www.Gusinje-Plav.com
NAŠA POSLA

Nastojanja da se vrijednosti moje kao covjeka odnosno (igraca ili saradnika, spuštaju ili prebacuju do podnožja svakodnevlja te rajtinga iz jednog tima u drugi, teži prekoracenju kolko toliko dostignutih vrijednosti u našem gusinjskom kulturnom loncu. U tom i takvom loncu,bio covjek na dnu u sredinu ili na vrhu,treba ga prihvatit kao svoj svoga.
Moj dragi bratanicu Rafete! Kada si medju prvima bio uzor, stvorio medisku mogucnost to jest Web stranu za naše povezivanje na polju kulture, informacija i drugim elektronskim mogucnostima našim ljudima ma gdje oni bili, medju prvima sam bio da ti pružim ruku i kolku toliku pomoc. Kasnije sam i drugima iz Plava i Gusinja, koji su pošli tvojim putem bio pri ruci. Uspon mogucnosti i novih tehnologija, bitno utice na sve što se dogadja u kulturi a posebno u medijima. U isto vrijeme, medjusobnost kulture i civilizacije neizbježna je. Danas na civilizaciskoj sceni vec nadmocno vladaju komercijalni mediji. To je uzrok i medju našim P.G.sinjskim medijima. Ali to je to, što je strano za mene. Zašto? Što sam ja stari gusinjanin 68 godina, koji temeljno gajim i dalje sve vrijednosti, cak i anomalije kod moga naroda Plava i Gusinja. Tacno je da sam tvoj saradnik i ostacu, ali to ne znaci da i sa drugima ne saradjujem. Te moje okoštale vrijednosti su za što vece razumijevanje, saradnju i respekt. Kao što sam vec ranije pisao: Da smo mi Plaljani i Gusinjani, jedna velika familija, krvno vezana i po bratstvu, religiji i kulturi a kritika je Ahilova peta kulture koja kod mene ne stvara nezadovoljstvo, nego izaziva neku vrstu tolerancije, kompromisa(honesty,ljubaznosti) i probudjuje još vecu tezu za saradnju. A što se tice fudbala, igrao sam ali sam više poznat kao rukometaš.
Nego bilo kako koristim i ove prilike da se zahvalim maticnoj strani i drugim Web-stranama, te medijima Plava i Gusinja, što su sa respektom imali mjesta za moje doprinose, koje su upucene prijateljski i dobronamjerno. To je moj jedinstveni civilizaciski iskorak, koje ima svoje lice, ravnodušnosti i osjecanja koje ispoljava stil mojeg života. Tacno je i to,da sam dobijao i pitanja, što sam bio duže odsutan u ovoj involvaciji. Razlog su moja duža putovanja i drugo. Ja sam frilancare tako da moje reportaže mogu i da sacekaju a kad ih pošaljem nemaju prioritet, jer ja nijesam izvještac sa lica mjesta. Drugo što je znacajno, danas je globalizacija medija koja se odvija u izrazitu centralizaciju i nadgledavanje uz barokno širenje popularne kulture. Tako ova forma globalne kulture prodire i u naše podneblje, koja ruši medjusobno zajedništvo i promoviše se individualizam itd te favorizuje «lake i opasne zabave», i stvaraju potrošacko društvo «konsumenta» a ne slobodnog i kultivisanog gradjanina. Moje poštovanje sa pozdravom,
Hamo Mulic, 14jan.2009g --------------------------------------------------------------------------------
Urednici Saradnici


Contact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Chatroom | Vijesti P-G | Glavna Stranica
Copyright © 2002-2009 www.Gusinje-Plav.com