www.Gusinje-Plav.com

Basić Semir: Maestro na tamburi/cifteli i tupanu
Za nasa veselja, tambura/cifteli i tupan su uveliko evoluirali od zadnjih stotinak godina kao tradicionalni instrumenti, pa sve do instrumenata na kojima se izvode moderne melodije, na kojima mnogi uzivaju igrajuci.
Semir Basic (sin Halila i Zumrete Basic) 20, koji pohadja St. Francis College, kao redovni student financija, razvio se u profesionalnog muzicara na tamburi, koji je nakon odmora i boravka u zavicaju prije sest godina naglo pokazao interesovanje za ovaj instrumenat.
Odabirajuci tamburu iz radoznalosti, bez poznavanja instrumenta, rezultiralo je da je otkrio jedan dio svog zivota u najvecoj strasti, muzici. To je uslovilo da Semir se licno posveti i samouk, uz svakodnevno vjezbanje zadnjih nekoliko godina je izrastao u istinskog majstora na ovom instrumentu. Sada kao profesionalac, Semir je svirao na brojnim svadbama i drugim veseljima, kola Halaturka, Shota, i Vallja e Rugoves, sto mozete vidjeti na snimcima ispod. Mladi talenat prati na instrumentu snazni povjesni uticaj onoga sto slusamo danas na nasim veseljima, zajedno sa razlicitim stilovima igara i odgovara na svaku muziku koja se nudi na vasim veseljima. Cifteli su bile samo pocetak za Semira, jer je on i majstor etnickih instrumenata sa istorijskom tradicijom Balkana, kao sto su tupan drum, za koji vam isto nudi svoje usluge.
Za vasa veselja rezervacije, molimo kontaktirajte Semira na (347) 263-6442, ili basicsemir1@gmail.com, kao i za sve daljne informacije
.
WWW.GUSINJE-PLAV.COM - PLAVSKO GUSINJSKI CNN


 Redakcija   (9. jun, 2009)  Tehnicki urednici i web dizajneri: Advokat Edvin Hot i Edin Hot
Redakcija:

     Rafet Hot         Selim Cekic        Nuki Lucevic     Senad Sehovic     Hamo Mulic        Mirza Vukelj      Radoncic Miso


Contact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Glavna Stranica
Copyright 2002-2012 www.Gusinje-Plav.com