www.Gusinje-Plav.com


BIOGRAFIJA
SEAD SACIROVIC
06.10.1976.
Bajevica, Novi Pazar
00381 64 889 1509, seadsacirovic@yahoo.com> Rezime kvalifikacija
• Sesnaest godina iskustva u radu u Islamskoj zajednici na raznim pozicijama, od imamskog posla (sve sto to podrazumijeva) do rukovodecih pozicija unutar sluzbi IZ-e.
• Prosao vise obuka, ukljucujuci obuke za rad na racunaru, do novinarske skole Konrad Adenauer, kao i dvije obuke za halal Auditora i halal Konsultanta. (jedini sam certificirani halal konsultan u Srbiji).
• U potpunosti sam posvecen timu i timskom radu uz postivanje tudjeg misljenja, stava i znanja.

Radno iskustvo
Od decembra 1997. do sredine 1999. godine radio sam kao Glavni imam u IZ-i u Baru u Crnoj Gori. U Baru vrlo brzo sticem simpatije omladine i naroda zbog uspjesnog drzanja vjerske pouke, hutbi i vazova, redovnoscu u dzematu i druzenjem sa ljudima. Pokrecem obnovu dzamije Omerbasica sto kasnije rezultira obnovom i ostalih barskih dzamija, te buđenjem sveopsteg vjerskog zivota.
Od 15. maja 2000. godine pocinjem raditi kao imam u novopazarskoj dzamiji Calap Verdi. Posto ova dzamija dugi niz godina nije imala imama, nije imala ni svojih dzematlija. U ovoj dzamiji vrlo brzo sticem veliki broj dzematlija, posebno omladine zbog aktuelnih vazova i dzumanskih hutbi, sto se prenosi u cijeli nas kraj posebno u vrhu IZ-e, te su me ovi uspjesi preporucili za kasnije napredovanje unutar sluzbi Mesihata.
Obzirom da sam se pokazao kao veoma uspjesan imam i daija, 2003. godine bivam izabran za predsjednika Medzlisa IZ-e Novi Pazar. Na istu funkciju sam reizabran 2008. godine. Na toj funkciji ostajem do oktobra 2011. godine.
Paralelno sa ovom funkcijom imenovan sam godine 2007. za direktora Agencije za halal sertificiranje. Ovu sam duznost obavljao do sredine 2012. godine.
Od decembra 2009. godine imenovan sam od strane Mesihata za direktora Medija centra i Glavnog i odgovornog urednika lista Glas islama. U najtežim godinama za IZ-u odigrao sam znacajnu ulogu u probijanju medijskog mraka i satanizacije Mesihata i njegovih celnika, izdavajući pomenutu novinu dva puta mjesecno.
Funkciju direktora televizije Sandzak obavljao sam od 2012. godine do 2014. godine.
Clan sam Mesihta neprekidno od 2003. godine pa do 2014. godine.
Bio sam clan Sabora IZ-e u Srbiji u gore pomenutom periodu. Takodje sam u jednom sazivu bio sekretar Sabora. Bio sam clan Sabora IZ-e u BiH u zadnjem cetvorogodisnjem sazivu.
U zadnjem cetvorogodisnjem mandatu bio sam potpredsjednik Skupstine Muftijstva sandzačkog.
Prvi sam portparol muftije Muamera -ef. Zukorlica. Ovu casnu obavezu vrsio sam nekoliko godina u najtezem periodu odbrane IZ-e.
Asisten profesor sam na Fakultetu za islamske studije na predmetima Da'wa i Osnovi novinarstva.
Profesor sam u medresi Gazi Isa-beg u Novom Pazaru na predmetu Imamet i vaz.
Trenutno obnasam finkciju direktora Vakufske direkcije.

Obrazovanje
Zavrsio sam skolu arapskog jezika u Libanu, kao i Fakultet za islamske studije u Novom Pazaru, na odsjeku Da'wa i mediji. Stekao sam zvanje diplomiranog Komunikologa.
Trenutno sam na doktorskim studijama Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru. Doktorski rad radim na temu Uloga i znacaj vakufa za islamsku da'wu u Sandzaku.
Govorim arapski. Malo govorim engleski i albanski jezik.
Ozenjen sam i otac troje djece.

Rad na racunaru
MC Office: Word, Excel.
Odlike, interesovanja i aktivnosti
Castan, posten, iskren, radan, tacan, jasan, glasan, autoritativan i harizmatican, dobar govornik, organizator i menadzer. Druzeljubiv, otvoren i veoma disciplinovan, vrlo odgovoran, uporan i dosljedan. Postujem ljude, cijenim rad, istinu i pravdu. Postujem porodicu i sve islamske vrijednosti.
Interesovanje iskazujem prema nauci uopšte, sa posebnim akcentom na islamske znanosti. Stremim upoznavanju covjeka i njegovih vrlina, prirode, sociologije, psihologije, pedagogije, komunikologije posebno. Volim proucavati istoriju i geografiju. Posbno interesovanje iskazujem prema sveopstim aktuelnostima i osnovnim informacijama koje obiljezavaju svakodnevicu ljudi. Sa posebnom paznjom pratim djesavanja u muslimanskom svijetu i svijetu uopste. Vodim i njegujem porodican zivot obogaćen islamskom praksom u punom smislu.
Interesuju me i sportska zbivanja i ostale pozitivne drustvene aktivnosti. Vodim brigu o zastiti ljudskih prava kao i ocuvanju prirode.
Volim citanje knjiga, setnju, rekreaciju i mali fudbal kojega igram povremeno.


WWW.GUSINJE-PLAV.COM - PLAVSKO GUSINJSKI CNN


 Redakcija   (9. jun, 2009)  Tehnicki urednici i web dizajneri:  advokat Edvin Hot i Edin Hot
Redakcija:

     Rafet Hot         Selim Cekic        Nuki Lucevic     Senad Sehovic     Hamo Mulic        Mirza Vukelj      Radoncic Miso


Contact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Glavna Stranica
Copyright © 2002-2012 www.Gusinje-Plav.com