www.Gusinje-Plav.com


Uspjesna izlozba Hama Mulica u Gusinju.
Postovana redakcijo!
Obracam se ovim tekstom u namjeri moje licno i mojih drugova i drugarica, ucenika OS"Dz. Nikocevic", povodom foto-izlosbe oko 100 slika, koje je prestavio nas gusinjanin - Hamo Mulic. Ova izlozba je odusevila nas ucenike, koji su napunili fiskolturnu salu, zajedno sa nasim direktorom Sefketom Feratovic, njegovim zamjenikom dzevdetom Lalicic i sekretarom Ismetom Brdakic, te nasih uciteljica i ucitelja.
Nismo znali da u Gusinju postoji takav fotografski umjetnik. Veoma smo impresionirani ovom izlozbom Hama Mulica, koji nam je dao inputza razmisljanje za buduce nase opredeljenje za smjerove: fotograf, TV snimatelj reporter i sve sto obuhvata oblast fotografije.
Ja i moje kolegice cesto citamo vasu stranu, koja je za pogvalu, pa se nadam da ce te nam ustupit malo mjesta da ovo plasiramo i ujedno pozdravimo naseg zemljaka koji je takodje po svijetu bijelome i ne zaboravlja svoj rodni kraj i nas mlade. U skoli i u folkloru nam uradi fantasticne slike u nasoj nosnji. On je prilikom predavanja o foto aparatima prakticno i slikovito zivo sve nas zainteresovao.
Takodje on je ovom prilikom poklonio nasoj skoli i licno u ruke predao u ruke direktoru Feratovicu foto digitalni aparat, marke Nikon 14,2 pixela, sto je zaista veliki gest. Ovaj digitalni aparat ce nama, ucenicima ove skole dobro doci u toku nastave. Hamo nam je takodje kazao, da je i on bio u ovoj skoli 1949 i evocirao nam uspomene na svoje ucitelje i drugove, od kojih neki vise zivi: Suca Ibrahimagica, Maza Cekica i druge. Evo vec nekoliko dana diskutujemo o njegovim fotografijama i staru tehniku za filmove, te o digitalnoj tehnici, uporedjujuci ih, da bismo bolje shvatili.
Hamu Mulicu zelimo svako dobro i jos lijepih putovanja, ali takodje da nas ponovo posjeti.
Zerina, sa svojim drugaricama i drugovima iz OS"Dz. Nikocevic" GusinjeWWW.GUSINJE-PLAV.COM - PLAVSKO GUSINJSKI CNN


 Redakcija   (9. jun, 2009)  Tehnicki urednici i web dizajneri: braca Edvin i Edin Hot
Redakcija:

     Rafet Hot         Selim Cekic        Nuki Lucevic     Senad Sehovic     Hamo Mulic.


Contact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Glavna Stranica
Copyright 2002-2009 www.Gusinje-Plav.com