www.Gusinje-Plav.com


Javni dopis Redza H. Radoncic iz Gusinja
Postovani,
S obzirom da sam ranije poslao ovaj dopis, jos 23.02.2015 godine a isti nije citan niti razmatran, molimo Vas da tekst objavite kako bi se javnost informisala.

O P S T I N S K O M   O D B O R U   D P S
G U S I N J E


Postovana gospodo,
Obracam Vam se na ovaj nacin, jer nemam druge mogucnosti i nacina da vam iznesem svoje stavove, posto ne prisustvujem na sjednicama. Naime kao sto Vam je poznato ja sam hteo da vam pomognem i da budem predsednik naseg odbora ali vi mi to nijeste dozvolili. Vi u tome naravno da nijeste bili sami, jer ste imali "mentora" i "dirigenta" iz Plava, koji Vam je dirigovao. Uz pomoc njegovu kao i njegovih tetkica, halicica, sestre od tetke, poltrona iz Gusinja, onih koji su cekali da ovnu padnu m... pa da upadnu, uz nevidjenu "turturmu" i "lazovine" , ogovaranja "razna podmetanja" i ko zna cime ste se sve sluzili vi ste uspeli da me maknete, i proglasite kao jednog nepostenog, nemoralnog, i ko zna kakvog, sto vi najbolje znate. Uspeli ste kod direktora Partije DPS-a gos. Tarzana Milosevica, uz delegacije koje su kod njega bile i uz "mentorove" instrukcije koje ste dobijali svakodnevno, da sprovedete svoje sramne ideje predocite i na onakav sraman nacin napravite sto ste napravili. Da bi bruka bila jos veca kad sam prisustvovao jednom odboru i kad sam hteo da iznesem Vase greske koje ste napravili tokom vaseg vladanja i sprovodjenja izbornih radnji vi mi nijeste dali da govorim, cak ste mi iscupali papir iz ruku, i to onaj clan koji je upao umesto mene za odbornika u Plavu, uz pomoc "mentora" i mahinacija protivno statutu DPS-a, i uz pomoc tadasnjeg predsednika mjesnog odbora. No to nije ni cudo jer "mentoru" su bile sve radnje takve. Tako je ovaj clan koji je postao odbornik postao i clan glavnog odbora DPS- mimo icijeg konsutovanja jer je "mentoru" brat od tetke. No ima ona narodna dok nekome ne ucinis dobro ne mozes ocekivati zlo od njega.

Ja sam normalno napustio sjednicu jer nijesam mogao da se bijem i savjest mi nije dozvoljavala da se pravim njegov drug. No to nije svojstveno gusinjanima da se tako ponasaju to je on nasledio iz Plava jer su mu ujaci iz Plava, i oni tako to resavaju ko ne misli kao oni. Mislim da je doticnom gospodinu videlo Gusinje veliki "hajer" kao odborniku u Plavu i kao clanu glanog odbora.

Ja mislim da Vam ukazem na greske koje ste pravili za vrijeme glasanja. Najveca greska vam je gospodo izbacivnje naseg predsednika partije i Vlade gospodina Mila Djukanovica, da lista ne nosi njegovo ime. Draga gospodo Vi znate ko vam je dao opstinu, ko vam moze pomoci u daljem radu opstine, koje najpopularniji u Gusinju od politicara (oko 90% to je Milo Djukanovic), ovo nije Budva, niti Herceg Novi, niti Niksic, ko ce vam uvecat izborni rezultat. Da Milo dodje u Plav a ne Gusinje gde je nova opstina vrlo smijesno i td.

Kako ste napravili koaliciju i sa kim, na osnovu kojih kriterijuma, ja mislim trebali ste uzeti izborne rezultate iz zadnjih izbora, ja neznam koji ste vi kriterijum uzeli? Mi smo prema nasoj zadnjoj procjeni imali oko 700 glasova (procjena mini stabova), kako ispade sada da imamo samo trista glasova, gde su nam 400 glasova, odose koalicionim partnerima. Ispada da smo po birackom mjestu glasali samo po 30 glasaca, ili mi u opstinskom odboru brojimo oko 100 nijesu nas glasali ni nasi clanovi otprilike imamo po 4 do 6 članova, a nas su glasali samo po 3 clana. Jesteli trazili od koga odgovornost sto su nam 400 glasova otislo kod SDP i kod Bosnjacke? Kako ste mogli da date SDP 4 odbornicka mjesta, ako im je Rusmin davao samo 1 odbornicko mjesto? Draga gospodo to je trebalo da bude 11 prema 5 u korist nasu, sto je realan rezultat ili ako nije su hteli 10 prema 6 ili da bude 9 prema 7 u korist nasu, a ne u korist njihovu, mi bi smo najmanje samostalno osvojili bar 10 odbornickih mandata.

Mi smo jedina partija koja je prepolovila clanstvo, od 650 glasova koje smo imali na pred - zadnjim lokalnim izborima mi sad imamo oko 300 glasova, zahvaljujuci "mentoru" i vasoj strucnoj druzini. Jedina partija koja belezi pad koja je prepolovljena, sve su povecale clanstvo.

Ko vam vodi kadrovsku politiku, jedan konobarcic, jedan koji sve "kabulji" i kojem je sve "tesmilj" jedna hostaplerka.......Gospodo "Hasan meljino" vrijeme je proslo prije pola vijeka, ne vodi se tako kadrovska politika.

Jeste li videli kakva vam je odbornicka lista to je ona lista kad je "mentor" rekao da je citiram "odlicna i da je ne treba mijenjati". Ja mislim da moze da konkuriše na prostoru citave bivse Jugoslavije i da joj nebi bilo premca, da bi uzela prvo mjesto.

O vasim parama koje ste dobili od DPS gde su utrosene i po koliko ste podijelili necu vas pitati, ali mislim da je DPS na podrucju Crne Gore najskuplje platio 300 glasova. I o kakvim se tu mahinacijama radi neka vidi ko vam je dao pare. Oko administrtivnog radnika koji evo vec 10 godina sedi kuci a prima platu i drugim stvarima oko kancelarije DPS iste neka vide iz Podgorice.

Kako ste postupili kod dijaspore koja je organizovala sastanak da vam placa savjetnike gde ste istu odbili da vam ne poremeti "pamet vasu i koalicinih partnera". Trebali ste bar da ih uvazite i da prisustvujete sastanku, a da recete mi cemo na organima nasih partija odluciti. Znate li gospodo koliko znaci dijaspora za Crnu Goru, a posebno za Gusinje. Mislite vi da bi vam dali opstinu da nije bilo njih i Rusmina. Sve te partije koje su u koaliciju sa nama nikad nijesu bile za opstinu cak su se pojedine izjasnjavle protiv. A kakvi ste bili vi za opstinu, ja znam kad bi bila neka inicijativa od Rusmina vi samo sto me ne bijete sto sam pristao na to (posto sam bio clan savjeta mjesne zajednice Gusinje ispred DPS-a). A secam se zadnjeg dogovora gde ste pristali da se prvo odrze izbori u Plavu pa poslije u Gusinju gde ste svi pristali, ali na srecu Skupstina Crne Gore je donijela odluku da se istovremeno odrze izbori gde se odvajaju opstine. Znate li koje pare od dijaspore pristizu u Gusinje pitajte dilere samo, to je glavni izvor finansiranja gradjana Gusinja.

Kakvo vam je odrzavanje sjednica bez drzavnih simbola, da bi samo odrzali koaliciju sve trpite. Oko razvojnih programa se ne mozete usaglasiti, bez odluke o privremenom finansiranju i bez budzeta ste usvojili odluku o koeficijentima itd.

Cujem da Vas je "mentor" napustio, tako se postupa, kao sa prezenvativom posle upotrebe se baca.

Imao bi draga gospodo da vam pisem jos ali necu sad pa nekom drugom prilikom. Ali vam ostavljam da ocijenite sami, imali smisla da dolazim na sastanke sa vama koji ste sve ovo priredili, jedino da bude uz mene neko obezbeđjenje jer mozete da me bijete cak. Zato necu dolaziti na sastanke vi to mozete i bez mene zavrsiti da vi nebi remetio vas sklad. Ostacu i dalje clan DPS ako vi to dopustite. Cekacu neka bolja vremena, ako docekam.

Kami ko ne vjeruje Fujku, Naseru, Muradiji-Muljki.......

U Gusinju, 23.02.2015. god.
Radoncic H. Redzep


WWW.GUSINJE-PLAV.COM - PLAVSKO GUSINJSKI CNN


 Redakcija   (9. jun, 2009)  Tehnicki urednici i web dizajneri:  advokat Edvin Hot i Edin Hot
Redakcija:

     Rafet Hot         Selim Cekic        Nuki Lucevic     Senad Sehovic     Hamo Mulic        Mirza Vukelj      Radoncic Miso


Contact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Glavna Stranica
Copyright © 2002-2012 www.Gusinje-Plav.com