www.Gusinje-Plav.com

Buducnost Bosnjaka je u njihovom jedinstvu, kulturnom, materijanom napredku i povezanosti.
  Press Centar KBSA2000 New York
  U okviru redovnih planskih aktivnosti, Kordinacija Kongresa Bosnjaka Sjeverne Amerike 2000 New York, oktobra,21.2017. godine u New Yorku, odrzala je svoj redovni sastanak,kojem su ,prisutvovali i gosti iz Kongresa Bosnjaka Svijeta i Kordinacije KBSA2000 Boston. Ovo je bila radna posjeta delegacije Kingresa Bosnjaka Svijeta Koordinaciji KBSA2000 New York koja se skoro dvije decenije istice po svim aktivnostima presstavljanja i zastite bosnjackih interesa kako u New Yorku tako i sire.

U delegaciji KBS bili su Azem Dervisevic, predsjednik KBS i Sulejman Vranj, predsjednik Nadzornog odbora KBS i Fahrudin Zilkic, clan Koordinacije KBSA2000 Boston.

Sastanak je otvorio hadzi Ragip Cekic, pred. Koordinacije KBSA2000 N. Y. koji je pozdravio prisutne i pozelio dobrodoslicu gostima iz KBS Boston. Cekic je tom prilikom ukratko informisao goste i akcentirao znacaj i ulogu Koordinacije KBSA2000 New York koja je osnovana, Maja 2000, koja u kontinuitetu radi i djeluje na ovom podrucju, u cilju izgradnje i jacanja bosnjacke zajednice ovdje i sire po svim pitanjima od interesa bosnjackog naroda i matice BiH i cjelini.

Sastanak je bio sadrzajan i konstruktivan. Sastanku su pored predsjednika Koordinacje, hadzi Ragipa Cekica prisustovali u svojstvu clanova odbora, hadzi Nedzad ef. Avdovic, hadzi Ismail Mrkulic, prof. hadzi Dzemail Hot i Mirsad Rasic.

Po tackama Dnevnog Reda rukovodio je Hadzi Dzemail Hot. Nakon rasprava po 2 tacke D. Reda. Usvojen je izvjestaj i informacija o radu i djelovanju Koordinacije KBSA2000 New York sa smjernicama i preporukam a za dalji rad i napredak u narednom periodu. Po drugoj tacci D. reda, u vezi aktivnosti i doprinosa izabranih clanova ove i drugih Kooridnacija KBSA2000, uvodnicar i kraci presjek dao je Azem Dervisevic, pred. KBS, a po tom pitanju uzeli su ucesce i Sulejman Vranj, pred. nadzornog Odbora KBS kao i svi prisutni iz Koordinacije KBSA2000 N. Y. i Fahrudin Zilkic iz Kordincije Boston. Nakon rasprave i kritickog osvrta i iznesenih ocjena i misljenja o pojedinacnom angazovanju i doprinosu u izabranih clanova u organima KBSA2000 i KBS ,usvojen je zakljucak da ce se po ovom pitanju raspraviti i konkretno zauzeti stav na izvjestajnoj Skupstini KBSA2000 koja ce se odrzati polovinom Aprila,2018. godine u New Yorku. Nosioci organizacija i Koordiniranja svih obaveza u pripremi i tehnickoj realiazaci ovog zadatka kako je odlucio UOKBSA2000, su Hadzi Ragip Cekic i Hadzi Nedzad ef. Avdovic.
Tacka tekuca pitanja, obuhvacena su pitanja u vezi Centralne svecanosti Dana Armije RBIH koja se u N. Y. na nivou sjeverne Amerike svake godine punih 20 godina uspjesno odrzava.

S tim u vezi predlozeno je da , u okviru oba skupa,nakon izvjestajne Skupstine KBSA2000, odrzi i okrugli sto. Tema I dinamika toka I panelisti kao okruglog stola ce naknadno utvriti organizator kao domacin manifestacija kako je inace uobicajeno i koji ima znacajno organizacijsko i intelektuakno iskustvo po ovoj tematici. Zakljuceno je da ce se ako bude neophodno zatraziti sugstije i saradnja organa KBS. Po ovom pitanju ponidio je svoju asistenciju Azem Dervisevic.

Prihvacena je informacija da ce na izvjestajnoj skupstini KBSA2000; okruglom Stolu i svacanosti Dana Armije u aprilu,2018. kao goati biti pozvani clanovi organa KBS iz Sarajeva ing. Ahmet Sejdić Refik Akova iz Istanbula Turska.
Dalje aktivnosti I konsultacje po ovim pitanjima bice obavljene blagovremeno na nivou organizacijskih Odbora manifestacja.
Na kraju sastanka urucena je donacija u iznosi od $600 dolara kao prilog clanova Koordincije KBSA2000 New York za uspjesno fukcionisanje i rad kancelarije Kongresa Bosnjaka Svjjeta koja radi i djeluje skoro sest godina u Sarajevu. Donacija je urucena pred. Nadz. Odbora Sulejmanu Vranju koji ce navedeni iznos novca uruci blagajni KBS i dostaviti potvrdu da je navedeni iznos novca uplacen.
Koordinacija KBSA2000 New York

WWW.GUSINJE-PLAV.COM - PLAVSKO GUSINJSKI CNN


 Redakcija   (9. jun, 2009)  Tehnicki urednici i web dizajneri:  advokat Edvin Hot i advokat Edin Hot
Redakcija:

     Rafet Hot         Selim Cekic        Nuki Lucevic     Senad Sehovic     Hamo Mulic        Mirza Vukelj      Radoncic Miso


Contact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Glavna Stranica
Copyright © 2002-2012 www.Gusinje-Plav.com


WWW.GUSINJE-PLAV.COM - PLAVSKO GUSINJSKI CNN


 Redakcija   (9. jun, 2009)  Tehnicki urednici i web dizajneri:  advokat Edvin Hot i advokat Edin Hot
Redakcija:

     Rafet Hot         Selim Cekic        Nuki Lucevic     Senad Sehovic     Hamo Mulic        Mirza Vukelj      Radoncic Miso


Contact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Glavna Stranica
Copyright © 2002-2012 www.Gusinje-Plav.com