www.Gusinje-Plav.com

Apel za pomoc Plesnom studiu „Fenix“
   Ovlašćeno lice za Njujork, kome možete da se obratiti za vaše donacije je Faro Hodžić: 201-916-0627

Poštovani,
   Pandemija kovida-19 stavila je kompletno društvo na teška iskušenja,poremetila je sve tokove života i rada.Nažalost,pogodila je i one najhumanije oblasti zbog nerazumjevanja i neodgovornosti onih koji bi najviše trebali da je imaju.Po profesiji sam prosvjetni radnik i cijeli život sam posvećena djeci i mladima. Takođe sam majka troje djece.Osim što radim u školi, vodim već 12 godina zajedno sa nekoliko mladih volontera plesni studio i edukativne radionice za djecu i mlade.To je naš veliki doprinos našem gradu i državi.

   U martu mjesecu prošle godine svi smo bili lock down i puna dva mjeseca zgrada u kojoj se nalaze naše prostorije je bila zaključana.Nakon toga škole i svi centri još uvijek nisu smijeli da rade grupne radove.
   Ne nadajući se da će ova pandemija i zatvaranje u narednom periodu biti sve učestalija,nismo raskinuli ugovor sa vlasnicima zgrade.Prostor je bio zatvoren,sa naši stvarima,a oni su obećali da će uraditi nešto da se smanji cijena.Međutim, u mjesecu maju su nam ispostavili pun račun za plaćanje sa obrazloženjem da se možda samo jedan mjesec može tolerisati u narednom periodu, a da mi moramo platiti dug u kratkom roku ili slijedi raskid ugovora i tužba za naplatu.

  
Dragi ljudi, mi se bavimo humanim radom,odradili smo s djecom mnogo radionica,nastupa i takmičenja,putovali smo u razne zemlje gdje smo predstavljali naš grad i našu državu,osvajane su mnoge nagrade,organizovane su mnoge humanitarne akcije....Sve su to pokrivali naši roditelji,od kostima,zakupa prostora ,do putovanja Ali nismo očekivali da za rad od kojega nemamo lične koristi ,za humani rad koji obavljamo punog srca,ulažemo volju ,kreativnost u ono što jedino vrijedi, nismo očekivali da za to budemo kažnjeni.Sve obaveze smo ispunjavali do tada, optimistično ,pozitivno pokušavali da nastavimo da radimo ono što jeste naša svrha. Svaki rad sa mladima na pravi način jeste uslov ljubavi prema svojoj zemlji.

  
Smatramo da je nad nama izvršena diskriminacija. Mi ne želimo da izgubimo prostor ,ali u svim ovim previranjima ne znamo kome da se obratimo ,te smo odlučili da tražimo pomoć ljudi koji će razumijeti i pomoći nam svojom podrškom.
   Ovim Vas najiskrenije molimo da nam pomognete da pokrijemo postojeći dug i nastavimo rad sa našim članovima sa prilozima koliko ste u mogućnosti.

     Naš žiro-račun: CKB Bank, 510-25874-18 Plesni klub Fenix, Herceg Novi

     U New Yorku za vase donacije se mozete obratiti Faru Hodzicu na tel. 201-9160627.

  U prilogu Vam šaljemo račun koji smo dobili i opomenu od vlasnika, kao i fotografije naših članova.
   Sa veliki poštovanjem i nadom da ćemo dobti Vaše razumijevanje i podršku,
   Olivera Pustinjak
   Predsjednik Plesnog studia
   „Fenix“

WWW.GUSINJE-PLAV.COM - PLAVSKO GUSINJSKI CNN


 Redakcija   (9. jun, 2009)  Tehnicki urednici i web dizajneri:  advokat Edvin Hot i advokat Edin Hot
Redakcija:

     Rafet Hot         Selim Cekic        Nuki Lucevic     Senad Sehovic     Hamo Mulic        Mirza Vukelj      Radoncic Miso


Contact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Glavna Stranica
Copyright © 2002-2012 www.Gusinje-Plav.com