www.Gusinje-Plav.com
Fondacija "Gusinje" iz Njujorka donirala je zdravstvenoj stanici u Gusinju opremu vrijednu 8.000 eura

Gusinje, 8. novembar 2007 - Fondacija "Gusinje" iz Njujorka donirala je zdravstvenoj stanici u Gusinju opremu vrijednu 8.000 eura. Osim medicinske opreme i aparata, renovirana je ambulanta. Nabavljen je novi namještaj, kreveti za pacijente i paravani. U ambulanti je otvorena i inhalaciono-infuziona prostorija.
- Ova prostorija nam je bila i te kako potrebna. U njoj istovremeno mogu da se zbrinu četiri pacijenta. U najskorijem periodu treba da se kompletira previjalište, da nabavimo EKG aparat, boce sa kiseonikom i sve ostalo što je neophodno za pravovremeno zbrinjavanje pacijenata na nivou primarne zdravstvene zaštite - rekao je dr Elvis Omeragić, koji je bio koordinator u realizaciji ovog projketa.
Direktor Doma zdravlja Plav dr Safet Lješnjanin, je u ime kolektiva i gradana uručio zahvalnicu potpredsjedniku Fondacije Sulji Đombaljaju. - Ovo je donacija najmilijima, koja će na neki način predstavljati sponu izmedu roditelja koji žive ovdje i njihove djece, koja su otišla u inostranstvo - rekao je dr Lješnjanin.
Fondacija "Gusinje" formirana je u novembru prošle godine u Njujorku. Đombaljaj je naglasio da je imao odličnu saradnju sa predstavnicima Doma zdravlja, ali, nažalost, ne i sa Ministarstvom prosvjete i Opštinom, koji im nijesu izašli u susret, tako da planirane aktivnosti i projekti vrijedni 250.000 eura, nijesu mogli biti realizovani.
- Nećemo odustati, na proljeće ćemo vidjeti šta je to još neophodno Gusinju, i završiti projekate koji su započeti. To se, prije svega, odnosi na pomoć za renoviranje OŠ "Džafer Nikočević", popločavanje ulice u Gusinju, uredjenje bazena na rijeci Grnčar i premještanje kanalizacione mreže na ovom dijelu, dok je značajan dio posla na izgradnji sportskih poligona vec uradjen - rekao je Đombaljaj.
Vijesti - 8. novembar 2007

Urednici Saradnici


Contact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Chatroom | Vijesti P-G | Glavna Stranica
Copyright © 2002-2006 www.Gusinje-Plav.com