www.Gusinje-Plav.com

U Plavu svečano uručene nagrade sa literarnog konkursa "Čovjek živi dok ga po dobru pominjemo"
   Na Dan knjige i autorskih prava u Plavu svečano uručene nagrade sa literarnog konkursa "Čovjek živi dok ga po dobru pominjemo", raspisanog povodom 83 godine od rođenja književnika Huseina Bašića.

   Prvoplasiranoj učenici Nejri Orahovac (mentorka Azra Glavatović) iz Medrese „Mehmed Fatih“ iz Tuzi, nagradu je uručio predsjednik opštine Plav, Nihad Canović.

   Drugoplasiranoj učenici Ervini Omeragić (mentorka Senada Đešević) iz JU SMŠ „Bećo Bašić“ iz Plava, nagradu je uručila predsjednica skupštine opštine Plav, Jasmina Cikotić.

   Trećeplasiranoj učenici Mii Mrgunović (mentorka Dragana Baletić) iz JU Srednja građevinsko-geodetska škola "Inž. Marko Radović" iz Podgorice, nagradu je uručio direktor JU SMŠ "Bećo Bašić" iz Plava, Rifat Balić.

   Trećeplasiranoj učenici Elvisi Latić (mentorka Dijana Tiganj) iz JU Srednja mješovita škola iz Petnjice, nagradu je uručila nastavnica maternjeg jezika i književnosti iz Plava, Svetlana Božović.

   Za specijalno pohvaljeni rad učeniku Ivanu Mitroviću (mentorka Senada Đešević) iz JU SMŠ "Bećo Bašić" iz Plava, nagradu je uručila nastavnica maternjeg jezika i književnosti iz Plava, Senada Đešević.

   Raspisivanjem literarnog konkursa, cilj nam je bio da obilježimo 83 godine od rođenja, a ujedno podsjetimo na veličinu i značaj jednog od najvećih umjetnika, književnika, hroničara, istraživača i sakupljača narodnog stvaralaštva Bošnjaka sa naših prostora, a i šire, rahmetli Huseina Bašića.
Zadovoljstvo mi je da istaknem, da su mladi stvaraoci u svojim radovima kroz maštu i snove, ispoljili i pokazali veliki talenat, zrelost, ozbiljnost i poštovanje prema svojoj otadžbini i narodu kojem pripadaju, poštovanje prema književnosti i umjetnosti uopšte, prema književniku Huseinu Bašiću, njegovom stvaralačkom radu, bez ikakvog uticaja, prisile i nadoknade, bez obzira na razred, smjer koji pohađaju, iskazujući ljubav prema lijepoj riječi, stvarajući nešto što vrijedi. Njihovo stvaralaštvo nas je oplemenilo i ohrabrilo, jer su bez sumnje radovi zasnovani na svom ličnom doživljaju, ideje uhvaćene u posebnom trenutku, oivičene njihovim stavovima, dajući pečat na domovinu, književnost, ljubav… Naglasila bih, da su svi radovi kvalitetni i da su vrijedni poštovanja i pohvale. Četiri odabrana rada, među sedamdeset i pet pristiglih radova, su nam pokazatelj, da su najbolji među najboljima, da su nijanse odlučivale, te da je trud, koji je dopro iz dubine mlađanih duša, izdvojen i nagrađen.

Vođeni idejom, da što više učenika nagradimo, smatram, da smo učenike podstakle, motivisale, ohrabrile i usadile ljubav, koju treba da gaje prema pisanoj riječi, čitanju i poštovanju onih koji pišu.

Raduje me, što će njihova djela svijet uljepšati, što se u njihovoj energiji, volji, talentu i odazivu kriju budući Husein Bašić, Milan Rakić, Aleksa Šantić, Zuvdija Hodžić, Dušan Kostić, Radovan Zogović …
Čvrsto vjerujem, da će od sljedeće godine, moja ideja, zaživjeti i prerasti u festival, dajući prednost pisanju, kvalitetu, stavraocu!

Nakon dodjele, dobitnici nagrada i mentori su obišli Kulu Redžepagića i Etno muzej Šućo Redžepagić.

Iskoristila bih priliku da se zahvalim predsjedniku opštine Plav, Nihadu Canoviću, SZR "Kriva breza", Vojno Selo, DOO "Elan Company", Vojno Selo, JU SMŠ "Bećo Bašić", Plav, na materijalnoj i moralnoj podršci prilikom realizovanja ovog projekta.

WWW.GUSINJE-PLAV.COM - PLAVSKO GUSINJSKI CNN


 Redakcija   (9. jun, 2009)  Tehnicki urednici i web dizajneri:  advokat Edvin Hot i advokat Edin Hot
Redakcija:

     Rafet Hot         Selim Cekic        Nuki Lucevic     Senad Sehovic     Hamo Mulic        Mirza Vukelj      Radoncic Miso


Contact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Glavna Stranica
Copyright © 2002-2012 www.Gusinje-Plav.com