Document www.Gusinje-Plav.com

Reagovanje Anele Čekić
   Razmišljajući da li da uopšte odgovaram na ovakve pisanije, a razumijući potrebu Miralema Bekteševića da kroz polemiku sa mnom i prijetnjama nekim tužbama i sudovima pokušava, da valjda samoga sebe uvjeri u sopstvenu veličinu i bitnost, jasno saoštavam svoj stav da sa takvima ubuduće neću ulaziti čak ni u običnu raspavu samo ovaj put hoću da saopštim nekoliko stvari:

   Kao što sam već napisala, izuzetno sam zadovoljna što je, zajedno sa saradnicima u proteklom periodu napravljeno i uradjeno puno toga dobrog. Što se tiče razrješenja Sekretara sve je objašnjeno u prošlom reagovanju i ne želim da se ponavljam.
   Čudi i zabrinjava tvrdnja pomenutog, da se isključiva nadležnost i odgovornost finansijskog fukcionisanja opštine nalazi kod predsjednice ili predsjednika opštine. Kao što postoji jasno ustanovljena i definisana hijerarhija i nadležnost u vršenju poslova i donošenju odluka tako postoji i odgovornost za svoj učinjeni ili neučinjeni dio posla. Pa tako i prvi čovjek Opštine kao i svaki Sekretarijat i svaki pojedinac u lokalnoj samoupravi imaju svoju nadležnost i svoju odgovornost. Za finansijsko poslovanje i finansijsko stanje u opštini najveću odgovornost ima Sekretar Sekretarijata za privredu razvoj i finansije. To je jednostavno tako propisano. I o tome toliko.

   Što se tiče asfaltiranja, vi ste gosp. Bekteševiću podnijeli krivičnu prijavu protiv svojih kolega pa ćete Vi morati da objasnite tamo i gdje mislite da treba, zbog i na osnovu čega ste to uradili.
   Podsjećam da konačnu odluku o tome da li je napravljena ili nije eventualna zloupotreba odlučuje nadležni sud a ne vi ili bilo ko drugi.

   Vi ste gosp. Bekteševiću prijavili nekoliko zapošljenih u opštini za navodni nestanak registratora iz vaše kancelarije, i ti ljudi su koliko znam, prošlog mjeseca dali izjave kod nadležnog državnog organa i negirali bilo kakvu umiješanost, pa ćete isto tako Vi morati kao neko ko je lično ukljcčen, najprije ljudima koje ste prijavili, a zatim i javnosti objasniti cijeli slučaj. Mene nećete uvuci u svoje niskosti.

   I da zaključim;
   U odlukama koje sam donosila i poslovima koje sam radila nisam se sakrivala ni iza koga niti od bilo koga tražila zaštitu. A uvijek čuvajući i svoj i tudji lični i profesionalni integritet.
  Još jednom zahvalnost gradjanima što su mi dali povjerenje da na osnovu izbornih rezultata,a meni na ponos, budem devet godina na čelu Opštine Gusinje.
   S poštovanjem, Anela Čekić

 Redakcija   (9. jun, 2009)  Tehnicki urednici i web dizajneri:  advokat Edvin Hot i advokat Edin Hot
Redakcija:

     Rafet Hot         Selim Cekic        Nuki Lucevic     Senad Sehovic     Hamo Mulic        Mirza Vukelj      Radoncic Miso


Contact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Glavna Stranica
Copyright © 2002-2012 www.Gusinje-Plav.com