www.Gusinje-Plav.com
Ne budite tudja masha!

Pise: Avdo Metjahic - USA
Nesreca je covjeka, kad ne zna sto hoce, a najveca katasrofa kad ne zna sta moze, pa toboze kuje svoju buducnost, udarajuci bliznje po prstima. Partija za Gusinje prema izjavama dr. Rusmira Lalicica, njenog predsjednika, na putu je, ne da ujedini Gusinjane gdje je ostala saka hala, nego i to malo sto je ostalo, puca po njima tudim oruzjem.
Umjesto da jedan intelektualac, shvati da je jedinstvo jedini nacin opstanka Gusinjana i Plavljna, u toj ljugi, on ga razbija. Bjezi od istine, bjezi od ljudi sa kojima bi mogao pomoci ne samo Gusinju, nego citavoj opstini, i radit zajedno sa sa svim progresivinim Gusinjanima i Plavljanima za bolje sjutra. Za bolje sjutra nasem narodu bi trebala radit Bosnjacka Stranka, popunjena mladim kadrovima, novim idejama i svim progresivnim Bosnjacima, a nikako, PzG, DPS-SDP.
Cestit covjek uvijek je rezultat snage, licemerje je rezultat slabosti.
Gusinjani i Plavljani su od uvijek bili cestiti ljudi, i nikad se nijesu odvajali, kao sto ih proba odvojit dr. Rusmir i drugi, koji sa njegovim postupcima pokazuje licemernost.
Glasovi na sledecim isborima umjesto da idu za Gusinje i Plav, nekakva stranka PzG, daje ih tamo nekom trecem, sto je za zaplakat. On, sa njegovim izjavama u listu Dan, pravi razdor izmedu ono malo Gusinjana sto je ostalo, imenjujuciih pojedinacno ljude, svoje sugradane i optuzujuci ih za mahinacije, kojima se on ustvari koristi.
Cudna je to zelja dr. Rusmira, za toboznju vlast u Gusinju. Za vlas gubi svoje sugradane, i siguran sam nekadasnje prijatelje, komsije i saradnike, a dokaz je optuzbe koje im javno upucuje. Svi takozvani politikanti u nasoj ljugi, zaboravljaju na snagu naroda, i da narod zna da te podigne, a kad te baci, rasprsnes u paramparcat. Takoder zaboravlja ista gospoda, da sve promjene dolaze odozdo na gore, a nikad obratno, kao sto oni misle i rade. Godina 1967. dokaz je, da Gusinjani i Plavljani znaju stati na kraj, mnogo vecem manipulantu, kao sto je bio CKCG, koji je htio instalirat njihovog covjeka za presjednika opstine Plav. Gradani nase opstine, takve “mahinacije” nijesu dozvolili, nego su izabrali onog kojeg su oni htjeli. Danas je taj nas narod ostao obezglavljen, ostajuci na dr. Rusmira, Sabovice i par drugih minder-puza, koji im pred svakoje izbore obecavaju isto, ali u drugacijem pakovanju, put Gusinje - Podgorica, ciju reklamu vise ni Milo ne upotrebljava, jer je vise izblijedila. Ima jedna Engleska poslovica, koja kaze:

Prevari me jednom – sram te bilo,
Prevari me dvaput – sram meni bilo.

Ne treba vam gospodo politikanti, mnogo dosjetlivosti, da bi prevarili sopstveni narod, koji vam vjeruje, ali dali ce jos dugo da vam vjeruje? Izgleda da ste izblijedili i da su vam ovo poslednji trzaju, jer kad ostajete bez ideja i dokaza, onda se napadaju protivnici, kao ovo sto radi momentalno dr. Rusmir.
Mi smo obavezni kao ljudi, da priznamo svakom nasem covjeku, ljucko dostojanstvo, ako ga posjeduje, ali zablude otklanjat, da nebi se pretvorile jos u vece zlo, kojeg nije narod vise kadar nosit.
Dali vi gospodo politikanti vidite i osjecate, da je taj nas narod pretovaren, i na ivici strpljenja i svoje egzistencije, to sve zaslugom vas pojedinaca. Umjesto da ga otovarate, vi mu bacate jos tereti u treselj, sputavate ga i pravite konfjuziju. Zaboravljate, da nicija nije gorela do zore, pa nece ni vasa, jer narod pamti, a svakoji narod koji pamti, taj ce imati buducnosti.
Izgleda da postoji nešto što je takozvanim liderima, privlacnije od stabilnosti, boljeg života i zajednistva u vlastitoj opstini, i da im je stalo do toga, da i dalje drze svoj narod u stanju hipnoze.
Samo mogu pitat moj nekad avizan narod: Dali ce ikad vise bit svestan ko ga vodi, i okrenut leda vodjama, i to sa prezirom, koji su dosat prodavali njihovu ljucku disu i rusili sopstveni dom.
Mi vecina u dijaspori, trazimo od nase brace, da se osvijeste i pridu jedinoj njihovoj stranci, BS, ispune njene prazne redove, sa mladim narastajima, i ne dozvolje, da ih niko vise vuce za nos kao pslednjih dvadeset godina. Kao clanovi Bosnjacke Sranke, jedino mozete ostvarivat, svoja nacionalna i gradanska prava, i ujedno bit dobri i progresivni gradani Crne Gore, zar ne!?
NIje ovo reklama za BS, jer i oni ne rade svoj posao, inace nebi bilo mjesta za dr. Rusmira, bracu Sabovice i ostale minder-puze, nego svi bi bili u jednoj partiji sa jednim jedinim cilje; bolje sjutra, za sviju!


GUSINJE-PLAV PRESS - NAMA SE NAJVISE VJERUJE


 Redakcija   (9. jun, 2009)  Tehnicki urednici i web dizaneri: braca Edvin i Edin Hot
Redakcija:

     Rafet Hot         Selim Cekic        Nuki Lucevic     Senad Sehovic     Huso-Beli Brdakic    Hamo Mulic.


Contact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Glavna Stranica
Copyright © 2002-2009 www.Gusinje-Plav.com