www.Gusinje-Plav.com

LIJEČENJE KURANOM U SJEDINJENIM AMERIČKIM DRŽAVAMA
   U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog.LIJEČENJE KURANOM U SJEDINJENIM AMERIČKIM DRŽAVAMA.Nermin Huseinović, profesor islamskih nauka.


Država: New York.Radi dogovaranja termina pozovite broj telefona Nermina Huseinovića: 347-781-0144.
Pozivi na Bosanskom, Albanskom ili Engleskom jeziku. Ako se ne budem javio, ostavite poruku pa ću vas nazvati kada budem bio u prilici.
Napomene:

Imao bih dosta toga da kažem, ali spomenuću samo neke najbitnije stvari:


1. Broj telefona 347-781-0144 je jedini broj Nermina Huseinovića i jedini broj na kojem možete dogovoriti termin kod Nermina Huseinovića. Drugi brojevi telefona nemaju veze sa Nerminom Huseinovićem. Ovo naglašavam iz nekoliko razloga.


2. Liječenje Kuranom je dostupno svima, bez obzira na vjersku pripadnost i ostalo, dakle: muslimanima i nemuslimanima, muškim i ženskim, maloljetnim i punoljetnim osobama.


3. Spomenuto liječenje je poznato pod terminom "šerijatska rukja" ili ukratko "rukja". Učenje rukje osobi je jedna vrsta dove ili molbe Allahu da podari izliječenje. Nekoga Uzvišeni Allah vrlo brzo izliječi, a nekome treba kraći ili duži vremenski period da se liječi, a neko se iz odredjenih razloga nikada i ne izliječi i na kraju života umre u takvom stanju. Znači, izliječenje zavisi od dosta faktora, i jedino Allah zna kada će i koga će izliječit, a jedan od glavnih uzročnika izliječenja osobe jeste da osoba koja se liječi da bude Allahu pokorna, ali ne pričom tipa "ja imam dobro srce", "ja imam imam dobru dušu", "ja nikome zlo ne mislim", itd, nego djelima. Znači, djelima treba da pokažemo i potvrdimo Allahu koliko nam On znači, i za to će nas Allah nagraditi na dunjaluku i na Ahiretu. Kada kažem "djelima", to u osnovi znači: da obavljamo ono što Uzvišeni Allah traži od nas da obavimo (kao na primjer obavljanje namaza), i da se klonimo svega onoga što Uzvišeni Allah traži od nas da se toga klonimo.


4. Sjedinjene Američke Države su ogromna zemlja, i ubijedjen sam da ima dosta ispravnih i iskrenih učača rukje. Na drugoj strani, ubijedjen sam da ima i dosta prevaranata i sihirbaza. Na vama je da budete oprezni sa kime stupate u kontakt, naravno, za vaše dobro.


5. Pored učenja rukje, dajem odredjene savjete kojih se osoba treba pridržavati, a sve to je za dobro te osobe, kao na primjer: da počne sa obavljanjem namaza ukoliko namaz ne obavlja, da se kloni grijeha, itd, a izmedju ostalog, to je jedna vrsta terapije za tu osobu, jer braćo i sestre, zapamtite pravilo koje glasi: NE MOŽE SE LIJEK MIJEŠATI SA NEPOKORNOŠĆU UZVIŠENOM ALLAHU! Osoba koja ne pada Allahu na sedždu je nepokorna! Osoba koja čini ono što je Allah zabranio je nepokorna, itd. Ovo kažem iz prostog razloga što dosta ljudi neozbiljno shvata ove stvari i nakon prvog učenja rukje ne pridržavaju se onoga što im kažem, a nakon toga me ponovo zovu na telefon i traže da im se ponovo uči rukja. Takvima više ne učim rukju i prekidamo sve.
Dakle, kada je ovo liječenje u pitanju postoje pravila kojih se osoba treba pridržavati, i ko neće toga da se pridržava, molim da me od samog početka uopšte ne kontaktira, da ne gubimo vrijeme. Znači, ko hoće sebi da pomogne, tu sam da saslušam, da objasnim šta i kako treba, da proučim rukju jednom ili koliko god puta bude trebalo, da pomognem onoliko koliko mogu, a ostalo je na vama.Neka je hvala Allahu, Gospodaru svih svjetova!

WWW.GUSINJE-PLAV.COM - PLAVSKO GUSINJSKI CNN


 Redakcija   (9. jun, 2009)  Tehnicki urednici i web dizajneri:  advokat Edvin Hot i advokat Edin Hot
Redakcija:

     Rafet Hot         Selim Cekic        Nuki Lucevic     Senad Sehovic     Hamo Mulic        Mirza Vukelj      Radoncic Miso


Contact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Glavna Stranica
Copyright © 2002-2012 www.Gusinje-Plav.com


WWW.GUSINJE-PLAV.COM - PLAVSKO GUSINJSKI CNN


 Redakcija   (9. jun, 2009)  Tehnicki urednici i web dizajneri:  advokat Edvin Hot i advokat Edin Hot
Redakcija:

     Rafet Hot         Selim Cekic        Nuki Lucevic     Senad Sehovic     Hamo Mulic        Mirza Vukelj      Radoncic Miso


Contact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Glavna Stranica
Copyright © 2002-2012 www.Gusinje-Plav.com