www.Gusinje-Plav.com

Subota, 10. decembar 2016 god - Hajtar za Nuriju Mrkulic, rodj. Djurkovic otvaraju njeni sinovi Mustafa, Bajazit i Izet, sa brastvima Mrkulic i Djurkovic, rodbinom i prijateljima, u nasoj Ali-pasinoj dzamiji u Astoriji, od 9 sati izjutra do 7 sati navecer


Od Pajazita-Paja i Naze Deljanin iz Montreala, za Vece Dijaspore vaucer od $500   (8. decembar 2016)
U Montrealu (Kanada) postoji nasa zajednica Gusinjana i Plavljana. Medju njima su i Pajazit-Pajo Deljanin, diplomirani ljekar prirodne medicine i njegova supruga Naza Deljanin, diplomirani nutricionist prirodne medicine. Oni se zajedno bave prirodnom medicinom.
U zelji da budu dio manifestacije Vece Dijaspore, koja ce se odrzati u nedelju, 11. decembra u Astoriji, bracni par Deljanin je odlucio da jednog srecnog dobitnika lutrije nagrade sa jednomjesecnim cišcenjem organizma, na prirodnom nacinom u vrijednosti od $500.
Sve njihove proizvode zainteresovani mogu naci na njihovoj web stranici www.naturehealth.info ili se obratiti licno na telefon 514 244 8133. (Gusinje Plav Press)
U New Yorku iz Evrope poceli da pristizu gosti za Vece Dijaspore 2016  (8. decembar 2016)
U New Yorku je sinoc, na aerodromu JFK, zvanicno iz Holandije doputovao Ramo Kobilic, sa subrugom, koji ce na poziv udruzenja EURO Gusinje biti gosti manifestacije Vece Dijaspore 2016. Na aerodromu goste iz Evrope su docekali clanovi Upravnog odbora ovog udruzenja, predvodjeni Mihretom Radoncicem, predsjednikom udruzenja.
Inace, gospodin Ramo Kobilic vec nekoliko godina veoma uspjesno obavlja funkciju koordinatora udruzenja EURO Gusinje za zapadnu Evropu.
Ocekuje se da ce tokom boravka u New Yorku obje strane, jos vise ucvrstiti saradnju, sa posebnim akcentom omasovljenja clanstva u Holandiji i drugim zemljama u tom okruzenju.
Takodje, u subotu se ocekuje dolazak Anele Cekic, predsjednice opstine Gusinje, koja je takodje od strane udruzenja EURO Gusinje pozvana da prisustvuje ovoj tradicionalnoj manifestaciji, koju svake godine pocetkm decembra organizuje nase najpoznatije i najbolje organizovano udruzenje u dijaspori - EURO Gusinje New York (Gusinje Plav Press)
Ministar Kemal Purišic obecao da ce unaprijediti status djece sa smetnjama u razvoju  (8. decembar 2016)
Ministar rada i socijalnog staranja, Kemal Purišic posjetio je jece Savez „Naša inicijativa“ u Podgorici i tom prilikom obecao da ce u okviru svojih mogucnosti podržavati aktivnosti koje vode unapredenju statusa djece i mladih sa smetnjama u razvoju u svim segmentima društvenog života.
Savez udruženja roditelja djece i omladine sa teškocama u razvoju posjetio je i direktor Direktorata za socijalno staranje i djecju zaštitu, Goran Kuševija.
Prilikom posjete održan je sastanak na kojem je razgovorano o poboljšanju kvaliteta života djece i mladih sa smetnjama u razvoju i porodica u kojima oni žive, nacinu na koji bi se moglo doprinijeti poboljšanju položaja ove populacije, dosadašnjoj kvalitetnoj saradnji izmedu Ministarstva rada i socijalnog staranja i Saveza „Naša inicijativa“.
Sastanku su takode prisustvovali i predstavnici lokalnih roditeljskih udruženja. (CdM)
Dr. David Tavolin i Dr. Nurija Medunjanin-Prelvukaj $2000 za vece dijaspore.   (7. decembar 2016)
U ordinaciji kod Devida i Nurije mozete dobiti sve dental usluge sa najvecom odgovornoscu. Osim opstih zubnih usluga ugradjujemo implante a koje iste restauriramo sa novim zubima za vas lijepi osmjeh,funkciju te time vam vracamo vase samopouzdanje. Ordinacija pocinje sa radom u januaru 2017.god. u Brooklynu. Sve informacije na tel. 646-578-9355

Dobitnik lutrije na vece dijaspore dobija u vrijednosti $2000 voucher za 1 implant 1 abutment i 1 porselandku krunu sto ce pisati na istom voucheru.
Od vlasnika Rocco Steakhouse nagrada Vecera za dvije osobe  (7. decembar 2016)
Od Šucka Pjetrovic i Dzaka Koljenovic, vlasnika Rocco Steakhouse, za lutriju na Vece Dijaspore, jednom srecnom dobitniku dodjeljuju nagradu "Vecera za dvije osobe" u njihovom restoranu.
Rocco Steakhouse se nalazi na:
72 Madison Ave (between 27th & 28th Street) New York

Uz ovu informaciju o donacji Šucka Pjetrovica i Dzaka Koljenovica, u udruzenju EURO Gusinje nam rekose da vec sada na osnovu prispjelih rezervacija Vece Dijaspore 2016, koje ce se odrzati u nedelju, 11. decembra, ce oboriti rekord po broju prisutnih.
Uz prisustvo gostiju iz zavicaja i New Yorka, predvidjen je raznovrstan muzicki program i bogata lutrija, sa glavnom premijom - POVRATNA AVIONSKA KARTA ZA ZAVIČAJ.
Rezeravacije sa večerom: za odrasle $50, za djecu $30.
Riccardo's Restorant & Catering
21-01 24th Ave, Astoria, NY 11102
Hajtar za Nuriju Mrkulić, rodj. Djurković - Subota, 10. decembar 2016. god   (7. decembar 2016)
U Gusinju je 1. novembra 2016. u 86-toj godini života preselila na arihet Nurija Mrkulić, rodj. Djurković.
Tim povodom otvaraju hajtar njeni sinovi Mustafa, Bajazit i Izet, sa bratstvima Mrkulić i Djurković, rodbinom i prijateljima, u nasoj Ali-pašinoj džamiji u Astoriji, u subotu 10. decembra 2016, od 9 sati izjutra do 7 sati navečer.
Svi smo Allahovi i svi se njemu vraćamo!
Od Rama i Veze Šiljković donacija $100 za Veče Dijaspore   (7. decembar 2016)
Kao se blizi Veče Dijaspore, tako organizatoru ove manifestacije Upravnom odboru udruzenja EURO Gusinje iz New Yorka, stizu rijeci podrske i materijalne potpore. Ne bez razloga sve ovo stize od onih koji su oduvjek gajili duh zajednistva nase dijaspore, odnosno zajednistva Gusinjana i Plavljana. Od onih kojima je sintagma Plavo-Gusinjanin na prvom mjestu.
Rijec je o bracnom paru - Ramo i Veza Siljković iz Yonkers-a, koji su svojom donacijom od $100, aktivno uzeli ucesca u realizaciji organizacije same Večeri Dijaspore.
Uz ovu informaciju o donacji bracnog para Šiljkovic, u ovom udruzenju nam rekose da vec sada na osnovu prispjelih rezervacija Vece Dijaspore 2016, koje ce se odrzati u nedelju, 11. decembra, ce oboriti rekord po broju prisutnih.
Uz prisustvo gostiju iz zavicaja i New Yorka, predvidjen je raznovrstan muzicki program i bogata lutrija, sa glavnom premijom - POVRATNA AVIONSKA KARTA ZA ZAVIČAJ.
Rezeravacije sa večerom: za odrasle $50, za djecu $30.
Riccardo's Restorant & Catering
21-01 24th Ave, Astoria, NY 11102
Novoformirana vlast u Crnoj Gori na provjeri i ispitu   (7. decembar 2016)
Autor: Ibrahim Husejnovic
Formirana je nova Vlada Crne Gore, nakon pravljenja postizborne koalicije sa manjinskim i drugim partijama, sve u cilju stvaranja potrebne vecine. Tim cinom je stavljena tacka na odredjenu neizvjesnost i bojazan da kojim slucajem manjinske partije ne bi pristupile opozicionom bloku kojem su za formiranje vlasti bila potrebna dva poslanika iz redova manjinskih partija. Na ispitu su sada svi koalicioni partneri, kako DPS kao partija sa najvise osvojenih mandata, tako i manjinske partije koje su mogle da biraju kome ce se prikloniti i koje su se u unaprijed odpedijelile za ono sto im de-pe-es nudi.

Ponuda opozicije manjiskimm partijama nije bila nimalo za potcjenjivanje, sasvim izvjesna greska koju su manjinske partije naprivile je ta, sto nijesu usle u zvanicne pregovore kako sa jednima, tako i sa drugima. Vrijeme bi moralo da potvrdi ove navode, jer da se uslo u zvanicne pregovore sa jednima i drugima, manjinske bi partije izasle puno jace u svojim zahtjevima i iz tih pregovora, a na neki bi nacin dobile ono sto im je vladajuca suverenisticka partija godinama oduzimla ne samo kad je rijec o glasovima njihovog clanstva, vec i o svemu onome u cemu su manjinski narodi, posebno mladi kreativni ljudi uskracivani u dijelu njihovog neuposljavanja i brutalnog ignorisanja...nastavak teksta
Advokat Edvin Hot - Cohen & Siegel, LLP   (6. decembar 2016)
Zakon države New York vam omogućuje da ukoliko ste tokom svog zaposlenja zbog povreda na bolovanju, imate pravo na medicinsko liječenje i obeštećenje (novac). Advokati u našoj firmi Cohen & Siegel, LLP, sa više od 25 godina iskustva, mogu vam pomoći u tom slučaju. Imamo kancelarije u White Plains, Brooklyn, Queens, Bronx, i Newburgh.
Pozovite nas i zakažete termin za besplatne konsultacije sa jednim od naših advokata, a mi ćemo se boriti za Vaša prava pod Workers Compensation New York zakon.

Naša široka advokatska praksa uključuje predmete u mnogim vrstama povreda. Medju našim brojnim pravnim uslugama, pomažemo ljudima koji su pretrpjeli povrede i kojima je potrebna pomoć u sljedećim slučajevima:
- Workers' compensation (Radničke nadoknade)
- Social security disability (Socijana sigurnost invaliditeta)
- Work accidents (Nesreće na radu)
- Auto accidents (Auto nesreće)
- Pedestrian accidents (Pješačke nesreće)
- Construction accidents (Povrede na gradjevinskim objektima)
Ako ste vi ili vas bližnji povredjeni, rado ćemo pružiti fer procjenu vašeg slučaja. Nudimo besplatne konsultacije, a naši advokati pored engleskog i španskog govore bosanski i crnogorski i jezik. Naše naknade se naplaćuju nakon što se završi vaš slučaj, odnosno ako dobijete odštetu.
Da biste zakazali svoje besplatne konsultacije, kontaktirajte na vašem maternjem jeziku advokata EDVINA HOT na 917 993 2095 ili pozivom na 914 421 0080, gdje se nalazi naš glavni ured u White Plains, New York.

Law firm "COHEN & SIEGEL, LLP"
SAOPSTENjE   (6. decembar 2016)
Predsjednica opštine Gusinje Anela Cekic, boravice od 11. decembra u Njujorku na poziv humanitarnog udruženja "Euro Gusinje NY" koje okuplja naše iseljenike, povodom manifestacije pod nazivom "Vece dijaspore 2016". Tom prilikom predjednica Cekic ce se obratiti prisutnima, te u narednom danu svog boravka u Njujorku iskoristiti priliku, sastati se sa clanovima UO ove organizacije, kao i sa ostalim našim iseljenicima koji žive i rade u Njujorku.
"Veoma nam je važno postojanje ovakvih udruženja-organizacija u cjelini, kako zbog nas koji živimo u Gusinju, tako i zbog naših sugradjana koji žive širom svijeta. Iste su velika i snažna sprega sa zavicajem, a isto tako i samih iseljenika, kako bi buduce generacije znale za svoje porijeklo, kulturu i tradiciju. Ono što rade naši sugradjani za Gusinje predstavlja primjer svima kako se voli svoj zavicaj, njihova briga je uvjek bila Gusinje, što su pokazali brojnim primjerima humanitarnog djelovanja decenijama unazad, ne samo u samom Gusinju, vec i van granica Crne Gore", kazala je Cekic.
Ona je istakla da je lokalna uprava otvorena za saradnju sa svima iz dijaspore, te dodala da ce projekat uredenja Ali pašinih izvora koju sprovodi "Euro Gusinje NY" imati dalju podršku kao od prvog dana realizacije istog. "Nadam se, da cemo u Njujorku razgovarati o daljim koracima realizacije ovog projekta. Naravno, to nije jedini projekat koji naša dijaspora sprovodi, tako da ce opština Gusinje u svim tim projektima izaci u susret shodno svojim mogucnostima", kazala je Cekic.
"GUSINJE SIGURNIM KORAKOM"
Poznati biznismen Bruno Selimaj sponzorise sa $500 predstojece Vece Dijaspore   (6. decembar 2016)
Ako se misao J. F. Kennedy-a,: "Ne pitajte šta vaša zemlja (zavicaj) može uciniti za vas - pitajte što možete uciniti za svoju zemlju (zavicaj).", moze odnositi na nekoga iz nase dijasporu u New Yorku, onda svakao taj epitet zasluzuje poznati biznismen Bruno Selimaj.
Bolji poznavaoci prilika u ovoj svjetskoj metropoli i sire, znaju kolika je uloga i djelo ovog biznismena kada su u pitanju donacije i aktivnosti vezane na tom polju. Ne bez razloga i sa punim pravom, prije par dana je na "Susretima dijaspore" u Tirani, licno je Edi Rama, premejer Albanije, urucio Brunu Selimaj najvecu nagradu za dijasporu "Zlatni orao".
A kad su donacije u pitanju, Bruno ne zaboravlja ni Plav i Gusinje. Redovno se odaziva kada su u pitanju humanitarne akcije, kada u zavicaju treba nekome pomoci ili je u pitanju bilo kakav projekat. To najbolje znaju u udruzenju EURO Gusinje, ciji je redovni clan i donator.
Da se na njega uvjek moze racunati, potvrdio je i sponzorstvom od $500, za predstojece Vece Dijaspore, koje ce se odrzati u nedelju, 11. decembra u Astoriji, nasta su mu u ovom udruzenju duboko zahvalni.
Time je jos jednom pokazao da nije bez razloga ona nasa narodna izreka: "Nije bogat onaj sto ima, vec onaj koji je naucio davati". (Gusinje Plav Press)
Mitropolit Mihailo na FACE TV kod Seada Hadzifejzovica   (6. decembar 2016)
"AK Studio" nudi popust $200 dobitniku lutrije na Vece Dijaspore  (6. decembar 2016.god)


Vlasnik "AK Studio" Alen Koljenovic, za lutriju na Vece Dijaspore,
srecnom dobitniku daje popust $200 ako angazuje ovaj video studio
Mustafa-Mrki Mrkulic poklanja 4 besplatne VIP ulaznice za koncert Sinana Sakica i Semira Jahica  (5. decembar 2016.god)
Nas poznati muzicki menadzer Mustafa-Mrki Mrkulic poklanja 4 (2x2) besplatne VIP ulaznice za koncert Sinana Sakica i Semira Jahica, kao nagrade za lutriju na Vece Dijaspore. Vrijednost ulaznica je $400.
SINAN SAKIĆ sa orkestrom
i specijalni gost SEMIR JAHIĆ
New York - Subota, 24. decembar 2016. god

MELROSE BALLROOM
36-08 33rd street, Astoria, NY 11106

Ticket: $50, Doors open 8:00pm
Info.: Mrkis Place 917-568-3496 & 646-261-3252


VIP ulaznice mozete nabaviti online WWW.MELROSEBALLROOM.COM kao i BOXOFFICE Melrose ballroom, svaki dan od 9am do 5pm
"VECE DIJASPORE 2016" - Nedelja, 11. decembar 2016. god u 7pm  (5. decembar 2016. god)
Humanitarno udruženje EURO GUSINJE NY organizuje: "VECE DIJASPORE 2016"
Nedelja, 11. decembar 2016. god

Specijalni gosti iz zavicaja, Diplomatski predstavnici Crne Gore u New Yorku, Nasi uspjesni biznismeni.

U muzickom dijelu zabavljace vas Sejo Jeina i Haris Koljenovic.
Vece ce propratiti Video "AK Studio" Alena Koljenovica.
Bogata LUTRIJA, sa glavnom premijom:
POVRATNA AVIONSKA KARTA ZA ZAVCCAJ.

Rezeravacije sa vecerom: za odrasle $50, za djecu $30.

Riccardo's Restorant & Catering
21-01 24th Ave, Astoria, NY 11102

Jos jedno priznanje nasoj redakciji  (5. decembar 2016. god)
Na adresu nase redakcije je stigla pozivnica sledece sadrzine:

Fond za aktivno gradjanstvo - fAKT, Uprava za dijasporu i Privredna komora Crne Gore
Vas pozivaju na svecanu dodijelu

Nagrada za filantropiju ISKRA

Kraljevsko pozoriste "Zetski dom", Cetinje
Petak, 9. decembar 2016. sa pocetkom u 19:00

R.S.V.P. tel.: 020 66 56 00 ili e-mail: filantropija@faktcg.org

Podsjecamo da je ovo prestizno priznanje redakcija magazina Gusinje-Plav.com dobila 2014. godine
Sjecanje na Koljenovic Zumu, rodj. Radoncic    (4. decembar 2016)
Na današnji dan se navrsavaju dvije pune i tužne godine otkako sa nama nisi naša draga i puno uzeljena majko. Bol i tuga za tobom su sve veci jer si ostavila veliku prazninu u našim srcima. Vrijeme tako brzo prolazi ali nikad nece izbrisati uspomene na tebe, jer si bila nas ponos i Majka koju bi svako pozelio da ima.
Molimo dragog Allaha dati podari lijep dzenet i da pocivas u miru.
Tvoji najmiliji: sinovi Kadrija, Sadrija, Šefkija i Rafet, kcerke Sadija, Fadilja, Kumrija i Jasminka, kao i snahe, unuke, unucad...
Inna Lillah ve inna ilejhi radz'uun- Svi smo Allahovi i svi se njemu vracamo.
Hajtar za Nuriju Mrkulic, rodj. Djurkovic - Subota, 10. decembar 2016. god   (4. decembar 2016)
U Gusinju je 1. novembra 2016. u 86-toj godini života preselila na arihet Nurija Mrkulic, rodj. Djurkovic.
Tim povodom otvaraju hajtar njeni sinovi Mustafa, Bajazit i Izet, sa brastvima Mrkulic i Djurkovic, rodbinom i prijateljima, u nasoj Ali-pašinoj džamiji u Astoriji, u subotu 10. decembra 2016, od 9 sati izjutra do 7 sati navecer.
Svi smo Allahovi i svi se njemu vracamo!
Crna Gora uvodi dobrovoljno služenje vojnog roka  (4. decembar 2016. god)
Nakon 13 godina, Vojska Crne Gore ponovo uvodi služenje vojnog roka, ali je ono ovoga puta dobrovoljno. Na pitanje “Da li bi dobrovoljno služili vojni rok?”, 55 odsto mladih je odgovorilo potvrdno, pokazuje istraživanje Atlantskog saveza Crne Gore, koje je obuhvatalo ljude uzrasta do 25. godina.
“Imacemo konkurs na koji ce se prijaviti mladi ljudi i oni ce steci odgovarajuca znanja i proci odgovarajucu obuku. Gdje ce svaki zainteresovani mladi covjek ili žena imati mogucnost da se prijavi”, rekao je Vijestima Mihailo Volkov iz Ministarstva odbrane Crne Gore.
Nakon služenja vojnog roka u trajanju od tri mjeseca, za koji ce biti predvidena i novcana naknada, zainteresovani ce dobiti priliku da postanu vojnici, a u Ministarstvu isticu da ce imati prednost na konkursu za prijem u vojsku.
Face Bruncevic poklanja peceno jagnje za lutriju na Vece Dijaspore  (4. decembar 2016. god)
Iz udruzenja EURO Gusnje nam stize jos jedna vijest o vrijednoj donaciji za Vece Dijaspore, koje ce se u njihovoj organizaciji odrzati u nedelju, 11. decembra 2016.:
Face Bruncevic, vlasnik caffe bara "Euro", koji se nalazi u Clifton (NJ), za peredstojece Vece Dijaspore, jednom srecnom dobitniku lutrije poklanja PECENO JAGNJE.
Podsjetimo, Vece Dijaspore pocinje u 7:00pm i odrzati ce se u Riccardo's Restorant & Catering
24-01 24th Ave
Astoria, NY 11102


Rezervacije mozete obaviti ako se obratite nekom od clanova Upravnog odbora udruzenja EURO Gusinje. (Gusinje Plav Press)
Predsjednik OO SD PLav Omer Mehmedovic izabran za sekretara Ministarstva prosvjete  (3. decembar 2016. god)
Na sjednici Vlade Crne Gore, održanoj u petak, 2. decembra 2016. godine, za sekretara Ministarstva prosvjete je izabran Omer Mehmedovic, predsjednik OO Socijaldemokrata Plava.
Mehmedovic je rodjen 13. marta 1981. godine u Beranama, a osnovnu i srednju školu je završio u Plavu. Diplomirani je pravnik.
2012-2016. godine je bio clan Komisije za kontrolu postupaka javnih nabavki, a od 2008. do 2012. godine savjetnik potpredsjednika Skupštine Crne Gore.
Medijski tim Socijaldemokrata Crne Gore
Na Plavskom jezeru otkrivena nova vrsta ptice u Crnoj Gori  (3. decembar 2016. god)
Ove sedmice otkrivena je još jedna nova vrsta za crnogorsku ornitofaunu i to na Plavskom jezeru. Kako piše Centar za zaštitu i proucavanje ptica, rijec je o malom labudu (Cygnus columbianus) vrsti inace karakteristicnoj za sjevernu tundru.
Buduci da se u odnosu na našu zemlju najbliže gnijezdi na dalekom sjeveru, tacnije u Sibiru, a zimu obicno provodi u Velikoj Britaniji, Holandiji i drugim zemljama zapadne Evrope, pravo je iznenadenje da je 5 jedinki odlucilo da po prvi put zimuje baš na Plavskom jezeru.
U Crnoj Gori ovo je prvi zabilježen podatak, a narocito smo ponosni što je do otkrica ove vrste došao pasionirani ljubitelj prirode i fotograf, gospodin Tehran Palavrtic, ribocuvar SRK Plavsko jezero - navode iz CZIPa.
- Imajuci u vidu da se mali labud nalazi na Aneksu I Pticije direktive, cime je stavljen akcenat na potrebu zaštite ove vrste, prije svega njenog životnog prostora, pojavljivanje na Plavskom jezeru, pokazatelj je potencijalno dobrog stanja tog planinskog ekosistema - objašnjavaju iz Centra. (PCNEN)
Kada ce manjinski narodi u Crnoj Gori biti svoji na svome upravom smislu te rijeci?  (3. decembar 2016. god)
Autor: Ibrahim Husejnovic
Referendumsko izjasnjavanje prilikom stvaranja crnogorske Drzave je pokazalo sve razlicitosti i podvojenosti koje postoje u Crnoj Gori. Oko 45 procenata protv nezavisnosti i oko 55 posto za nezavisnost, jasan su pokazatelj duboke podijeljenosti i razlicitog gledanja na jedno ovako vazno pitanje. Vjekovna povezanost i bliske veze crnogorskog naroda sa Srbijom i Rusijom na jednoj strani i postojanje zelje i potrebe druge strane da ima svoju samostalnu i nezavisnu Drzavu, zakonodavnu, izvrsnu i sudsku vlast i druge povoljnosti i povlastice, dovode do toga da svako vuce u svom pravcu, a ti su pravci drugaciji i sustinski razliciti medju sobom.
Jedna skupina crnogoraca zeli da ima sto jace veze sa Srbijom u kojoj su se mnogi crnogorci pronasli i osigurali egzistenciju za sebe i svoju familiju. A isto i u svojoj maticnoj Drzavi dosta toga zavrsavaju i odradjuju, nekad vriskom i piskom, a nekad vezama i vezicama kojih imaju koliko im draga volja. Hoce oni tako, da kao umiljato jagnje dvije majke sisaju, u cemu u cjelosti uspijevaju. Druga pak skupina crnogoraca hoce svoje elite i svoju Drzavu, za koju dobro znaju i jedni i drugi, da iste ne bi bilo bez glasova manjinskih naroda u Crnoj Gori, Albanaca i Bosnjaka... nastavak teksta
HARIS KOLJENOVIC sa tamburom, pravi izbor za Vasa veselja (3. decembar 2016. god)
Planirate uskoro da organizujute veselje (svadba, kana, sunet,...).
Normalno, angazovacete i muzicare sa njihovim instrumentima.

A nijedno nase veselje nemoguce je zamisliti bez tradicionalne TAMBURE i nasih kola.

Virtouz na tom instrumentu je HARIS KOLJENOVIC, kojega mozete angazovati, ako ga nazovete na telefon 917 553 3197
Hadzi Ago Koljenovic donirao na ime sponzorstva $500 za Vece Dijaspore  (2. decembar 2016)
Prosto je nemoguce naci jednu humanitarnu akciju pokrenutu u dijaspori, a da se medju donatorima ne nadje ime hadzi Koljenovic Aga. Prosto covjek kao da je "preplacen" da donora. No, izgleda sto vise daje, to mu Bog daje jos vise.
Ni ovoga puta, kada je rijec o Veceri Dijaspore, Ago nije zelio da ostane po strani. Kako smo obavijesteni iz Upravnog odbora udruzenja EURO Gusinje, koje je i organizator ove tradicionalne manifestacije, hadzi Ago Koljenovic je na ime sponzorstva donirao $500.

Svoje prisustvo na Veceri Dijaspore 2016 najavili: dr. Damir Šehovic, novoizabrani ministar prosvjete u Vladi Crne Gore, inz. Anela Cekic, predsjednica opstine Gusinje, Ramo Kobilic iz Holandije, glavni koordinator udruzenja EURO Gusinje za Zapadnu Evropu, predstavnici Generalnog konzulata Crne Gore u New Yorku, predstavnici naseg udruzenja iz Kanade, predstavnici Montenegro golf kluba iz New Yorka, nasi advokati, doktori medicine i poznati biznismeni.
U muzickom dijelu prisutne ce zabavljati Sejo Jeina i Haris Koljenovic na tamburi. A da sve bude zabiljezeno okom kamere, pobrinuce se "AK Studio", vlasnika Alena Koljenovic. Takodje, tokom veceri je predvidjena i bogata lutrija.
Rezervacije mozete obaviti ako se obratite nekom od clanova Upravnog odbora udruzenja EURO Gusinje. (Gusinje Plav Press)
Adnan Kojic sledece godine igra u Allsvenskan (Švedska)   (2. decembar 2016)
Tekst i prevod: Senad Šehovic (Švedska)
Vecina medija u Svedskoj je informisala javnost o Adnanu Kojicu i njegovom klubu Halmstadu da ce se sledece godine takmiciti u Allsvenskan, najacoj fudbalskoj ligi Svedske.Oni su u kvalifikacionim utakmicama bili bolji od Helsinborga ciji je trener do sada bio cuveni Henrik Larson. Na svom terenu igrali su nerijeseno 1:1 a u gostima su pobijedili sa 2:1. U prvom mecu igrao je od pocetka i bio jedan od najboljih igraca na terenu. Medjutum u drugom poluvremenu poslije jednog starta kao odbrambeni igrac dobija drugi zuti karton na ovoj utakmici, sto znaci crveni pa je morao napustiti igru. On je inace standardni igrac ovog kluba u odbrani. Ranije je bio clan fudbalskog kluba Norrköping koji je prosle godine bio sampion Svedske o cemu smo pisali. To je fudbaler koji obecava i o kojem ce se mnogo vise cuti misljenja su mnogih koji su ga trenirali i sa kojima je igrao. Adnan je sin Redzepa Kojica i majke Izete, rodjene Feratovic i ima samo 21 godinu.

Norrköping novine su napravile intervju sa Adnanom, sto nije prvi put- na svedskom jeziku, koji mi prevodimo na nas jezik da bi razumijeli o cemu se radi. Tekst na svedskom jeziku je objavljen 22. novembra 2016. godine

Za citaoce naseg web magazina na sledecem linku se nalazi prevod na nasem jeziku

In loving memory of our dear grandfather Muzafer Feratovic   (2. decembar 2016)
In quiet moments, it's so nice to walk down memory lane to see your smiling face once more and hear your voice again. For there, your presence lingers on, in memories fond and true, and not a day goes by Dedo when we don't think of you, because you're missed so very much by those who you left behind and although you're out of sight, you're never out of mind.
Your memory is our keepsakewith which we'll never part, God has you in his keeping we have you in our hearts!

Those we love don't go away
they walk beside us every day
unseen, unheard but always near,
still loved, still missed but very dear!

You will always be remembered
Your grandsons: Alem, Aldin and Dino
Odrzana Izborna Skupstina Kongresa Bosnjaka   (2. decembar 2016)
KONGRES JEDINSTVA I PROGRESA
Press služba KBSA2000.
Protekli vikend u Jacksonville Florida bio je centar Bosnjackog okupljanja i svecanosti na nivou sjeverne Amerike. U bosnjackom multifunkcionalnom centru Jacksonville koji nosi naziv "Hadzi Beris Delkic i Bosnjaci, proteklog vikenda, od petka 25. do 28. novembra, 2016. godine, disao je punim plucima bosnjackog i BiH patriotizma. Mevludski program poslije Dzume namaza predvodio je glavni imam Ahmed Ef. Ceric, borac iz odbrane Bosne i Hercegovine. Mevljud je bio posvecen Danu Dzamija. U programu je ucestvovala bosnjacka mladost koja je lijepim odabirom ilahija i kasida dala ljepotu Mevludu.
U subotu, novembra, 26.o. g. u pomenutom Centru, bio je cjelodnevni veoma sadrzajan program posvecen 73 godisnjici Drzavnosti BiH. To je bio centralni skup na nivou sjeverne Amerike, uz sadrzajan kulturno zabavni program kojom prilikom je tim povodom izvrsena promocija knjige, autora prof. Dr. Enesa Imamovica "Historija Bosne i Hercegovine" ciji je izdavac Kongres Bosnjaka Svijeta".
U poslijepodnevnim satima u pomenutom Centru odrzana je 16 po redu Skupština Bosnjaka Sjeverne Amerike 2000 koja je bila izborna. Na Skupstini su Razmatrani i usvojeni izvjestaji i program i strategija rada i djelovanja ove najstarije i najpoznatije bosnjacke organizacije na tlu sjeverne Amerike. Delegati su na Skupstini izabrali rukovodstvo i UO KBSA2000 za naredne dvije godine. Mandat predsjednika KBSA2000 je jednoglasno povjeren za Dipl. ekonomisti i menadžeru Hadzi Suadu Tici iz Jacksonville Florida. Funkcije podpredsjednika UO povjerena je hadzi Ragipu Cekicu iz New Yorka, duznost sekretara povjerena je magistru Ismetu Saricu iz Chikaga i funkcija blagajnika ing. Kemalu Colakhodzicu iz Bostona.
Domacini su kao sto to dolikuje dobrim Bošnjanima bili izuzetno organizovani i radosna srca docekali goste iz brojnih gradova sjeverne Amerike. Na kraju su u znak zahvale za dugogodišnji predan i bratski doprinos bosnjastvu i radu i djelovanju KBSA2000 i KBS uruceno priznanje hadzi Ismailu Mrkulicu iz New Yorka. (Gusinje Plav Press)

Od Safeta Deljanin na ime sponzorstva $1,000 (hiljada dolara) za Vece Dijaspore  (1. decembar 2016)
Covjek koji istinski želi da pomogne drugima pomoci radi, a ne radi licnog prestiža, covjek koji svoje djelo NIKAD ne exponira, nikad ne želi da se to toliko u javnost prezentira, jer mu je bitno da pomogne iz moralnih i ljudskih poriva - to je u kratkim crtama Deljanin Safet - Sajo.
Pomaže iz srca i duše, i ne ocekuje ništa da mu se vrati nazad, jer biti human znaci biti covjecan.
Ovaj “tihi” humanista, ostao je dosljedan sebi, i ponovo kao predhodnih godina, svojom donacijom od $1,000 (hiljadu dolara), sponzoriše predstojece Vece Dijaspore, koje organizuje udruženje EURO Gusinje, u nedelju, 11. decembra 2016.

Svoje prisustvo na Veceri Dijaspore 2016 najavili: dr. Damir Šehovic, novoizabrani ministar prosvjete u Vladi Crne Gore, inz. Anela Cekic, predsjednica opstine Gusinje, Ramo Kobilic iz Holandije, glavni koordinator udruzenja EURO Gusinje za Zapadnu Evropu, predstavnici Generalnog konzulata Crne Gore u New Yorku, predstavnici naseg udruzenja iz Kanade, predstavnici Montenegro golf kluba iz New Yorka, nasi advokati, doktori medicine i poznati biznismeni.
U muzickom dijelu prisutne ce zabavljati Sejo Jeina i Haris Koljenovic na tamburi. A da sve bude zabiljezeno okom kamere, pobrinuce se "AK Studio", vlasnika Alena Koljenovic. Takodje, tokom veceri je predvidjena i bogata lutrija.
Rezervacije mozete obaviti ako se obratite nekom od clanova Upravnog odbora udruzenja EURO Gusinje. (Gusinje Plav Press)
ĐJOGANI i TROPICO - New York, Friday, 2. decembar 2016 - MELROSE BALLROOM  (1. decembar 2016.god)
First time in USA
ĐJOGANI i TROPICO
New York - Friday, 2. decembar 2016

MELROSE BALLROOM
36-08 33rd street, Astoria, NY 11106

Ticket: $50, Doors open 8:00pm
Info.: Mrkis Place 917-568-3496 & 646-261-3252


Regularne ulaznice mozete nabaviti na standardnim prodajnim mjestima.:
MRKI'S PLACE Astoria,
EVROPA MARKET Ridgewood,
OHRID TRAVEL Clifton NJ
ETERNA TEA and COFFEE, Paterson NJ.
VIP ulaznice mozete nabaviti online WWW.MELROSEBALLROOM.COM kao i BOXOFFICE Melrose ballroom, svaki dan od 9am do 5pm
Mackic Hako i Feratovic Amira Adisa posjetili NVU"Help" Plav   (1. decembar 2016)
Uvazena redakcijo, postovani donatori, dragi citaoci,
Kao sto sam rekla vi ste dragi donatori koji brinete i mislite o nasoj i vasoj djeci kao i socijalno ugrozenim porodicama. Stoga u ime djece i omladine S poteskocama kao i sosjalno ugrozeni zahvalnost upucujemo Mackic Haku, kao i Feratovic Amira Adisi, koji su nas posjetili i donirali po $50.
U ime djece i omladine, kao i materijalno ugrozenih sugradjana zelimo da se zahvalimo i pozelimo Haku i Adisi puno uspjeha i srece u daljem zivotu i radu.
S'postovanjem
Bela Medunjanin, predsjednica NVO "Help" Plav
Sjecanje na rah. Pirovic Harku, rodj. Kolenovic   (1. decembar 2016)
Danas, 1. decembra navršava se godina od tužnog saznanja da više nisi sa nama. Ostavila si djela koja ne blijede i dobrotu koja se ne zaboravlja. Bila si naš veliki ponos i uvijek ceš biti u našim srcima.
Neka ti Allah dragi podari najlepše mjesto u Džennetu.
Tvoja ponosna familija: suprug Mahmut, kcerke Mahija, Bahra i Senada, zetovi Naser, Isko i Albert, unucad Melinda, Irma, Adela, Damir, Adnan i Daris, kao i ostala mnogobrojna familija Pirovic i Kolenovic.
Svi smo Allahovi i svi se njemu vracamo.
Sjecanje na rah. Pirovic Harku, rodj. Kolenovic   (1. decembar 2016)
Prošla je godina, duga i teška, bez tebe naša voljena majko. Rijeci je malo, istina je bolna a tuga bezkrajnja. Ostavila si neizbrisiv trag. Secanje koje ne blijedi, uspomene po kojima cemo te pamtiti i sa velikim ponosom spominjati. Uspomene na tvoju dobrotu vjecno pamtiti i do neba biti zahvalni.
Nedostaju nam tvoji razgovori i tvoje tople rijeci. Bolna je istina da više nisi medju nama, ali u našim srcima zauvijek ceš ostati. Molimo Allaha dragoga da ti podari najlepše mjesto u Dzenntu.
Tvoji najmiliji: kcerka Bahra, zet Isko, unucad Melinda, Irma i Adnan.
Svi smo Allahovi i svi se njemu vracamo.
Sjecanje na našu voljenu sestru Pirovic Harku, rodj. Kolenovic   (1. decembar 2016)
Danas se navršava godina dana otkako nisi sestro sa nama. Ne vidiš nam oci i ne cuješ glas, ali osjecamo draga sestro da si izmedju nas. Vrijeme prolazi, ali nikad nece izbrisati uspomene na tebe i tvoju veliku dobrotu. Za nas si bila veliki ponos a sada naša najveca bol.
Molimo dragog Allaha da ti podari najlepše mjesto u Džennetu.
Tvoji najdraži: braca Etem, Zamo, Rifat i Esad, sestre Šema i Ifeta.
Svi smo Allahovi i svi se njemu vracamo.
"Koliko košta covjek jutros"  (30. novembar 2016)
Pise:Senad Šahmanovic
Dobismo novu Vladu. Zavrsi se i ovo. Spasavasmo nesto ili nekoga i uvijek tako. Da bi da se jednom rijesimo neprijatelja i spoljnih i unutrasnjih i stvorimo uslove za kakve takve normalne izbore, da bi se konacno moglo glasati po opredjeljenju a ne uvijek zastrasivani opasnoscu, spoljnom i unutrasnjom.
Odbranismo to (nekog ili nesto) i ovaj put. Dozvolismo onom ko nas je doveo na ivici gladi i dostojanstva, da nas opet kupit za 30-tak €. U nasem zavicaju (Gusinju i Plavu) kruzi fora "koliko kosta covjek jutros".
Ipak, bilo je malo i neizvjesnosti, stvarne ili ne, ali bilo je. Poznalo se to po nestrpljenju takozvanih pol. analiticara, bar onih koje sam imao prilike procitati. Imam osjecaj da je ova neizvjesnost potrajala, da bi pojedini analiticari poceli obilazit dzamije, one gdje su ljudi iz vrha BS isli obavljat namaze, lobirali za spas, cega....Vozda ili drzave svejedno, ionako je kod njih...izmedju... znak jednakosti, makar privremeno dobili titulu Mula (jer po njima je sve moguce, zasto ne i to). Tako bi Mula Zeljko i slicni ucinili da ova neizvjesnost iscezne ili se svede na minimum.
Konacno, Vlada je izabrana. Cestitam ministrima iz BS, Husovicu, Purisicu i Nurkovicu, zasluzili su to dosadasnjim radom i angazovanoscu u stranci.
Da bi vise da Crne Gora ne dolazi u situaciju za spasavanje, da bi se i BS okrenula konacno svom narodu i interesima tog naroda, krene sa svojim partnerima u realizaciju stvari koje su dogovorili jos 2006 g. Kao npr. "Sandzak kao moderna evropska prekogranicna regija". U ovaj projekat ukljuciti aktivnije ucesce opstina koje tu pripadaju.
Pomenuti ministri, potpomognuti ministrima iz SD-a Šehovicem i Hrapovicem bi se trebali zalagati za konkretniji razvoj sjevera, kao jedne posebne i karakteristicne jedinice. Pri ministarstvima poljoprivrede (kao kljucne grane za razvoj sjevera), turizma, saobracaja, zalagati se za formiranje sekretara za sjever sa sjedistem u Bijelom Polju (poljoprivrede), Rozajama (turizma) i Plavu (saobracaja). Ove sekretare bi postavljali resorni ministri da bi se u buducnosti birali neposredno. Preko ovih sekretara stvoriti uslove za otkup poljoprivrednih I mlijecnih proizvoda. Donijeti odredjene olaksice za otkupljivace. Donijeti olaksice za otvaranje malih proizvodnih kapaciteta, kako bi narod imao mogucnost zaposljavanja a ne pomisljao na iseljenje. Sekretaru za saobracaj glavna obaveza bi bila otvaranje putnih pravaca za Podgoricu preko Albanije, Pec preko Cakora i Plav - Decani. U nadi da ce ova Vlada biti stabilna i da ce ispuniti ocekivanja srdacan pozdrav i puno uspjeha u radu.
Vasnik firme Royal Kitchen & Bath - Almir Bektesevic poklanja TV plazma 39", plus $200 za Vece Dijaspore  (30. novembar 2016)
Biti uvjek medju prvima kada je u pitanju podrska i pomoc nasim udruzenjima, bilo da je to u dijaspori ili zavicaju, odlika je Almira Bektesevica, vlasnika kompanije Royal Kitchen & Bath, koja se nalazi u Astoriji. Zato ni ovoga puta nije izostala njegova donacija, kada je rijec o Veceri Dijaspore. Za lutriju on srecnom dobitniku poklanja TV plazmu 39", a udruzenje EURO Gusinje sponzorise sa $200.
Svoje prisustvo na Veceri Dijaspore 2016 najavili: dr. Damir Šehovic, novoizabrani ministar prosvjete u Vladi Crne Gore, inz. Anela Cekic, predsjednica opstine Gusinje, Ramo Kobilic iz Holandije, glavni koordinator udruzenja EURO Gusinje za Zapadnu Evropu, predstavnici Generalnog konzulata Crne Gore u New Yorku, predstavnici naseg udruzenja iz Kanade, predstavnici Montenegro golf kluba iz New Yorka, nasi advokati, doktori medicine i poznati biznismeni.
U muzickom dijelu prisutne ce zabavljati Sejo Jeina i Haris Koljenovic na tamburi. A da sve bude zabiljezeno okom kamere, pobrinuce se "AK Studio", vlasnika Alena Koljenovic. Takodje, tokom veceri je predvidjena i bogata lutrija.
Rezervacije mozete obaviti ako se obratite nekom od clanova Upravnog odbora udruzenja EURO Gusinje. (Gusinje Plav Press)
Beco i Murat, sinovi Fera Bajrovica donirali $200 za Vece Dijaspore  (30. novembar 2016)
Sem nasih biznismena u New Yorku, zelju da pomognu u finansiranju tradocionalno Vece Dijaspore 2016 izrazili su i redovni clanovi udruzenja EURO Gusinje. Kako nam rekose u ovom udruzenju, braca Beco i Murat, sinovi Fera Bajrovica, na ime donacije prilozili su $200.
Inace, Fero Bajrovic sa porodicom, je od osnivanja udruzenja EURO Gusinje njihov redovni clan.
Svoje prisustvo na Veceri Dijaspore 2016 najavili: dr. Damir Šehovic, novoizabrani ministar prosvjete u Vladi Crne Gore, inz. Anela Cekic, predsjednica opstine Gusinje, Ramo Kobilic iz Holandije, glavni koordinator udruzenja EURO Gusinje za Zapadnu Evropu, predstavnici Generalnog konzulata Crne Gore u New Yorku, predstavnici naseg udruzenja iz Kanade, predstavnici Montenegro golf kluba iz New Yorka, nasi advokati, doktori medicine i poznati biznismeni.
U muzickom dijelu prisutne ce zabavljati Sejo Jeina i Haris Koljenovic na tamburi. A da sve bude zabiljezeno okom kamere, pobrinuce se "AK Studio", vlasnika Alena Koljenovic. Takodje, tokom veceri je predvidjena i bogata lutrija.
Rezervacije mozete obaviti ako se obratite nekom od clanova Upravnog odbora udruzenja EURO Gusinje. (Gusinje Plav Press)
Jesu li Bošnjaci od DPS-a tražili išta osim "fotelja"? Kažu da nemaju "ni Valdanos ni Solanu“  (29. novembar 2016.god)
Za razliku od predstavnika albanskog naroda u Vladi i Skupštini Crne Gore koji su sa DPS-om zakljucili sporazum o ispunjavanju 13 zahtjeva u naredne cetiri godine (od statusa Tuzi preko zagarantovanih mandata do maslinjaka na Valdanosu i šticenja Solane), Bošnjaci sa strankom Mila Đukanovica slican dogovor još nemaju.
To je CdM-u potvrdio jedan od pregovaraca BS-a sa DPS-om, Dženad Dreševic.
„Mi smo sa DPS-om razgovarali samo o Vladi. Potpisali smo Sporazum o vladi da bi se ona formirala. Ispregovarali smo mjesto potpredsjednika vlade i dva ministarska mjesta. Ovo ostalo cemo u narednim pregovorima. Mi tek treba da pocnemo da dogovaramo ostalo. Dakle, sporazum je ugrubo formiran, a aneks ce se dogovarati“, rekao je Dreševic našem portalu.
Na pitanje što ce konkretno tražiti da im DPS ispuni, jer su npr. Albanci dogovorili 13 stavki, medu kojima je status Tuzi, Valdanosa, i Solane, Dreševic odgovara:
„Mi nemamo ni Solanu ni Valdanos niti smo imali zahtjeve kao što su ih imali Albanci. Dobili smo vladu i sve naše ce ici preko nje. Dogovorena su veca ulaganja u sjever Crne Gore. Evo, gradi se autoput što ce samo sebi uraditi put za sjever. Dakle, pregovori se nastavljaju. Toliko ja znam“, rekao je Dreševic.
A, dok se ceka nastavak pregovora, interese bošnjackog naroda u Vladi Crne Gore zastupace potpredsjednik Rafet Husovic i ministri saobracaja i rada i socijalnog staranja, Osman Nurkovic i Kemal Purišic.
SINAN SAKIC i SEMIR JAHI2C - New York, Subota, 24. decembar 2016 - MELROSE BALLROOM  (29. novembar 2016.god)
SINAN SAKIC sa orkestrom
i specijalni gost SEMIR JAHIC
New York - Subota, 24. decembar 2016. god

MELROSE BALLROOM
36-08 33rd street, Astoria, NY 11106

Ticket: $50, Doors open 8:00pm
Info.: Mrkis Place 917-568-3496 & 646-261-3252


VIP ulaznice mozete nabaviti online WWW.MELROSEBALLROOM.COM kao i BOXOFFICE Melrose ballroom, svaki dan od 9am do 5pm
Od Ismeta Šujak donaccija na Veceri Dijaspore - povrtana avionska karta za zavicaj  (29. novembar 2016)
Kao sto je znao nedavno da obraduje kolektiv i djake OS "Dzfer Nikocevic" u Gusinju donacijom od 2,650 eura, tako ce Ismet Šujak na predstojece Veceri Dijaspore 2016, kao glavnu premiju lutrije, obradovati srecnog dobitnika povratnom avionskom kartom za zavicaj, potvrdjeno nam je iz Upravnog odbora EURO Gusinje, koje je organizator ove tradicionalne veceri.
Ovo je samo jedna od bezbroj donacija kojima Ismet Šujak pomaze ovo udruzenje, u nastojanju da uspije i ova njihova manifestacija, koja ce se odrzati u nedelju, 11. decembra 2016. godine.
Srecni dobitnik povratnu kartu ce morati iskoristiti do 1. juna 2017. godine.
Svoje prisustvo na Veceri Dijaspore 2016 najavili: dr. Damir Šehovic, novoizabrani ministar prosvjete u Vladi Crne Gore, inz. Anela Cekic, predsjednica opstine Gusinje, Ramo Kobilic iz Holandije, glavni koordinator udruzenja EURO Gusinje za Zapadnu Evropu, predstavnici Generalnog konzulata Crne Gore u New Yorku, predstavnici naseg udruzenja iz Kanade, predstavnici Montenegro golf kluba iz New Yorka, nasi advokati, doktori medicine i poznati biznismeni.
U muzickom dijelu prisutne ce zabavljati Sejo Jeina i Haris Koljenovic na tamburi. A da sve bude zabiljezeno okom kamere, pobrinuce se "AK Studio", vlasnika Alena Koljenovic. Takodje, tokom veceri je predvidjena i bogata lutrija.
Rezervacije mozete obaviti ako se obratite nekom od clanova Upravnog odbora udruzenja EURO Gusinje. (Gusinje Plav Press)
Advokat Edvin Hot - Cohen & Siegel, LLP   (28. novembar 2016)
Zakon države New York vam omogucuje da ukoliko ste tokom svog zaposlenja zbog povreda na bolovanju, imate pravo na medicinsko lijecenje i obeštecenje (novac). Advokati u našoj firmi Cohen & Siegel, LLP, sa više od 25 godina iskustva, mogu vam pomoci u tom slucaju. Imamo kancelarije u White Plains, Brooklyn, Queens, Bronx, i Newburgh.
Pozovite nas i zakažete termin za besplatne konsultacije sa jednim od naših advokata, a mi cemo se boriti za Vaša prava pod Workers Compensation New York zakon.

Naša široka advokatska praksa ukljucuje predmete u mnogim vrstama povreda. Medju našim brojnim pravnim uslugama, pomažemo ljudima koji su pretrpjeli povrede i kojima je potrebna pomoc u sljedecim slucajevima:
- Workers' compensation (Radnicke nadoknade)
- Social security disability (Socijana sigurnost invaliditeta)
- Work accidents (Nesrece na radu)
- Auto accidents (Auto nesrece)
- Pedestrian accidents (Pješacke nesrece)
- Construction accidents (Povrede na gradjevinskim objektima)
Ako ste vi ili vas bližnji povredjeni, rado cemo pružiti fer procjenu vašeg slucaja. Nudimo besplatne konsultacije, a naši advokati pored engleskog i španskog govore bosanski i crnogorski i jezik. Naše naknade se naplacuju nakon što se završi vaš slucaj, odnosno ako dobijete odštetu.
Da biste zakazali svoje besplatne konsultacije, kontaktirajte na vašem maternjem jeziku advokata EDVINA HOT na 917 993 2095 ili pozivom na 914 421 0080, gdje se nalazi naš glavni ured u White Plains, New York.

Law firm "COHEN & SIEGEL, LLP"
Izet B. Dervisevic donirao $600 za Vece Dijaspore 2016.  (28. novembar 2015)
Nastavlja se humanitarna misija nasih biznismena iz New Yorka, koji zele financijski da podrze predstojece Vece Dijaspore 2016., koje ce se odrzati u nedelju, 11. decembra u organiziji udruzenja EURO Gusinje iz New Yorka.
Za danas izdvajamo istinskog humanistu i donatora, koji ne propusta ni jednu manifestaciju ili humanitarnu akcija a da ne donira i podrzi iste. Rijec je o Izetu B. Dervisevic, koji je na ime sponzorstva za Vece Dijaspore 2016. donirao $600.
Ujedno, iz ovog udruzenja nam rekose da imaju jos sponzora i njihova imena slijede uskoro.
Svoje prisustvo na Veceri Dijaspore 2016 najavili: dr. Damir Šehovic, novoizabrani ministar prosvjete u Vladi Crne Gore, inz. Anela Cekic, predsjednica opstine Gusinje, Ramo Kobilic iz Holandije, glavni koordinator udruzenja EURO Gusinje za Zapadnu Evropu, predstavnici Generalnog konzulata Crne Gore u New Yorku, predstavnici naseg udruzenja iz Kanade, predstavnici Montenegro golf kluba iz New Yorka, nasi advokati, doktori medicine i poznati biznismeni.
U muzickom dijelu prisutne ce zabavljati Sejo Jeina i Haris Koljenovic na tamburi. A da sve bude zabiljezeno okom kamere, pobrinuce se "AK Studio", vlasnika Alena Koljenovic.
Takodje, tokom veceri je predvidjena i bogata lutrija. (Gusinje Plav Press)
U Holandiji se moze nabaviti knjiga Ibrahima Rekovica "Plavljani i Gusinjani u anegdotama"   (28. novembar 2016)
Poznati hronicar Plava i Gusinja Ibrahim Rekovic je objavio knjigu “Plavljani i Gusinjani u anegdotama”, koja je pocetkom godine izašla iz štampe. U knjizi je objavljeno 300 prica koje je autor prikupljao tokom proteklih 11 godina.
Nakon New Yorka, kada je nasa redakcija uspjela da proda 73 knjige uvazenog gospodina Ibrahima Rekovica, od sada oni u Holandiji i okruzenju mogu da nabavite knjigu "Plavljani i Gusinjani u anegdotama."
Eskluzivno pravo distribucije ove knjige dobio je Ramo Kobilic. Svi koji zele da ovu knjigu imaju u svom posjedu, mogu nazvati gospodina Kobilica na sljedeci broj telefona 0031653456112.
Cijena je veoma pristupacna i izvosi 15 eura.
Knjiga je štampana u tiražu od 800 primjeraka, u izdanju izdavacke kuce “Almanah”- biblioteka “Baština”. Urednik je prof. dr Šerbo Rastoder, lekturu i korekturu uradio je akademik Zuvdija Hodžic, dok su recenzenti akademik, rahmetli profesor Alija Džogovic, i professor Faruk Dizdarevic. (Gusinje Plav Press)
Vece Dijaspore 2016 - Nedelja, 11. decembar 2016. god (27. novembar 2015)
Svoje prisustvo na Veceri Dijaspore 2016, koje organizuje udruzenje EURO Gusinje, najavili: dr. Damir Šehovic, novoizabrani ministar prosvjete u Vladi Crne Gore, inz. Anela Cekic, predsjednica opstine Gusinje, Ramo Kobilic iz Holandije, glavni koordinator udruzenja EURO Gusinje za Zapadnu Evropu, predstavnici Generalnog konzulata Crne Gore u New Yorku, predstavnici naseg udruzenja iz Kanade, predstavnici Montenegro golf kluba iz New Yorka, nasi advokati, doktori medicine i poznati biznismeni.
U muzickom dijelu prisutne ce zabavljati Sejo Jeina i Haris Koljenovic na tamburi. A da sve bude zabiljezeno okom kamere, pobrinuce se "AK Studio" Alen Koljenovic.
Takodje, tokom veceri je predvidjena i bogata lutrija.

Dino Radoncic pozvan u kamp "Košarka bez granica" u New Orleansu (SAD)   (27. novembar 2016)
Kao što je izvijestio Gigantes del Basket, jedan od najperspektivnijih crnogorskih kosarkaša Dino Radoncic je dobio poziv da ucestvuje na kampu "Košarka bez granica". Kamp ce se održati u New Orleansu, od 17. februara do 19. februara.
U tom periodu u ovom gradu ce se odrzati i All-Star Game, na kome ucestvuju najbolji kosarkasi NBA lige.
Inace, Dino Radoncic, (rodjen 1999. godine,) je sin Damira Radoncica, poznatog rukometasa, porijeklom iz Gusinja.
Dino je debitirao za prvi tim kosarkaskog kluba Real prošle sezone. Strucnjaci ga smatraju velikim talentom, kao zvijezdu u usponu.
Nedavno je uspjesno debitovao i za kosarkasku reprezentaciju Crne Gore, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje ce naredne godine biti održano u Turskoj, Izraelu, Finskoj i Rumuniji. Kao najbolja drugoplasirana ekipa Crne Gore je direktno izborila plasman na ovom takmicenju.(Gusinje Plav Press )
Spa Natura Astoria - Natura Laser Skincare (Natura Laser Njega kože)   (26. nov 2016)
Spa Natura, u srcu Astorije, uvijek širi svoje vizije i sada uvodi vlastiti Laser Skincare Center.
Natura Laser Njega kože (za žene i muskarce) nudi niz laserskih tretmana pomocu savremene tehnologije. Veoma uspjesno tretira sve tipove kože. Nudi laserski tretman trajnog smanjenja i dugorocno uklanjanje neželjenih dlaka na svim djelovima tijela, trajno smanjenje vena nogu i lica, bore i zatezanje kože.
Svi njihovi djelatnici su u potpunosti kvalificirani laserski terapeuti s višegodišnjim iskustvom i spremni su Vam ponuditi paket usluga prilagodjen Vašim individualnim potrebama. Konsultacije su BESPLATNE.
Ako kažete da ste za Laser Skincare Center saznali putem naseg veb magazina Gusinje-Plav.com dobicete specijalni popust.
Adresa: 31-78 Steinway Street,
Astoria NY 11103
(718) 255-6859 // (718) 956-5530

Radno vrijeme: Ponedeljak – Subota: 10am – 7pm
Nedelja: 11am – 7pm

Zvanicna web stranica Natura Laser Skincare

Ismet Šujak poklonio vrijednu opremu OŠ "Dz. Nikocevic" u iznosu od 2,650 eura  (26. novembar 2016)
Poznati biznismen iz New Yorka, porijeklom Gusinjanin Ismet Šujak, ovih dana je obradovao ucenike i nastavnicko osoblje u OŠ "Dzefer Nikocevic" u Gusinju. Naime, ovaj nadaleko poznati humanista, boraveci nedavno u rodni kraj, donirao je ovoj prosvjetnoj ustanovi opremu vrijednu 2,650 eura. Rijec je o kompjuterskoj opremi: laptop, foto-kopirni aparat, videoprojektoru, opremi za jaci prijem wi-fi signala i anteni sa pratecom aparaturom.
Od kolikog je znacaja ovaj vrijedni poklon gos. Ismeta Šujaka, govori i izjava Šerifa Feratovica, direktora OS"Dzafer Nikocevic", data pisanim medijima u Crnoj Gori:

- Nas kolektiv moze da se pohvali dobrom saradnjom sa dijasporom, sto ocito govori i donacija gospodina Ismeta Šujaka, naseg sugradjanina koji zivi i radi u SAD. Kada je rijec o zavicaju ovo je samo jedna u nizu od njegovih donacija. U ime naseg kolektiva, djaka i u svoje licno ime zelim da se Ismetu zahvalim na ovom vrijednom poklonu. Ovim humanim gestom on je pokazao da nije zaboravio na skolu u kojoj je i sam stekao prva saznanja iz svijeta obrazovanja. Nadam se da ce njegov primjer slijediti i drugi u dijaspori.

Urucujuci poklon Ismet Šujak je obecao i dalje saradnju sa ovom obrazovnom ustanovom, i da ce uciniti sve da se ta saradnja izdigne na veci nivo, odnosno da ce uticati da dijaspora iz SAD aktivnije pomaze u raznim projektima skolu, iz koje su ponikli na hiljade uspjesnih djaka, sa kojima se Gusinje ponosi. Time bi se, kako Ismet rece, poboljsao i kvalitet skolovanja, sto je bio i cilj ove njegove donacije. (Gusinje Plav Press )
Tuzi postaju opština!  (25. novembar 2016)
Koalcija Albanci odlucno postigla je sinoc sporazum sa DPS nakon što je dogovoreno da Tuzi postanu samostalna opstina naredne godine.
Predstavnici albanskih partija i DPS dogovorili su da na proljecnom zasjedanju naredne godine bude izmjenjen zakon o lokalnoj samoupravi prema kojoj ce Tuzi biti samostalna opština.
Dogovoreno je i da lider DUA Mehmet Zenka bude ministar za ljudska i manjinska prava, te da Albancima pripadnu pomocnicka mjesta u nekim ministarstvima. (CdM)
Rasim Feratovic donirao $100 za Vece Dijaspore 2016.  (25. novembar 2016)
Kao sto smo jucer najavili, za predstojece Vece Dijaspore 2016.,koje ce se odrzati u nedelju, 11. decembra organizatorima udruzenju EURO Gusinje iz New Yorka, od nasih biznismena i istinskih prijatelja ovog udruzenja svakim danom pristizu donacije za sponzorstvo ove veceri.
Za danas izdvajamo naseg poznatog modnog kreatora Rasima Feratovica, koji je na ime sponzorstva donirao $100.
Ujedno, iz ovog udruzenja nam rekose da imaju jos sponzora i njihova imena slijede uskoro.
Da napomenemo, da su svoje prisustvo na Veceri Dijaspore 2016 najavili: dr. Damir Šehovic, novoizabrani ministar prosvjete u Vladi Crne Gore, inz. Anela Cekic, predsjednica opstine Gusinje, Ramo Kobilic iz Holandije, glavni koordinator udruzenja EURO Gusinje za Zapadnu Evropu, predstavnici Generalnog konzulata Crne Gore u New Yorku, predstavnici naseg udruzenja iz Kanade, predstavnici Montenegro golf kluba iz New Yorka, nasi advokati, doktori medicine i poznati biznismeni.
U muzickom dijelu prisutne ce zabavljati Sejo Jeina i Haris Koljenovic na tamburi. A da sve bude zabiljezeno okom kamere, pobrinuce se "AK Studio" Alen Koljenovic. Takodje, tokom veceri je predvidjena i bogata lutrija.
Za rezervacije i informacije se mozete obratiti nekom od clanova Upravnog odbora uruzenja EURO Gusinje New York.(Gusinje Plav Press)
Veliki skandal u dodjeli americkih viza, oštecene hiljade ljudi    (25. novembar 2016)
Državna služba SAD odgovorna za izdavanje zelenih karti napravila je propuste u posljednjih nekoliko godina koje se odnose na izdavanje karti ljudima koji vec imaju americko državljanstvo, isporucila je više od 200.000 na pogrešne adrese i izdala 19.000 neispravnih dokumenata, kaže se u izvještaju.
Americka gradjanska i imigraciona služba (UCIS)u izvještaju govori o nepravilnostima koje su posljednje tri godine desile pri izdavanju zelenih karti. Za to vrijeme ustanovljeno je da je izdata 12.771 karta sa netacnim datumom i 6.230 duplih zelenih karti.
“Ispostavilo se da je na hiljade zelenih karti jednostavno nestalo. Ako se ovaj dokument nade u pogrešnim rukama, vrlo lako može da se desi da teroristi, kriminalci i stranci obezbijede sebi ostanak U SAD”, izjavio je generalni inspektor Džon Rot.
U izvještaju se napominje da je najviše propusta napravljeno u vezi sa dizajnom i funkcionalnošcu Elektronskog imigracionog sistema, koje je još ranije uocio generalni inspektor o cemu je izvestio u prethodnim pojedinacnim izvještajima."
Od vojvode Orhana do lobista bez pokrica  (25. novembar 2016)
Pise: Željko Vukmirovic

...Sve je napakovano: Tek, evo nas u finišu dogovora oko formiranja nove Vlade.

Preciznije, jedna od opcija koja je u tom nastajanju prilicno privukla pažnju, pristigla je upravo iz Bošnjacke stranke, u poruci funkcionera Orhana Šahmanovica, svom partijskom celniku Rafetu Husovicu: “Zamolicu predsjednika stranke da, ukoliko postoje pregovaraci koji pregovaraju sa DPS-om, da ih povuce i da im ne dozvoli više da ih bilo ko ponižava”.

Ova prica, kao posebna zanimljivost, može ostati upamcena i po utisku da je jedina nedoumica bila koliko je, zapravo, to ponižavajuce i za koliko sve to uopšte ne bi moralo da bude ponižavajuce. 

“Koliko” je, naravno, kljucna rijec.

Tek, Šahmanovic je skrenuo pažnju i na taj red stvari. I bar na tren mogao biti smatran vojvodom Orhanom.

Uostalom, Bošnjacka stranka je na svom stolu imao i ponudu DF-a. Oni su im davali sve. I to se nametnulo kao sasvim realna stvar. Jeste, do juce nezamisliva, ali sada sasvim realna. Jer, što bi DF preuzimao bilo kakvu odgovornost? Njima je ionako sve napakovano. Bar tako tvrde. U stvari, nema šta im nije napakovano. I zauzimanje ulica i protesti sa šatorima i ono sa prasicima i juriš na parlament i “kristalna” noc i svi ti dolari i veze sa “elementom inostranosti”. Sve im je to napakovano. I sva ta putovanja u Moskvu. I to im je napakovano. I vojvoda, isto. Tek je on napakovan. I “drugari” iz Sedmog bataljona na picu u Parlamentu. Napakovano, garant.

Doduše, od toliko napakovanog, izgleda su stvarno postali vidoviti, pa vec sada znaju šta ih ceka. Ili bar to znaju samo neki od njih. 

A to, što se tice one ponude Bošnjacima, nema tu nekog narocitog spektakla. To je ionako bilo samo za jednokratnu upotrebu, potpuno privremeno i podrazumjevalo je trajanje te i  takve Vlade u roku od tri do šest mjeseci, kao i sasvim izgledne nove izbore. Tako da ta ponuda DF nije koštala apsolutno ništa. Mogli su da im obecaju i planetu Mars, bilo bi sasvim svejedno... nastavak teksta

Šuco Markovic donirao $500 za Vece Dijaspore 2016.  (24. novembar 2016)
Kako se blizi Vece Dijaspore 2016, koje ce se odrzati u nedelju, 11. decembra 2016 u Riccardo's Restoranu u Astoriji, tako i organizatoru udruzenju EURO Gusinje pristizu nove donacije u vezi sponzorstva. Jos jedan od onih, Šuco Markovic, poznati biznismen iz New Yorka, koji od pocetka osnivanja ovog naseg najpoznatijeg i najbolje organizovanog udruzenja u dijaspori, daje punu podrsku ovom udruzenju, kao i nebrojano puta do sada je bio "široke ruke" i za ovo vece organizatoru je donirao $500.
Da napomenemo da su svoje prisustvo na Veceri dijaspore 2016 najavili: dr. Damir Šehovic, novoizabrani ministar prosvjete u Vladi Crne Gore, inz. Anela Cekic, predsjednica opstine Gusinje, Ramo Kobilic iz Holandije, glavni koordinator udruzenja EURO Gusinje za Zapadnu Evropu, predstavnici Generalnog konzulata Crne Gore u New Yorku, predstavnici naseg udruzenja iz Kanade, predstavnici Montenegro golf kluba iz New Yorka, nasi advokati, doktori medicine i poznati biznismeni.
U muzickom dijelu programa prisutne ce zabavljati Sejo Jeina i Haris Koljenovic na tamburi. A da sve bude zabiljezeno okom kamere, pobrinuce se Alen Koljenovic. Takodje, tokom veceri je predvidjena i bogata lutrija.
Za rezervacije i informacije se mozete obratiti nekom od clanova Upravnog odbora uruzenja EURO Gusinje New York. (Gusinje Plav Press)
Na prodaju PLAC u Gusinju  (24. novembar 2016)
Na prodaju PLAC povrsine 4 ara pored gradskog stadiona na samom ulazu u Gusinje. Sve informacije mozete dobiti na broj telefona 068609399 ili Viber 068025405

SD u vladi sa DPS-om, Šehovic ministar prosvjete    (24. novembar 2016)
Nakon Bošnjacke stranke i Socijaldemokrate su pristale da formiraju Vladu Crne Gore sa DPS-om, saznaje CdM.
Predsjednik Socijaldemokrata Ivan Brajovic je buduci predsjednik Skupštine Crne Gore, a osim tog mjesta, dobili su i ministarstva prosvjete i zdravlja.
Ko ce biti njihovi ministri - još se ne zna.
Prema nezvanicnim informacijama Damir Šehovic koji je ranije danas u izjavi za CdM odbio da bude ministar ekonomije, veceras je prihvatio da bude ministar prosvjete.
Navodno, ministar zdravlja bice Kenan Hrapovic.
Bošnjaci idu u Vladu sa DPS-om, dobili potpredsjednicko i dva ministarska mjesta    (23. novembar 2016)
Poslije više od mjesec vijecanja, Bošnjaci su odlucili - idu u Vladu sa DPS-om. Oni su, na sjednici Glavnog odbora u Rožajama, prihvatili ponudu mandatara Duška Markovica da u Vladi zadrže mjesto potpredsjednika. To ce nastaviti da bude lider BS-a Rafet Husovic. Osim toga, dobili su i dva ministarska mjesta.
Kemal Purišic bice ministar rada i socijalnog staranja, a Osman Nurkovic je novi ministar saobracaja.
Za tu ponudu na vecerašnjoj sjednici GO tajno je glasalo 63 clana, 14 je bilo protiv, a cetiri listica bila su nevažeca.
Osim toga, kako je javnosti saopštio portparol BS Sead Šahman nakon usvojena je i platforma koja se odnosi na saradnju i principe djelovanja sa manjinskim partijama, odnosno sa predstavnicima Hrvata i Albanaca u parlamentu. Kako je dodao, samo jedan glas je bio protiv.
"Saslušani su svi prijedlozi i argumenti, a rasprava je bila jako konstruktivna. Do sada smo raspravljali samo o koalicionom angažmanu", dodao je on.
Šahman je kazao da ce se u nastavku sjednice raspravljati o kadrovskim rješenjima i o tome koje ce još pozicije zauzeti predstavnici BS.
Da li u vladu definitivno ulaze i Socijaldemokrate Ivana Brajovica takode bi trebalo da se zna veceras. Ranije danas, potpredsjednik stranke Damir Šehovic odbio je ponudu da bude ministar ekonomije.
Vrijedan poklon ambasade Kine za opstinu Gusinje   (23. novembar 2016)
Ambasada Republike Kine u Crnoj Gori, donirala je vaucer u vrijednosti od 5.000 eura, za kupovinu racunarske opreme. Svecanoj dodjeli donacije, prisustvala je predsjednica opstine Gusinje Anela Cekic.
"Ovom prilikom izrazavam veliku zahvalnost Ambasadi Kine u nasoj zemlji, na ovoj donaciji koja ce nam svakako biti od velike pomoci. Racunarsku opremu cemo raspodijeliti u opstinskim sluzbama, kojima ce kao servis gradjana svakako biti od velike pomoci, kako za uposljene tako i nase sugradjane.Time cemo uslugu nasim sugradjanima podici na jos veci nivo na obostrano zadovoljstvo", kazala je Cekic, dodajuci da je ovo tek pocetak izmedju opstine Gusinje i Amabsade Republike Kine u Crnoj Gori.
Vec u proljece naredne godine, najvjerovatnije ce biti organizovan sastanak Ambasade Republike Kine i opstina, kojem ce prisustvovati i privrednici iz Gusinja, kako bi izlozili svoje ponude potencijalnim investitorima.
"GUSINJE SIGURNIM KORAKOM"

Uspjesno zavrsen turnir "Boshniak Cup III" 2016   (23. novembar 2016)
Povodom Dana Drzavnosti Bosne i Hercegovine (25 Novembar) te DANA SANDZAKA (20 Novembar) u New Jersey-u je u organzaciji Boshniak American Community Centra održan turnir u malom nogometu "Boshniak Cup III" 2016, na kojem su se okupile najkvalitetnije ekipe sa nasih prostora.
U prekrasnom ambijentu, vidjeno je dosta prelijepih akcija i golova. A uz cevape koje su pripremili clanovi dzemata se osjetila prava donacinska atmosfera.
U polufinalnim utakmicama FC Sandžak je bio bolje od FC Real Dolja, a FC Cami Caffe od Olympic Academy.
U finalu je u neizvjesnoj utakmici FC Cami Caffe savladao FC Sandžak i time osvojio prvo mjesto.
Za najboljeg igraca je proglašen Emin Hakramaj iz FC Cami Caffe, a golman FC Sandžak Jasmin Novaj ponio je laskavu titulu najboljeg golmana turnira.
U ime domacina Enes Ahmemulic se zahvalio gostima na fer i korektnoj borbi, a u ime gostiju Ibro Deljanin se zahvalio domacina na dobro organiziranom turniru i poželio da je ovakvih manifestacija i druzenja sto vise.
Medijski sponzor ove sportske manifestacije je bio web magazin Gusinje-Plav.com. (Gusinje Plav Press)

Apel za pomoc Gluhovic Alsini, (rodjena Huseinovic) iz Sarajeva    (23. novembar 2016)
Gluhovic Alsina, (rodjena Huseinovic), kcerka Becira Huseinovic i Eke Huseinovic (rodjene Kolenovic) udata za Adisa Gluhovica ima troje djece. Dijagnosticiran je Cavernom Aneurizam na mozdanom stubu i obavezna je operacija koja se ne moze obaviti u Bosni i Hercegovini, niti u zemljama regiona. Operacija se preporucuje u Hanoveru (Njemacka) i kosta od 50 - 60 hiljada eura.
U priloggu je odpustna lista i dijagnoza. Gluhovic Alsina, rodjena Huseinovic rodjena 1. februar 1974.
Dijagnoza: Malformatio Cavernosa Trunci Cerebri Aneurysma Ica i Dex. Nonrupturata (pars optalmica). Operaciju nemoguce uradit u Sarajevu, preporucuje se klinika Neuro u Hanoveru - Njemacka i cijena operacije je od 50- 60 hiljada eura.
Pored otpusne liste u prilogu je i ziro-racun za one koji zele da uplate svoje donacije.

Bosnjacko Udruzenje Plavljana i Gusinjana “Behar”iz Holandije.   (23. novembar 2016)
Obavjestavaju se Plavljani, Gusinjani i svi zainteresovani de ce se dana 26. 11. 2016 god. sa pocetkom u 19:00 casova odrzati: Plavsko Gusinjsko vece, u restoranu “De Vijf Eijken”, na adresi:
Oosterhoutseweg 55-57, 5121 RE Rijn

Za muziku ce se pobrinuti Odbor, o cemu ce te biti naknadno obavijesteni.
Ulaznice : Za clanove 10 €, Za ne clanove 15 €,
Djeca clanova od 7-12 godina 5 €
Djeca ne clanova od 7-12 godina 7,5 €
Djeca do 7 godina ulaz besplatan.
Molimo sve Plavljane, Gusinjane i sve zainteresovane da nam u sto vecem broju uvelicaju zabavno vece.
Sve informacije mozete dobiti kod:
Hot Rifat +31650992622
Kacamakovic Anes +31624777051
Music Adis +31619610853

Odbor Bosnjackog Udruzenja Plavljana i Gusinjana “Behar” Holandija
Na ahiret je preselio Feratovic Mahmuta Amir   (1952-2016)  (22. novembar 2016)
Jutros je New Yorku u svojoj 64. godini zivota na ahiret preselio Feratovic Mahmuta Amir.
Zdravoglava se odrzavati danas od 1:00 pm poslije podne u nasoj Ali-pasinoj dzamiji u Astoriji. Dzenaza namaz ce se klanjati veceras u 7:00 pm, a dzenaza ce se obaviti naknadno u Pec (Kosovo).
Svi smo Allahovi i svi se njemu vracamo.
Vlada CG ce pomoci opštini Plav 35.000,00 €, a opštini Gusinje 25.000,00 €    (22. novembar 2016)
Vlada Crne Gore je danas, bez održavanja sjednice, na osnovu pribavljenih saglasnosti vecine clanova Vlade, prihvatila Prijedlog za dodjelu finansijske pomoci lokalnim samoupravama za saniranje štete prouzrokovane nepovoljnim vremenskim prilikama.
Kako je saopšteno, na prijedlog Komisije za procjenu šteta od elementarnih nepogoda koji je razmorten i prihvacen na zajednickoj sjednici Komisije za ekonomsku politiku i finansijski sistem i Komisije za politicki sistem, unutrašnju i vanjsku politiku, odobrena je interventna pomoc za ublažavanje šteta nastalih od obilnih kiša i poplava u novembru 2016. godine u ukupnom iznosu od 240.000,00 eura, koja ce biti isplacena iz tekuce budžetske rezerve, i to:
- Opštini Berane 75.000,00 €; - Opštini Rožaje 55.000,00 €; - Opštini Plav 35.000,00 €;- Opštini Petnjica 25.000,00 €;- Opštini Gusinje 25.000,00 € i- Opštini Andrijevica 25.000,00 €. (Analitika)
Šahmanovic nezadovoljan koalicijom sa DPS – Trebali smo razgovarati i sa opozicijom    (22. novembar 2016)
Visoki funkcioner BS-a Orhan Šahmanovic tvrdi da je stranacko predsjedništvo donijelo nelegitimnu odluku o pregovorima sa DPS-om, navodeci da je o tome prvo trebalo da odlucuje Glavni odbor. On je rekao da je zaprepašcen izjavom kolege Adnana Muhovica da je savez sa DPS-om prihvatljiv ako to odluci vecina na GO. Šahmanovic je rekao da Bošnjaci treba da pregovaraju sa pozicijom i opozicijom.
“Samo GO može da donese odluku s kim ce se pregovarati i taj stranacki organ da odredi pregovaracki tim. Predsjedništvo je donijelo odluku koja nije legitimna i kao takva ne proizvodi nikakvo dejstvo. Na sjednici GO treba da odredimo komisiju, odredicemo i platformu ponuditi je poziciji i opoziciji i ko bude htio da prihvati tu platformu bice naš koalicioni partner. To je moje mišljenje i vjerujem da ce clanovi GO držati do svog digniteta i nece dozvoliti nikome da u ime GO odlucuju o koaliciji”, kazao je Šahmanovic “Vijestima”.
Šahmanovic je sa Muhovicem bio u delegaciji koja je razgovarala sa liderima opozicije o mogucnosti formiranja vladajuce vecine. Oni su tada od Husovica tražili da razgovara sa opozicijom prije nego se izjasni GO. Šahmanovic je pozvao predsjednika stranke da povuce tim koji pregovara sa DPS-om.
On je rekao da ce na sjutrašnjoj sjednici tražiti da se odluka o koalicionim savezima donosi u stranackoj centrali. Clanove pregovarackog tima izabralo je predsjedništvo.
“Zalagacu se da se odluke o koaliciji donose u Rožajama, a ne u Podgorici. Sjedište BS nije Podgorica i necemo prihvatiti nikakve ultimatume i postavljenja potpredsjednika ili ministara po želji DPS-a. Bošnjacka stranka ce posebno insistirati na razvoju sjevera i tražiti da se razugovara i sa jednima i sa drugima”, rekao je on. (Sandzak Press)
„Pao dogovor“ o novoj vladi: Kemal Purisic ce biti ministar poljoprivrede    (22. novembar 2016)
Bošnjacka stranka je sa DPS-om dogovorila pozicije koje ce pokrivati u novoj vladi. To je CdM-u potvrdeno iz DPS-a.
Prema našim saznanjima predsjednik BS Rafet Husovic ostace na mjestu potpredsjednika vlade, dok ce Kemal Purišic biti ministar poljoprivrede a Osman Nurkovic ministar rada i socijalnog staranja.
Bošnjacka stranka je na prošlim izborima osvojila tri mandata ali su tada dobili samo mjesta potpredsjednika vlade i Skupštine, a sad sa dva osvojena mandata dobijaju i dva ministarska mjesta više.
Danas slijede pregovori DPS-a sa Socijaldemokratama koji, navodno, traže mjesto potpredsjednik izvršne vlasti i mjesto ministra saobracaja. (CdM)
Sanela B. Redzepagic svojim uspjehom obradovala dijsaporu i zavicaj    (22. novembar 2016)
Nekako smo vec navikli, da kada pisemo o akademskim uspjesima Plavsko-Gusinjske dijaspore, onda je ta privelegija mahom bila rezervisana za one koji su sa ove "ove strane Bare", odnosno SAD. No, svako pravilo, tako i ovo ima izuzetak.
Iz daleke Australije, tacnije Sydney-a, gdje se nalazi ne bas tako mnogobrojna zajednica nasih iseljenika, stizu nam prijatne vijesti, na radost nase dijaspore i zavicaja uopste. Rijec je o doktorici interne medicine Saneli Redzepagic, (udata Sedlarevic), kcerci Bajrama i rahmetli Remzije Redzepagic, koja je na University u Sydney-u uspjesno zavrsila subspecijalizaciju iz nefrologije (grana interne medicine koja se bavi izucavanjem rada i bolesti bubrega). Ove godine je pocela da radi Doctorat na University of Sydney/ Kolling Institute/ The Royal North Shore Hospital, Sydney, Australija
Nakon Saneline promocije njihova familija se okupila na privatnom veselju u Adelaidi.
Ona se trenutno nalazi na konferenciji u Chikago (SAD), gdje predstavlja australijske nefrologe. Nakon ove konferencije ona ce i njena mladja sestra Melisa, stici u New York i posjetiti mnogobrojnu familiju koja zivi u ovoj svjetskoj metropoli. U to ime im zelimo prijatan boravak medju svojim bliznjim rodjacima i rodbinom.
Inace, treca od sestara: Bela Redzepagic, (udata Julardjija) je specijalista porodicne medicine (family physician).
Slijedi foto-reportaza sa promocije Sanele Redzapagic - Sedlarevic i familijarnog veselja. (Gusinje Plav Press)
Podavnice "Royal Kitchen & Bath Corp" - vlasnik Almir Bektesevic  (21. nov 2016)
Pogledajte sta sve za vase kuhinje nudi prodavnica "Royal Kitchen & Bath Corp" u Astoriji, vlasnistvo Almira Bektesevica.

Imali šanse da se ovako nešto desi u Gusinju i Plavu ?  (21. novembar 2016)
„Službenici CB Podgorica – inspektori Jedinice kriminalisticke policije za suzbijanje maloljetnicke delinkvencije i službenici koji rade na poslovima ocuvanja javnog reda i mira su, zajedno sa turistickim inspektorom, tokom dvije noci proteklog vikenda, odnosno 18/19. i 19/20. 11. 2016. godine, u užem gradskom jezgru i dijelu grada zv. Preko Morace izvršili obilazak lokala, kako bi kontrolisali da li osoblje kafe barova služi alkohol maloljetnicima, što je zakonom zabranjeno”, saopšteno je iz Uprave policije.
Službenik Uprave za inspekcijske poslove je vlasniku pomenutog lokala, V.Lj, izrekao kaznu odnosno izdao mu prekršajni nalog, a zatim i zatvorio lokal.
“Akcija „Stop alkoholu maloljetnicima“ je izvedena u sklopu projekta „Mladost“ koji policija sprovodi radi suzbijanja delikventnih ponašanja maloljetnika, kao što su zloupotreba droga i alkohola i kockanje, kao i u cilju prevencije ovakvih ponašanja i zaštite maloljetnika.Policijski službenici CB Podgorica ce, shodno planu, nastaviti ovu preventivnu aktivnost, u cilju zaštite maloljetnih lica tj. zabrane tocenja alkoholnih pica maloljetnim licima”, zakljucuje se u saopštenju Uprave policije. (Analitika)
Pregovori ulaze u završnicu: Formiranje nove vlade se ocekuje za nekoliko dana?   (21. novembar 2016)
U prvoj polovini nedjelje trebalo bi da bude postignut konacni dogovor Demokratske partije socijalista i mandatara Duška Markovica o formiranju nove vlade u kojoj ce partneri DPS-u biti partije manjinskih naroda i Socijaldemokrate, saznaju Dnevne novine.
Nakon toga, bice zakazana sjednica Skupštine Crne Gore.
"Prakticno je sve dogovoreno. Ostalo je samo da se finalizuju detalji u buducim koalicionim sporazumima, tako da se formiranje vlade može ocekivati u narednih nekoliko dana", kazao je izvor DN iz DPS.
Prema saznanjima DN, mandatar nove vlade tokom vikenda razgovarao je sa predstavnicima koalicije Albanci odlucno i Socijaldemokratama. Krajem prošle sedmice, predsjednik BS Rafet Husovic kazao je da je Predsjedništvo stranke usvojilo politicku platformu o principima zajednickog djelovanja politickih predstavnika manjinskih naroda, te da su evroatlantske integracije, razvoj sjevera i veca zastupljenost manjina u institucijama kljucni interesi kojima ce se BS rukovoditi prilikom odlucivanja o formiranju vlasti. Husovic je, takode, istakao da se partnerstvo ne gradi samo mjesec dana nakon izbora, šaljuci jasnu poruku ko je partner Bošnjaka.
Prema saznanjima DN, Glavni odbor BS koji treba da verifikuje dogovr sa DPS, trebalo bi da bude održan u prvoj polovini ove sedmice.
Novih $300 donacija za Vece Dijaspore   (21. novembar 2016)
Trgoviska radnja "A Taste of Mediterian" iz Cliftona (New Jersey) za predstojece Vece Dijaspore, koje organizuje nase najpoznatije udruzenje u dijaspori - EURO Gusinje i koje ce se odrzati 11. decembra, dodjeljuje dvije nagrade za lutriju u isnosu od $200. Dva srecna dobitnika moci ce u ovoj trgovini da kupe prehrabrene namjernice porijeklom iz ex-Yugoslavije u iznosu $100.
Adresa: "A Taste of Mediterian"
278 Parker Ave Clifton, NJ 07011. Tel: 973 253 0700

Takodje, prehrambrena trgovina "Babush" iz State Island-a, za lutriju na Vece dijaspore, dodjeljuje nagradu u visini od $100, koje mozete utrositi za kupovinu prehrambenih artikala u ovoj trgovini.
"BABUSH"
4112 Victory Blvd State Island, 10314. Tel. 718 494 3073
Projekat “Drva za ogrijev” ambasade UAE u Podgorici i Mesihata IZ u Crnoj Gori   (20. novembar 2016)
Proteklih dana, Uprava za humanitarne poslove pri Mešihatu Islamske zajednice u Crnoj Gori, na cijem se celu nalazi pomocnik reisa Behlul ef. Kanaqi, realizovala je akciju “Drva za ogrijev”, kojom prilikom je šezdeset porodica slabijeg imovinskog stanja sa sjevera Crne Gore dobilo pomoc u orgijevnom drvetu.

Ovaj projekat cija je vrijednost 8. 000 eura finansirala je Ambasada Ujedinjenih Arapskih Emirata u Podgorici posredstvom dobrotvornih organizacija iz ove prijateljske zemlje, a pomoc su dostavili pomocnik reisa ef., Kanaqi i konzul UAE u Podgorici, gosp. Ibrahim A'lavi, i to u medžlisima: Pljevlja, Berane, Petnjica, Plav, Gusinje, Bijelo Polje i Rožaje.
Ovaj humani gest nije prvi ovakve vrste, jer pomenuta ambasada nekoliko godina u nazad realizuje slicne projekte posredstvom Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori. (Monteislam)
Naše studentkinje Nerma Šuvakic i Belma Cecunjanin iz Plava, sa svojim kolegama iz Podgorice, Tuzi i Rozaja, osnovale NVO "Centar za razvoj mladih".   (20. novembar 2016)
Pise: Sanel Canovic
Centar za razvoj mladih je osnovan u avgustu ove godine sa vizijom da predstavlja glas mladih ljudi u Crnoj Gori. S tim u vidu, Centar istupa kao instrument pomocu kojeg se namjerava ostvariti aktivna participacija mladih u oblikovanju crnogorskog društva i javnih politika. Centar za razvoj mladih nastoji da prvenstveno utice na mlade ljude, potom da ih podstakne i ohrabri, a zatim da ih ukljuci i podrži u ostvarivanju njihovih interesa i prava na bolji život. Kako bi se prevazišli izazovi sa kojima se mladi ljudi danas suocavaju u crnogorskom društvu, Centar za razvoj mladih ima cetiri glavna cilja: vecu participaciju mladih u procesu donošenja odluka kroz pristup zasnovanim na pravima, smanjenje stepena vršnjackog nasilja, a uz sve to i podizanje nivoa opšte kulture mladih uz razvijanje svijesti o zdravim stilovima života. S ovim ciljevima na umu Centar za razvoj? mladih ce usmjeriti svoj rad kako bi u trenutnom društvenom kontekstu podstakao mlade da budu katalizatori pozitivnih promjena u društvu uz njihovu povecanu autonomiju i inkviziciju. Naša misija je:
-Veca ukljucenost mladih u donošenju odluka
-Veci nivo opšte kulture mladih
- Razvijena svijest o pravima mladih
-Niži stepen vršnjackog nasilja
-Razvijena svijest o zdravim stilovima života
-Veca prava studenata
Nasa organizacija okuplja veliki broj mladih, razlicitih uzrasta, vjere, nacije, politicke partije, željeci da pokaže da sve prepreke koje nam stoje na putu ka boljoj buducnosti, ništa su naspram naše sloge i naše mladosti.
Naša organizacija, u saradnji sa Omladinskim klubom iz Plava, ove godine je obilježila Medjunarodni dan borbe protiv fašizma, antisemitizma i ksenofobije, sa radionicom u SMŠ "Beco Bašic" u Plavu. Mladi su tokom radionice aktivno ucestovovali u diskusijama vezanim za fašizam i antisemitizam u današnjem, modernom svijetu, ali i o nacinima borbe protiv istih, uz istorijski osvrt na Kristalnu noc i pocetak Drugog svjetskog rata. Cilj ovih aktivnosti je širenje mira i tolerancije medu mladima, ali i prisjecanje na Kristalnu noc, na ciju se godišnjicu i obilježava ovaj dan. Kristalna noc je naziv za progon koji se desio širom Njemacke i Austrije 9. novembra 1938, dogadaj tokom kojeg je više od 15 000 Jevreja protjerano sa ovih teritorija, ka poljskoj granici.
Pored ostalih radionica koje cemo odrzati u narednom periodu, radimo na istrazivanju gdje obuhvatamo ucenike koji su zavrsna godina srednje skole, studente druge godine i studente koji su zavrsna godina studija na temu "Koliko politicko opredjeljenje utice na buducnost mladih ?" Tu cemo se baviti raznim temama a rezultate istrazivanja cemo predstaviti javnosti do kraja godine.
Zukorlic pružio ruku pomirenja Ljajicu   (19. novembar 2016)
Narodni poslanik Moamer Zukorlic pozvao je danas potpredsjednika Vlade i predsjednika SDPS Rasima Ljajica da sve dosadašnje sukobe ostave iza sebe.
On je u saopštenju dostavljenom medijima naveo da osjeca olakšanje znajuci da ce gest premijera doprinijeti spuštanju tenzija koje su ponovo podignute u Sandžaku.
Premijer Aleksandar Vucic rekao je juce da ce nastojati mirno da riješi slucaj gradnje objekta investitora Muamera Zukorlica, za koji se tvrdi da je nelegalan, da ce se zakon poštovati, ali da to ne želi da rješava tako da rezultat bude razbijanje glava.
Zukorlic je za "Politiku" rekao da je zahvalan premijeru, jer je "pokazao državnicki kapacitet" i jer ne dozvoljava, kako je rekao, da bude "izmanipulisan".
Sandžacka demokratska partija (SDP) ocijenila je sinoc da je Zukorlic u svojim nezakonitim radnjama od pocetka imao precutnu podršku iz samog vrha vlasti.
SDP, koja ucestvuje u vlasti u Novom Pazaru i ciji osnivac je sadašnji lider SDPS Rasim Ljajic, nezadovljna je, jer smatra da je na ovaj nacin SNS pokazao da joj je partner Muamer Zukorlic. (CdM)
Sjecanje na rah. Bicic Hamdiju - Hamda   (19. novembar 2016)
Dana 19. novembra navršavaju se 4 godine od kako nije više sa nama nas dragi Tata.
Prodjoše 4 godine a nedostaješ nam sve više i više. Nedostaje nam tvoj osmjeh, zagrljaji, bliskost, tvoja hrabrost i podrška, naši razgovori, tvoji savjeti i tople rijeci. Nema dana a da tebe ne spomenemo i posjetimo se kako smo sve zajedno radili i planirali svaki buduci dan sa tobom. Ništa ne moze da izbriše ljubav koju si nam pružio jer si ostavio mnogo lijepih djela i uspomena da te vjecno pamtimo da o tebi s'ponosom pricamo i da te nikad ne zaboravimo.
Molimo dragog Allaha dz. š. da ti podari lijep Dženet.
Tvoja porodica; supruga Nadžija, sinovi Nedžad i Dženad, kcerka Enisa, zet Elvis, snahe Azra i Anela i unucad...
Sjecanje na rah. Bicic Hamdiju - Hamda   (19. novembar 2016)
Dana 19. novembra 2016 godine navršavaju se cetiri godine od kako nas je napustio naš voljeni brat, djever i stric Hamdija - Hamdo Bicic.
Svojim vrlinama i plemenitoscu izbrisao si rijec "zaborav", a u našim srcima i duši uklesao sjecanje i ponos na tebe što smo te imali. Voljeni nikad ne umiru dok zive oni koji ih vole .
Tvoji najmiliji: braca: Zuko, Suljo, Baco i Džeka, sestre: Hajrija, Saljka, Muška i Cama, snahe i bratanici.
REAGOVANJE !  (18. novembar 2016)
Pise: Senad Šahmanovic
Haj muke, haj fiskova, brige....gdje ce i sa kime ce BS, najvise od onih koji su svoj glas dali nekom drugom. Brine me, briga cuma i cumica, bekica i zumica, omica i kemica potpomognitim "forumom zena" usplahirenost njihova zadnjim istupima Predsjednika Plava Orhana Sahmanovica. Neki od pomenutih stukica, inace "profesionalni politicari" u poodmaklom dobu, ne mogu shvatiti da ima hrabrih politicara, sposobnih politicara koji i po cijenu sopstvene karijere vuku poteze od kojih, korist moze imati I stranka (BS) i narod (Bosnjaci) kome pripada.

Parlamentarni izbori su zavrseni. Opozicija ukupno ima 39 poslanika, DPS 35, SD 2, BS 2, AA, 1 i HI 1. Znaci da vlast iskljucivo zavisi i moze se formirati samo sa BS. Prica koju je pokrenuo gos. Šahmanovic sa par kolega stavlja BS (dok njemu samom moze donijeti stetu) u veoma jaku poziciju pred direktne razgovore sa DPS-om ili bilo kojom drugom partijom. Ta prica je jak vjetar u ledja pregovaracima da izdejstvuju ono sto traze. Rezervno rjesenje treba da otupi megalomanske zahtjeve DPS-a koji nije bas u situaciji da bira. Zadatak tima za pregovaranje BS je da te rezultate valorizuju I iznesu realne zahtjeve o kontroli 4 ministarstva, ukljucujuci mjesto potpresjednika Vlade za regionalni razvoj. Istupanje gos. Šahmanovica treba da je primjer kako se vodi politika. Ovo vrijeme trazi hrabre ljude, ideje, djela. Šahmanovic, Muhovic i Medunjanin su postavili nove seme i uzuse vlasti. Svjesni svoje vrijednosti i svojih kvaliteta ne skrivaju se iza nikog, dok nesposobni i manje kvalitetne cumice imaju taj komplex nekog (DPS) ko ce im govoriti gdje i kako da idu, jer sami za to nijesu sposobni.
Nadam se da ce pregovaraci a kasnije i GO BS postupiti ispravno i ne popustati u zahtjevima, do konacnog cilja a za dobro naroda kome pripadamo.
Rafet Husovic: Ocekujem jedinstvo BS za predlog predsjedništva  (18. novembar 2016)
Evroatlantske integracije, razvoj sjevera i veca zastupljenost manjina u institucijama kljucni su interesi kojima ce se Bošnjacka stranka (BS) rukovoditi prilikom odlucivanja o formiranju vlasti, rekao je predsjednik partije, Rafet Husovic, porucujuci da se partnerstvo ne gradi samo mjesec nakon izbora.
Husovic, kako je rekao, cijeni da postoje razliciti stavovi i mišljenja u svim politickim partijama, pa i u BS, i da ih, kao i do sada, uvažava.
„Ocekujem potpunu podršku i jedinstvo BS za stavove i predlog predsjedništva, a na sjednici Glavnog odbora cu detaljno upoznati clanove o svim ponudama koje su pristigle na adresu BS. Smatram da je stabilna politicka vecina uslov za stabilnu Crnu Goru i region, što su prioriteti BS“, kazao je Husovic agenciji MINA.
Prema njegovim rijecima, Predsjedništvo BS je na svojoj redovnoj sjednici usvojilo politicku platformu o principima zajednickog djelovanja politickih predstavnika manjinskih naroda. Husovic je agenciji MINA kazao da se glavni elementi sporazuma odnose na jacanje Crne Gore kao multietnicke i multikonfesionalne države, ubrzanje evroatlantskih integracija, dalju demokratizaciju društva u skladu sa propisima i standardima Evropske unije, jacanje institucija i vladavine prava.
Elementi sporazuma se odnose i na srazmjernu zastupljenost manjinskih naroda u svim državnim organima i institucijama, brži regionalni razvoj sjevera Crne Gore i nerazvijenih sredina i stvaranje uslova za unapredenje ukupnog socijalnog, ekonomskog i kulturnog ambijenta u Crnoj Gori, posebno na podrucjima gdje žive pripadnici manjinskih naroda.
Husovic je ocijenio da su se, nakon usaglašavanja zajednicke platforme, stvorili uslovi za zvanicni pocetak razgovora o formiranju nove vlade.
Predsjedništvo BS je odredilo pregovaracki tim koji cine potpredsjednik BS i šef pregovarackog tima Munib Licina, potpredsjednik Nedžad Dreševic, politicki direktor Suljo Mustafic i clan predsjedništva Mersudin Gredic.
Koha Halal Meat Market - $500 za Vece Dijaspore  (18. novembar 2016)
$200 sponzor za Vece Dijaspore, 11. decembar 2016. god
3 nagrade od po $100 za Lutriju da se potrose u njihovom marketu.

"Koha Halal Meat Market"
319 Church Avenue
Brooklyn New York 11218

718-851-9773
ELEMENTS DENTAL OFFICE Astoria - Dr. Abdulla S. Zoobi, DDS  (18. novembar 2016)
Lijep osmjeh pocinje ovdje... Ocekujte najbolje !
Danas, više nego ranije, ljudi imaju potrebu da vode racuna o svom zdravlju i izgledu. Oralno zdravlje je jedan od najvaznijih pokazatelja dobrog opšteg zdravlja i znacajno doprinosi prijatnoj spoljašnosti.
Redovne posete stomatologu kljuc su Vašeg dobrog oralnog zdravlja i lijepog osmeha. Na taj nacin cuvate zdravlje svojih zuba i sprecavate ostale zdravstvene probleme.
Stomatološka ordinacija ELEMENTS DENTAL sa office-ma u Astoriji i Manhattnu, pruza Vam kompletnu stomatološku uslugu u prijatnoj i opuštenoj atmosferi, a naša poslovna filozofija zasniva se na strucnom i kvalitetnom pristupu svakom pacijentu ponaosob. Zahvaljujuci konstantnom strucnom usavršavanju kao i pracenju najnovijih svetskih trendova i dostignuca u stomatologiji naš tim ce Vam predloziti najbolje rešenje u datom trenutku, a sve sa ciljem da Vam pruzimo najkvalitetniju uslugu.
ELEMENTS DENTAL OFFICE - Dr. Abdulla S. Zoobi, DDS
Cosmetic, Inplanst & Family Dentist
28-36 Steinway St. Astoria, NY 11103 (od ponedeljka do subote)
718-777-9662, Fax: 718-777-9682


Office in Manhattan
352 East 51 Street
New York NY 10022 (srijedom i petkom)
212 668-8400
Stomatoloska ordinacija "Hanadent" Plav - vl. dr. Šahmanovic Ferida  (18. novembar 2016)
Stomatoloska ordinacija "Hanadent" iz Plava, pruza stomatoloske i zubotehnicke usluge iz estetske stomatologije, kao i izradu svih protetskih nadoknada uz najsavremenije materijale, fiksna protetika, metal keramika, kao i cirkonijum-oksid keramika, koja je hit u svijetu, jer se postize maksimalna estetika najbliza prirodnim zubima. Ljubazno i strucno osoblje ce vas od prvog momenta ubijediti da mu je stalo do vasih zdravih zuba.
Stomatoloska ordinacija "HANADENT" Plav
Dr. Ferida Šahmanovic
Kontakt: 069-500-480
TAXI "EPI" - Vlasnik: Medunjanin Ekrem - Epi (Plav)   (18. novembar 2016. god)
TAXI "EPI" je tu samo za Vas kako bi udobno i na vrijeme stigli na Vasu zeljenu destinaciju – pouzdano, brzo, sigurno, povoljno, 24/7/365!

Podgorica - Sarajevo - Tivat - Beograd - Skoplje - Pristina - Dubrovnik

Nazovite nas i Vaše povjerenje bit ce potvrda nase kvalitete i Vaseg zadovoljstva.

Vlasnik: Medunjanin Ekrem - Epi (Plav)

Kontakt tel. 069 202 661 ili 917 310 7110
Nastavak Stranice (News Archive)


TUDJI TEKSTOVI I SAOPSTENJA NE ZNACE AUTOMATSKI DA SU TO STAVOVI I MISLJENJA REDAKCIJE


Redakcija:

     Rafet Hot         Selim Cekic        Nuki Lucevic     Senad Sehovic     Hamo Mulic       Mirza Vukelj     Radoncic MisoContact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Glavna Stranica
"Copyright www.Gusinje-Plav.Com - All Rights Reserved"