www.Gusinje-Plav.com


Proslava dana OS„Dzafer Nikocevic“ u Gusinju
Dana 25. Maja 2011.godine u JU OS „Dzafer Nikocevic“ obiljezen je 147. rodjendan skole. Proslava je pocela polaganjem cvijeca na bistu Dzafera Nikocevica. Program je nastavljen u domu kulture. Sala je bila prepuna gradjana Gusinja i brojnih gostiju koji su uzivali u kulturno umjetnickom programu, koji su iskljucivo za ovaj dan pripremili ucenici uz veliku podrsku i strucnu pomoc njihovih nastavnika.
Prisutnima se obratio direktor skole Serif Feratovic. Pozdravljajuci prisutne osvrnuo se na bogat istorijski dio i retrospektivu skolstva u Gusinju, a posebno na posljednjih nekoliko godina upoznavsi prisutne o svemu sto se uradilo i sta se planira uraditi u narednom periodu.
Posebno je podijelio odusevljenje vijescu koja je za sve nas koji zivim i radimo u lijepom Gusinju i sirom svijeta, da ce se na jesen zapoceti gradnja skolsko – sportske dvorane. Takodje se izmedju ostalih, direktor Serif Feratovic zahvalio nasoj dijaspori, humanim i dobrim ljudima i svim donatorima, koji su uz nas i koji nam pomazu, kako u opremi tako i u stvaranju uslova za sto bolje obavljanje vaspitno obrazovnog procesa i stvaranja dobrih uslova za skolovanje nasih ucenika.
Kao sto poslovica kaze: „Za sebe, svoje mjesto, narod sa kojim zivis, treba se boriti jedino znanjem i radom“, tako su i nasi ucenici pokazali priredbom koja bi zasenila i mnogo vece skole od nase, svoje sposobnosti, afinitete i znanja, a uz strucan i predan rad njihovih nastavnika i uprave. Najboljim ucenicima dobitnicima LUCE, (njih 10) najveceg priznanja u osnovnoj skoli tokom priredbe urucene knjige.
Lijepo je bilo prisustvovati i posmatrati mladost Gusinja, kako se mudro i prepuni entuzijazma obracaju prisutnima. Prisutni su ih nagradili gromoglasnim aplauzima i ovacijama.
Pripremio: Mirsad Music, ICT koordinatorWWW.GUSINJE-PLAV.COM - PLAVSKO GUSINJSKI CNN


 Redakcija   (9. jun, 2009)  Tehnicki urednici i web dizajneri: braca Edvin i Edin Hot
Redakcija:

     Rafet Hot         Selim Cekic        Nuki Lucevic     Senad Sehovic     Hamo Mulic.


Contact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Glavna Stranica
Copyright © 2002-2009 www.Gusinje-Plav.com