www.Gusinje-Plav.com


Proslava 20. godisnjice postojanja i rada "Zavicajnog drustva Plavljana i Gusinjana u BiH"
Dragi naši zavicajci širom svijeta,
Cast nam je upoznati vas da smo uspješno realizovali projekat obilježavanja 20 godina postojanja i rada Zavicajnog Društva Plavljana i Gusinjana u BiH. U sklopu tih aktivnosti organizovali smo u petak, 13.05.2011.god. Druženje-Književno vece sa piscem dr.Bajramom Redžepagicem, koji je, na sebi svojstven i originalan nacin, dao osvrt kako na svoja djela, tako i na, za nas sve izuzetno bitne, periode iz prošlosti.

U subotu 28.05.2011.god. u hotelu Hollywood (vl.Mrkulic Saljo) priredena je izložba slika našeg umjetnika Dževdeta Nikocevica.
Isti dan održana je i svecana sjednica Skupštine Društva, kojoj je prisustvovalo preko stotinu zavicajaca i gostiju,i na kojoj su, izmedu ostalog urucena PRIZNANJA za doprinos u radu i razvoju Društva te premijerno promovisan BILTEN Zavicajnog Društva.
Promocija knjige dr.Mustafe Memica sa obradenom tematikom iz našeg i o našem Zavicaju, je bio još jedan u nizu dogadaja toga dana.
Poslije prigodnog koktela i druženja prisutnih, održan je i šahovski turnir na kojem je pobjedu odnio Bašic Aljo.
U malonogometnom turniru koji se održao na stadinu u Hrasnici poslije neizvjesne igre, te izvodenja penala, pobjedu je odnijela ekipa caffe bar-a „Quadro“ Sarajevo (vl.Feratovic Muharem).

U nedjelju 29.05.2011.god., po dosta ružnom vremenu, uz prisustvo od preko 120 naših zavicajaca i gostiju, održano je 3. po redu PORODICNO DRUŽENJE NA IGMANU. Halaturko, zavrzlama, suljovica i druga naša kola i pjesme, grah sa suhim mesom, bacanje kugle, mali nogomet,skokovi trupacke, povlacenje konopca i dr. samo su mali djelici slike naših zadovoljnih i srecnih zavicajaca, koji su se našli zajedno na Igmanu, da se bar malo podsjete na slicna okupljanja u Zavicaju.


Želja nam je bila i cilj da ova i sve druge naše manifestacije dobiju na masovnosti i što je bitnije, da podignu stepen zajedništva na veci i bolji nivo.
Ucešce omladine i njihovo sve vece prisustvo u svemu ovome daje nam nadu i volju da da se još više trudimo da što bolje i kvalitetnije osmislimo i realizujemo buduce projekte.

Svima našima u Bosni, u Zavicaju i širom svijeta želimo sve najbolje u životu i radu, uz poruku da ne zaboravimo ko smo, šta smo i odakle smo, jer mi smo uvjek imali šta da kažemo a to cemo raditi i ubuduce.
Naka ovih prvih 20 godina našega rada bude svima na ponos i amanet onima koji dolaze poslije nas da nastave sa boljim radom i da svuda, gdje god da su, ne zaborave svoj Zavicaj.

Sradacan i bratski pozdrav svima !
Upravni odbor ZDPiG u BiH
Sarajevo,30.05.2011.g.

WWW.GUSINJE-PLAV.COM - PLAVSKO GUSINJSKI CNN


 Redakcija   (9. jun, 2009)  Tehnicki urednici i web dizajneri: braca Edvin i Edin Hot
Redakcija:

     Rafet Hot         Selim Cekic        Nuki Lucevic     Senad Sehovic     Hamo Mulic.


Contact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Glavna Stranica
Copyright © 2002-2009 www.Gusinje-Plav.com