www.Gusinje-Plav.com
Takmicenje u dobru je dug sviju nas
Na samom startu želim da Vam cestitam na znacajnom jubileu - osam godina postojanja web magazina Gusinje- Plav.com
Voljom Stvoritelja narod plavskogusinske ljuge se rasturio po bijelom svijetu kako bi mogao da odgovori na nemaštinu i druge halove u koje se našao u svom zavicaju. Prve generagije koje su išle u inostranstvo su najviše bile preokupirane pitanjima kako zaraditi i uštedjeti novca, dok ce naredne generacije možda u prvom planu nastojati da sacuvaju svoj identite, svoj jezik, obicaje,kulturu i svoju tradiciju. U svakom slucaju iskušenja i izazova mnogo.
Vi ste na valjan nacin postali spona ili kopca izmešu dijaspore i njenog zavicaja što i u buduce treba nastaviti i proširivati tim saranika koji ce davati pravovremene i potpune informacije koje citaoci žele da cuju i znaju. Svaki dogadaj i radnja ima svoju vrijednost ili znacenje bilo da se radi o radosti, žalosti, proslavi, kulurnoj i drugoj manifestaciji, vršenju usluga, djelatnosti i tsl., tako da u svemu tome doprinosite davanju pravovremenih informacija citaocima i povecavanju njiohovog broja na ovom sajtu iz dana u dan.
Pravovremena i tacna informacija je nešto što mnogo vrijedi i znaci i što se u pojedinim momentima ne može ni za novac kupiti. To je isto jedan izazov i proces kojem uvijek iznova i iznova valja stremiti i uvijek imati na umu da se može još bolje i bolje.
U svakom poslu pa i u ovom mora se imati na umu da možemo ostati u hak drugom tako da se uvijek valja usmjeriti ka uravnoteženom i izbalansiranom rješenju ili predlogu. Narod zna da kaže da u puno slucajeva ima istina u koje nije dobro vjerovati.
Licno me cini ispunjenim svaki onaj sajt koji zagoavara multietnicnost, multikonfesionalnost i toleranciju medu ljudima uopšte. Takode je dobro imati dozu opreza prema onima koji uhode i neosnovano optužuju druge, jer pored ljudi koji su spremni na dobra djela i pomaganje drugima, postoji i skupina koja je protiv svega toga i koja je po svojoj priorodi negativna sa punim odsustvom pozitivnosti prema pravim dešavanjima u okruženju.
Cini me oduševljenim vaša želja za što kvalitetnijom prezentacijom rada raznih naših udruženja i fondacija koje pomažu svoj zavicaj ciji ste i licno donatori.Sva su udruženja, organizacije i slicno opredijeljeni da ispunjenjem svojih programskih ciljeva pomognu svom zavicaju Gusinju i Plavu u raznim oblastiama života i rada. Dobronamjerne kritike raznih subjekata pospješuju njihov rad, dok su one druge nepotrebne i štetene, a u svemu tome mediji i pojedinci koji stoje iza svega toga moraju ulaziti sa puno opreza da ne bi ostali u hak nekom koga su "dohvatili" i koji je na pravom putu.
Takmicenje u dobru je dug sviju nas.
Pred nama kao pripadnicima dini Islama su veliki izazovi i iskušenja ma gdje da se nalazimo. Moramo ocuvati našu uzvišenu i najcistiju vjeru našim redovnim dnevnim namazima,postom, zekijatom, sadakom i drugim dobrim djelima. Moramo ljubomorno cuvati svoje nacije Albansku, Bošnjacku i druge, zavisno od toga kako se ko nacionalno osjeca. Moramo sacuvati sve ljudske vrijednosati koje su nam stari u amanet ostavili i cuvati druge od sebe samih.Moramo se moliti Allahu dž.š. da nam da dobro na ovom i na buducem svijetu i da nas spasi od džehenemske vatre, amin.

Za web magazin Gusinje-Plav.com
adv.Ibrahim Husejnovic Plav

GUSINJE-PLAV PRESS - NAMA SE NAJVISE VJERUJE


 Redakcija   (9. jun, 2009)  Tehnicki urednici i web dizaneri: braca Edvin i Edin Hot
Redakcija:

     Rafet Hot         Selim Cekic        Nuki Lucevic     Senad Sehovic     Huso-Beli Brdakic    Hamo Mulic.


Contact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Glavna Stranica
Copyright © 2002-2009 www.Gusinje-Plav.com