www.Gusinje-Plav.com


Pozorisna predstava:" Jesi li doš'o da me vidiš"
SAVRŠENO! Komentar svih koji su propratili sinošnju predstavu "Jesi li to doš'o da me vidiš", u režiji Senade Đeševic -profesorice Crnogorskog-srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti. Predstava je odigrana u Plavu, povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, koji se obilježava od 1995. svake godine u cast pisaca Migela de Servantesa i Vilijama Šekspira 23. aprila. Još od davnina, covjek je imao težnju ka ocuvanju vrijednih vještina i onoga što je stekao, bez obzira je li to vezano za nauku ili kulturu covjecanstva. Zbog prebrze kompjuterizacije, ogromnih mogucnosti interneta, sami znacaj knjige nije shvacen dovoljno od strane mladih, samim tim svijest o citanju je na niskom nivou, pa se umjesto citanja koriste kritike na internetu, tuda mišljenja i stavovi. Upravo to je poslužilo kao inspiracija za ralizaciju ove predstave.
Glumci su bili: Dženan Đeševic, Amer Hadžimušovic, Adelina Redžematovic, Lazar Radenovic, Demir Jadadic, Katarina Bojovic, Mejrema Jasavic i Suljo Canovic. Oni su ucenici gimnazijskih odjeljenja JU SMŠ ,,Beco Bašic'', a svojim trudom, radom, kreacijama, idejama i raznim drugim aktivnostima, pored glume kao najbitnije, i uz pomoc Senade Đeševic-prof. Alije Redzematovica-proucenta, Enesa Kabašica-ton majstora, Senade Vatic –kostimografa su doprinijeli što boljoj realizaciji same predstave.
Reakcije publike na samu predstavu su bile i više nego dobre. Predstava je pracena uz tišinu, redovan smijeh i aplauz poslije svakog cina, cak i u toku istih, što se može objasniti uspjeh, jer se radi o ucenicima. Zainteresovanost je bila velika, tako da je sala bila prepuna; cak je bilo i gledalaca na drugom spratu.
Po završetku predstave ucenici su priredili prigodan koktel za sve prisutne.
Ista predstava je prikazana i 25.04.2014. za ucenike JU SMŠ ,,Beco Bašic“u 12:00h u Domu kulture.
Svakako je ocigledno da je potrebno što više ovakvih predstava, u kojima su ukljuceni ucenici, jer je to najbolji nacin da se ukaže na znacaj knjige, kao i na mogucnosti današnje omladine, koja književna djela, na lijep nacin može predstaviti na sceni, i time biti najljepši primjer svojim drugarima, ali i starijim ljudima.
SENADA ĐEŠEVIC


WWW.GUSINJE-PLAV.COM - PLAVSKO GUSINJSKI CNN


 Redakcija   (9. jun, 2009)  Tehnicki urednici i web dizajneri: Edvin Hot (J.D.) i Edin Hot
Redakcija:

     Rafet Hot         Selim Cekic        Nuki Lucevic     Senad Sehovic     Hamo Mulic        Mirza Vukelj     Radoncic Miso


Contact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Glavna Stranica
Copyright © 2002-2012 www.Gusinje-Plav.com