www.Gusinje-Plav.com

REAGOVANJE Povodom teksta objavljenog u dnevnom listu –Dnevne novine i elektronskim medijima i portalima CG

Povod za moje obraćanje javnosti Crne Gore jeste objavljivanje jednog sramnog, huškačkog, naručenog i podosta glupog teksta od strane zamjenika glavnog i odgovornog urednika Dnevnih novina, sa kojim „nadaleko poznati i svjetski priznati bard novinarstva Goran Popović“, po nalogu prepoznatljive agencija i nalogodavca iz političke partije koja jedina ima interes od ovakvih antologijskih novinarskih analiza, pokušava blatiti ljude o kojima zapravo ništa ne zna a radi ispunjavanja nečijih naloga i sticanja sitnih privilegija.

Dnevne novine su u tekstu izuzetno provokativnog naslova „Što to čine disidenti Bošnjačke stranke-ORHAN I ADNAN DŽOKERI ČETNIČKOG VOJVODE“ su još jedanput pokušale sa ovakvom naslovnom stranom, prateći njihove novinarske idole dnevne listove Informer i Kurir uz nezamislivi stepen neprofesionalnosti, iznijetih neistina, mržnje da ispolje očiglednu želju da se nanese šteta prije svega Bošnjačkoj stranci a i narodu koju ova partija predstavlja.

Svi navodi i podaci iz teksta koji je objavljen u ovom listu su u cjelosti zlonamjerni i kreirani samo zbog toga da bi se unosila smutnja u CG i kako bi se po nečijem nalogu crnogorska javnost, bošnjački narod i Bošnjačka stranka trebali plašiti od Orhana Šahmanovića i Adnana Muhovića.

Počnimo od početka ovog teksta. Novinar Popović konstatuje „doskorašni predsjednik jedne crnogorske opštine“ -ovaj dio rečenice je klasičan primjer poganih misli i namjera ovog autora teksta. Orhan ŠŠahmanović je aktuelni predsjednik opštine Plav, član Glavnog odbora BS, član Predsjedništva BS od osnivanja pa do 2015.g, bivši poslanik u Skupštini CG ispred SDA CG, bivši član Upravnog odbora RTVCG -1997.god.,bivši pomoćnik ministra, bivši sekretar Ministarstva za manjine, VD predsjednika opštine Plav značajne 1997-1998.g. ,bivši član svih institucija i organizacija koje su se zalagale za samostalnost CG, bivši član OIK za sprovodjenje referenduma o samostalnosti CG itd. ,itd.

Šta je radio O.Šahmanović 90-tih godina i na kojoj strani istorije ove države je bio zna cijela tadašnja politička javnost CG a to znaju i svi sada aktuelni političari koji vode ovu državu , uključujući i sve konstituente aktuelne vlasti. Kakav je i koliki moj doprinos bio u stvaranju samostalne i demokratske CG , počev od prelomnih godina -1997., 2006., 2009. pa sve do oktobra 2016.god. takodje je poznato svakom dobronamjernom pojedincu.

No , kada navedoh ono što sam ja radio od 1990-i neke godine do sada , red je da i Vas gospodine Gorane Popoviću priupitam šta ste i gdje radili tih teških i ratnih godina i koliki i kakav doprinos ste Vi lično dali za stvaranje ove države koju sada branite od Orhana Šahmanovića. Interesujući se za Vašu ulogu u stvaranju ove države saznadoh da ste 90-tih godina bili novinar tada nadaleko čuvenog ratnohuškačkog lista „Pobjeda“ čije se uredništvo i skoro svi novinari zalagali: za rušenje Dubrovnika, za hapšenje bosanskih izbjeglica i izručivanje istih ratnom zločincu R.Karadžiću, za hapšenje čelnika SDA, za teror po Bukovici , za pomaganje Vojske Republike Srpske na čelu sa zločincem Mladićem, za proganjanje i maltretiranje svih slobodnomislećih ljudi koji su se borili za CG, za utapanje Crne Gore u veliku Srbiju i sve tako redom.

Ako Vi gospodine Popoviću sa ovakvom „blistavom“ profesionalnom biografijom možete nekome u Crnoj Gori da spočitavate i podmećete nekakvu opasnost za ovu državu od Adnana i Orhana onda smo se stvarno opasno približili potpunom urušavanju svih profesionalnih novinarskih standarda a što je još opasnije urušavanju i dostignutog nivoa demokratije u ovoj državi . Orhan Šahmanović se uvijek zalagao za nezavisnu i istinski demokratsku CG ali ne i za Crnu Goru u kojoj su skoro sve institucije zarobljene od neodgovornih pojedinaca,grupa i partija. Sadašnje stanje u CG govori da brojne vrlo važne institucije i grane vlasti nijesu nezavisne i slobodne što predstavlja korak nazad u razvoju ovog društva. Da je stanje ovakvo najbolje govore činjenice o tome kako nam je npr. nezavisno naše sudstvo , tužilaštvo, državni organi i institucije , lokalne samouprave,skoro svi mediji i dr.

Orhan Šahmanović nikada nije a neće ni u budućnosti ništa učiniti od čega će BS i bošnjački narod imati bilo kakve štete, a što je posebno važno od mog djelovanja nikada neće imati štete ni jedan narod koji živi u CG, vjerska skupina ili pojedinac. To što O.Šahmanović kritikuje neke konkretne političke aktivnosti i poteze rukovodstva BS i aktuelne koalicije na vlasti, ne znaci da sam krenuo u rušenje svoje partije a ponajmanje sam krenuo u nanošenju bilo kakvog zla državi u kojoj živim sa porodicom. Pri samom kraju mojeg obraćanja autoru ovog sramnog teksta , preporučio bih mu da kao novinar koji sebe , vjerovatno predstavlja nezavisnim, pokuša napraviti neki tekst kojim će naprimjer napraviti analizu rada tužilačkih i sudskih organa i presuda koje donose u istim ili sličnim situacijama i kako to da predsjednik opštine i dva činovnika mogu biti osudjena za štetu nanijetu budžetu opštine u visini od 2.196,48 € (koje nijesu stavili u džep) na ukupno 2,5 godine zatvora, dok svakodnevno imamo informacije pa i optužnice koje glase na desetine miliona eura a sudionici u tim krivičnim djelima se oslobadjaju ili osudjuju na smiješne kazne.

Što se tiče moje posjete Republici Čečeniji, dobro bi bilo kada se već bavite razlozima moje posjete ovoj Republici, da analizirate i napišete neki „afirmativni tekst“ o zvaničnim posjetama Republici Tatarstan u Rusiji , Republici koja je za milimetar ili možda manje demokratskija i naprednija od navedene Čečenije, naročito što je to bilo prije desetak godina. Kada Vi gospodine Popoviću napišete više tekstova u listu u kojem ste zamjenik urednika kojima će te kritički gledati na brojne negativnosti i slabosti u ovoj državi kao i brojne neregularnosti kojima kumuju zvanični državni organi , onda će te tek tada imati pravo da za sebe kažete da ste profesionalni nezavisni novinar a ne zamjenik gl.i odg.urednika partiskog biltena i istovremeno neuspješni portparol jedne partije. Naravno tek tada bi ste imali i moralno pravo da pišete i o drugim ljudima o kojima ništa u stvari ne znate izuzev onog što ste čuli od nekog ili pročitali iz medija koji su slični Vašem dnevnom listu. Za Vaš tekst u Dnevnim novinama, a posebno za naslovnu stranu moj bošnjački narod bi rekao jednostavno –MERHABA SPRDNJO.


Orhan Šahmanović

WWW.GUSINJE-PLAV.COM - PLAVSKO GUSINJSKI CNN


 Redakcija   (9. jun, 2009)  Tehnicki urednici i web dizajneri:  advokat Edvin Hot i advokat Edin Hot
Redakcija:

     Rafet Hot         Selim Cekic        Nuki Lucevic     Senad Sehovic     Hamo Mulic        Mirza Vukelj      Radoncic Miso


Contact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Glavna Stranica
Copyright © 2002-2012 www.Gusinje-Plav.com


WWW.GUSINJE-PLAV.COM - PLAVSKO GUSINJSKI CNN


 Redakcija   (9. jun, 2009)  Tehnicki urednici i web dizajneri:  advokat Edvin Hot i advokat Edin Hot
Redakcija:

     Rafet Hot         Selim Cekic        Nuki Lucevic     Senad Sehovic     Hamo Mulic        Mirza Vukelj      Radoncic Miso


Contact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Glavna Stranica
Copyright © 2002-2012 www.Gusinje-Plav.com