Document Document www.Gusinje-Plav.com

Podgorica: Održan panel pod nazivom "Uloga bošnjačkog naroda u regionu"
   Podgorica-Ekonosmka zavisnost i privredna nerazvijenost, sredina u kojima živi bošnjačko stanovništvo, današnja su zbilja bošnjačke zajednice u Crnoj Gori. To je poručeno juče na održanom panelu pod nazivom "Uloga bošnjačkog naroda u regionu", sa fokusom na Crnu Goru, Kosovo i Bosnu i Hercegovinu, čiji je domaćin bio mr. Sead Šahman.
  
"Marginalizacija usljed političkih mjesta, ekonomska zavisnost i privredna nerazvijenost sredina koje naseljava bošnjačko stanovništvo , ogromna oslonjenost na socijalne servise,nedostatak odgovarajućeg ljudskog resursa , nedovoljno razvijene institucije i NVO, su današnja zbilja Bošnjačke zajednice u Crnoj Gori" kazao je Šahman.
  
Učesnicima se obratio i predsjesnik Crne Gore Jakov Milatović.
   "U narednom periodu uloga bošnjačkog naroda u donošenju ključnih odluka mora da bude još snažnija i još veća", kazao je Milatović.
  
Na panelu je poručeno, da je nedavno održani popis donio zabrinjavajuće podatke, pa je među 100.000 stanovnika koje je Crna Gora izgubila za 12. godina, veliki broj bošnjačkog naroda.
   "Regionalno povezivanje i snaženje naših međusobnih veza, a za dobrobit država u kojima živimo i bivstvujemo nema alternativu, te da su učesnici usaglasili naredne korake u tom pravcu " navodi se u saopštenju organizatora.
  
Skupu je prisustvovao i predsjednik Opštine Gusinje Sanel Balić, a između ostalih istom su prisustvovali zamjenica premijera Kosova Emilija Redzepi, prof. dr Šaćira Filandru sa Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, predsjednik opštine Petnjica Samir Agović, doktorant Admir Lisica, te ambasadori Palestine, Turske i Makedonije. Redakcija   (9. jun, 2009)  Tehnicki urednici i web dizajneri:  advokat Edvin Hot i advokat Edin Hot
Redakcija:

     Rafet Hot         Selim Cekic        Nuki Lucevic     Senad Sehovic     Hamo Mulic        Mirza Vukelj      Radoncic Miso


Contact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Glavna Stranica
Copyright © 2002-2012 www.Gusinje-Plav.com