www.Gusinje-Plav.com
II Proljecno druzenje zavicajaca - Igman, 30. 5. 2010. godine

U organizaciji Zavicajnog Drustva PLAVLJANA I GUSINJANA u BIH, u nedelju. 30. maja 2010. god, odrzanoje na Igmanu (Veliko Polje) DRUGO PORODICNO DRUZENJE ZAVICAJACA. Ucesce je u ovoj manifestaciji, na razlicite nacine, uzelo preko 200 zavicajaca.
Organizovane su razne sportske i druge aktivnosti. Turnir u malom fudbalu za juniore i veterane, povlacenje konopca, trcanjeu vrecama, bacanje kamena sa ramena, rostilj i osvjezenje, muzika, pjesma i kolo, te neizostavno Halaturko, obiljezili su ovo druzenje, koje polako prerasta u tradicionalno. Lijepo vrijeme, takodje je islo na ruku da sve prodje u najboljem redu. Organizovan je i besplatan prijevoz od Vijecnice do Igmana, preko Hrasnice i nazad .
Zadovoljstvo postignutim nijesu krili svi prisutni jer smo svi stanovistva da nam je nesto ovako prijeko potrebno, kaako bi se prije svega vidjeli i zblizili, kako bi nam se djeca upoznala i znali ko su, sta su i odakle su
Duboko vjerujemo da je ovakav vid druzenja iz godine u godinu dobijati sve vise pristalica, te izrasti kako po masovnosti, tako i po kvalitetu, u jedan respektabilan dogadjaj. Slike sa Igmana govore mozda vise od navedenog.
Zelimo svim nasim zavicajcima sirom svijeta i u zavicaju puno zdravlja i radosti.
S'postovanjem,
Upravni Odbor ZD PLAVLJANA i GUSINJANA u BiH, SarajevoGUSINJE-PLAV PRESS - NAMA SE NAJVISE VJERUJE


 Redakcija   (9. jun, 2009)  Tehnicki urednici i web dizajneri: braca Edvin i Edin Hot
Redakcija:

     Rafet Hot         Selim Cekic        Nuki Lucevic     Senad Sehovic     Huso-Beli Brdakic    Hamo Mulic.


Contact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Glavna Stranica
Copyright 2002-2009 www.Gusinje-Plav.com