www.Gusinje-Plav.com

Odgovor Bajraktarevic Esadu da ce on i njegov rezijski odbor morati da ispostuje odluku Ustavnog suda CG
  Pise: Ibrahim Husejnovic
   Prvi medju jednakima - Esad iz Zavrsa, jos jednom je napravio tekst koji prilici njemu i negovim pristasama koji ga inspirisu da pise ovako kako pise, pokazujuci na taj nacin svoje karakterne crte i osobine, svoje i svojih savjetnika. U cjelosti je razumljiva njihova nervoza i ovako grozno izrazavanje i piskaranje, jer se sada on i njegovi mentori susrecu sa preprekom koja se zove ODLUKA USTAVNOG SUDA CRNE GORE, kojom se njohov rad u dijelu naplata prikljucka za vodu u uznosu deset do petnajest puta vecem od stvarne cijene kostanja prikljucka, kvalifikuje kao protivzakonit i bez pravnog osnova sadrzanog u Zakonu.
Svjestan je prvi medju jednakima - Esad Bajraktarevic, da mu je ranija prica vec pala u vodu i da vise ne spominje da su legalni i legitimni, a sve to im potvrdio prvi covjek Opstine famoznim Sporazumom kojem su dali snagu Zakona i koji je UKINUT od strane Ustavnog suda Crne Gore. Buduci da su se naljutili na Odluku pomenutog suda, oni sav svoj bijes sada prebacuju na mene, sto je smijesno u najmanju ruku. Isti ovaj Sporazum o cijeni kostanja prikljucaka, Prvi medju jednakima - Esad "Bajraktar", ziv nije zeleo da mi ucini dostupnim za potrebe Suda i krili su ga kao zmija noge, ali su ga Ustavnom sudu morali dostaviti, a on ga u redovnoj svojoj proceduri ukinuo kao PROTIV-ZAKONIT!

Bilo bi jako zanimljivo da prezentirate javnosti nakon ove zabrane i ukidanja Sporazuma, makar i jednu novu uplatnicu. Time biste pokazali vasu kuraznost i odlucnost da Odluku Ustavnog suda ne postujete, te da cete i dalje nastaviti sa radom kako ste to radili do skorije, na stetu svojih komsija i prijatelja. Prvi medju jednakima sasvim pouzdano zna da nema dalje mandat da saziva Zbor redovnika, jer ga u ove 3-4 godine nije nikada ni sazivao, a bio je duzan to da uradi posebno prije nego je sa svojim pristasama iscupao crijevo za pijacu vodu mom bratu Ismetu, koje je dobio od svog komsije kako bi mu pila vodu maloletna djeca i kada je sa svojim Reziskim odborom poklonio prikljucak za vodu jednom drugom korisniku vodovoda. Redovnici sada znaju da ste ih doveli u zablubu i izlozili ih placanju necega sto oni nijesu bili duzni da placaju, tako da ce oni sada traziti povracaj novca sudskim putem, koji ste im bez pravnog osnova naplatili, s'toga im vase zborovanje nimalo ne treba niti ga od vas traze! Zapravo sam ja taj koji nije siguran za vasu bezbijednost, jer ste prevarili vase komsije, rodbinui prijatelje sa cijenama prikljucka za vodu, buduci da su Odluke Ustavnog suda obavezujuce za svakoga pa i za tebe i tvoj reziski odbor. Nakon svega sto ste cinili ili propustili da uradite, vama je isteklo vrijeme i slijedi sada sumo sumare za cjelokupni vas (ne)rad.

Zelim da svakom Nadrven Deliji saopstim da Drzava Crna Gora ima svoje pozitivne propise koji su obavezni za sve, pa i za tebe i tvoje savjetnike, da Crna Gora ima sudove i druge organe cije se Odluke moraju postovati. Odluka Ustavnog suda kojom se ukida vas famozni cjenovnik sa kojim ste zabili ruke u dzepove svojih komsija i prijatelja, je u fazi izvrsenja i u skorije ce biti sve jasno i vama i siroj javnosti. Opstina je duzna da stanovnistvu na svojoj teritoriji osigura valjano vodosnadbijevanje, na nacin i pod uslovima predvidjenim Zakonom, a ne da vama, sacici odnarodjenog Reziskog odbora omoguci da od sirotinje protivpravno naplatite toliku svotu novca, krseci na taj nacin Zakon o lokalnoj upravi, Zakon o komunalnim djelatnostima i Zakon o vodama. Onoga dana kada vam se zabrani bilo kakva vasa aktivnost bice vam sve jasnije, posebno tebe Nadrveni i tvojim mentorima. Vodosnadbijevanje je djelatnost od opsteg interesa i o tome ce odlucivati oni koji su za to Zakonom zaduzeni, ne nikako ti i tebi slicni. Hvala Bogu sto se nije dogodilo trovanje seljana do sada, jer nijeste zeljeli osigurati tolike sahte koje zjape otvorene, a znali ste prikupiti od naroda na desetine i desetine hiljada eura.

Tacno je da s vremena na vrijeme koristim vodu sa Zavrskog vodovoda koju sam navikao da pijem od svoje rane mladosti, jer sam to rodno selo napustio kasno, ali je isto tako tacno da gore posjedujem nepokretnu imovinu koju sam naslijedio od roditelja i koju uredno obradjujem i tamo provodim slobodno vrijeme. Medjutim, svako zeli pa i ja, da pije sto ispravniju vodu, a pozdano se zna da ce se kvalitet sa Zavrskog vodovoda popraviti nakon sto se voda bude morala hlorisati. PRIVATIZOVALI STE I PRISVOJILI DRZAVNU VODU uz pomoc neukih mentora, koju ste pojacali parama sirotinje - svojih komsija i prijatelja i novcem koji je u vise navrata davala Drzava i Lokalna uprava! Takvo jedno stanje je nedopusteno i neodrzivo, jedino mozete u buduce prodavati vodu koju otkrijete eventualno na svom privatnom posjedu, a sve dosadasnje nezakonite naplate bicete prinudjeni da sa vasim mentorima povratite narodu - dobrovoljno ili sudskim putem.

Kazes Nadrveni, da ces progovoriti jos koju o mojim aktivnostima u Islamskoj zajdnici Plav, zasta ti nemas pravo niti takata da o tome govoris. Ranije si na tu temu pokusavao da nesto ojadis i saopstis, samo mozes sebe oblatiti i ugroziti, jer sam ja ponosan na sebe sta sam sve odradio i doprinio, u ume Allaha, za Islamsku Zajednicu na cijem sam bio celu. Odluka Ustavnog suda ce vas konacno urazumiti i ona je sada prioritetna kako bi seljani izasli iz blata u koje ste ih stavili.

WWW.GUSINJE-PLAV.COM - PLAVSKO GUSINJSKI CNN


 Redakcija   (9. jun, 2009)  Tehnicki urednici i web dizajneri:  advokat Edvin Hot i advokat Edin Hot
Redakcija:

     Rafet Hot         Selim Cekic        Nuki Lucevic     Senad Sehovic     Hamo Mulic        Mirza Vukelj      Radoncic Miso


Contact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Glavna Stranica
Copyright © 2002-2012 www.Gusinje-Plav.com


WWW.GUSINJE-PLAV.COM - PLAVSKO GUSINJSKI CNN


 Redakcija   (9. jun, 2009)  Tehnicki urednici i web dizajneri:  advokat Edvin Hot i advokat Edin Hot
Redakcija:

     Rafet Hot         Selim Cekic        Nuki Lucevic     Senad Sehovic     Hamo Mulic        Mirza Vukelj      Radoncic Miso


Contact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Glavna Stranica
Copyright © 2002-2012 www.Gusinje-Plav.com