljujemo se i onima koji iz objektivnih razloga fizicki nisu bili u mogucnosti da tog dana budu sa nama, a koji su nam pozeljeli lijepo vrijeme i ugodno druzenje.
   Koristimo priliku da se zahvalimo nasim vjernim sponzorima, koji nam uvjek izadju u susret i pomognu da organizujemo ovakve manifestacije. Zahvalnost dugujemo posebno njima, sa sledecim donacijama:
   Deljanin Sajo $300, Mrkulic Ismet $300, Sujkovic Vaka $100, Beko Vukel $450 (osiguranje za piknik) Loncarevic Eko $100, Music Ahmet $100, Radoncic Fadilj $100, Ragip Cekic $100, Deljanin Enis $500, Sujak Ismet $200 i Bektersevic Almir $300.
   Nadamo cete i sledece godine biti ponovo sa nama, kako bi smo nastavili tradicionalno druzenje svakog avgusta.
U to ime jos jednom hvala i vidimo se uskoro na Vece dijaspore"
- stoji u saopstenju Upravnog odbora udruzenja EURO Gusinje, koje potpisuje Selim H. Cekic, predsjednik udruzenja.
Trazim posao: cuvanje djece i starijih osoba, itd... (Live in)   (7. avgust 2018)
  Mlada djevojka, porijeklom iz nasih krajeva, trenutno boravi u New Yorku i trazi posao. Prvenstveno posao vezan za cuvanje djece i starijih osoba (Live in).
   Pored naseg jezika, govori i engleski jezik.
   Posjeduje vazeci studentski SS#.
  Kontakt telefon: 646 678 0073
BAJRAKTAREVIĆ PREDSJEDNIK, STIJOVIĆ I CANOVIĆ POTPREDSJEDNICI OPŠTINE PLAV   (8. avgust 2018)
  Na danas održanoj sjednici Skupštine opštine Plav za predsjednika Opštine Plav izabran je Mirsad Bajraktarević, dok su za potpredsjednike izabrani dr Blažo Stijović i Nihad Canović. Sva tri kadrovska rješenja su iz redova Socijaldemokrata, a za njih su u lokalnom parlamentu glasali odbornici vladajuće većine koju, pored Socijaldemokrata, čine BS, DPS i AA.
  Mirsad Bajraktarević je rođen 15. januara 1986. godine u Beranama. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Plavu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Podgorici. Sekretar je Opštinskog odbora SD-a u Plavu i član Glavnog odbora SD-a.
   Obraćajući se odbornicima SO Plav, Bajraktarević je istakao da je velika čast i odgovornost biti izabran na mjesto predsjednika Opštine Plav, te naglasio da će u narednom četvorogodišnjem periodu uložiti maksimalan napor, da sa timom saradnika, stručno, odgovorno i posvećeno doprinesu ubrzanom ekonomskom razvoju plavskog kraja.
  „Ova lokalna uprava će stvoriti pretpostavke za stabilan i održiv privredni razvoj i uslove za otvaranje novih radnih mjesta u Plavu“ - poručio je Bajrakterević.
  Novoizabrani potpredsjednici su dr Blažo Stijović, koji je diplomirao na Medicinskom fakultetu u Beogradu i trenutno je angažovan na poslovima doktora medicine i hirurga u Opštoj bolnici u Beranama i Nihad Canović, koji je diplomirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Podgorici, predsjednik je mladih SD-a Plav i trenutno radi u Skupštini Crne Gore.
  Socijaldemokrate su sa deset odbornika najjača partija u Plavu, nakon što su u maju dobili dva i po puta više glasova nego na parlamentarnim izborima 2016. Lokalni parlament broji 31 odbornika, od čega vladajuća koalicija ima 24 odbornika, a čine je SD, BS, DPS i AA.
Dino Radončić se seli u Burgos  (8. avgust 2018)
   Crnogorski reprezentativac Dino Radončić iduće sezone braniće boje Burgosa.
   Real Madrid je na kraju sezone odlučio da ga pošalje na pozajmicu, a Burgos je bio najuporniji da ga dovede. Radončić dolazi u klub koji je minulu kampanju u španskoj Endesa ligi okončao na 14. poziciji.
   19-godišnji bek će sigurno dobiti šansu da iskaže sav raskoš svog talenta.
   Dino je prošle sezone u Endesa ligi odigrao 21. utakmicu za kraljevski klub i prosječno bilježio 3,4 poena i 1,9 skokova, a sedam puta je bio na terenu i u Evroligi. (CdM)
Uplacenna jos 4 (cetiri) kurbana preko udruzenja EURO Gusinje. Ukupno do sada 28 (dvadeset osam)    (8. avgust 2018)
   Nakon što su poslednjih nekoliko godina uspješno organizovali klanje KURBANA u zavicaju, odnosno u Gusinju i Plavu, humanitarno udruženje EURO Gusinje i ove godine nastavlja sa tom praksom. Svi iz New Yorka i okoline, koji žele preko ovog udruženja, mogu da obave klanje KURBANA, koji ce se dijeliti u Plavu i Gusinju. Cijena je $180 i u istu je uracunato: kupovina i klanje KURBANA, kao i troškovi distribucije, odnosno podijela mesa.
   Kako nam rece Mihret Radoncic, blagajnik udruzenja imaju cetiri nove uplate KURBANA i to:
- Neljkovic Izet
- Feratovic Senad i Azra
- Feratovic Aldin, Alem i Dino
- Salkanovic Ibro

   Do sada je uplaceno ukupno 28 (dvadest osam) kurbana

  
Svi iz New Yorka i okoline, koji žele da svoje KURBANE kolju u zavicaju preko udruzenja EURO Gusinje mogu da se obrate nekom od clanova Upravnog odbora. Sam cin klanja KURBANA i podjela istog propratice i odgovarajuca foto-reportaža.
Ekanu Jasaviću povrijeđeno pravo na suđenje u razumnom roku   (8. avgust 2018)
   Službenik policije Ekan Jasavić pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu dobio je spor protiv Crne Gore, zato što mu je, prema ocjeni Suda, povrijeđeno pravo na suđenje u razumnom roku, u vezi sa sporom koji je vodio protiv dnevnog lista Dan zbog povrede časti i ugleda putem objavljivanja tekstova o slučaju poznatom kao “Moldavka S.Č.”. Time je naloženo državi Crnoj Gori da Jasaviću isplati 1.500 eura na ime nematerijalne štete, kao i 500 eura na ime troškova postupka.
   Jasavić je tužio državu jer je postupak koji je vodio protiv dnevnog lista Dan trajao šest godina, jedan mjesec i sedam dana, na dvije instance, odnosno pred podgoričkim Osnovnim i Višim sudom. On je tužbu protiv Dan-a podnio u oktobru 2004. zahtijevajući nadoknadu za nematerijalnu štetu zbog povrede časti i ugleda putem objavljivanja netačnih informacija o njemu u vezi sa slučajem Moldavka S.Č. Sud u Strazburu našao je da složenost predmeta i ponašanje podnosioca predstavke ne objašnjavaju dužinu trajanja postupka, pišu Dnevne novine... nastavak teksta
Iz Crne Gore na hadž otputovala 82 vjernika   (7. avgust 2018)
   Buduce hadžije i hadžinice, ukupno njih 82, okupili su se danas ispred Medrese “Mehmet Fatih“ u Podgorici, odakle su autobusima krenuli za Tiranu. Oni ce iz Tirane avionom nastaviti put do Saudijske Arabije, gdje ce ispuniti jednu od pet islamskih dužnosti, javlja agencija Anadolija.
  Veliki broj rodbine i prijatelja buducih hadžija došao je danas ispred medrese, kako bi ih ispratili.
  Najstariji vjernik koji je ove godine krenuo na hadž je Šarka Kajevic, koja ima 82 godine. Najmladi medu putnicima jeste Admir Kojic, koji ima 31 godinu.
  Na hadž je po prvi put ove godine krenuo Refik Toskic iz Podgorice. On je kazao da je osjecaj pred odlazak „neopisiv“.
   “Kako se približava cas kada treba da krenemo, sve se bolje osjecam i to ne mogu opisati rijecima. Molim Allaha da nam ukabuli put, da nam primi dove, da se zdravo i veselo vratimo“, kazao je Toskic.
  Cijena aranžmana hodocašca ove godine iznosi 3.800 eura. U okviru aranžmana buducim hadžijama obezbijedena je povratna avionska karta, prevoz autobusom do aerodroma, prevoz autobusom do Meke i Medine, hotelski smještaj, hrana, kurban, ihram, pratnja vodica, teologa i ljekara.
  Hadž je jedna od pet islamskih dužnosti, koju tokom života treba ispuniti svaki punoljetan muškarac i žena koji steknu uslove za to. (CdM)
Uplacenna jos 3 (tri) kurbana preko udruzenja EURO Gusinje. Ukupno do sada 24 (dvadeset cetiri)    (7. avgust 2018)
   Nakon što su poslednjih nekoliko godina uspješno organizovali klanje KURBANA u zavicaju, odnosno u Gusinju i Plavu, humanitarno udruženje EURO Gusinje i ove godine nastavlja sa tom praksom. Svi iz New Yorka i okoline, koji žele preko ovog udruženja, mogu da obave klanje KURBANA, koji ce se dijeliti u Plavu i Gusinju. Cijena je $180 i u istu je uracunato: kupovina i klanje KURBANA, kao i troškovi distribucije, odnosno podijela mesa.
   Kako nam rece Mihret Radoncic, blagajnik udruzenja imaju tri novih uplate KURBANA i to:
- Neljkovic Dzavid
- Radoncic Hasa Fadilj
- Jadadic Aljo

   Do sada je uplaceno ukupno 24 (dvadest cetiri) kurban

  
Svi iz New Yorka i okoline, koji žele da svoje KURBANE kolju u zavicaju preko udruzenja EURO Gusinje mogu da se obrate nekom od clanova Upravnog odbora.
   Sam cin klanja KURBANA i podjela istog propratice i odgovarajuca foto-reportaža.
Foto-reportaza: PIKNIK 2018 - Udruzenje EURO GUSINE New York  (7. avgust 2018)
   Pogledajte foto-reportazu sa u nedelju odrzanog PIKNIK-a 2018, u organizaciji udruzenja EURO Gusinje New York. Uskoro vise detalja.

PIKNIK 2018 - Udruzenje EURO GUSINE New York
Kurbani u Mekki   (6. avgust 2018)
Aldin (Kemala) Medunjanin potpisao profesionalni ugovor u Njemackoj    (6. avgust 2018)
   SARATOGA SPRINGS, N.Y.-Bivši košarkaški reprezentativac Skidmorea Aldin (Kemala) Medunjanin će ove jeseni pokazati svoj talent nakon potpisivanja profesionalnog ugovora sa MTV Herzogeom u Bundesligi Pro B u Wolfenbuttelu (Njemacka).
  Diplomirao je iz 2017. godine na Skidmore fakultetu na prvoj muškoj košarci All-American. Dvostruki Liberty League igrač godine postao je lider svih vremena u asistenciji (552) u svojoj seniorskoj sezoni i završio na drugom mestu u karijeri (1.684). Bio je prvi dobitnik nagrade "Dobitnik godine" Liberty lige nakon pobjede u sezoni 2014-15. godine i dva puta je dobio ime u timu d3hoops.com All-East Region.
   On je vodio Thoroughbreds na šampionata Liberty League i NCAA turnirskih ponuda u 2015. i 2017. godine. Bio je povređen u sezoni 2016. godine, i pomogao je Thoroughbred trenerskom osoblju dok je tim osvojio 2016. svjetsko prvenstvo u ligi Liberty League.
  Ligi je dozvoljeno da ima samo jednog američkog igrača, a trener Dukesa Steven Esterjkamp je tražio "liderstvo" i "žilavost" za mladi Dukesov tim. Kvaliteti Medunjanin usavršeni na fakultetu u Skidoru.
    "Jedva čekam da se sretnem sa svojim kolegama i klubskim liderima i da igram na profesionalnom nivou", rekao je Medunjanin. "To je oduvek bio moj san."
   "On je najbolji košarkaš u svim programima u istoriji programa", rekao je trener Skidmore Joe Burke. "Uzbuđeni smo da gledamo kako se njegova karijera nastavlja na profesionalnom nivou."
   Medunjanin putuje u nedjelju 12. avgusta u Wolfenbuttel za predsezonu. Njegov tim otvara svoju sezonu 22. septembra.

Zeljko Samardzic ucestvovao na proslavi Dana Iseljenika Crne Gore odrzanoj u Gusinju   (6. avgust 2018)
   Na centralnoj proslavi Dana Iseljenika Crne Gore odrzanoj u Gusinju uz direktan TV prenos na RTCG izmedju ostalih ucesce je uzeo i Zeljko Samardzic, estradni umjetnik koji je uz pjesme i uz novi imidz obradovao posjetioce ove manifestacije. Njega je u Gusinju doveo njegov dragi prijatelj Oki Hodzic, vlasnik medijske kompanije odnosno Elmag i Mag radija.
Sjecanje na svoje roditelje  (6. avgust 2018)


Rah. Muminovic Redzep /Redzo/ Grga, rah. Muminovic (rodj. Šabovic) Naza.

Voljeni nikad ne umiu vjecno zive u crcima koji ih vole.
Sin: Faruk, kcerke Merima Azra, Alma, Fikra i Nadza, sestra Sabira sa svojom familijom.
FOTO-VIDEO "LEA" Plav - vl. Mirza Mekuli   (6. avg 2018)
FOTO-VIDEO "LEA" Plav - vl. Mirza Mekuli

Profesionalno-Kvalitetno-Brzo-Povoljno
SNIMANJE I MONTIRANJE SVIH VRSTA VIDEO MATERIJALA
Svadbe, Rodjendani, Suneti, Kane, Reklame, Utakmice, Dzenaze

Kontakt: + 382(0)68/543-222,   +382(0)51/251-131,
FB: Mirza Mekuli,   E-mail: mirza.mekuli@gmail.com
Dr. Abdulla S. Zoobi, DDS - Dentist za Vas i Vašu porodicu   (6. avg 2018)
  ELEMENTS DENTAL OFFICE - Dr. Abdulla S. Zoobi, DDS
  Cosmetic, Inplants & Family Dentist
  28-36 Steinway St. Astoria, NY 11103 (od ponedeljka do subote)
   718-777-9662, Fax: 718-777-9682

  BEEKMAN PLACE DENTAL - Dr. Abdulla S. Zoobi, DDS - (Office in Manhattan)
  352 East 51 Street
  New York NY 10022 (srijedom i petkom)
  212 668-8400
Advokat Edvin Hot - Cohen & Siegel, LLP   (6. avg 2018)
   Zakon države New York vam omogućuje da ukoliko ste tokom svog zaposlenja zbog povreda na bolovanju, imate pravo na medicinsko liječenje i obešštećenje (novac). Advokati u naššoj firmi Cohen & Siegel, LLP, sa višše od 25 godina iskustva, mogu vam pomoći u tom slučaju. Imamo kancelarije u White Plains, Brooklyn, Queens, Bronx, i Newburgh.
  Pozovite nas i zakažite termin za besplatne konsultacije sa jednim od naših advokata, a mi ćemo se boriti za Vaša prava pod Workers Compensation New York zakon.
  Našša šširoka advokatska praksa uključuje predmete u mnogim vrstama povreda. Medju našim brojnim pravnim uslugama, pomažžemo ljudima koji su pretrpjeli povrede i kojima je potrebna pomoć u sljedećim slučajevima:
- Workers' compensation (Radničke nadoknade)
- Social security disability (Socijana sigurnost invaliditeta)
- Work accidents (Nesreće na radu)
- Auto accidents (Auto nesreće)
- Pedestrian accidents (Pješacke nesreće)
- Construction accidents (Povrede na gradjevinskim objektima)
Ako ste vi ili vaš bliznji povredjeni, rado ćemo priuštiti fer procjenu vašeg slučaja. Nudimo besplatne konsultacije, a našši advokati pored engleskog i ššpanskog govore bosanski i crnogorski jezik. Naše naknade se naplaćuju nakon ššto se završši vašš slučaj, odnosno ako dobijete odštetu.
Da biste zakazali svoje besplatne konsultacije, kontaktirajte na vašem maternjem jeziku advokata EDVIN-a HOT na 917 993 2095 ili pozivom na 914 421 0080, gdje se nalazi našš glavni ured u White Plains, New York.

Law firm "COHEN & SIEGEL, LLP"
Nastavak Stranice (News Archive)


ZABRANJENO JE PREUZIMATI TEKSTOVE I FOTOGRAFIJE BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE
TUDJI TEKSTOVI I SAOPSTENJA NE MORAJU DA ODRAZAVAJU STAVOVE I MISLJENJA REDAKCIJE


Redakcija:

     Rafet Hot         Selim Cekic        Nuki Lucevic     Senad Sehovic     Hamo Mulic       Mirza Vukelj     Radoncic MisoContact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Glavna Stranica
"Copyright www.Gusinje-Plav.Com - All Rights Reserved"