www.Gusinje-Plav.com


Poziv Bosnjackom KUD "BEHAR" iz New Yorka da uvelica Bajramsko veselje u Utici (NY)
Nakon samo dvije godine postojanja Bosnjacko KUD "Behar" iz New Yorka je postalo hit sa ove strane Atlantika. Sa svih strana stizu pozivi za gostovanje clanova ovog drustva, sto je jos jedan od dokaza da se cijeni njihov dvogodisnji rad.
Naime, u organizaciji KUD "Bosanska Mladost" iz Utice, a u povodu predstojeceg praznika Kurban Bajrama, u ovom gradu na sjeveru New York state, 27. oktobra 2012. bice odrzana svecanost, za koju je domacin i organizator uputio poziv Bosnjackom KUD"BEHAR" iz New Yorka, da uvelicaju ovaj veliki praznik. Bice to prilika da se na jednom mjestu prezentuje nasa kultura, raznolikost nosnji i tradicija izrazena kroz folklorne igre.
Nasa redakcija je sinoc u Astoriji imala priliku da prisustvuje zavrsnim pripremama clanova Bosnjackog KUD"BEHAR", pred odlazak za Uticu, gdje smo se uvjerili u raskosni talenat i veliki entuzijazam clanova ovog drustva, kao i bogastvo narodne nosnje koje podsjeduju. Svakako da draz ovim probama daje i veliko prisustvo roditelja, koji sa velikom paznjom prate nastupe svoje djece pod nadzorom koreografa Samira Handanovica.
A kak to izgleda, uvjerite se i vi, postovani citaoci u sljedecoj foto-reportazi.(Gusinje Plav Press)WWW.GUSINJE-PLAV.COM - PLAVSKO GUSINJSKI CNN


 Redakcija   (9. jun, 2009)  Tehnicki urednici i web dizajneri: braca Edvin i Edin Hot
Redakcija:

     Rafet Hot         Selim Cekic        Nuki Lucevic     Senad Sehovic     Hamo Mulic.


Contact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Glavna Stranica
Copyright 2002-2012 www.Gusinje-Plav.com