www.Gusinje-Plav.com
Postovani prijatelji i zemljaci,

Postovani prijatelji i zemljaci, Prije svega, zelim da sa vama podijelim neopisivu radost ovih velicanstvenih majskih dana u kojima je nasa domovina Crna Gora obnovila svoju drzavnost. I u ovom procesu crnogorski iseljenici pokazali su maksimalnu privrzenost matici, pa je stecena suverenost nas zajednicki uspjeh.
U ime Centra za iseljenike Crne Gore i u svoje licno ime zahvaljujem se na vasem angazmanu i cestitam vam steceni suverenitet neka je vjecna nasa Crna Gora!

Kao sto vam je poznato, osnovna misija Centra za iseljenike Crne Gore je rad na zblizavanju matice i dijaspore.
Od samog osnivanja Centar je preduzeo mjere da obnovi pokidane veze sa nasim iseljenicima i osmisli saradnju sa njima. U prvom planu aktivnosti Centra usmjerene su na podsticanje saradnje medju iseljenicima i samim tim jacanju i boljem organizovanju crnogorske dijaspore, njenom intenzivnijem ucescu u projektima razvoja Crne Gore i ucvrscivanju i sirenju sveukupnih odnosa Crne Gore sa zemljama njihovog boravka.

Jedna od aktivnosti Centra koja ce biti realizovana u narednom periodu je izdavanje krace publikacije/brosure pod radnim naslovom CRNOGORSKE ISELJENICKE ORGANIZACIJE U SVIJETU.

Publikacija bi sadrzala informacije o svim aktivnim iseljenickim drustvima, klubovima i asocijacijama u svijetu, kao i drustvima prijateljstva, njihovim sjedistima, istorijatu, predsjednistvu, aktivnostima, projektima itd.
Smatramo da bi jedna ovakva publikacija u procesu okupljanja i organizovanja crnogorske dijaspore nasih iseljenika i svih gradjana Crne Gore koji po raznim osnovama zive i rade u inostranstvu bila od izuzetnog znacaja. Stoga vas pozivamo da svojim prilozima uzmete direktnog ucesca u njenoj izradi.

Molimo Vas da svoje priloge obogacene fotografijama i dokumentima od znacaja za vas klub, saljete na adresu:

Centar za iseljenike
Ul. Novaka Miloseva bb
81000 Podgorica
ili na email: diaspora@cg.yu

S postovanjem,
Prof. dr Milan Vukcevic


Urednici

Saradnici


Contact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Chatroom | Vijesti P-G | Glavna Stranica
Copyright 2002 Gusinje-Plav.com