www.Gusinje-Plav.com
2 Avgust 2009 u New Yorku - piknik na Sunken Meadow Parku


Ni kisoviti dan od ranih jutarnjih sati nije sprijecio tradicionalni skup naseg naroda iz Plava, Gusinja i ostalih krajeva Crne Gore, Kosova, Bosne koji zive i rade u Americim da obidju izletiste Sunken Meadow Park u New Yorku ili kako su ga oni danas nazivali i uporedivali sa 2 Avgustom ili " Alipasinim Izvorima" u Gusinju.
"Stigla sam sa svojom kcerkom Arijetom iz Toronta samo za ovaj dan," - kaze Muradija Nikocevic, "tako da sam se osecala skoro kao da sam u svom rodnom kraju".
Pored New Yorka, bilo je naseg naroda iz Pennsylvanije, New Jersey, Connecticut,i Montreala.
Odrzan je turnir u fudbalu za odrasle, turnir u fudbalu za djecu, kosaka, i odbojka. I pored prijepodnevnog loseg vremena, svi predvidjena takmicenja su odrzana, jer se poslijepodne vrijeme razvedrilo i oni sto su krenuli kuci su se vratili. Kasnije su porodice i njihovi najbliziji uzivali pored svojih rostilja i zadovoljno, uz pjesmu napustili ovo izletiste.
Ujedno da napomenemo da su braca blizanci Adnan i Kenan od oca Merima Desevica (slika u lijevom uglu) bili najmladi ucesnici djecijeg turnira.
A za one koji su propustili ovaj piknik, na licu mjesta , kao i uvek do sada su se nasli saradnici veb magazina www.gusinje-plav.com i napravili reportazu od 60 slika.


BUDITE UVJEK PRVI INFORMISANI - www.gusinje-plav.com


 Redakcija   (9. jun, 2009)  Tehnicki urednici i web dizaneri: braca Edvin i Edin Hot
Redakcija:

     Rafet Hot           Selim Cekic     Mihret-MisoRadoncic  Nuki Lucevic      Senad Sehovic,   Huso-Beli Brdakic     Hamo Mulic.


Contact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Glavna Stranica
Copyright 2002-2009 www.Gusinje-Plav.com