www.Gusinje-Plav.com
Reagovanje Šaćira Radončića
Poštovani,
Citajuci na nasoj Web stranici Gusinje-Plav, knjiga gostiju-musafira, reakciju naših uvaženih Sugradana u dijaspori na tekst predsjednika Partije za Gusinje Dr. Rusmira Lalicica objavljenom u dnevnom listu DAN, u obavezi sam dati svoje mišljenje.
Mišljenja sam, a i Vi dragi moji da je objavljeni tekst probudio mnoge nas.

Prije osnivanja Partije za Gusinje nas nekoliko smo razmatrali mogucnost povracaja opštine Gusinje. Tada je jedan od aktivista rekao ja se ne plašim Plavljana nego naših tj. Gusinjana. Ova njegova tvrdnja Se kroz razna reagovanja i kasnije obistinila. Plavljani su na jednoj sjednici skupštine opštine Plav jednoglasno glasali za opštinu Gusinje.
Osnivanjem Partije za Gusinje prvenstveno osnovni cij Partije je povracaj opštine Gusinje. Svoj cij i dalje je prioritet povracaja opštine. Predsjednik Partije i ljudi oko njega preduzimali su i dalje preduzimaju sve što je u njihovoj moci na ostvarivanju svog zacrtanog cilja . Podršku Partiji za Gusinje za povracaj Opštine dala je i vladajuca Partija Crne Gore tj. DPS, preko svog predsjednika Partije i premijera Mila Đukanovica na tribinama u Gusinju i Plavu. Javno izgovorena rijec politicara je u neku ruku i preduzeta obaveza bilo države ili partije, ali bar za sada na našu žalost u ovom slucaju nije.

U oci drugog kruga izbora za gradonacelnika opštine Plav predstavnici Partije za Gusinje razgovarali su predstavnicima DPS-a koje su predstavljali Svetozar Marovic i Mevludin Nuhodžic, koji su obecali da se Gusinju vrati status opštine do narednih presjednickih izbora na republickom nivou. Nadam se da još uvijek nije kasno da se vrati status opštine Gusinje. Najvjerovatnije ce na narednoj sjednici skupštine Crne Gore biti rasprava o teritorijalnom organizovanju Crne Gore, što je prilika za naše patriote iz Gusinjskog DPS-a, Bošnjacke stranke i SDP-a da svojim predstavnicima u Crnogorskom parlamentu, kada bude rasprava, kažu i javno se založe za povracaj opštine Gusinju, da makar jednom pomenu potrebu Gusinjana za opštinom, da javno pitaju Vladu kako je Andrijevica po kratkom postupku povratila opštinu i dr.

Želim reci neimenovanom „PRIJATELJU“ za mene i Saida da smo na osnovu naših mogucnosti i okolnosti dosta uradili za Gusinje, da su se mnoge ideje mogle realizovati i nas iz Partije za Gusinje i Fondacije Gusinje da nije bilo „PATRIOTA GUSINJA“ (zaobilaznica, uredenje caršije) i dr. Na nastupajucim lokalnim izborima vjerovatno ce gradani prepoznati svoju buducnost i vjeru u svoje kandidate za lokalni parlament i okrenuti se svom Gusinju, ljudima kojima je jedinstveni cilj povracaj opštine Gusinju.

S poštavanjem-selam,
Šacir Radoncic
Gusinje, 26. mart 2010
GUSINJE-PLAV PRESS - NAMA SE NAJVISE VJERUJE


 Redakcija   (9. jun, 2009)  Tehnicki urednici i web dizaneri: braca Edvin i Edin Hot
Redakcija:

     Rafet Hot         Selim Cekic        Nuki Lucevic     Senad Sehovic     Huso-Beli Brdakic    Hamo Mulic.


Contact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Glavna Stranica
Copyright © 2002-2009 www.Gusinje-Plav.com