www.Gusinje-Plav.com
Izvještaj sa meca Jezeo GusinjeU 17-tom kolu druge Crnogorske fudbalske lige fudbaleri Jezera pobijedili su Gusinje rezultatom 2:1. U mecu koji je obilovao oštrim startovima, lošom organizacijom meca i prisustvu velikog broja gledaoca, Jezero se bolje snašlo po blatnjavom terenu i slavilo minimalnim rezultatom. Na stadionu u Plavu bilo je oko 40 pripadnika MUP-a, kao i privatno obezbjedjenje koje je angažovala Uprava Jezera.

I pored toga „vjerovali ili ne“ desilo se to da Gusnjski navijaci nakon što su krenuli za Gusinje budu maltretirani, vrijedjani, a neki su cak pretrpjeli i tjelesne povrede. Ali krenimo redom: Nakon završetka meca organizator i MUP su bili dužni da gostujuce navijace otprate barem do Limskog mosta, pa da tek nakon toga puste domace navijace da izadju sa stadiona. To se medjutim nije dogodilo, i obije grupe su se srele ispred stadiona. Da stvar bude još gora, grupa navijaca Jezera blokirala je prolaz kod Benizinske pumpe, zaustavljajuci sva auta u kojima su bili Gusinjani. Ni tada nije bilo pripadnika MUP-a u blizini benzinske pumpe kako bi makar sprijecili da ne dodje do ikakvog incidenta. Medjutim desilo se upravo to da kada je naišlo auto u kojem su bili navijaci Gusinja, grupa navijaca Jezera ih je zaustavila i nanijela teške povrede D.D. iz Gusinja, dok je još nekoliko navijaca Gusinja zadobilo lakše povrede. Tek nakon toga na mjestu incidenta stiglo je nekoliko policajaca koji su priveli dva navijaca Jezera, dok je povrijedjeni D.D. prebacen u bolnicu u Berane.

Iz uprave FK“Gusinja“ danas je izdato saopštenje u kome se izmedju ostalog kaže da ce ubuduce od FSCG i MUP-a tražiti zaštitu za svoje navijace, jer je svima poznato da Plav ne lici na sportski i kulturan rad, vec na „divlji zapad“.

Text : Adel Omeragic (student Fakulteta Politickih nauka – Žurnalistika)
Urednici Saradnici


Contact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Chatroom | Vijesti P-G | Glavna Stranica
Copyright © 2002-2006 www.Gusinje-Plav.com