www.Gusinje-Plav.com

ZNACAJAN DATUM ZA NASU PORODICU
  Pise: Ibrahim Husejnovic
12.10.2017. ostace kao znacajan datum u nasoj porodici, jer je ovog dana nasa kcerka Nora polozila svjecanu izjavu - zaklektvu za advokata u nezavisnoj i suverenoj Drzavi Kosovo - u gradu Pristini. Svecanom polaganju zakletve smo prisustvovali ja i moja supruga Sanija, zajedno sa ostalima koji su dosli da prisustvuju polaganju zakletve svojima. Clanovi advokatske komore Kosova su ovaj cin uprilicili u svecanoj prostoriji hotela SIRIUS u neposrednoj blizini Ministarstva prosvjete Kosova.
Atmosfera je bila prijatna i svecana, a istu je upotpunio Predsjednik advokatke komore Drzave Kosovo, koji je apelovao na mlade advokate da se zalazu za pravdu, pravicnost i adekvatnu primjenu propisa, te da ce se njihov glas cuti vise i bolje ukoliko umjesto grlatosti i visokog tona budu bili tihi i disciplinovani i ako budu posveceni srcem i dusom svom advokatskom pozivu koji je castan i human i koji trazi rad, znanje i veliko odricanje.

Posebno smo ja u moja hanuma srecni i ispunjeni sto je nasa Nora, a od sada nasa i vasa advokatica, dosla do ove titule jednim disciplinovanim radom i ucenjem, iskazujuci pri tom nadarenost i talenat kako za prirodne tako i za drustvene nauke. Nora je nakon zavrsene osnovne skole u Plavu i Gusinju kao djak generacije i "luconosa", upisala i zavrsila sa odlicnim uspjehom srednju Medresu u Pristini, a njene su je drugarice tajnim glasanjem birale na cetvrtoj godini za predsjednicu, sto je jos jedan dokaz i potvrdila njenog autoriteta i povjerenja kojeg je stekla medju drugaricama i svojim vaspitacima.

Vidjevsi da se kao vjernica i djevojka privrzena vjeri dini Islamu, tesko moze zaposliti pri Islamskoj zajednici, nakon sticanja prava na stipendiju donatora Drzave Malezije, u gradu Kuala Lumpuru je zavrsila civilno pravo na englesnom nastavnom jeziku. Da bi i tamo, tokom svojih studija ostavila svoje tragove, zeljna takmicenja i nadmetanja u znanju sa svojim kolegama i koleginicama, ona je na jednom takmicenju dobila prvu nagradu kao orator, a na sledecem takmicenju sa svojom ekipom je takodje pobijedila i stekla pravo da reprezentuje Drzavu Maleziju na najprestiznijem takmicenju studenata pravnog fakulteta u Americi, u gradu Vasingtonu, gdje je sa svojom ekipom takodje ostvarila zapazene rezultate.

Advokatica Nora je srecno udata za svog izabranika Fitima Veljiu-albanologa i vjernika iz Skenderaja, imaju kcerku Erinu staru tri godine. Ona i njen suprug planiraju da jednog dana budu Dotori nauka u svojim strukama, ubijedjeni da samo znanjem mogu ici naprijed i valjati sebi i siroj drustvenoj zajednici. Nimalo im ne smeta sto su podstanari u Pristini, svjesni da puno naroda preseli na drugi svijet bez svog kutka, stana ili kuce, te da ce oni jednog dana uz Allahovu pomoc i podrzku biti svoji na svome, pravi gazde i ponosne osobe koje ce svakog vedra cela moci u obraz da gledaju, kao i do sada.

Vjerujem da ce ostati upisano da je nasa i vasa Nora prva zena Drzave Kosovo koja se kao iskrena vjernica sa hidzabom i osoba zakleta Bogu, prihvatila teskog i casnog poziva - advokature kao samostalne drustvene sluzbe , te da ce biti u tom poslu uspjesna kao i do sada i da ce valjati sebi, svojoj familiji, klijentima koje bude zastupala i siroj drustvenoj zajednici. U to ime mi njeni roditelji joj zelimo dobro zdravlje i uspjeh u casnoj profesiji za koju se opredijelila, svesni da joj isto zelite i vi, te da ona bude putokaz i za primjer dolazecim generacijama u ovim teskim i problemima nagomilanim vremenima - posebno za zensku populaciju.

WWW.GUSINJE-PLAV.COM - PLAVSKO GUSINJSKI CNN


 Redakcija   (9. jun, 2009)  Tehnicki urednici i web dizajneri:  advokat Edvin Hot i advokat Edin Hot
Redakcija:

     Rafet Hot         Selim Cekic        Nuki Lucevic     Senad Sehovic     Hamo Mulic        Mirza Vukelj      Radoncic Miso


Contact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Glavna Stranica
Copyright © 2002-2012 www.Gusinje-Plav.com


WWW.GUSINJE-PLAV.COM - PLAVSKO GUSINJSKI CNN


 Redakcija   (9. jun, 2009)  Tehnicki urednici i web dizajneri:  advokat Edvin Hot i advokat Edin Hot
Redakcija:

     Rafet Hot         Selim Cekic        Nuki Lucevic     Senad Sehovic     Hamo Mulic        Mirza Vukelj      Radoncic Miso


Contact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Glavna Stranica
Copyright © 2002-2012 www.Gusinje-Plav.com