www.Gusinje-Plav.com


Projekat „Oktobar na Prokletijama“ završen prigodnom svecanošcu i urucivanjem zahvalnica
Gosti uživali u zvucima alaturka i specijalitetima domace kuhinje

Projekat „Oktobar na Prokletijama“, koji je Turisticka organizacija Plav realizovala tokom proteklih mjesec i po dana, juce je završen u Centru za kulturu, urucivanjem zahvalnica ucesnicima projektnih aktivnosti, i prezentacijom i degustacijom specijaliteta domace kuhinje.
Tokom proteklog perioda, u okviru projekta organizovana je izložba fotografija i slika pejzaža sa Prokletija, održana je kružna biciklisticka trka na relaciji Plav-Gusinje-Plav i planinarski pohod na Vezirovu bradu u Gusinju. Osim toga, za ucenike OŠ „Hajro Šahmanovic“ orgnizovan je jednodnevni obilazak kulturne rute u Plavu i Gusinju.
Obracajuci se prisutnima, direktor TO Plav Edin Jadadic je ukratko podsjetio prisutne na realizovane aktivnosti, i kazao da je zadovoljan realizacijom projekta, i da su aktivnosti u potpunosti opravdale ocekivanja svih, a narocito ucesnika.

- Cilj Ministarstva održivog razvoja i turizma je bio da se ovim javnim pozivom osmisle i realizuju aktivnosti koje ce produžiti turisticku sezonu u periodu od oktobra do decembra. Ta ocekivanja smo u potpunosti ispunili, samim tim što su se sve održane aktivnosti po prvi put realizovale u ovom periodu, i što su reakcije i komentari ucesnika svih organizovanih programa bili pozitivni. Da smo uradili prave stvari najbolje potvrduje veliko interesovanje i posjecenost naše veb stranice i fejsbuk profila, koji je tokom trajanja projekta pogledalo više od 8.000 posjetilaca,- istakao je Jadadic.Gosti jucerašnje svecanosti imali su priliku da probaju neke od specijaliteta domace kuhinje, kao što su sarme, mantije, ali i poslastice baklave, hacajlije, hurmašice, i domaci sokovi od borovnice, kleke, maline, ruže i kupine. Citav ugodaj upotpunjen je zvucima alaturka i prigodnim muzickim i kulturno-umjetnickim programom koji su izveli clanovi KUD „Plavsko jezero.Direktor Jadadic se zahvalio ucesnicima projekta na korektnoj i prijateljskoj saradnji, kao i svima koji su na bilo koji nacin dali doprinos uspješnoj realizaciji projekta. On je kazao kako se nada da ce u narednoj godini biti još prilika za ovakva i slicna druženja.

- Trudicemo se da i u narednom periodu, kroz slicne aktivnosti, damo doprinos promociji prirodnih, ali i svih drugih vrijednosti i potencijala na podrucju Plava i Gusinja. To se posebno odnosi na promociju nacionalnog parka „Prokletije“, zbog kojeg iz godine u godinu postajemo nezaobilazna turisticka destinacija sve brojnijim turistima iz inostranstva. Ali, to ce u velikoj mjeri zavisiti od toga hocemo li uspjeti da obezbijedimo potrebna finansijska sredstva za realizaciju aktivnosti koje budemo planirali. Ipak, vjerujem da cemo realnim, održivim, korisnim, i interesantnim predlozima projekata i akcija uspjeti da obezbijedimo sredstva u okviru poziva koje budu raspisivali donatori, kao što je to sada bio slucaj. Zato se zahvaljujemo Ministarstvu održivog razvoja i turizma koje je prepoznalo vrijednost projekta koji smo predložili, a mi se nadamo da smo ispuni njihova ocekivanja, i da cemo i ubuduce nastaviti uspješno da saradujemo,- naglasio je Jadadic.
Pored ucesnika projekta i brojnih gostiju, svecanosti povodom završetka projekta su prisustvovali i predstavnici turistickih organizacija Andrijevice, Berana, Bijelog Polja, Rožaja i Mojkovca. Realizaciju projekta podržalo je Ministarstvo održivog razvoja i turizma, u okviru javnog poziva za organizovanje tematskih skupova i manifestacija u periodu oktobar – decembar 2014. godine.

INFO: TO PlavWWW.GUSINJE-PLAV.COM - PLAVSKO GUSINJSKI CNN


 Redakcija   (9. jun, 2009)  Tehnicki urednici i web dizajneri: Edvin Hot (J.D.) i Edin Hot
Redakcija:

     Rafet Hot         Selim Cekic        Nuki Lucevic     Senad Sehovic     Hamo Mulic        Mirza Vukelj      Radoncic Miso


Contact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Glavna Stranica
Copyright © 2002-2012 www.Gusinje-Plav.com