www.Gusinje-Plav.com


LIKOVNIM STVARAOCIMA SA PODRUCJA OPŠTINE PLAV

Pise: Ibrahim Rekovic ( Plav )

Uvaženi – a,
Potsjecam Vas da, od 2004. godine,vršim pripreme na prikupljanju podataka o likovnim stvaraocima sa podrucja plavske opštine, sa namjerom da to, u obliku Monografije, štampam i objavim.

U ovaj Projekat sam se upustio bez, dovoljno, iskustva, ali sa iskrenom namjerom i željom, da o, svim, likovnim stvaraocima, sa podrucja naše Opštine / bez obzira na stepen njihovog likovnog obrazovanja / ostanu, na jednom mjestu, i svima dostupni, pisani, tragovi.

Ubijeden sam da takvu publikaciju naši likovni stvaraoci zaslužuju, uz moje uvjerenje da cu dobiti podršku i od strane JU. Centra za kulturu Plav, kao i da ce njeno štampanje pomoci Skupština Opštine Plav i Ministarstvo kulture u Vladi Crne Gore.

Imajuci u vidu da se ovakva Monografija radi, po prvi put, za ovu oblast, te da bih izbjegao ili, makar, smanjio eventualne primjedbe, koje se, obicno, jave nakon štampanja, to Vas , još jednom, molim da mi, radi kvalitetnije pripreme, pomognete.

Vašu pomoc i sugestije ocekujem, i rado cu ih prihvatiti, kako bi Monografija odgovarala stvaralackom renomeu, onih koji budu uvršteni u njoj.

U tom smislu, od Vas ocekujem: Mišljenje o ovoj ideji, dali je prihvatate ili ne, sugestije oko njene pripreme, nacina prikupljanja podataka i sredstava za njeno štampanje, obavještenje o likovnim stvaraocima koje Vi poznajete ili ste poznavali, a, da, na žalost, više, nijesu medu živima.

Radi jedinstvenog pristupa i obrade biografskih jedinica, molim Vas da mi dostavite:

1. Najkrace biografske podatke sa fotografijom, na 1 – 2 stranice,

2. Spisak Vaših samostalnih i zajednickih izložbi, na 1- 2 stranice,

3. Izvode iz kritika, po Vašem izboru, na 2 – 3 stranice,

4. Od 3 – 5 snimaka radova, po Vašem izboru,

5. Neki od kataloga sa Vaših izložbi i

6. Nešto što smatrate da bi trebalo obuhvatiti ovom Monografijom, a što ce Vas i ostale likovne stvaraoce, afirmativno, predstaviti.

Molim Vas, da mi primjedbe, sugestije i mišljenja o ideji, kao i imena likovnih stvaraoca, koje Vi znate, a koji, možda, nijesu u mogucnosti da se jave, njihove adrese i brojeve telefona, biografiju, izvode iz kritika , snimke radova, kataloge i dr. dostavite, najkasnije, do kraja 2010. godine

Tražene podatke slati na adresu: REKOVIC IBRAHIM, naselje Glavice b.b. Plav,

Tel. +382 251 – 401 ili mob tel. 069 / 262 - 910

E-mail real@t-com.me

U nadi da cete prihvatiti ovu ideju i namjeru, te i, u odredenom roku, dostaviti tražene materijale, iskreno Vas pozdravljam i želim uspjehe u daljem stvaralackom radu.

Napominjem da, prema mojoj evidenciji, / koja nije konacna / ima preko pedeset likovnih stvaraoca, te da sam, ranije, dva puta pokušavao, i ovo je treci / preko Interneta i pisanih sredstava javnog informisanja / pokušaj, da, od naših likovnih stvaraoca , dobijem, tražene podatke, ali i da ih, iz mene nepoznatih razloga, od nekih, ni do sada, nijesam dobio.

Ukoliko, do odredenoga roka, ne dobijem tražene podatke, smatrat cu to neprihvatanjem ove ideje od strane pojedinaca, ali cu, zbog poštovanja vecine, koja ju je podržala ,nastojati na njenoj realizaciji, uz moje , iskreno, žaljenje što se, u Monografiji, nece naci, bitni, podaci o svim likovnim stvaraocima sa podrucja Opštine Plav.

U Plavu, 21. avgusta 2010. godine Rekovic Ibrahim

WWW.GUSINJE-PLAV.COM - PLAVSKOGUSINJSKI CNN


 Redakcija   (9. jun, 2009)  Tehnicki urednici i web dizajneri: braca Edvin i Edin Hot
Redakcija:

     Rafet Hot         Selim Cekic        Nuki Lucevic     Senad Sehovic     Hamo Mulic.


Contact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Glavna Stranica
Copyright © 2002-2009 www.Gusinje-Plav.com